PDA

Επιστροφή στο Forum : Μίνι κουίζ : Κινούμενα σχέδια, μίκυ μάους και κόμικς σε ελληνικές ταινίεςRinus Cesar
26-09-11, 00:16
Μιας και τελευταία ασχολήθηκα αρκετά εδώ στο φόρουμ μας με τα κόμικς του "Μπλεκ" και του "Αγόρι" ... μού ήρθε η φλασιά να αναρτήσω το παρόν κουίζ !!!

Και πράγματι ... σε κάποιες ελληνικές ταινίες [δεν πρέπει να είναι πολλές] εμφανίζονται κάποια κινούμενα σχέδια !!! Σε άλλες, επίσης, γίνονται αναφορές σε Μίκυ Μάους αλλά και σε άλλα κόμικς !!! Έχω υπόψιν μου μερικές περιπτώσεις !!! Θα είναι χαρά μου αν τις θυμηθείτε κι εσείς !!! Για πάμε λοιπόν στις ερωτήσεις ...

1/ Στην έναρξη κάποιας ελληνικής ταινίας, την ώρα που βλέπουμε τα γράμματα κάνει την εμφάνισή του ένα καρτούν που μοιάζει πολύ με τον Μίκυ Μάους !!! Σε ποια ταινία συμβαίνει αυτό ???

2/ Σε ποια ταινία ο Βέγγος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και διαβάζει ένα κόμικς "Η μικρή Λουλού" ????

3/ Σε ποια ταινία, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο, βλέπουμε στο ενδιάμεσο και .... ολίγα καρτούνς ???

4/ Σε κάποια ταινία η κόρη, όταν τη ρωτάει η μητέρα της γιατί κλαίει, γιατί είναι λυπημένη κλπ, απαντάει : "μα ... για τα μίκυ μάους" !!! Και στη συνέχεια η κοπέλα εξηγεί στη μητέρα της "τι είναι τα μίκυ μάους" [ίσως ο πιο "γλυκούλης" ορισμός που έχει δοθεί στην έννοια "μίκυ μάους"] !!! Σε ποια ταινία συμβαίνει αυτό ???

5/ Σε ποια ταινία ο Νίκος Γαλανός διαβάζει ένα περιοδικό μίκυ μάους σε ένα παιδάκι ???

6/ Σε ποια ταινία ο Βέγγος, ως πατέρας, έχει αγοράσει ένα τεύχος Λούκυ Λουκ για τα παιδιά του [ένα αγόρι και ένα κορίτσι] ????

Wally
26-09-11, 06:47
2)Ένας τρελός τρελός Βέγγος

V.I.Smirnov
26-09-11, 06:56
3) "Σήκω χόρεψε συρτάκι".
Όλόκληρη η ταινία αυτή είναι διανθισμένη με cartoons...

-

drspiros
26-09-11, 07:13
1) Αν εννοεις το "Χαζομπαμπα" με τον Σταυριδη, εμφανιζονται και αλλα καρτουν του Ντισνευ, οχι μονο ο Μικυ!

4) Εσπαγα το κεφαλι μου, γιατι ο διαλογος μου φαινοταν πολυ οικειος, και τελικα εφαγα φλασιά και θυμηθηκα οτι τη φραση την εχει πει σιγουρα η Σμαρουλα Γιουλη, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για την ταινια. Νομιζω πρεπει να ειναι "Ο Θοδωρος και το δικανο".

bambinella 100
26-09-11, 10:56
5. Πανικος

Rinus Cesar
26-09-11, 10:59
Χμμμ ... μέχρις στιγμής οι σωστές απαντήσεις είναι η 3 και η 4 !!! Μπράβο στους συμφορουμίτες που τις θυμήθηκαν !!!

3) "Σήκω χόρεψε συρτάκι".
Όλόκληρη η ταινία αυτή είναι διανθισμένη με cartoons...Πολύ σωστά !!! Και μάλιστα όλα τα καρτούνς της εν λόγω ταινίας ταινίας μπορεί, μεν, να είναι "απλοϊκά", δεν παύουν, όμως, να είναι αρκούντως ευρηματικά και ... να αποτελούν τα "ατού" της ταινίας !!!

4) Εσπαγα το κεφαλι μου, γιατι ο διαλογος μου φαινοταν πολυ οικειος, και τελικα εφαγα φλασιά και θυμηθηκα οτι τη φραση την εχει πει σιγουρα η Σμαρουλα Γιουλη, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για την ταινια. Νομιζω πρεπει να ειναι "Ο Θοδωρος και το δικανο".Έτσι ακριβώς ντόκτορ Σπύρο !!! Η Σμαρούλα Γιούλη, ως θυγατέρα του Μίμη Φωτόπουλου, είναι σε αυτήν την ταινία μια γλυκύτατη παρουσία !!! Στη σκηνή, όμως, εξηγεί στη μητέρα της [αλλά και σε εμάς τους θεατές της ταινίας] "τι είναι τα μίκυ μάους" [εκείνη την εποχή η έκφραση "μίκυ μάους" δεν είχε ακόμη εισέλθει για τα καλά στο λεξιλόγιο του Έλληνα κι έτσι οι "παλαιότεροι" ... δεν γνώριζαν "τι σημαίνει αυτό το πράγμα"] η ... γλύκα της "χτυπάει κόκκινο" !!! Σε εκείνη τη σκηνή [από τις πιο αγαπημένες μου στον ελληνικό κινηματογράφο] η κοπελίτσα ένιωσε ως ... "ήρωας σε μίκυ μάους" [πολλές φορές το ίδιο συμβαίνει και με μένα #)#)#):P:P] !!!!


Έτσι μένουν αναπάντητες οι υπόλοιπες ερωτήσεις του "μίνι κουίζ" !!!

1/ Στην έναρξη κάποιας ελληνικής ταινίας, την ώρα που βλέπουμε τα γράμματα κάνει την εμφάνισή του ένα καρτούν που μοιάζει πολύ με τον Μίκυ Μάους !!! Σε ποια ταινία συμβαίνει αυτό ???

2/ Σε ποια ταινία ο Βέγγος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και διαβάζει ένα κόμικς "Η μικρή Λουλού" ????

5/ Σε ποια ταινία ο Νίκος Γαλανός διαβάζει ένα περιοδικό μίκυ μάους σε ένα παιδάκι ???

6/ Σε ποια ταινία ο Βέγγος, ως πατέρας, έχει αγοράσει ένα τεύχος Λούκυ Λουκ για τα παιδιά του [ένα αγόρι και ένα κορίτσι] ????


Θα σάς βοηθήσω λιγάκι :

- Στην 1η ερώτηση πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Μάρω Κοντού [το αν στον "Χαζομπαμπά" με τον Σταυρίδη, που αναφέρει παραπάνω ο φίλος, εμφανίζονται διάφορα καρτούνς δεν το θυμόμουν !!! Η απάντηση στην 1η ερώτηση είναι κάποια ταινία με Μάρω Κοντού, στην έναρξη της οποίας εμφανίζεται μόνο ένα "σαν τον Μίκυ Μάους ένα πράγμα"] !!!


- Στην ερώτηση 2 δεν είναι ο "Τρελός τρελός Βέγγος" !!! Σε κάποια ταινία ο Βέγγος, που υποδύεται έναν τεμπελχανά, είναι ξάααπλα στο κρεβάτι και διαβάζει "Μικρή Λουλού" και ξεκαρδίζεται στα γέλια !!!


- Στην 5η ερώτηση η ταινία όπου ο Νίκος Γαλανός διαβάζει Μίκυ Μάους σε ένα παιδάκι δεν είναι κωμωδία, είναι δραματική !!!

- Στην 6η ερώτηση η απάντηση είναι μια ταινία της ... "2ης περιόδου" του Βέγγου, δηλαδή από τα τέλη 70ς/αρχές 80ς !!! Και φυσικά ... έγχρωμη !!!


Στο μεταξύ η bambinella απάντησε σωστά την 5η ερώτηση !!! Μπράβο που το θυμήθηκες, η εν λόγω σκηνή αποτελεί "λεπτομέρεια" της ταινίας :D:D !!!! Μάλιστα ο Γαλανός [ο πιο ευαίσθητος από τη συμμορία απαγωγέων] διαβάζει στο απαχθέν παιδάκι Μεγάλο Μίκυ και, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τον Επιθεωρητή Ο'Χάρα !!!! Η ταινία αυτή είναι καταπληκτική [μέεεγα respect στον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη], αλλά, νομίζω ότι η τηλεόραση έχει πολύ καιρό να την προβάλει !!! Όταν την είχα δει, ως 10χρονο παιδάκι, έκανα, μετά το τέλος της, αρκετή ώρα να συνέλθω από το κλάμα #)#)

katerinak
26-09-11, 12:14
στη 2. μηπως η απαντηση ειναι "τρελος,παλαβος και Βεγγος" ; λιγο πριν το γαμο και ενω κανει μπανιο γλιστραει και μετα δε θυμαται τιποτα,ισως σε καποιο σημειο της ταινιας να διαβαζει τη "μικρη Λουλου"

tonytony
26-09-11, 12:24
Η bambinella απάντησε σωστά! Η απάντηση στην ερώτηση 5 είναι "Πανικός"! Σε αυτή τη ταινία ο Νίκος Γαλανός διαβάζει Μίκυ Μάους στον πιτσιρικά.
Αααα το έγραψες παρακάτω δεν το είδα sorry!!!#)

tzias57
26-09-11, 14:56
2) Τα δίδυμα
6) ο φαλακρός μαθητής

Rinus Cesar
26-09-11, 15:26
2) Τα δίδυμα
6) ο φαλακρός μαθητής

Πολύ σωστά !!! Στην ταινία "Τα δίδυμα" ο τεμπέλης "δίδυμος" Βέγγος, αντί να πάει να πιάσει δουλειά στο εργοστάσιο κάθεται ξάπλα στο κρεβάτι και ... ξεκαρδίζεται με τη "Μικρή Λουλού" [και μάλιστα ... διηγείται κάποιες ιστορίες που διαβάζει] !!!

Επίσης, στην "Ο φαλακρός μαθητής" ο Βέγγος, όταν γυρνάει απ' τη δουλειά, φέρνει ένα Λούκυ Λουκ στα παιδιά του τα οποία ... ψιλοτσακώνονται ποιος θα το πρωτοπάρει !!!

Αφήνω για λίγο την 1η ερώτηση που δεν απαντήθηκε, ίσως κάποιος συμφορουμίτης να την βρει ;);)

boomer
26-09-11, 20:11
Θα μου επιτρέψεις να εμπλουτίσω λίγο το κουίζ σου με 2 ακόμη ερωτήσεις.
7/ Σε ποια ταινία ο Βέγγος διαβάζει Αστερίξ;
8/ Σε ποια ταινία ο Ξανθόπουλος στέλνει δώρο σε μια κοπέλα (Κατερίνα Βασιλάκου) ένα κουκλάκι που μοιάζει να είναι ο μίκι μάους;

tzias57
26-09-11, 21:11
7) Στην ταινία "ο παλαβός κόσμος του Θανάση" και συγκεκριμένα στην ιστορία με τίτλο "η τσόντα"

katerinak
26-09-11, 21:31
Θα μου επιτρέψεις να εμπλουτίσω λίγο το κουίζ σου με 2 ακόμη ερωτήσεις.
7/ Σε ποια ταινία ο Βέγγος διαβάζει Αστερίξ;
8/ Σε ποια ταινία ο Ξανθόπουλος στέλνει δώρο σε μια κοπέλα (Κατερίνα Βασιλάκου) ένα κουκλάκι που μοιάζει να είναι ο μίκι μάους;

8)η ταινια λεγεται "τα ψιχουλα του κοσμου" μολις εντοπισω ακριβως το σημειο με την κουκλα θα προσθεσω και το βιντεο

boomer
26-09-11, 21:39
Μπράβο παιδιά πολύ σωστές και οι 2 απαντήσεις!! Τώρα βέβαια στην ταινία την κούκλα την αναφέρουν ως παλιάτσο, αν και είναι σίγουρα ο Μίκυ. Θα είχαν τους λόγους τους!!

katerinak
26-09-11, 21:41
http://www.youtube.com/watch?v=5i0unXiTbtM&feature=related
την κουκλα ή παλιατσο οπως τον αποκαλει ο Ξανθοπουλος στην ταινια τον βλεπουμε στα 14:17 λεπτα

Rinus Cesar
26-09-11, 22:17
Ααααχ, τι ωραίο κουκλάκι αυτό της ταινίας [την οποία δεν την είχα υπόψιν μου, γενικώς από ταινίες Ξανθόπουλου δεν γνωρίζω πολλά] !!! Φυσικά και δεν είναι "παλιάτσος", είναι ο Μίκυ Μάους όπως τον "εμπνεύστηκε" ο "πατέρας" του, ο Ντίσνεϋ, με το πρώτο του παντελονάκι !!!Τώρα βέβαια στην ταινία την κούκλα την αναφέρουν ως παλιάτσο, αν και είναι σίγουρα ο Μίκυ. Θα είχαν τους λόγους τους!!

Νομίζω ότι αυτό συνέβη για τους εξής λόγους : Επειδή εκείνα τα χρόνια η λέξη "Μίκυ Μάους" δεν ήταν, ακόμη, ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα !!! Γι' αυτό και στην ταινία "Ο Θόδωρος και το δίκανο", του 1962, που έβαλα ερώτηση για το κουίζ, η νεαρή Σμαρούλα Γιούλη κάνει λόγο για "Μίκυ Μάους" και η μητέρα της δεν γνωρίζει "περί τίνος πρόκειται" !!! Ο Τσιφόρος, όμως, που έγραψε το σενάριο, ήταν, ως γνωστόν, "μέσα στο πνεύμα της εποχής του" και παρακολουθούσε τις τόοοτε σύγχρονες τάσεις. Έτσι ... έκανε στην ταινία του "νύξη" για τα - όχι ευρέως γνωστά τότε - Μίκυ Μάους .....

Αργότερα, βέβαια, εδώ στην Ελλάδα φθάσαμε ... στο άλλο άκρο : ο,τιδήποτε κόμικ ή καρτούν, οποιουδήποτε είδους, υποπίπτει στην αντίληψή μας το αποκαλούμε "Μίκυ Μάους" [κι αυτό ... ισχύει ακόμη και μέχρι σήμερα] !!! Π.χ. θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει σε μένα και στον αδελφό μου : "Παιδιά, ελάτε, η τηλεόραση έχει Μικυ Μάους" !!! Κι όμως, η τηλεόραση είχε ... Μπόλεκ & Λόλεκ ή Γούντι Γουντπέκερ !!!! :O:O:O

boomer
27-09-11, 02:25
Ναι έτσι είναι! Κάθε κόμικ που βλέπαμε μικροί το αποκαλούσαμε μίκυ μάους!! Ακομή και τα κόμικ περιοδικά!!
Οσο αφορά την 1 ερώτηση σου την έχω δει την ταινία σίγουρα αλλά δε μπορώ να θυμηθώ ποια είναι!!

Dominion
27-09-11, 02:54
χαχα μάλλον θα υποπτεύονταν για τους μελλοντικούς ρετροφυσιοδήφες οι δημιουργοί και βάζανε συνεχώς retro πράγματα για να θυμόμαστε καλή ώρα. Έτσι εξηγούνται οι τίτλοι με μίκυ μάους από την τρυκέζα του Πισσάνου στο Ο Μελέτης στην Άμεσο Επέμβαση (ψιλοάθλια αρπαχτή χατζηχρήστου), η αναφορά στα Μίκυ Μάους από την κόρη του φωτόπουλου-θόδωρου στο θοδωρος και το δικανο και τα μπισκότα παπαδοπούλου Tortellines που μασαμπουκώνει ο Καλογήρου, ενώ ο μικρός απαχθής την βγάζει απλά με μια σοκολάτα γάλατος παυλίδη στον Πανικό

drspiros
27-09-11, 17:39
- Στην 1η ερώτηση πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Μάρω Κοντού [το αν στον "Χαζομπαμπά" με τον Σταυρίδη, που αναφέρει παραπάνω ο φίλος, εμφανίζονται διάφορα καρτούνς δεν το θυμόμουν !!! Η απάντηση στην 1η ερώτηση είναι κάποια ταινία με Μάρω Κοντού, στην έναρξη της οποίας εμφανίζεται μόνο ένα "σαν τον Μίκυ Μάους ένα πράγμα"] !!!

Ευκαιρια να το θυμηθεις, εδω κανουν παρελαση ολοι σχεδον οι ηρωες του Disney και της... Warner!


http://www.youtube.com/watch?v=YyVfmxH71KI
(http://www.youtube.com/watch?v=YyVfmxH71KI)

(Περα απο την πλακα, ειναι απο τις πιο ωραιες ταινιες του Σταυριδη, με ενα φοβερο Μουστακα σε δευτερο ρολο, που παιζεται πολυ σπανια απο την τηλεοραση!)

Rinus Cesar
28-09-11, 12:27
Αααχ, τι ωραία η έναρξη της ταινίας του Σταυρίδη !!! Η έκπληξη για μένα είναι η εμφάνιση του σκύλου Πλούτο στο 2:40 περίπου !!!

Όσο για την 1η ερώτηση .... Το ποντίκι -καρτούν, που μοιάζει πολύ με τον Μίκυ Μάους, εμφανίζεται στην έναρξη της ταινίας "Αχ! Και να 'μουν άντρας" !!! Μάλιστα, βλέπουμε το καρτούν να περπατάει και ... να φτάνει δίπλα σε ένα ζωγραφισμένο παράθυρο, μέσα απ' το οποίο βλέπουμε την Μάρω Κοντού να γράφει στη γραφομηχανή !!! Κι από κει ... αρχίζει κανονικά η ταινία ....

katerinak
05-10-11, 11:09
Επισης στους τιτλους αρχης της ταινιας " Ησαϊα χορευε" με τον Αυλωνιτη και τη Βασιλειαδου εμφανιζονται καποιοι ηρωες απο καρτουνς: σιγουρα ο Μικυ Μαους(ο οποιος εμφανιζεται τις περισσοτερες φορες),ο πλουτο,ο Ντοναλντ και αλλοι