PDA

Επιστροφή στο Forum : Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν

Shock
05-12-06, 07:46
Δεν ήξερα σε ποια κατηγορία να το εντάξω για αυτό το έβαλα εδώ.
Αφορμή του παρόντος είναι μια βόλτα που είχα στη Στουρνάρη χτές.
Θυμάστε πως ήταν η αγορά τότε; Με τα Plot 1, 2 , 3, Cat Computers, το Πλαίσιο να έχει Amstrad 6128 στη βιτρίνα, ακόμα και το Μινιόν με Spectrum και Commodore 64.
Θυμάμαι την Microland το μαγαζάκι στον Πειραιά που αντιγράφαμε δισκέτες για την Amiga. Το διπλανό μαγαζάκι στην Αλκιβιάδου (εκεί είδα τα πρώτα Psion).
Σαν νοσταλγικός τύπος που είμαι :cool:, θυμήθηκα 22+ χρόνια πριν, όταν παιδάκι έμπαινα στο λεωφορείο και κατέβαινα κέντρο με έναν φίλο μου που είχε spectrum, και αγοράζαμε κασσέτες.Συνήθως καταλήγαμε στο cat computers ή σε ένα μαγαζάκι που ήταν στον πρώτο όροφο ενός από τα κτήρια εκεί.
Το Σάββατο ήταν η καλύτερη μέρα της εβδομάδας. Το πρωί Στουρνάρα ή Πειραιά και όλη την υπόλοιπη μέρα λιώσιμο μπροστά στον Spectrum.

akmakas
05-12-06, 08:09
Καλά δεν το συζητώ!!! Εδώ περισσότερο χρόνο κάνω να διαβάσω τις διαφημίσεις από το Pixel παρά τα θέματα….Πολύ νοσταλγία Shock εσείς είχατε και πολύ περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα…Και εγώ θυμάμαι Το Cyclos computer center στην Αγγελάκη το οποίο αγόρασα το πρώτο μου Joystick και παιχνίδια για τον Spectrum μου,ο geoanas σίγουρα θα το θυμάτε αφού το μαγαζί αφιερώθηκε αργότερα στον Atari. Το thessaloniki computer center στην γούναρη εκεί αγόρασα τον πρώτο μου Spectrum το κατάστημα Infovision στην Αλεξανδρείας 79 που έφαγα ένα κάρο χρόνια εκεί μέσα..Από εκεί αγόρασα όλους τους υπολογιστές μου…Χαμός πολλά λεφτά σας λέω και από εκεί έκανα πολλούς φίλους.. Θυμάμαι που παίζαμε παιχνίδια στην Amiga σαν τρελοί. Αγοράζαμε κόπιες χωρίς να έχουμε τον κομπιούτερ περιμένοντας την μαγική ώρα Interseptor,defenter of the crown Sinbat ,Wings , Turican , και πόσα άλλα παιχνίδια …..Ωραία χρόνια!!

Wally
05-12-06, 08:23
Η Σαββατιανη Στουρναρο-τσαρκα ηταν εκ των ουκ ενευ οταν ημουν πιτσιρικας.
Με ενα φιλο παλιοτερα λεγαμε να κανουμε μια κατοψη της ελληνικης silicon valley με τα τοτε καταστηματα.
Αν δεν βαριεστε,μπορουμε να ποσταρουμε οδους-καταστηματα
π.χ κατι που μου ηρθε τωρα στο κεφαλι,η Γραμμη ειναι το παλιο Micropolis...

pooky(1)
05-12-06, 08:36
Από το Cat Computers στην Ιπποκράτους αγόρασα πριν από 22+ χρόνια το πρώτο μου Spectrum. Δεν ξεχνιέται αυτό το μέρος με τίποτα..........

akmakas
05-12-06, 09:30
Wally...Μου ήρθε μια πολύ ωραία ιδέα..Σε αυτή την ενότητα να ποστάρουμε
και φωτογραφίες από το πρίν και το μετά...τί λέτε?

Shock
05-12-06, 10:02
Aπό τα Pixel

vaszio
15-12-06, 05:23
akmaka τέλεια η ιδέα σου... aeon μυρίζομαι και άλλη υποενότητα...

geoanas
15-12-06, 06:34
Τεχνοδιάσταση στην Καμβουνίων με την Αγάπη και τον Ναζάρ να τα δίνουν όλα στα διπλά decks για τον CBM 64 (800 δρχ η κασσέτα).Το πρώτο μου game από αυτούς...suicide express (!)
Thessaloniki Computer Center με computer club στην Μελενίκου με Γούναρη όπου υπήρξα και μέλος
(Ακόμα θυμάμαι τον BBC με την πορτοκαλί οθόνη του και έναν Philips portable με μια μικροσκοπική πράσινη CRT οθονίτσα)
Είχε και υποκατάστημα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως όπου αγόρασα τον cbm 64 και το έγχρωμο PAL monitor SANYO.
Ο κυρ Νίκος στην οδό Αλεξανδρείας (Infovision)...ακόμα υπάρχει το μαγαζί του φυσικά άδειο και εγκατελειμένο αλλά το sign της Atari δεσπόζει στην βιτρίνα του.
(Του είχα φέρει το Deluxe Paint για Amiga όταν είχα γυρίσει από την πρακτική μου στην Αγγλία, και κάμποσα Amiga original games)...ο μάγος της αντιγραφής !
Τον τροφοδοτούσα με δικά μου και έπαιρνα δικά του (!)
Akmaka περπατούσαμε στα ίδια λημέρια (!) LOL (!)

Περισσότερα σε επόμενο post όταν επανέρθει η μνήμη μου...γέρος άνθρωπος γαρ !

Ο κύκλος έδινε 1000 δρχ την κασσέτα (Είχα πάρει το Beach Head II και το Grog's Revenge)
Αργότερα έγινε Computer Κανέλης (από εκεί είχα πάρει και ένα Microsoft's Natural Keyboard για PC !!)O εξάδερφος μου είχε σχεδιάσει μια επέκταση μνήμης για τον Atari 520 ST και είχαν συνεργαστεί με τον Κανέλη.
O ίδιος δούλεψε και σε ένα software house στην Δωδεκανήσου.(Είχαν φτιάξει και έναν Apple AND IBM XT συμβατό, με παρουσίαση στο Computer για όλους)

Θυμήθηκα και άλλα shops..Η κυρία Ιωάννα (αδερφή του κυρ Νίκου) με ένα shop κάπου δίπλα στα ΜΑΤ (Ευκλείδης μεριά).Από εκεί είχα παραγγείλει ένα Atari 1040 STFM , αγορά που δεν έγινε ποτέ ..
Χμμμ, κάποιο άλλο εν ονόματι Micro αν θυμάμαι καλά, δίπλα από τον κινηματογράφο Θυμέλη.Από εκεί είχα πάρει το Speech Synthesizer του CBM 64 με 10000 δρχ. που είχα βρει στον δρόμο (!).Μου είχαν κάνει και μια πατέντα στο καλώδιο σύνδεσης του cbm με το monitor για να παίρνει και τον ήχο του Curah Speech 64.
Το πρώτο 01 στην οδό Φιλίππου που έπαιρνα δισκέττες για PC.Είχα πάρει το XENON II Megablast και είχα κολήσει και τον ιό Form (ή κάπως έτσι !).
Ένα άλλο στην Ιασωνίδου που έκανε ΤΗΝ πειρατεία (!).8000 το CD (!).Ακόμα έχει από έξω το sign : Amiga και PC games....
Kissware στην Βασ.Όλγας (υπάρχει ακόμη).Είχα πάρει το Disk driver του CBM 64 γύρω στις 40000 δρχ., μου είχε επισκευάσει και τον computer όταν είχα κάψει μια μνήμη (!)
Φραγκάκης στο τέλος της Τσιμισκή με τα Spectrum να τα δίνουν όλα στην βιτρίνα.Μετά το σχολείο τραβούσα κατά κει για να πάρω μάτι.Από εκεί πήρα ένα κασσετόφωνο (!)Το μαγαζί δεν υπάρχει αλλά αν κυττάξεις ψηλά θα δεις ένα ξεχασμένο sign με την επιγραφή Olivetti Computers.
Ένα άλλο τεράστιο στην οδό Εθν. Αμύνης που έδινε φτηνά original tapes και αντίγραφα με έγχρωμο φωτοτυπημένο εξώφυλλο (!)
Αρκετά original tapes είχα πάρει και από τον Μπαρμπουνάκη της Αριστοτέλους (Το κατώι του βιβλίου).Θυμάστε κάποιες προσφορές της Melbourne house και της Data East ?
......θα θυμηθώ και άλλα εν καιρώ....

akmakas
15-12-06, 07:54
Μυν από geoanas......Ο κυρ Νίκος στην οδό Αλεξανδρείας (Infovision)...ακόμα υπάρχει το μαγαζί του φυσικά άδειο και εγκατελειμένο αλλά το sign της Atari δεσπόζει στην βιτρίνα του.

Ρε πατρίδα!! Εκεί έφαγα τα χρόνια μου.. Άντε να γίνει και μια βόρεια συνάντηση να τα πούμε και από κοντά...Δηλ μπορεί και να γνωριζόμαστε!!
Το μαγαζί του Νίκου τώρα είναι gallery.. Αν προσέξεις πίσω από το άσπρο χρώμα φαίνεται σε κάποια σημεία το παλιό κόκκινο χρώμα!!!
Ακόμα έχω το Deluxe paint που έγραψα από αυτόν..Χε χε δικό σου ειναι.

Ναι θυμάμαι το μαγαζί Info 2000 επάνω στην κατσιμίδη το είχε η αδερφή του Νίκου..Επίσης το Info 2000 επάνω στην παπαναστασίου απέναντι από τον Ευκλείδη ,το είχε ο γαμπρός της οικογενείας ο Μιχάλης και το Info 2000 στην περιοχή της μπότσαρη με όλγας,ένα μικρό μαγαζάκι που το είχε η κόρη ακόμα υπάρχει το μαγαζί,είναι κλειστό άδειο και έχει ακόμα την ταμπέλα επάνω αλλά σπασμένη πλέον Amiga Commodore Spectrum .Οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά τότε έβγαζαν λεφτά…

Μυν από geoanas......Ένα άλλο στην Ιασωνίδου που έκανε ΤΗΝ πειρατεία (!).8000 το CD (!).Ακόμα έχει από έξω το sign : Amiga και PC games....

Τον Στέργιο λες.. Πριν κανένα δυο χρόνια χάριζε τις δισκέτες της Amiga που είχε μιλάμε για Χιλιάδες.. Ακόμα είναι στην πειρατεία!

Επίσης είχε ανοίξει και ένα πολύ αξιόλογο μαγαζί στην οδό Θερμοπυλών στο πάρκο της κρήτης το INPUT ήμουν και μέλος στο club των adventurers..
Θυμήθηκα επίσης ακόμα ένα μικρό μαγαζάκι πίσω από το Βαφοπούλειο που έπαιρνε τις Amigες από τον Μεταξά(Infovision)Το No Limit και εκεί παίζαμε games.. Από εκεί τσίμπησα το πρώτο μου σοβαρό racing εξομοιωτή. Το Indy 500.

lamah
07-06-07, 12:52
Στη Στουρναρη χμ να θυμηθω τα εξης....egefalos computers,thomas soft,Ελενη κουνανη,computer market 1-2
Απο το computer market 2 ειχα παρει και την amiga 500 μαζι με το falcon,test drive 2 και το defender of the crown

akmakas
07-06-07, 14:50
thomas soft..Ο βασιλιάς της πειρατείας...πρέπει να έκανε πολλά λεφτά τότε!

geoanas...Αφιερωμένο εξαιρετικά!!!!!!Θυμήσου!:D

http://img171.imageshack.us/img171/1044/2007043000296os7.jpg

Anemos
07-06-07, 15:03
PIXEL no 01 1983
computers από το μέλλον με φοβερες δυνατότητες!

http://aycu25.webshots.com/image/14744/2002745874733337897_rs.jpg

http://aycu11.webshots.com/image/13090/2002084883922478506_rs.jpg

Wally
07-06-07, 15:10
Aπο οτι διαβαζω στο scan του Anemos, o Παπασωτηριου αντιπροσωπευε το "χρεπι" το Jupiter...τωρα κονομαει τρελα!:D

Στουρναρη 23 ;)

http://www.papasotiriou.gr/stores/04.jpg

audiodee
07-06-07, 15:40
Δεν τα γύρισα και πολύ τότε αυτά τα μαγαζάκια, αλλά ήταν όλα ολίγον κωμικά με κωμικές φυσιογνωμίες, λες και ήταν το μαγαζί του Τσάκωνα!

geoanas
07-06-07, 15:57
@akmakas
Θυμάμαι !!!!!
@audiodee
LOL !!!!

rigardie
07-06-07, 15:57
δέσπηνα for ever
ακόμα περιμένω να μου βρεί το OS4 (το είχε λεεί)

Turrican
07-06-07, 16:25
Καλοί μου Θεσσαλονικείς ! Πείτε και σε εμάς τους νότιους Αταρόβιους πώς ήταν το μαγαζί του Κανέλλη; Από τις διαφημίσεις του Pixel νομίζω ότι στο θέμα του Atari ήταν πολύ μπροστά! Ζήλευα που δεν μπορούσα να κάνω μια βόλτα!

Τον τίμησα όμως δια αλληλογραφίας μια - δυο φορές !

Ένα από τα αποκτήματα μου. Ένα cartridge από την όμορφη Θεσσαλονίκη!

http://img119.imageshack.us/img119/6055/clipboard01bmpjy0.jpg

miko63
07-06-07, 17:02
Καλά δεν το συζητώ!!! Εδώ περισσότερο χρόνο κάνω να διαβάσω τις διαφημίσεις από το Pixel παρά τα θέματα….Πολύ νοσταλγία Shock εσείς είχατε και πολύ περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα…Και εγώ θυμάμαι Το Cyclos computer center στην Αγγελάκη το οποίο αγόρασα το πρώτο μου Joystick και παιχνίδια για τον Spectrum μου,ο geoanas σίγουρα θα το θυμάτε αφού το μαγαζί αφιερώθηκε αργότερα στον Atari.

αυτο στην αγγελάκη το θυμαμαι κι εγω μια που ψωνιζα μεσω ταχυδρομειου από αυτόν. Στις διαφημίσεις του αν θυμαμαι καλα προμοταρε το σλόγκαν "¶ξιον ST". Υπηρχε κι αλλος ενας στην Θεσ/κη φανατικός STας αλλα εκείνος μονο με software. Ότι ηταν η Αθηνα για την Amiga ήταν η Θεσσ/κη για το ST

αχ με προλαβε ο turrican. ναι μπράβο ο κανελλης...

portarinos78
07-06-07, 22:36
Απο Computer Κανελης ειχα αγορασει ως φοιτητης to 1995 καμποσα φθηνα αλλα σκυλισια joystick τα οποια στη συνεχεια ξεπατωνα στην Α500 και Sensible 96-97.
Απο Φραγκακη στο τελος της Τσιμισκη ειχα αγορασει το Footballer of the year 2 και Death Wish 3 για Amstrad 464 γυρω στο 1988 σε καθιερωμενη επισκεψη στη Θεσσαλονικη με το πατερα μου. Τον τυπακο στην Ιασωνιδου τον θυμαμαι χαρακτηριστικα για την ταμπελα του για Amiga games αλλα ποτε δεν αγορασα κατι απο εκει. Επιπλεον θυμαμαι ενα υπογειο μαγαζακι το οποιο υπαρχει ακομη στην Εθνικης Αμυνης λιγο μετα τη Σβωλου στο αριστερο χερι ανεβαινοντας. Εκει θυμαμαι στα εμπορικα τελειωματα της Amiga γυρω στο 1994-95 να παιζει αρκετη Α1200 και cd32 παρεα με το νεοανερχομενο Playstation 1. Τελος θυμαμαι ενα παλικαρι που ειχα βρει μεσω αγγελιας γυρω στο 1996-97, ο οποιος ειχε εδρα τις Συκιες και πουλουσε τους πιο φρεσκους τιτλους τοτε για Α1200, Α4000. Απο εκεινον ειχα παρει το Player Manager 2 για Α500. Αξεχαστες και νοσταλγικες εποχες, τοτε που αγοραζες παιχνιδι με 200 δρχ τη δισκετα και 100 δρχ απο τη 2η και μετα. Λιστες παιχνιδιων απο πειρατες σε δισκετα αλλα και σε τυπωμενη λιστα.....

akmakas
08-06-07, 06:34
Τον τυπακο στην Ιασωνιδου τον θυμαμαι χαρακτηριστικα για την ταμπελα του για Amiga games αλλα ποτε δεν αγορασα κατι απο εκει.

Portarine78!!Ο τυπάκος αυτός λέγετε Στέργιος και συνεχίζει κανονικά να αντιγράφει παιχνίδια για PC..Η ταμπέλα δε και αυτή συνεχίζει να διακοσμεί την είσοδο του καταστήματος όπως τον παλιό καιρό...Κάπου στο 2000 έβγαλε στον κάδο πάνω από 5000 δισκέτες για Amiga πράγμα που δείχνει ότι ο τύπος δούλευε μόνο για το κέρδος και ουδενί σχέση είχε με την Amiga..Είπε κάποια στιγμή στον mikez....Που ήσουν όταν τις πετούσα να τις πάρεις !!Και όλες τσίλικες μιλάμε!!!

exetlaios
08-06-07, 11:49
AMIGA ATHENS CLUB, στην Καλλιθέα !

nikodr
14-06-07, 14:35
Διαβάζωντας τα pixel που έχουμε στα thread του retromaniax είδα διαφημίσεις απο παλιά μαγαζιά με τοπικά μαγαζιά που είχαν όνομα και μετά απο δεκαετίες χάθηκαν, και τα πήρε ο γερμανός για να πουλάει κινητά!

Θα ήθελα να μοιραστούμε αναμνήσεις απο εκείνα τα καταστήματα που μερικά σίγουρα δεν υπάρχουν πια!

Εγώ θα ξεκινήσω μιλώντας για το κατάστημα που λεγόταν Aspeco και ήταν στην στουρνάρη 44 ακριβώς πίσω από εκεί που είναι τα goodies τώρα.Εκεί πήγαινα με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (τότε ήμουν 7-8 χρονών το 1988-89) και αγοράζαμε δισκέτες για msx2 μηχανήματα(νομίζω ήταν ο μόνος που έφερνε τότε δισκέτες για msx/msx2,ίσως και ο εγκέφαλος computer μετά είχε για msx).

Είχε games για πολλά computer της εποχής όπως spectrum,amstrad,commodore.oric, και πολλά άλλα,σε ένα κατάστημα με πολλές οθόνες και υπολογιστές.

Θυμάμαι τον κύριο που το είχε που περπάταγε κουτσένωντας στο ένα πόδι.Πολλές αναμνήσεις από αυτό το μαγαζί.Μετά το 1990 δεν πρέπει να ξαναπήγαμε εκεί.Πολλά χρόνια αργότερα πρέπει να πέρασα απο εκεί,αλλά το μαγαζί είχε κλείσει.

Πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε αυτός ο κύριος όπως και πολλά άλλα μαγαζιά που γίναν τώρα καταστήματα για κινητή τηλεφωνία.

2 άλλα που ψώνιζα ήταν ο εγκέφαλος (α ρε δέσποινα,ακόμα ζεις και είσαι με τον μαύρο φάκελο με τις φωτογραφίες απο τα dvd games που πουλάς και κάνεις και παζάρια,επίσης θυμήθηκα το παλικάρι που δούλευε στο πατάρι στον εγκέφαλο και έκανε κόπιες σε amiga εκεί πολλές.)

Μετά έπαιρνα την δεκαετία του 90 κάποιες φορές και απο τον thomas soft.
Εσείς για πείτε καμιά ανάμνηση από τότε?

namida
14-06-07, 14:52
Θυμάμαι ένα σπίτι με βγαλμένες τις πόρτες που
Ωχ σόρρυ, αυτό είναι από αλλού.
Λοιπόν θυμάμαι όταν ήμουν γύρω στα 12, που είχα πάει με τους δικούς μου στο Πολυτεχνίο την 17η Νοέμβρη, Λοιπόν μπήκαμε από την κεντρική πύλη, αλλά βγήκαμε από αυτή στη Στουρνάρη, και μόλις πέρασα το δρόμο απέναντι είδα ένα μοναδικό θέαμα. Τη βιτρίνα ενός καταστήματος (δεν θυμάμαι όνομα, ούτε που ακριβώς ήταν), που είχε όλους τους καινούριους τίτλους που θα έβγαιναν για το NES, ανάμεσα τους τα Super Mario Bros 3, Rescue Rangers και Castlvania 3. Είχε πολλά περισσότερα με εντυποσιακά εξώφυλλα. Καταλαβένεται την έκπληξη μου, σε μια εποχή που η ενήμερωση για τους νέους τίτλους του NES ήταν ανύπαρκτη. Πήρα αρκετά πράγματα από αυτό το μαγαζί, μέχρι που έκλεισε. Η μνήμη μου απατά, και δεν μπορώ να πω με σιγουρία που ήταν, ίσως εκεί που είναι το στοκάδικο της κοσμοντάτα; Ίσως δίπλα στο μπυρ ακάντεμι; Μπορεί και πιο ψηλά.
Το αλλό κατάστημα που θέλω να αναφερθώ δεν ήταν στη Στουρνάρη, σόρρυ αν ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλά στην Ακαδημίας. Θυμάστε το SEGA shop, εκεί που είναι τώρα το Rock City. Όλοι οι φίλοι μου είχαν SEGA κοσνόλες και ψώνιζαν από εκεί, ενώ εγώ δεν μπορούσα. Πιο μετά άλλα όνομα, και έφερε και Nintendo. Αργότερα πήγε το δισκάδικο εκεί, και το μαγαζί κατέληξε στο υπόγειο. Τέλος έκλεισε. Στο μαγαζί ήταν πάντα ο Sir Kostas (αν θυμάστε τη διαφήμηση στα πρώτα Gamepro) και η Πανωρέα. Καταπληκτικό μαγαζί, με πολλές οθόνες, φιλικό προσωπικό, και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα παιχνίδι πριν το αγοράσεις. Για την ιστορία, ήταν ένα από τα πρώτα καταστήματα στην Ελλάδα που έφερε anime βιντεοκασσέτες!

akmakas
15-06-07, 21:56
Ακόμη ένα κατάστημα που έμμεινε ανέγγιχτο στο χρόνο..Ίσως η φθορά να το έπιασε αλλά..το κυρίως θέμα έμεινε όπως τότε..:D
http://img530.imageshack.us/img530/3487/ifoiq9.jpg
Κάποτε σύχναζα εκεί και έγραφα παιχνίδια για την Amiga μου..Θυμάμε δυο πάγκους με Spectrum+2 Amstrad 6128 Commodore 64 με Disk drive Amiga 500 Atari ST και έξω καρδιά!!Το κατάστημα αυτό είναι το Info 2000 λίγο πριν την Μπότσαρη με όλγας..
geoanas ίσως να πήγες κάποτε εκεί!!

nikodr
19-06-07, 02:47
Το έβαλα και σε ένα άλλο thread που δημιούργησα γιατί δεν είδα αυτό.(sorry mods).

Εγώ επειδή είχα msx2 μηχάνημα,μόνο 2 νομίζω φέρναν για msx2 τότε.O aspeco software που ήταν στην στουρνάρη πίσω ακριβώς (και λίγο πιιο κάτω) από τα goodies τώρα.

Είχε πάρει ποτέ κανείς σας παιχνίδια απο εκεί?Βασικά ο τύπος είχε τα πάντα για 8-bit micro,θυμάμαι,zx 48,zx 128,oric atmos,atari,sinclair ql,amstrad,commodore,atari 2600.Και άλλα πολλά.Και φυσικά τα πάντα για msx2.Το μαγαζί ήταν γεμάτο computers και στην μέσα αποθήκη θυμάμαι γεμάτο περιφερειακά κάθε είδους.

Θυμάμαι ότι είχε και ένα ράφι γεμάτο με εκτυπωμένα screenshots από παιχνίδια και κάτω από την εικόνα τον τίτλο του παιχνιδιού.Έτσι αν κάποιος ήθελε να δει πως είναι το παιχνίδι το έβλεπε στην εικονούλα.Τελευταία φορά που πήγα εκεί πρέπει να ήταν το 1990-1991 .Κάποτε πέρασα ξανα πολλά χρόνια αργότερα αλλά τίποτα δεν είχε μείνει εκεί.

Το είχε ένας κύριος που ήταν λίγο κουτσός (στο ένα πόδι κούτσενε λίγο).
Αξέχαστες εποχές θυμάμαι στο μαγαζί αυτό.

Είχε πάρει ποτέ κανείς σας τίποτα από εκεί?

playmobil
15-11-07, 22:12
πωπω μνημες φιλε akmaka ,κυκλος ,κανελληε,ενα μαγαζι στην νεαπολη απο εκει πηρα τον amstrad και εδινα ολο το χαρτζιλικη μου 800 η δικετα 3 ιντσων και 1000 το παιχνιδη μια καθε εβδομαδα τι εποχες αξεχαστες,και θυμαμαι οταν πηγαμε καμποτε στην αθηνα επεισα το πατερα μου να με παει εκει που ηταν ολα τα μαγαζια με computers νομιζω Μποταση και πηγα στο μαγαζι της ελενης κουνανη και πηρα 5 δισκετες απιστευτη φαση!!

NLS
19-12-07, 15:57
ρε τι μου θυμίσατε

(πρώτα απ' όλα μου θυμίσατε το site εδώ... το είχα ξεχάσει sorry)

Το παιδί που άνοιξε το thread πρέπει να το ξέρω... ξημεροβραδιαζόμουν στην πρώτη Microland (ατομική εταιρία τότε) στον Πειραιά μια και έμενα εκεί δίπλα.

Από αυτό το μαγαζί ουσιαστικά μπήκα στο χώρο, σχεδόν μόλις άνοιξε, όπου ήρθε και ο πρώτος μου CBM64 (που έχω ακόμα) με 1541 (και αυτό), composite monitor (δεν θυμάμαι το νούμερο αν σας πω που κατέληξε όμως...) και GX-80 printer (εδόθη μετά από χρόνια με απόσυρση για έναν 24πινο)!!!

Ο ιδιοκτήτης (γμτ έχω ξεχάσει το όνομα του) είχε και έναν Macintosh (classic) κάποια στιγμή εκεί. Θυμάμαι χιλιάδες πράγματα που μπορώ να γράφω ΣΕΛΙΔΕΣ (η πρώτη μου συνάντηση με το Elite, ο εντυπωσιασμός μου με το... γιατί να εντυπωσιάζεται κάποιος από το GEM εφόσον υπάρχει και Amiga Workbench κλπ.).

Εννοείται ότι η Στουρνάρη(α) ήταν το Σαββατιάτικο στέκι μαζί με τον νυν κουμπάρο μου το Λουκά. Όλα τα μαγαζιά που αναφέρατε μαζί.

Μου κάνει εντύπωση που κανείς Amigάς δεν ανέφερε το μαγαζί του Μαλατάντη στην Αμφιθέας... χρυσές εποχές.

FTL
25-12-07, 13:01
Technoland and Microland στον Πειραιά, αγόραζα συχνά κασσέτες για τον cbm 64, εκεί κοντά πήγαινα και σχολείο σε ένα ιδιωτικό γυμνάσιο. :)

NLS
25-12-07, 16:13
FLT σχολή Πετράκη;

---

...btw άσχετο με το thread αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να παρακολουθήσω το forum... είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΥΡΙΟΙ ADMINS να φτιαχτεί αυτό που τα new posts σε παραπέμπουν στο... ellinismos;;;

Είναι ΤΟΣΟ άθλος που είναι έτσι μήνες; (ή κάνα χρόνο)

FTL
26-12-07, 12:12
Σχολή Πετράκη ναι!

32bitos
06-01-08, 01:21
Microland και Technoland στην Αλκιβιαδου υπεροχα χρονια..

Paspartoo
06-01-08, 01:31
Ε μην ξεχναμε οτι στο πισω τετραγωνο απο την Microland ηταν και το Plot 2.

32bitos
06-01-08, 01:48
Θυμαμαι και ενα αλλο μαγαζι Στουρναρη διπλα απο το Computer Alfa δεν θυμαμαι ονομα ομως....

Remember: TRANSPUTER!

simonkey
07-01-08, 17:39
λοιπον το 1987 το atari 2600 jr ,απο ενα παιχνιδαδικο στην γειτονια μου.16.000

το 1989 τον amstrad cpc 6128 με colour ctm 644 απο ενα κομπιουτεραδικο απεναντι απο τον πορνο κινηματογραφο στην αγιου κωνσταντινου 147,000!!!ο μαγαζατορας επεμενε να παρω pc 1512 για επαγγελματικη χρηση............ναι καλα εγω ηθελα operation wolf!!

σημειωση amstrad cpc 6128 ειχα στην γειτονια μου και σε ενα μαγαζι με κουζινες τοστιερες και τετοια...

το 1992 την amiga 500+ με 1084 s απο τον θρυλικο πλεον εγκεφαλο μαζι με το 1,3 ρομ sharer οπως το ονομαζαν 185.000,η δεσποινα παρλαριζε οπως παντα γρηγορα και ο νικος οπως παντα παταρι.........!:)

buzzer
31-01-08, 11:19
Εμένα πιο χαρακτηριστικό ήταν το Thomas Soft, πρώτα στην Τσαμάδου (μάλλον 4) και μετά στην Σολωμού.

Χαρακτηριστικό προσωπικό σκηνικό που θυμάμαι ήταν να γράφω παιχνίδια στον Θωμά για την Amiga και μετά να πάω να τα ανταλάσσω με άλλα παιχνίδια σε άλλα καταστήματα.

Βέβαια ένα μεσημέρι, με είδε, που πήγα κατευθείαν στον Εγκέφαλο (ήταν σχεδόν δίπλα τα μαγαζιά) και με έκραξε!

Ωραία πράγματα....

spyros_s
31-01-08, 11:25
θυμάμαι ότι αγόρασα με δόσεις το σπεκτρουμ 48κ 24000 τότε...από στουρναρα αλλά δεν θυμάμαι από που

nkarytia
31-01-08, 11:29
Το ΖΧ Spectrum + το πήρα από το Plot.
To Software από Theo Devil εξω από το Micropolis κάθε Σαββάτο πρωί ;)

buzzer
02-02-08, 17:00
Bλέπω κανένας δεν έχει αναφέρει την Μemox - αντιπροσωπεία της Commodore -που στο υποκατάστημα της στην Σεβαστουπόλεως, που είχε και λιανική μαζί με το service.

Πρέπει να ήταν η μόνη επίσημη αντιπροσωπεία η οποία να έδινε κόπιες!

koukos
20-02-08, 01:01
Bλέπω κανένας δεν έχει αναφέρει την Μemox - αντιπροσωπεία της Commodore -που στο υποκατάστημα της στην Σεβαστουπόλεως, που είχε και λιανική μαζί με το service.

Πρέπει να ήταν η μόνη επίσημη αντιπροσωπεία η οποία να έδινε κόπιες!

αφου ειχαν εμενα υπαλληλο στο commodore club τι περιμενες?! :D

Getta Robo
24-02-08, 21:21
AMIGA ATHENS CLUB, στην Καλλιθέα !

Το οποιο λιγα χρονια αργοτερα, εγινε το πρωτο console club, και το δευτερο μερος μετα το σχολειο που περναγα τις περισοτερες ωρες της μερας :)
Υπαρχει ακομα.. φυσικα χωρις τπτ απο εκεινες τις παλιες ωραιες μερες..

arc
24-02-08, 21:36
Θρυλικό μαγαζί. Άσε έχω φάει ποδαρόδρομο για να παίρνω παιχνίδια!! Τράβηξα και φωτός να το θυμάμαι γιατί δεν το βλέπω για πολύ ακόμα.
Εγώ θα προσθέσω το Computer για σένα για τους Καλλιθεάτες

Getta Robo
24-02-08, 22:13
Εγώ θα προσθέσω το Computer για σένα για τους Καλλιθεάτες
Το οποιο, πρεπει να εκλεισε προσφατα.. Περασα πριν λιγες μερες μεσα αοπ την στοα της Καλλιθεας, και δεν ειδα την πινακιδα της εταιριας.. Θρυλικοτατο μαγαζι, και πασιγνωστο σε ολους τους Καλλιθεατες με καποιον υπολογιστη.

rigardie
25-02-08, 08:48
Η ΜΕΜΟΧ ήταν το στέκι μου θυμάμαι κάθε Σάββατο από το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και μετά πήγαινα στους προσκόπους! , Παρόλα αυτά ήμουν τακτικός πελάτης και της Δέσποινας η οποία ακόμα κρατάει δυναμικά

dony
25-02-08, 09:15
Να θυμίσω (γιατί δεν είδα να αναφέρεται πουθενά) το The Computer Shop (κάτω, χαμηλά στη Στουρνάρη, λίγο πριν την Πατησίων), ένα πολύ ωραίο μπλέ μαγαζί απ' όπου αγόρασα τον 1ο μου Commodore 64 με κασσετόφωνο και τα Way of the Exploding Fist, Raid Over Moscow και Spy Hunter, δίνοντας για ανταλλαγή έναν Spectrum, Interface I, Microdrive και... αρκετά χρήματα...

Επίσης, για τους Παγκρατιώτες, η κλασική Micro-Κίνηση του κυρίου Κώστα και της κυρίας Αθηνάς - υπάρχει και διαφήμισή της στις τελευταίες σελίδες του ελληνικού manual της Amiga 500!

TZANNSPY
25-02-08, 18:37
Επίσης, για τους Παγκρατιώτες, η κλασική Micro-Κίνηση του κυρίου Κώστα και της κυρίας Αθηνάς - υπάρχει και διαφήμισή της στις τελευταίες σελίδες του ελληνικού manual της Amiga 500!

Να συμπληρώσω "και των θυγατέρων"...
Ονόματα δεν θυμάμαι αλλά φυσιογνωμίες δεν ξεχνώ...

replicant4
25-02-08, 21:59
Παιδιά κανείς από Μαρούσι; Θυμάται κανείς το Plus στην Περικλέους (πρέπει να έκλεισε το 1995 περίπου) και την Δίοδο κοντά στο Πολυκλαδικό(πρέπει να υπάρχει ακόμα);

dony
25-02-08, 22:14
@TZANNSPY:

Βάσω :cool:

stee
26-02-08, 08:52
@TZANNSPY:

Βάσω :cool:

Η μεγάλη...
H μικρή; Θυμάμαι φορούσε συνέχεια μπλούζες Helloween... :biglaugh:

dony
26-02-08, 09:51
Η μικρή είναι η Κατερίνα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το έχει γυρίσει στο κυριλέ...

Maddog
26-02-08, 14:04
Εμείς πάντως αναφερόμασταν στο συγκεκριμένο μαγαζί με το όνομα Καραφλο-κίνηση γιατί ο ιδιοκτήτης ήταν ολίγον τι γλόμπος. :D

Μας άναψε και εμάς πάντως τα λαμπάκια σε κάποια φάση που είχαμε αγοράσει 3-4 φορές διαδοχικά το Wonderboy in Monsterland για Spectrum και κάθε φορά έβγαινε χαλασμένο το αντίγραφο και δεν φόρτωνε. Μάλλον είχε πρόβλημα το master αντίγραφο! :p

ΥΓ: κ. εισαγγελέα το αδίκημα έχει παραγραφεί, έχουν περάσει 20+ χρόνια! :)

dony
26-02-08, 15:19
Το ωραίο είναι ότι έχουν περάσει στην κατοχή μου ΟΛΕΣ οι δισκέτες της Micro-Κίνησης για Amiga (κάτι χιλιάδες!). Ας είναι καλά η Βάσω...:)

discobolus
26-02-08, 23:51
υπήρχε και ένα κατάστημα κοντά στο Επιτελείο, στο Νέο Ψυχικό το οποίο λεγόταν "Μέλλον"! Τον φοβερό μου spectrum +2 τον είχα αγοράσει από ενα κατάστημα στην Ομήρου μέσα στη στοά που βρισκόταν απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Wally
26-02-08, 23:57
Την Infoplan εννοεις?

aseim
26-06-08, 00:33
O Thomas Soft ήταν η αιτία να πάρω πρώτη φορά στη ζωή μου λεωφορείο...Αυτός που είχε διαφήμιση στο pixel με τον "θείο Sam" της Αμερικής για software πώς τον έλεγαν?

Amigos
26-06-08, 01:18
θυμάται κανείς ένα μαγαζάκι στην Νίκαια το "Νίκαια computers" είχε πάει ποτέ κανένας εκεί? έκλεισε ξαφνικά και δεν ξανά άνοιξε πότε.. έκανα κάργα ανταλλαγές .. από εκεί είχα πάρει και την πρώτη μου Amiga 1200 μόλις είχαν έρθει Ελλάδα

Shock
26-06-08, 08:17
Λίγο πιο κάτω από τον Ηράκλειτο λες? Πέρναγα αλλά δεν έμπαινα:)

telonio
26-06-08, 08:53
θυμάται κανείς ένα μαγαζάκι στην Νίκαια το "Νίκαια computers" είχε πάει ποτέ κανένας εκεί? έκλεισε ξαφνικά και δεν ξανά άνοιξε πότε.. έκανα κάργα ανταλλαγές .. από εκεί είχα πάρει και την πρώτη μου Amiga 1200 μόλις είχαν έρθει Ελλάδα

Για τον Νικήτα που είχε το μαγαζί μαζί με τον πατέρα του δεν μιλάς Γιάννη; Απο αυτό το μαγαζί μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου το gamegear τότε. Θυμάμαι πουλούσε και μεταχειρισμένα cartridges του gamegear με 5.000 δρχ αν θυμάμαι καλά. Mερικά χρόνια αργότερα έμαθα πως ο Νικήτας σκοτώθηκε σε ατύχημα με την μηχανή του. Δεν ξέρω αν όντως είναι αλήθεια αυτό αλλά το μαγαζί μετά από λίγο καιρό έκλεισε.

Stanfromgreece
26-06-08, 10:47
Λοιπόν...αναμνήσεις του παρελθόντος...
Τον Amstrad 6128,τον πήρα από το DPL (Αγ.Κνσταντίνου και Γερανίου 44 Αθήνα)... έδινε και ασφάλεια πυρός τότε (λες και θα έπαιρνε φωτιά το μηχάνημα! :D )
Τον 2ο Amstrad 6128 (τον έγχρωμο) τον πήρα από τον Πειραιά,από το ΕΝΑ Computers (κάπου πίσω από το Δημοτικό,δίπλα σε ένα βενζινάδικο). Τα υπόλοιπα του Πειραιά (microland,technoland, Plot 2 κτλ... ) τα επισκεπτόμουν για αγορά παιχνιδιών και joystics... αργότερα...το 1993 έγινα υπάλληλος της Microchip 2 στον Πειραιά (Σαχτούρη και Αποστόλη 47-49 Αγ.Βασίλης Πειραιάς) και έμεινα εκεί 4 χρόνια :)

sta
27-01-09, 12:36
Διαβάζωντας τα pixel που έχουμε στα thread του retromaniax είδα διαφημίσεις απο παλιά μαγαζιά με τοπικά μαγαζιά που είχαν όνομα και μετά απο δεκαετίες χάθηκαν, και τα πήρε ο γερμανός για να πουλάει κινητά!

Θα ήθελα να μοιραστούμε αναμνήσεις απο εκείνα τα καταστήματα που μερικά σίγουρα δεν υπάρχουν πια!

Εγώ θα ξεκινήσω μιλώντας για το κατάστημα που λεγόταν Aspeco και ήταν στην στουρνάρη 44 ακριβώς πίσω από εκεί που είναι τα goodies τώρα.Εκεί πήγαινα με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (τότε ήμουν 7-8 χρονών το 1988-89) και αγοράζαμε δισκέτες για msx2 μηχανήματα(νομίζω ήταν ο μόνος που έφερνε τότε δισκέτες για msx/msx2,ίσως και ο εγκέφαλος computer μετά είχε για msx).

Είχε games για πολλά computer της εποχής όπως spectrum,amstrad,commodore.oric, και πολλά άλλα,σε ένα κατάστημα με πολλές οθόνες και υπολογιστές.

Θυμάμαι τον κύριο που το είχε που περπάταγε κουτσένωντας στο ένα πόδι.Πολλές αναμνήσεις από αυτό το μαγαζί.Μετά το 1990 δεν πρέπει να ξαναπήγαμε εκεί.Πολλά χρόνια αργότερα πρέπει να πέρασα απο εκεί,αλλά το μαγαζί είχε κλείσει.

Πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε αυτός ο κύριος όπως και πολλά άλλα μαγαζιά που γίναν τώρα καταστήματα για κινητή τηλεφωνία.

2 άλλα που ψώνιζα ήταν ο εγκέφαλος (α ρε δέσποινα,ακόμα ζεις και είσαι με τον μαύρο φάκελο με τις φωτογραφίες απο τα dvd games που πουλάς και κάνεις και παζάρια,επίσης θυμήθηκα το παλικάρι που δούλευε στο πατάρι στον εγκέφαλο και έκανε κόπιες σε amiga εκεί πολλές.)

Μετά έπαιρνα την δεκαετία του 90 κάποιες φορές και απο τον thomas soft.
Εσείς για πείτε καμιά ανάμνηση από τότε?

Θα ήθελα να μάθω πού είναι αυτό το κατάστημα!!!!

Ψάχνω εδώ και καιρό να το βρώ και μου είπαν ότι είναι κάπου πίσω από το Πολυτεχνείο, και πουλάει παιχνίδια κτλ.

Ευχαριστώ

DeadOrganPlayer
27-01-09, 14:22
Καλά μιλάς σοβαρά? Δε ξέρεις τον Εγκέφαλο..? Τεράστια ιστορία. Η ιδιοκτήτρια του όλα τα λεφτά...όποιος έχει εξυπηρετηθεί στο παρελθόν από αυτή θα με καταλάβει... Με το που πάταγες το πόδι σου στο μαγαζί εμφανιζόταν από το πουθενά και άνοιγε μπροστά σου έναν πάπυρο με όλα τα "εκπληκτικά παιχνίδια" (όπως τα αποκαλούσε) που μπορούσες να αντιγράψεις. Προσπάθησε να τη φάει το κατεστημένο κάποτε (είχε συλληφθεί 2-3 φορές για πειρατία τη δεκαετία του 90, φωτογραφία της σχετική υπάρχει και σε κάποιο pixel) αλλά τελικά έγινε αυτή το κατεστημένο... Από τα ελάχιστα μαγαζία της εποχής εκείνης που λειτουργούν ακόμα και σήμερα. Η πλάκα είναι ότι αν περάσεις σήμερα από έξω θα δεις στη βιτρίνα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Το πιό καινούργιο original παιχνίδι είναι το Tomb Raider 2 (τουλάχσιστον πριν μερικούς μήνες που πέρασα). Ούτε τα προσχήματα δε κρατάνε!
Στη Μπόταση είναι αν θυμάμαι καλά (κάθετος στη Στουρνάρη).
Δώσε της χαιρετίσματα αν περάσεις απο εκεί... :D

ps. μου έχει μείνει αξέχαστο το μαγαζί και για έναν ακόμα λόγο. Εκεί έκανα ένα από τα μεγαλύτερα retro-εγκλήματα μου. Πούλησα τον Commodore 64 για τα γλυκά μάτια μιας Amiga 500.

Rakeesh
27-01-09, 22:53
Χμμμ δε θυμαμαι πολλα απο εκεινη την οδο. Το μονο (ψιλοασχετο) που θυμαμαι ειναι ενα τυροπιταδικο που ειχε ενα παληκαρι, και οταν με πηγαινε ο πατερας μου βολτα για κομπιουτεριστικες αγορες, πηγαιναμε εκει και επιαναν κουβεντα. Δεν εχω ιδεα σε ποιο υψος ηταν και τι ειναι εκει σημερα, αν και σημερα καπου υπαρχει μια κρεπερι. Μπορει να ειναι το ιδιο σημειο!

pooky(1)
28-01-09, 07:20
Εκεί που υπάρχει σήμερα το E-shop, υπήρχε κατάστημα που είχε την αντιπροσωπεία της Epson.

Δεν θυμάμαι το όνομα.

Πάντως το "transputer" είναι από τότε στη θέση του, το ίδιο παρακμιακό όπως πάντα. Ξέρει κανείς αν τη γλύτωσε από τους βανδαλισμούς;

Gryzor
28-01-09, 15:44
Πλάκα-πλάκα, σε 20 χρόνια θα λέμε, 'θυμάστε εκεί που ήταν το Πλαίσιο που το κάψανε;;' :D

pooky(1)
28-01-09, 17:15
Στον νέο του κατάλογο πάντως το Πλαίσιο δεν αναφέρει καν το γωνιακό κατάστημα που κάηκε........

demis
30-04-09, 23:44
http://www.youtube.com/watch?v=6aTgnh7xr3w&feature=related

Computer is our friend! Δεν ήθελα να το εντάξω σε τεχνικά θέματα. So just watch! Ανεπανάληπτο!

Aardvark
11-05-09, 11:30
Αχ η παλια Στουρναρη,πως λενε οι παλιοι "η παλια Αθηνα".
Βεβαιως και την θυμομαστε.
Φωτο Ντοκουμεντο απο το αρχειο μου.http://www.retromaniax.gr/vb/images/icons/icon10.gif
Το Πλαισιο 23 χρονια πριν.

http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=394&pictureid=7109

Gryzor
11-05-09, 15:02
Θυμάται κανείς τη Μικροκίνηση στο Παγκράτι (Ιφικράτους); ¶ντεξε αρκετά χρόνια, και μέχρι τέλους είχε μία Amiga (μάλλον θηρίο) στη βιτρίνα. Πόσες κασσέττες και δισκέττες δεν αντεγρ- ερμ, αγόρασα εκεί... Κάθε φορά που πέρναγα, ακόμα κι όταν είχε γίνει πισομάγαζο, με έκανε να χαμογελάω. Στεναχωρήθηκα πραγματικά όταν έκλεισε...

Maddog
11-05-09, 23:39
Σαφώς και την θυμάμαι. Τότε έμενα στον Βύρωνα και όλο και κατηφορίζαμε προς τα εκεί για να ανανεώσουμε την κασετοσυλλογή.

Δύο πράγματα θυμάμαι καλά από από αυτό το μαγαζί:
Πρώτον, το αποκαλούσαμε "Καραφλοκίνηση" γιατί ο τύπος που βρίσκαμε συνήθως μέσα (και ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να ρωτήσουμε αν είναι ο ιδιοκτήτης...) ήταν ολίγον τι γλόμπος.
Και το δεύτερο είναι το τεράστιο σπάσιμο όταν πήγαμε να προμηθευτούμε το Wonderboy in Monsterland για Spectrum (μεγάλο hit στα ουφάδικα τότε) και 3-4 διαδοχικές φορές επιστρέψαμε στην βάση μας με κασέτα που έβγαζε loading error. Μάλλον ήταν χαλασμένο το master tape του καταστήματος. :P

Gryzor
18-05-09, 08:01
Σαφώς και την θυμάμαι. Τότε έμενα στον Βύρωνα και όλο και κατηφορίζαμε προς τα εκεί για να ανανεώσουμε την κασετοσυλλογή.

Aχχχ κάθε Σάββατο πρωί με το φίλο μου το Θανάση, ένα πεντακοσάρικο το παιχνιδάκι (με δικιά σου δισκέττα) δυά του δύο μόνο 250 δραχμούλες και μετά το αντιγράφαμε σπίτι... Κάποια στιγμή έφερε και κάτι πάμφθηνες 3άρες δισκέττες και αγοράζαμε και μία!

Δύο πράγματα θυμάμαι καλά από από αυτό το μαγαζί:
Πρώτον, το αποκαλούσαμε "Καραφλοκίνηση" γιατί ο τύπος που βρίσκαμε συνήθως μέσα (και ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να ρωτήσουμε αν είναι ο ιδιοκτήτης...) ήταν ολίγον τι γλόμπος.

Ήταν ο άντρας της τύπισσας. Υποθέτω ότι εκείνη 'έτρεχε' το μαγαζί και εκείνος ήταν στη 'διοίκηση' :D. Επίσης συχνά-πυκνά ήταν εκεί και η κόρη (; ) τους.

Και το δεύτερο είναι το τεράστιο σπάσιμο όταν πήγαμε να προμηθευτούμε το Wonderboy in Monsterland για Spectrum (μεγάλο hit στα ουφάδικα τότε) και 3-4 διαδοχικές φορές επιστρέψαμε στην βάση μας με κασέτα που έβγαζε loading error. Μάλλον ήταν χαλασμένο το master tape του καταστήματος. :P

Μμμμφ που ήθελες να παίξεις και σε spectrum Wonderboy ;p . Μου είχε τύχει κι εμένα μία φορά, κι επειδή δεν είχε άλλο παιχνίδι που να μου αρέσει και να μην το έχω ήδη μου έδωσε στην ίδια τιμή (500δρχ) μία κασσέττα γεμάτη παιχνίδια (μεταξύ των οποίων το Fruity Frank και το Ping Pong της Konami, τα θυμάμαι ακόμα...). :)

Ηρωικές εποχές...

Παρεμπιπτόντως, νομίζω η Μικροκίνηση είχε κάνει διαφήμιση σε οπισθόφυλλο Pixel Junior?

TheoDevil
27-10-09, 07:28
Το ΖΧ Spectrum + το πήρα από το Plot.
To Software από Theo Devil εξω από το Micropolis κάθε Σαββάτο πρωί ;)

Νά'σαι καλά φίλε μου. Το Micropolis ήταν μάλλον σε απόσταση ασφαλείας από την πλατεία Εξαρχείων :) Αργότερα, στο Πλαίσιο δίπλα στο Πολυτεχνείο. Αξέχαστες αναμνήσεις, με φίλους των 8bit υπολογιστών. Τότε, τα παίρναμε όλα σα δεδομένα. Πώς περνάει ο καιρός - περνάει και δεν συγχωρεί. Να είστε όλοι καλά, εύχομαι.

Καλά μιλάς σοβαρά? Δε ξέρεις τον Εγκέφαλο..? Τεράστια ιστορία. Η ιδιοκτήτρια του όλα τα λεφτά...όποιος έχει εξυπηρετηθεί στο παρελθόν από αυτή θα με καταλάβει... Με το που πάταγες το πόδι σου στο μαγαζί εμφανιζόταν από το πουθενά και άνοιγε μπροστά σου έναν πάπυρο με όλα τα "εκπληκτικά παιχνίδια" (όπως τα αποκαλούσε) που μπορούσες να αντιγράψεις. Προσπάθησε να τη φάει το κατεστημένο κάποτε (είχε συλληφθεί 2-3 φορές για πειρατία τη δεκαετία του 90, φωτογραφία της σχετική υπάρχει και σε κάποιο pixel) αλλά τελικά έγινε αυτή το κατεστημένο... Από τα ελάχιστα μαγαζία της εποχής εκείνης που λειτουργούν ακόμα και σήμερα. Η πλάκα είναι ότι αν περάσεις σήμερα από έξω θα δεις στη βιτρίνα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Το πιό καινούργιο original παιχνίδι είναι το Tomb Raider 2 (τουλάχσιστον πριν μερικούς μήνες που πέρασα). Ούτε τα προσχήματα δε κρατάνε!
Στη Μπόταση είναι αν θυμάμαι καλά (κάθετος στη Στουρνάρη).
Δώσε της χαιρετίσματα αν περάσεις απο εκεί... :D

Σ'ευχαριστώ για τις αναμνήσεις. Ο φίλος μου ο αξέχαστος Θάνος, την έλεγε "ποντίκω" :D Είχε μια μουσούδα σαν τροκτικό. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις, την έπεφτε σε όλα τα πιτσιρίκια που πήγαιναν εκεί για τις νέες ...αντιγραφές.

Wally
27-10-09, 08:32
Αααα! Ευχαριστο να ανοιγω να διαβασω το φορουμ και να πεφτω σε φρεσκα ποστ του Θοδωρη!

Θα εχουμε ενα θεματακι στο νεο Phoenix περιοδικακι μας που "κολλαει" με το θεμα και πιστευω οτι θα σου θυμισει πολλα. Σε 2-3 μερες θα το ανεβασουμε. ;)

Maverick
28-11-09, 23:11
Αφορμή για να επισκεφθώ και να εγγραφώ σ' αυτό το site ήταν η αναφορά στην aspeco computer.
Επισκεφθήκαμε με τον σύζυγό μου πριν 22 χρόνια τον κ. Γιάννη στο μαγαζί του στη Στουρνάρη για να αγοράσουμε κασέτες με παιχνίδια για την παιχνιδομηχανή μας.
Δηλαδή, δεν ήταν παιχνιδομηχανή, αλλά ένα πληκρτολόγιο philips -ίσως δεν ήταν απλό πληκτρολόγιο αυτό- που είχε χώρο για 2 κάθετα φυσίγγια στο πάνω μέρος του. Του προσαρμόζαμε ένα μονοφωνικό κασετόφωνο και ένα joystick και βάζαμε την κασέτα με το zanac μέσα και γινόταν το θαύμα...
Πηγαίναμε κάθε Σάββατο και πλουτίζαμε τη συλλογή μας.
Καμιά φορά όταν φέρναμε τη λεία μας στο σπίτι, δεν τα καταφέρναμε να παίξει... Βάζαμε το κασετόφωνο πιο σιγά πιο δυνατά μετά βλέπαμε στην οθόνη το "run error" και πάγωνε η καρδιά μας... Ακούγαμε τους αλόκοτους ήχους να βγαίνουν και σκεφτόμαστε πώς αυτοί οι στριγγλοί ήχοι γίνονται αεροπλάνα, μούμιες, ανθρωπάκια...
Ο κ. Γιάννης ανήκει στο μύθο... Μέσα στο βάθος του μαγαζιού υπήρχε ένας πάγκος που επάνω ήταν οι κασέτες έτοιμες γραμμένες. Αλλά αν μας άρεσε κάτι άλλο (μας περιέγραφε με λίγα λόγια το στόρυ) μας το ετοίμαζε σε 2-3 μέρες...
Ο σύζυγός μου λέει, ότι το σπίτι του ήταν πάνω από το μαγαζί του όπου φρόντιζε την άρρωστη μητέρα του. Εγώ δεν το θυμάμαι...
Θα ήθελα πολύ να μάθαινα νέα του... Να τον συναντούσαμε αν είναι δυνατόν...
Με αυτές τις κασέτες μεγάλωσα τα παιδιά μου πριν μεταφερθούμε στις κονσόλες της nintendo... Αλλά και πάλι δεν τις πέταξα, τις φυλούσα καιρό σ' ένα ντουλάπι μέχρι που μετακόμισα...

mike
02-12-09, 13:37
Και τελικα, πεταξες το φοβερο phillips MSX?
Και εμενα μου το πεταξαν, αλλα πηρα αλλο :)
Οσο για τον κ. Γιαννη, δεν ξερω κατι, εγω αγορασα την Α500
απο το "Γραμμη Κομπιουτερ".

nikodr
02-12-09, 14:00
Αφορμή για να επισκεφθώ και να εγγραφώ σ' αυτό το site ήταν η αναφορά στην aspeco computer.
Επισκεφθήκαμε με τον σύζυγό μου πριν 22 χρόνια τον κ. Γιάννη στο μαγαζί του στη Στουρνάρη για να αγοράσουμε κασέτες με παιχνίδια για την παιχνιδομηχανή μας.
Δηλαδή, δεν ήταν παιχνιδομηχανή, αλλά ένα πληκρτολόγιο philips -ίσως δεν ήταν απλό πληκτρολόγιο αυτό- που είχε χώρο για 2 κάθετα φυσίγγια στο πάνω μέρος του. Του προσαρμόζαμε ένα μονοφωνικό κασετόφωνο και ένα joystick και βάζαμε την κασέτα με το zanac μέσα και γινόταν το θαύμα...
Πηγαίναμε κάθε Σάββατο και πλουτίζαμε τη συλλογή μας.
Καμιά φορά όταν φέρναμε τη λεία μας στο σπίτι, δεν τα καταφέρναμε να παίξει... Βάζαμε το κασετόφωνο πιο σιγά πιο δυνατά μετά βλέπαμε στην οθόνη το "run error" και πάγωνε η καρδιά μας... Ακούγαμε τους αλόκοτους ήχους να βγαίνουν και σκεφτόμαστε πώς αυτοί οι στριγγλοί ήχοι γίνονται αεροπλάνα, μούμιες, ανθρωπάκια...
Ο κ. Γιάννης ανήκει στο μύθο... Μέσα στο βάθος του μαγαζιού υπήρχε ένας πάγκος που επάνω ήταν οι κασέτες έτοιμες γραμμένες. Αλλά αν μας άρεσε κάτι άλλο (μας περιέγραφε με λίγα λόγια το στόρυ) μας το ετοίμαζε σε 2-3 μέρες...
Ο σύζυγός μου λέει, ότι το σπίτι του ήταν πάνω από το μαγαζί του όπου φρόντιζε την άρρωστη μητέρα του. Εγώ δεν το θυμάμαι...
Θα ήθελα πολύ να μάθαινα νέα του... Να τον συναντούσαμε αν είναι δυνατόν...
Με αυτές τις κασέτες μεγάλωσα τα παιδιά μου πριν μεταφερθούμε στις κονσόλες της nintendo... Αλλά και πάλι δεν τις πέταξα, τις φυλούσα καιρό σ' ένα ντουλάπι μέχρι που μετακόμισα...

Επίσης στην είσοδο του καταστήματος στα δεξιά όπως έμπενες είχε και φωτογραφιούλες τον παιχνιδιών msx,και τον τίτλο απο κάτω του παιχνιδιού που ήθελες να πάρεις..

Νομίζω ήταν ένας απο τους λίγους που έφερνε παιχνίδια για Msx.Από εκεί είχα πάρει τα πάντα για τον msx2 που έχω.Στα ενδότερα του καταστήματος μέσα είχε και ενα δωματιάκι που είχα μπει που είχε διάφορα hardware και κασσέτες.Θυμάμαι ότι σίγουρα είχε ql μηχανήματα,bbc micro,spectrum,amstrad,c64.

Όντως αποτελεί μυθική φιγούρα.Και εγώ πολύ θα ήθελα να μάθω τι απέγινε ο κύριος Γιάννης.Τελευταία επίσκεψη στο μαγαζί του νομίζω ήταν το 1989-90.Ήταν πολύ φιλικός άνθρωπος.Θυμάμαι ότι κούτσαινε στο ένα πόδι.Θυμάμαι μια φορά που θέλαμε να αλλάξουμε ένα παιχνίδι και είχε πάρει τηλ η μητέρα μου στο μαγαζί να ρωτήσει την διευθυνσή και λέει "O κύριος Aspeco ?". :)

¶λλες εποχές...

c3podroid
03-12-09, 10:16
Εγώ θυμάμαι από το Μοσχάτο ένα μαγαζάκι μικρό το "Cd Land". Ήταν πάνω στον κεντρικό δρόμο την Μακρυγιάννη. Πωλούσε υπολογιστές και παιχνίδια. Εκεί είχα γνωρίσει 2 παιδιά Μοσχατιώτες που είχαν Commodore 64 και παίρναμε κασσέτες. Πρέπει να ήμασταν οι μόνοι στο Μοσχάτο που είχαμε c64 εκείνη την εποχή που ο Amstrad κυριαρχούσε.
Έκλεισε πρίν πολλά χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι άλλο σε εκείνο το σημείο. Τα γράμματα "cd land" υπάρχουν ακόμα φθαρμένα από τον χρόνο. Περνάω συχνά από εκεί και αναπολώ τις c64 μέρες μου. Το μέρος είναι εγκαταλελειμένο σαν στοιχειωμένο. Αυτό και αν είναι retro!

Maverick
03-12-09, 16:37
Και τελικα, πεταξες το φοβερο phillips MSX?
Και εμενα μου το πεταξαν, αλλα πηρα αλλο :)
Οσο για τον κ. Γιαννη, δεν ξερω κατι, εγω αγορασα την Α500
απο το "Γραμμη Κομπιουτερ".
Ναι... το πέταξα γμτ...
Πριν 5 χρόνια περίπου...
Μετά από οικογενειακό συμβούλιο, κρίναμε ότι κατανάλωνε χρήσιμο χώρο...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/31/MSX_Philips_VG8020.jpg/280px-MSX_Philips_VG8020.jpg (http://www.retromaniax.gr/wiki/File:MSX_Philips_VG8020.jpg)

Philips MSX, Model VG-8020

Να, αυτό ήταν το μαραφέτι μου φίλε mike
Πήγα και το βρήκα στη Βικιπέδια αφού μου έδωσες περισσότερα στοιχεία...
Κλαψ!!!
Λυγμ...

pooky(1)
03-12-09, 18:18
Και που να σε είχα στο δικό μου σπίτι. Container θα νοίκιαζες αν αποφάσιζες να πετάξεις μερικά από τα δικά μου, βέβαια....... το άτομο που θα τόλμαγε να το σκεφτεί αυτό μάλλον θα έφευγε πρώτο......

Μη σκας, όλοι κάναμε βλακείες που αργότερα το μετανοιώσαμε........ Είτε πετάξαμε, είτε πουλήσαμε, είτε χαρίσαμε, είτε δανείσαμε.....

Ξέρει κανείς ο παππούς της "Γραμμής Computers" τι απέγινε; Και ο ιδιοκτήτης της Thomas Soft;;;;; Αυτές ήταν εποχές.......

nikodr
07-12-09, 15:09
Ναι... το πέταξα γμτ...
Πριν 5 χρόνια περίπου...
Μετά από οικογενειακό συμβούλιο, κρίναμε ότι κατανάλωνε χρήσιμο χώρο...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/31/MSX_Philips_VG8020.jpg/280px-MSX_Philips_VG8020.jpg (http://www.retromaniax.gr/wiki/File:MSX_Philips_VG8020.jpg)

Philips MSX, Model VG-8020

Να, αυτό ήταν το μαραφέτι μου φίλε mike
Πήγα και το βρήκα στη Βικιπέδια αφού μου έδωσες περισσότερα στοιχεία...
Κλαψ!!!
Λυγμ...[/quote]

Mπορείς άνετα να προμηθευτείες απο ebay με λίγα χρήματα.Msx1 τέτοιο θα βρεις γύρω στα 30 ευρώ.Δεν είναι πολλά.Με 100 ευρώ πήρα ένα Philips NMS 8280 msx2.Του πήρα και 4mbyte expansion.Τώρα κυνηγάω να πάρω slot expander για να έχω το 4mbyte expansion,cf sd reader σαν σκληρό δίσκο,mp3 cartridge (για να παίζει ο msx mp3).Και όλα αυτά να δουλεύουν μέσω symbos.

¶λλη φάση!
http://img39.imageshack.us/img39/9832/snc00611.jpg (http://img39.imageshack.us/i/snc00611.jpg/)
Να ο vg8235 msx2 philps που έχω και ο nms8280 msx2 πάλι της philips
http://img13.imageshack.us/img13/1704/snc00612c.jpg (http://img13.imageshack.us/i/snc00612c.jpg/)

buzzer
06-01-10, 10:06
Ξέρει κανείς ο παππούς της "Γραμμής Computers" τι απέγινε; Και ο ιδιοκτήτης της Thomas Soft;;;;; Αυτές ήταν εποχές.......

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα από την Ζωρζ και είδα μια ταμπέλα Thomas Soft έξω από ένα μικρό μαγαζάκι. Κοιτάω μέσα και ήταν και ο ίδιος μέσα. Ζει και βασιλεύει!

Wally
06-01-10, 10:10
O παππους στη Γραμμη, αν λεμε τον ιδιο, υπαρχει.
Και μια που ανεφερες Γραμμη. Εχει ή δεν εχει σχεση η Γραμμη με το Micropolis που στεγαζοταν εκει παλια?

spyros_s
06-01-10, 10:23
Το ποστ αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους όμως νιώθω την ανάγκη να το γράψω....

στο thomas soft -κάπου παράλληλα στην στουρνάρα αν θυμάμαι καλά- πήγα αρκετές φορές την περίοδο 1998-1999 για να πάρω pc games αφού δεν ήξερα κάποιο άλλο...ήταν μια νεαρή κοπέλα και ένας επίσης νεαρός που το είχαν τότε. Είχαν μεν μεγάλη ποικιλία και σχετικά γρήγορη εξυπηρέτηση όμως ήταν πανάκριβοι και άξεστοι στην συμπεριφορά τους! Χρέωναν πάρα πολλά λεφτά τ' αντίγραφα και είχαν πλουτίσει με την άγνοια των πολλών να βρουν εναλλακτικές λύσεις για το χόμπι τους. Πούλαγαν στην μισή τιμή του γνησιου οι τύποι τα αντίγραφα...
Τους ζήταγες πληροφορία για το παιχνίδι που ήθελες και σε αγριοκοίταγαν λες και τους σκότωνες την μάνα λέγοντας σου κοφτά να το ψάξεις στα περιοδικά! Τόσα χιλιάρικα ζητάγανε για το κάθε αντίγραφο και είχαν και υφάκι καρδινάλιου σε παιδιά 22-23 ετών που τους πλήρωναν τόσα χρήματα μην πω για το πως φερόταν σε πιτσιρικαδες.
Μπορεί λοιπόν για εσάς να εκφράζουν ευχάριστες αναμνήσεις οι συγκεκριμένοι όμως εγώ έχω να πω τα χειρότερα για την συμπεριφορά τους! Πάντως για να μην τους μηδενίσω και γίνω άδικος ότι πήρα από εκεί έπαιζε πάντα και τέλεια! Ελπίζω να μην είναι μέλη μας διότι αν είναι και δυσαρεστηθούν από το ποστ μου δεν είμαι διατεθειμένος ν' αναθεωρήσω τα όσα έγραψα για την συναλλαγή μου μαζί τους!

simonkey
06-01-10, 10:33
ναι ο παππους στην γραμμη υπαρχει ακομα απο εκει πηρα εναν πισι το 2000 απλα τωρα η γραμμη εχει μικρυνει λιγο..οσο για το τομας ειναι αποκατο αποτην μποταση εκει που ειναι η παιδεια με τα ηλεκρονικα απεναντι ,εχει ενα μαγαζακι με χυμα κουτια απο παιχνιδια και μαλλον ασχολειται με το ιδιο χομπυ οπως τοτε...παντως εγω τροφοδοσια ειχα απο εγκεφαλο στο παταρι απο τον νικο που καθοταν με τις αμιγκες το χ κοπυ και τα διπλα ντραιβς..λεφτα που εχω δωσει...

kajwbtfe
06-01-10, 11:21
Λοιπόν...αναμνήσεις του παρελθόντος...
Τον Amstrad 6128,τον πήρα από το DPL (Αγ.Κνσταντίνου και Γερανίου 44 Αθήνα)... έδινε και ασφάλεια πυρός τότε (λες και θα έπαιρνε φωτιά το μηχάνημα! :D )

Και εγω απο κει πηρα το(ν) AMSTRAD 6128!!!!!!!!!!#)
Και μετα απο λιγα χρονια ανταλλαγη με 1640 στο ιδιο μαγαζι!

tolishellion
06-01-10, 11:30
εγω θυμαμαι τον κυρ γιαννη στο aspeco στις αρχες της στουρναρη (αγοραζα κασετες για τον commodore 64) το atari st club (απο τους πρωτους...) τον θωμα.. (thomas shoft) ψηλα στη πλατεια, και πολλους αλλους.....

Haros
06-01-10, 12:03
Εκτός από τα γνωστά που είχα πάει κατά καιρούς (thomas soft, εγκέφαλος), αυτό που θα θυμάμαι πάντα, είναι στη Ν. Ιωνία τον Βλάση, ένα μαγαζί με πάντα μισο-κατεβασμένα ρολά και κλειστά στόρια που μέσα ήταν τελείως γιάφκα. Καπνός από τα τσιγάρα σε σημείο να μην μπορείς να αναπνεύσεις, αντίγραφα να πουλιούνται, και μερικές κονσόλες (το καινούριο saturn και playstation τότε) πάνω σε πάγκους, να τους έχουν κάνει κατάληψη μηχανόβιοι (με παπιά) - καπνίζοντες νεολαίοι...

Μπορεί αυτό να ήταν πριν από 15 χρόνια και όχι πριν από 20 αλλά είναι από τα πιο cult μαγαζιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ...

simonkey
06-01-10, 13:02
και εγω απο κει πηρα dpl τον 6128 με χρωμο μονιτορ στις 149 .000 δρχ!!! αρε πατερα...λεφτα που εβγαζες.....

pooky(1)
06-01-10, 14:31
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΓΡΑΜΜΗ έκλεισε.

Στο πολύ καλό www.byteme.gr θα μπορέσετε να διαβάσετε ένα απίστευτα όμορφο οδοιπορικό για την κατάντια της Στουρνάρη, μια πολύ ωραία ανάλυση για τους λόγους που συμβαίνει αυτό και θα μάθετε ποιοι "δεινόσαυροι" ακόμα φωνάζουν παρόντες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Δεν σας δίνω link στο άρθρο ρε, δείτε και το υπόλοιπο site είναι απλά τρομερό!!!!!!!!! )

Haros
06-01-10, 14:35
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΓΡΑΜΜΗ έκλεισε.

Στο πολύ καλό www.byteme.gr θα μπορέσετε να διαβάσετε ένα απίστευτα όμορφο οδοιπορικό για την κατάντια της Στουρνάρη, μια πολύ ωραία ανάλυση για τους λόγους που συμβαίνει αυτό και θα μάθετε ποιοι "δεινόσαυροι" ακόμα φωνάζουν παρόντες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Δεν σας δίνω link στο άρθρο ρε, δείτε και το υπόλοιπο site είναι απλά τρομερό!!!!!!!!! )

Ποιό site; Εγώ βλέπω μόνο 2 κοπελιές ντυμε... αα οκ οκ το είδα... :P

pooky(1)
06-01-10, 14:37
Χα χα ρε Haros έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

krem13
06-01-10, 14:53
εμένα που δεν είμαι τύπος της περιπέτειας και των εξερευνήσεων (καναπές 4ever! :)) μπορείς να μου πεις το link?
Έστω και με pm αν δεν θέλεις να χαλάσεις τη χαρά των άλλων για την ανακάλυψη του άρθρου!

Haros
06-01-10, 15:08
http://www.byteme.gr/node/4369 αυτό εδώ είναι.

Έχει δίκιο ο Κόντης. Έχουμε μπεί σε άλλη τεχνολογική εποχή στην Ελλάδα και την Στουρνάρη την έχουν προλάβει οι εξελίξεις...

Απορίας άξιον πως ο "Εγκέφαλος" είναι ακόμα ανοιχτός...

npanag
06-01-10, 15:45
Θέλω να θυμίσω και εγώ με τη σειρά μου κάποια μαγαζάκια της εποχής. Εγώ, αν και κουκακιώτης επί μακρόν, ήμουν θα μώνας στη μικροκίνηση. Παρόλαυτά υπήρχε ένα μαγαζάκι στο Κουκάκι, συγκεκριμένη σε παράλληλο στου Μακρυγιάννη στενάκι, απέναντι περίπου από το σταθμό του Μετρό και του νέου μουσείου ακρόπολης, ένας ¶κης το είχε επί χρόνια και ήταν καθημερινή η βόλτα για τα παιδιά της περιοχής. Δυστηχώς δεν θυμάμαι πλέον όνομα μαγαζιού. Αυτό έκλεισε μέσα σε μια νύκτα και δεν τον ξαναείδαμε! Αν κάποιος μένει στην περιοχή, ενδεχομένως να τον θυμάται...

Επίσης σπάω το μυαλό μου, για ένα πολύ κλασσικό κομπιουτεράδικο και αμιγκάδικο επί της Λ.Βουλιαγμένης, στον Αγ.Ιωάννη. Τότε πηγαίναμε σκαστοί, σαν εκδρομή εκεί πάνω. Δεν θυμάμαι το όνομα... αλλά επειδή μένω κοντά ξέρω ότι το μαγαζί είχε γίνει μετά για οπτικά και πρόσφατα κρεοπωλείο!! Περασμένα μεγαλεία... Το θυμάται κανείς??

Wally
06-01-10, 17:43
Παραθετω ενα αποκομμα απο το αρθρακι μου για τη Στουρναρη εν ετει 1986 απο το Phoenix 3 (http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=11491) για να ξυπνησουν μνημες και να συμπληρωσουμε την κατοψη...

http://www.retromaniax.gr/resources/stournari1985.jpg

spyros_s
06-01-10, 17:48
προφανώς το thomas soft που έλεγα εγώ δεν βρίσκεται εκεί αλλά στην παράλληλη μποταση και σολωμου ( ;;; )

Wally
06-01-10, 17:55
Το 1986 ηταν εκει που λεει το σχεδιαγραμμα. Αργοτερα κατεβηκε κατω απο τη πλατεια.

askorp
07-01-10, 11:52
Το μαγαζι που ζητας npanag ηταν ο ΚΥΒΟΣ. Απο εκει εχω αγορασει αρκετα pc games:) Απο καποια περιοδο και επειτα στο ιδιο μαγαζι εργαζοταν και ο τυπος που μετα ανοιξε το Γραμμη computers. Δεν γνωριζω αν απλα εργαζοταν εκει ή ειχε γινει συνεργατης στην επιχειρηση. Επειτα ο ιδιοκτητης του καταστηματος απεβιωσε και το καταστημα εκλεισε μετα απο 1-2 χρονια.

joe
07-01-10, 13:10
Λιγο πολυ αναμενομενο να γινει αυτο. Αν και δεν ημουν κομπιουτερακιας στα νιατα μου (πρωτη φορα απεκτησα υπολογιστη στα 19 προς 20 στο τριτο ετος της σχολης), η Στουρναρη και περιξ περιοχη ηταν αγαπημενος προορισμος. Βολτα στα κομιξαδικα, τους μουσικους οικους, τα πρωτα βιβλια για προγραμματα, ξενογλωσσα γενικως βιβλια γυρω απο την γραφιστικη και απαραιτητο χαζεμα στην Καισσα.

Ειναι λογικο να καταποντιστουν ολα αυτα τα μικρα και μεγαλυτερα καταστηματα. Ακομη και να μην υπεφεραν απο τους συχνους βανδαλισμους και επεισοδια. Ο ερχομος του διεθνους ιντερνετικου εμποριου, ηταν η ταφοπλακα τους. Λογω παγκοσμιοποιησης καποια αγαθα εγιναν φθηνοτερα (με το αιμα καποιων δυστυχων βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα), αλλα κυριως μας ανοιξαν τα ματια σε σχεση με το τι παιζει στον κοσμο. Καταλαβαμε εστω και αργα ποσο μας εγδερναν οι ντοπιοι μαγαζατορες ανεξαρτητως πεδιου. Αν ειχες χομπυ επρεπε να δωσεις ενα χερι και ενα ποδι.
Σορρυ λοιπον αγαπητοι μαγαζατορες αλλα δεν θα μπορεσουμε. Που να δειτε τι εχουν παθει οι μουσικοι οικοι που εκοβαν μεχρι προτινος κωλους απο τα online υπερκαταστηματα που σου στελνουν πολλες φορες 40 και 50% φθηνοτερα οτι θες, οπως το θες στην πορτα σου.

Gryzor
08-01-10, 09:59
Μicroκίνηση, Ιφικράτους, Παγκράτι...

Πόσα Σάββατα πρωί δεν ανέβαινα με το τρόλλεϋ 2 με μία 3άρα δισκέττα στην τσέπη κι ένα πεντακοσάρικο (όταν πήρα τον 6128. Πιο πριν έγραφε στις κασέττες που ήταν ημιδιάφανες και μέσα είχαν μπομπινούλες) και χάζευα τα παιχνίδια. Όταν διάλεγα, και περιμένοντας την αντιγραφή, χάζευα τον c128 και την Α500 που είχαν εκεί.

Σνιφ...

PhreakeR
14-01-10, 02:27
Συγγνώμη που εν μέρει θα χαλάσω αυτό το τέλειο τόπικ..

αλλά ένα κατάστημα ARONIS το θυμάστε? (κυρίως οι θεσσαλονικείς εκεί στην ερμού βρισκότανε)

πουλούσε και υπολογιστές ή μόνο videogames?

σόρρυ για το offtopic (αν μπορεί να θεωρηθεί)

Nemo
01-03-10, 00:52
http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=557&pictureid=15568

( Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν ... )

και 8)8)σήμερα 8)8)

Gryzor
01-03-10, 08:48
Πωωωωω πω! Πού είναι να πάω να κατεβάσω την φωτεινή;;;;

Shock
01-03-10, 09:01
Θέλω μια Νεον επιγραφή Amiga στο χωλ ΤΩΡΑ!!

Nemo
01-03-10, 17:41
http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=557&pictureid=15568

( Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν ... )

και 8)8)σήμερα 8)8)

http://img13.imageshack.us/img13/8365/retroshopb.jpg

krem13
30-04-10, 14:27
http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=661&pictureid=17038

η παραπάνω οικία με την πινακίδα atari computers (αν και δεν είναι κατάστημα ακριβώς βάζω τη φωτογραφία εδώ) βρίσκεται στην οδό κεφαλληνίας στο κάτω χαλάνδρι,απ' ότι μου έχει πει η μάνα μου μάλλον πρέπει να ήταν επίσημο κέντρο επισκευών για home της atari,μήπως έχετε περισσότερες πληροφορίες? υπήρχαν και άλλες τέτοιες τοποθεσίες σε άλλα μέρη της Αθήνας?

status
30-04-10, 15:14

Να μας πεις τι τσιγάρα καπνίζεις, αν δεν καπνίζεις καιρός να αρχίσεις γιατί θα πρέπει να έχουμε λόγο να σε επισκεφτούμε στην φυλακή.:Ρ

pegasus_gr
25-08-10, 13:43
Μicroκίνηση, Ιφικράτους, Παγκράτι...

Πόσα Σάββατα πρωί δεν ανέβαινα με το τρόλλεϋ 2 με μία 3άρα δισκέττα στην τσέπη κι ένα πεντακοσάρικο (όταν πήρα τον 6128. Πιο πριν έγραφε στις κασέττες που ήταν ημιδιάφανες και μέσα είχαν μπομπινούλες) και χάζευα τα παιχνίδια. Όταν διάλεγα, και περιμένοντας την αντιγραφή, χάζευα τον c128 και την Α500 που είχαν εκεί.

Σνιφ...

Τι μου θύμησες!

Πρωινά Σαββάτου με το ποδήλατο από Ιλίσια (κολυμβητήριο) μέσω πανεπιστημιούπολης με τρελή αγωνιά για το αν θα βρω κάποιο καινούργιο παιχνίδι. Πριν ένα χρόνο μάζεψα τον 464 μου και τις κασέτες (αυτές τις ημιδιαφανές με την μπομπίνα) με τα παιχνίδια από το πατάρι της μητέρας μου. Δουλεύει μια χαρά (λίγο flickering στην οθόνη αλλά τέλος πάντων). Φόρτωσα και το Elite (άπειρες ώρες επενδυμένες).

Μια από τις τελευταίες φορές που πήγα εκεί ότι είχε φτιάξει μια BBS βάση (στο πατάρι) και σου έδινε πρόσβαση με το ανάλογο αντίτιμο.

Μπας και θυμάται/γνωρίζει κανείς πως λεγόταν το κατάστημα που βρισκόταν στον πρώτο όροφο κτηρίου επί της οδού Νίκης (κάθετος τη Μητροπόλεως). Από εκεί είχα αγοράσει τον Amstrad 464 σε προσφορά μαζί με το θρυλικό modulator/de-modulator για σύνδεση με TV και ένα joystick της Amsoft (νομίζω).

Αν θυμάμαι καλά η τιμή ήταν 110 χιλ. δραχμές το καλοκαίρι του ΅86.

teo214
07-09-10, 11:33
Τον Αύγουστο για λίγες μέρες πήγα στην Αλεξανδρούπολη για να δω τους δικούς μου μια και διαμένω εδώ και 3 χρόνια στην Αθήνα και ένα βράδυ ενώ περπατούσα στην οδό Μοσχονησιων εντόπισα ένα από τα παλιότερα computer shop που υπήρχαν στην πόλη (από το 1984) και που λειτουργεί ακόμη.

Από το μαγαζί αυτό είχα αγοράσει τον πρώτο μου spectrum . Εκεί μέσα καθημερινά περνούσα τουλάχιστον ένα 3ωρο παίζοντας και δοκιμάζοντας ότι καινούργιο μηχάνημα ερχόταν την περίοδο 1984-87 .

Από εκεί αγόραζα τα Pixel και διάφορα αλλά περιοδικά για micro και μιας και διατηρώ ακόμη άψογες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη πέρασα την επομένη για να πιω ένα καφέ μαζί του και να τον δω. Σήμερα βέβαια το μαγαζί ασχολείται κυρίως με επισκευή και πώληση Pc αλλά κάνοντας μια κουβέντα μαζί του ανακάλυψα ότι είχε σφραγιστές δισκέτες 5,25” και δισκετοθηκες από 3,5 και αγόρασα κάποια κομμάτια σε εξευτελιστική τιμή.

Όπως βλέπετε από την Φώτο που τράβηξα με το κινητό μου φαίνεται η φωτεινή ταμπέλα Amstrad που κατά κάποιο τρόπο δηλώνει το ένδοξο παρελθόν του.
http://www.retromaniax.gr/vb/picture.php?albumid=1214&pictureid=21630

Amigos
07-09-10, 11:50
όμορφα πράγματα... καρά ρετρό το μαγαζί λέμε

pooky(1)
07-09-10, 15:49
Αυτά είναι, teo τέλεια!!!!!!!!!!!!

Κάτι τέτοιοι μαγαζάτορες ξέρουν να επιβιώνουν και θα είναι παρόντες όταν και κολοσσοί θα έχουν βουλιάξει!!!!!!!!!!

Δεν τον ρώτησες μήπως του είχε ξεμείνει κανένα micro;

Fred Madison
07-09-10, 16:10
"ευαισθητο" θεμα

Vag
07-09-10, 16:13
Ο πρώτος προφανώς έχει συνταξιοδοτηθεί, τον έχω δει κάποιες φορές στη γειτονιά, στη Δάφνη (αν λέμε τον ίδιο).
Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που πήγα και του ζήτησα ένα ATAPI CD reader ώστε να κάνω rip τραγούδια από audio CDs αλλά επέμενε ότι δεν ήταν δυνατόν και δεν πήρα (γιατί μέχρι πρότινος, τότε, απαιτούνταν SCSI σύνδεση).

iakovos
07-09-10, 16:24
Καπου εκει διπλα απο το Micropolis στη Στουρναρα ηταν και η επισημη αντιπροσωπεια της Amstrad Hellas. Απο το πρωτο ειχα παρει τον 6128 μου και διπλα ακριβως τον ειχα παει καποτε για επισκευη του οδηγου δισκετας. Αλλες εποχες τοτε, μηχανηματα που τα αγαπουσες σαν ανθρωπους.

pelo13
07-09-10, 17:29
Διάβασα όλο το post και μου φαίνεται περίεργο που κανείς δεν έχει αναφέρει ένα μαγαζάκι στα κάτω πατησιά πέντε λεπτά με τα πόδια από την κάτω μεριά του ηλεκτρικού... όποτε πήγαινα (πριν 17 χρόνια περίπου) γινότανε χαμός .. ο τύπος είχε μεγάλη ποικιλία και ότι δεν είχε στο έβρισκε..ήμουν τόσο καλός πελάτη που πλέον τον έπαιρνα τηλέφωνο του έλεγα τι ήθελα μου το ετοίμαζε και πήγαινα και το έπαιρνα .::)

Καπου εκει διπλα απο το Micropolis στη Στουρναρα ηταν και η επισημη αντιπροσωπεια της Amstrad Hellas. Απο το πρωτο ειχα παρει τον 6128 μου και διπλα ακριβως τον ειχα παει καποτε για επισκευη του οδηγου δισκετας. Αλλες εποχες τοτε, μηχανηματα που τα αγαπουσες σαν ανθρωπους.

από εκεί είχα πάρει το πρώτο μου PC 'CONCORD 286 (μπορεί να ήταν και 8086 δεν θυμάμαι) στα 12 Mhz' τα έφερνε ο αντιπρόσωπος της amstrad ..

ntinos_athens
07-09-10, 23:32
Dony οταν βρεθηκαμε να μου δωσεις το Drive για την 1200 δεν μου ειπες οτι εισουνα θαμωνας στην κα. αθηνα, εγω μονο που δεν κοιμομουν εκει μεσα, το μαγαζι απο τοτε που το εκλεισε ειναι ακομα ξενικιαστο (ο ιδιοκτητης ειναι περιπτωσαρας) εχεις κανενα νεο της κας. αθηνας? την βασω την πετυχα πριν απο καιρο στην φιλολαου αλλα ειμουνα με τη μηχανη και δεν προλαβα να της μιλησω, αχ ποσο πισω με πηγατε μπαγασες.

teo214
08-09-10, 10:01
Αυτά είναι, teo τέλεια!!!!!!!!!!!!

Κάτι τέτοιοι μαγαζάτορες ξέρουν να επιβιώνουν και θα είναι παρόντες όταν και κολοσσοί θα έχουν βουλιάξει!!!!!!!!!!

Δεν τον ρώτησες μήπως του είχε ξεμείνει κανένα micro;

Φυσικα και τον ρωτησα αλλα δυστυχως δεν του εχει μεινει τιποτα.

antonis_vet
09-01-11, 15:16
παιδια στην Αλεξανδρειας λιγο πριν την Πετρου Συνδικα υπηρχε θυμαμαι ενα μαγαζι που στα τζαμια εγραφε "info 2000" και μεσα ειχε υπολογιστες οπου παιδια παιζανε Counter Strike κλπ ...Πριν καμια 6-7 χρονια παντα

Αυτος που το ειχε ηταν γνωστος ως Λευτερης

Εχει καμια σχεση με τα Ιnfo 2000 της γειτονιας ???

divined
09-01-11, 18:32
παιδια στην Αλεξανδρειας λιγο πριν την Πετρου Συνδικα υπηρχε θυμαμαι ενα μαγαζι που στα τζαμια εγραφε "info 2000" και μεσα ειχε υπολογιστες οπου παιδια παιζανε Counter Strike κλπ ...Πριν καμια 6-7 χρονια παντα

Αυτος που το ειχε ηταν γνωστος ως Λευτερης

Εχει καμια σχεση με τα Ιnfo 2000 της γειτονιας ???

Κάτι θυμάμαι για ένα μικρό μαγάζι κοντά στην Γρηγορίου Ξενοπούλου. Πάνε πολλά χρόνια όμως, που ήμουν Θεσσαλονίκη. Δεν είχα μπει καθήσει ποτέ όμως. Μόλις είχα πάρει την DSL μου, οπότε δεν υπήρχε λόγος!!

pinkman
13-01-11, 03:28
στο atari club(computer market 1) απεναντι απο το thomas soft γινοτανε ο χαμος....με τον thomas soft ειχα τσακωθει μια φορα χαχαχαχα....νομιζω οτι διπλα απο τον thomas ειχε και ενα fastfood το Wammie εντελως παρακμιακο...