Οργή για τις διαφημίσεις στην κρατική τηλεόραση (μία περίπτωση από την ΥΕΝΕΔ)

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
930
Την δεκαετία του ' 80 τα δύο κρατικά κανάλια κατηγορήθηκαν ουκ ολίγες φορές για την πληθώρα διαφημίσεων, που έμπαιναν "σφήνα" στο πρόγραμμα και προκαλούσαν διακοπή του. Μετά τις διαφημίσεις ελάχιστος χρόνος απόμενε μέχρι να τελειώσει η σειρά ή το πρόγραμμα. Αυτό που έγινε όμως στην ΥΕΝΕΔ το 1981 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ειδικότερα, το στρατιωτικό κανάλι μετέδιδε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ουρουγουάης και Βραζιλίας σε ζωντανή μετάδοση από το Μοντεβιδέο, στα πλαίσια του Μουντιαλίτο. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, έγινε διακοπή για διαφημίσεις! Ήταν Σάββατο, 10/1/1981. Το πρώτο γκολ για την Ουρουγουάη οι τηλεθεατές το είδαν σε ριπλέι και όχι ζωντανά, εξαιτίας των διαφημίσεων, οι οποίες ήταν και πολλές. Οι τηλεθεατές παραπονέθηκαν στα τηλεοπτικά περιοδικά και στις εφημερίδες και μεταξύ άλλων είπαν ότι δεν θα αγόραζαν ποτέ τα προϊόντα που διαφήμιζε η ΥΕΝΕΔ εκείνη τη βραδιά.
 
Θυμάμαι κατά τη μετάδοση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου το 1978, -αν δεν κάνω λάθος - έπαιρνε φόρα για άλμα στο ύψος ανδρών ο τότε παγκόσμιος ρέκορντμαν Βλαντιμίρ Γιατσένκο, νομίζω το τελευταίο άλμα όπου επιχειρούσε να σπάσει το ρεκόρ του. Την ώρα που έτρεχε.... διαφημίσεις!
 
stakovios είπε:
Αυτό που έγινε όμως στην ΥΕΝΕΔ το 1981 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ειδικότερα, το στρατιωτικό κανάλι μετέδιδε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ουρουγουάης και Βραζιλίας σε ζωντανή μετάδοση από το Μοντεβιδέο, στα πλαίσια του Μουντιαλίτο. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, έγινε διακοπή για διαφημίσεις! Ήταν Σάββατο, 10/1/1981. Το πρώτο γκολ για την Ουρουγουάη οι τηλεθεατές το είδαν σε ριπλέι και όχι ζωντανά, εξαιτίας των διαφημίσεων, οι οποίες ήταν και πολλές.
Δεν ξέρω αν βασίστηκε σε αυτό το γεγονός η αντίστοιχη σκηνή στο Λούφα και Παραλλαγή όπου οι φαντάροι καλύπτουν ποδοσφαιρικό αγώνα, τα "πιάνουν" από διάφορους για να δείχνουν διαφημιστικά ταμπλό στο γήπεδο και χάνουν το γκολ.

Κορυφαία σκηνή!

[edit] Το video δεν είναι διαθέσιμο λόγω πνευματικών δικαιωμάτων [edit]

Δείτε την στο 3:09
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το 1993, στον αγώνα ΠΑΟΚ-Μπένετον Τρεβίζο για το fiνal-four στο μπάσκετ, το κρατικό κανάλι έβαλε διαφημίσεις ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα και ενώ επιτίθονταν οι Ιταλοί.

Όταν επέστρεψαν στο γήπεδο, ο εκφωνητής απλά ενημέρωσε τον κόσμο, ότι ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί :( με καλάθι στην εκπνοή!

Δυστυχώς πάντοτε η κρατική και όχι μόνο, αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο τους θεατές...
 
Πίσω
Μπλουζα