Επιστροφή στο Forum : Ελληνικά Retro Hardware καταστήματα και πηγές.
Παιδιά, είναι πολύ μα πολύ δύσκολο να βρεις τελικά retro hardware σε λογικές τιμές. Μια λύση μπορεί να είναι το fleamarket, αλλά τις περισσότερες φορές οι τιμές είναι απίστευτα υπερβολικές σε σημείο να ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου. Είχα δει καταχώρηση ενός τύπου που ζητούσε για έναν Oric Atmos 450 Ευρώπουλα, ή για QL manual 40 ευράκια, πράγματα τρελλά δηλαδή. Τι θα λέγατε στο χώρο αυτό να συγκεντρώναμε όλες τις πηγές που τυχόν γνωρίζουμε για παλιά μηχανήματα και ανταλλακτικά;
Ξεκινώ εγώ με το κατάστημα Electronics X-change στο κέντρο της Αθήνας. Μπορείτε να το δείτε και στη διεύθυνση http://www.elx.gr/.
Δεν ξέρω από πρώτο χέρι τι παίζεται με το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά τη Δευτέρα που θα το επισκευτώ, θα μπορέσω να σας δώσω παραπάνω πληροφορίες.
Πολυ καλα εκανες φιλε και ανοιξες αυτο το thread!!!
Αυτη η εταιρια Φιλε pooky(1) ειχε ερθει στην εκθεση θεσσαλονικης περυσi.
Ειχα ξεχασει την ονομασια της και δεν μπορουσα να την βρω στο internet.
Θυμαμαι που ειχε εκθεματα οπως ZX Spectrum+ commodore vic20 amstrad
και κρατησου τωρα....το pixel No 1!!!!Κανε μια βολτα και πες μας τι παιζει εκει!!
...για το συγκεκριμένο μαγαζί έχω ακούσει διάφορα...
1) Δίνουν εξάμηνη εγγύηση για το υλικό που αγοράζεις.
2) Υπάρχουν και παλιά Pixel, αλλά πολύ λίγα στον αριθμό (και όχι τα πιό παλιά που ψάχνουμε).
3) Εχουν σε display το 1ο τεύχος όντως, αλλά εννοείται ότι δεν το πουλάνε ούτε φυσικά το δανείζουν !!
Billy ημουνα σιγουρος πως δεν το πουλανε το τευχος!Μπορουν ομως να σε αφησουν να το ξεφυλλισεις!!!.......
Με μια ψηφιακη φωτο.....μπορεις να κανεις τα παντα χε χε......παει τρελαθηκα!!!!!
Ημουνα στο μαγαζι χτες το μεσημερι - υπαρχουν διαφορα καλουδια στις βιτρινες (παιζει πολυ spectrum+ LoL) μεχρι και κασσετες για spectrum αυθεντικες ειδα - και game&watch κλπ κλπ κλπ. Σε μια βιτρινα λοιπον διπλα απο παλια gameboys υπαρχει ενα αντιτυπο του 1ου PIXEL σε υπεραψογη κατασταση.
Ρωτησα οσο πιο αδιαφορα γινοταν αν το πουλανε - και μου απαντησαν οτι ναι ΟΤΑΝ θα εχουν και 2ο αντιτυπο - συχνα πυκνα σκαει μυτη και 2ο αντιτυπο...χτες δεν υπηρχε οποτε δεν ειχα τυχη.
Εν αναμονη :)
:eek: Τι θες να πεις telamona......οτι ισως να καταφερεις να το τσιμπησεις?:D
Πω πω πω!!!Τευχος Νο 1 .....Λυποθυμω!!!!!
Για πες μας εντυπώσεις από τιμές, διαθεσιμότητα, ποιότητα και κατάσταση υλικού, αλλά και από αντιμετώπιση των πωλητών; Ξέρουν τίποτε ή χαμένος κόπος;
Λοιπόν μόλις γύρισα από το κατάστημα αυτό και μπορώ να πω ότι τα συμπεράσματά μου είναι απόλυτα ικανοποιητικά και θετικά. Τα μηχανήματα ήταν σε κοινό display, 6 μήνες εγγύηση και καλές τιμές. Πολλά παλιά μηχανάκια ελεγμένα και πολλές παλιές παιχνιδομηχανές σε πολύ καλές τιμές όπως και παιχνίδια. Τα παιδιά γνώστες του αντικειμένου και για το 20λεπτο που κάθησα εκεί έμπαινε αρκετός κόσμος για να δώσει κάτι, κυρίως παιχνίδια.
Μπήκε και ένα παιδί που πουλούσε μια Megadrive, την πήραν και του είπαν σε μια ώρα να περάσει αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που θα της έκαναν. Στο display υπήρχε και ΖΧ-81, ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα από κοντά το εν'λόγω μηχάνημα μετά από 20+ χρόνια και είχα ξεχάσει πόσο μικρό είναι!
Αmigες υπήρχαν αρκετές και τις έδιναν μόνο με τροφοδοτικό, όχι με mouse, joystick ή επέκταση μνήμης, αυτά τα πουλούσαν χωριστά. Ειδικά για mouse δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, είναι πολύ σπάνια από ότι μου είπαν. Σκέφτομαι να πάρω μια ακόμα για ανταλλακτικά. Θα δούμε πως θα πάει.
Δεν ειδα εγκαιρα το προηγουμενο ποστ σου pooky αλλα μια χαρα τα εγραψες στο επομενο - αυτα ειδα και εγω. Ειναι καλη περιπτωση το μαγαζι και με τη "βοηθεια" της retroκοινοτητας μπορει να γινει ΤΟ στεκι για ανταλλαγες/πωλησεις.
Το Pixelακι νο1 το ειδες στη βιτρινα αριστερα απο το service ? :cool:
Ναι το είδα!!!!! Τόσο κοντά και όμως τόσο μακριά! Κάτι σαν την εποχή και τα χρόνια που πέρασαν!
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά:
*ΑΕΟΝ αρχίζει να ετοιμάζει τα διαρρηκτικά του εργαλεία & σύνεργα!
:D:D:D
Δυστυχώς η αγορά ενός 8-bit ή έστω 16-bit home είναι στην Ελλάδα τουλάχιστον απαγορευτική για τα μικρά βαλάντια. Εγώ ενδιαφέρομαι για 2 συγκεκριμένα micros και ψάνω τα τελυταία 2 χρόνια σε διάφορα sites δημοπρασιών. Μίλησα και με μερικούς... "συλλέκτες" και τα συμπεράσματα που έχω βγάλει είναι τα εξής:
1.Οι άνθρωποι ξέρουν ότι θα βγάλουν από την μίγα ξύγκι. "Το θες φίλε; Θα το πληρώσεις. Αν όχι εσύ, κάποιο άλλο θύμα που θέλει να θυμιθεί το kick-off, swοrd of Sodan κ.τ.λ".
2. "Ρε φίλε για να βλέπεις το όνομα μου συνέχεια σε δημοπρασία στο διαδικτυακό μοναστηράκι σημαίνει ότι εγώ βγάζω χρήματα από σένα και από όσους "μουρλούς" ψάχνουν τις αναμνήσεις τους σε πληκτροκλόγια από γομολάστιχα. Δεν το κάνω από χόμπυ. Άρα όσο πιο ψηλά λήξει η δημοπρασία τόσο καλύτερα για μένα.". Τι κι αν Oric Atmos στα 400+ € δημιουργεί προηγούμενο υπεραξίας;
3. "Ναι ξέρω τι είναι ο Dragon 32 και ότι ο Newbrain σχεδιάστηκε από την Sinclair. Είχα κάποτε τρέλα σαν και εσένα αλλά μετά κατάλαβα ότι μπορώ να βγάλω χρήματα από αυτό.".
Δεν κατακρίνω τα παραπάνω. Από τη στιγμή που κάτι καταντάει συλλεκτικό και κάποιοι είναι διατεθιμένοι να το πληρώσουν αδρά θα βρεθούν και οι καλοθελητές. Απλά εγώ βαρέθηκα την ιστορία fleamarket.
Σημείωση: Στο e-bay έχω δει πολύ πιο τίμες αγοραπωλησίες. Να είναι του Ελληνα πάλι αυτό; Δε ξέρω.
Φιλε shock ετσι ειναι αλλα αυτο συμβαινει σε ολες τις συλεκτικες αγορες!
Εγω θα σας πω πως το fleamarket ειναι ολιγον τι απατη!!
Πιστευω πως καποιες φορες οι ιδιοι οι ιδιοκτητες μπαινουν με αλλα στοιχεια και πονταρουν στο ιδιο το εμπορευμα που πουλανε για να ανεβουν οι τιμες!!
pooky(1) μολις παραλαβω τον QL Θα αγορασω μια Amiga απο την elx γιατι εχω ενα μικρο προβλημα στο drive!!!
Φίλε shock το fleamarket ΔΕΝ ενδείκνειται για αγορές παλιών μηχανημάτων. Γίνεται αυτό που λέει ο Akmakas. Κάνεις καμιά δεκαριά accounts και μετά μπαίνεις και ποντάρεις σαν τρελλός. Μικρά ποσά για να φαίνεται ότι το topic σου είναι hot σώνει και καλά, μπας και βρεθεί κανένας που θα χτυπήσει τη δημοπρασία σου. Μετά έρχεται και το ίδιο το flea και σε χαρατσώνει με κάποιο ποσοστό, δεν ξέρω πόσο αλλά αρκετά μεγάλο. Αθάνατη Ελλάδα.
Akmakas, αν δεν θέλεις την παλιά σου Amiga την αγοράζω εγώ. Θέλω το πληκτρολόγιο. Δεν με ανδιαφέρει για το drive μια και η δική μου έχει καινούργιο.
Αν η πλακέτα λειτουργεί ακομα καλύτερα. Αν θέλεις το τροφοδοτικό και το mouse κράτησέ το.
Αν θέλεις να πάρεις κάποια από το elx, πες μου αν θες να στην κάνω restore. Μην ανησυχείς για πληρωμή, θα μου δώσεις ένα αντίγραφο του beast 2. !!!!!!!!
Αχ βρε pooky(1) που εισουνα κρυμενος τοσο καιρο...οταν θα κατεβω στην Αθηνα
θα παμε και με τα αλλα παιδια για φραπαδουμπα!!!
Σε ευχαριστω πολυ για την προθυμια σου!!:)
Η Amiga μου spooky(1)ειναι σε αριστη κατασταση!!!To μονο
προβληματακι που εχει ειναι το drive αλλα πηρα εξωτερικο!!!
Ανταλακτικα πες μου τι θες και θα κοιταξω να βρω(πληκτρολογιο γιατι?)
Οταν θα ερθει ο :D QL:D μου θα σου ζητησω μια χαρη!!!
Επιδη εισαι κοντα,θα ηθελα να πας και να μου διαλεξεις την καλυτερη Amiga
(Κυριος να εχει καλο drive)και να μου την στειλεις με αντικαταβολη
οσο εχει θα στην πληρωσω και φυσικα τα εξοδα αποστολης δικα μου!
Τωρα απο παιχνιδια οτι εχω θα στα γραψω ολα!!!
Απο ανταλακτικα εχει ενας φιλος μου 3 πλακετες 4 πληκτρολογια ενα mouse
και αλλα πραγματα Εχουμε χρονο ολα θα γινουν!!!!
Εννοείται, δεν χρειαζόταν να μου το πεις. Από Amiges έχει αρκετές και με μαμίσιο drive αλλά και από μετατροπή. Πληκτρολόγιο θέλω μια και στο δικό μου δεν δουλεύει ένα μπλοκ πλήκτρων. Φυσικά ο Χρήστος θα μου το αλλάξει αλλά καλό είναι να υπάρχει και μια καβάτζα. Αλλά δεν σκάω μια και θα πάρω μία ακόμα από elx.
Εννοείται πως τη δική σου θα την κάνω καινούργια και θα στη στείλω.
Κατέβα Αθήνα για φραπογάλιασμα και retro ρέχλα!!!!!! Θα πάμε Stournari palace μια και το περιβάλλον εκεί δονείται από αναμνήσεις!!!!!!!!!
Akmakas πες του πόσο δίνει μια πλακέτα και ένα πληκτρολόγιο. To mouse χτύπα το εσύ, είναι ΠΑΝΣΠΑΝΙΟ!!!!!!!!!!
Εχω ενα πληκτρολογιο να το μονταρω και να σου το στειλω!(Για ανταλακτικα)
Τα πληκτρα ειναι κιτρινα αλλα δουλευουν !!!Στειλε σε PM την διευθυνση σου!!!!
Τωρα τροφοδοτικο και Mouse εχω το original ειμαι οκ!
Για τα ανταλακτικα που εχει ο φιλος μου μπορω να παρω τζαμπα οτι θελω
αλλα λιγο υπομονη γιατι ειχαμε ψιλομαλωσει και με τον χρονο θα τα βρουμε!
Οδος Στουρναρη.....!!!!!Οι σελιδες του pixel ηταν γεματες απο αυτη την λεξη...........
Παιδιά για ανταλακτικά ρίξτε και μια ματιά σε on-line μαγαζιά του εξωτερικού. Εχουν πληκτρολόγια καινούρια μέχρι και 1200άρες motherboards (όχι βέβαια καινούριες).
Google is your friend!
1200:D !!!!Και απο αυτη εχω και με σκληρο 250MB:D !!!!!
παλι καλά που δεν πουλησα ΚΑΙ την Amiga μου για να πάρω PC όπως έκανα τον Amstrad για την AMIGA!
Παιδιά, θα σας πω ένα μυστικό (ψυθιριστά) ...
ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΞΑ ΤΗΝ ΑMIGA ΠΟΥ ΕΙΧΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΚΕΤΕΣ !
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΕΝΑ SEGA-MEGA-DRIVE ΜΕ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ CARTRIDGE !
Με με ρωτήσετε γιατί, τώρα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο !
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ !
Αγαπητέ κύριε Διαχειριστά "ΑΕΟΝ", μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις και στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια και συσχετίζονται με την εν γένη συμπεριφορά του χρήστη exetlaios σε ότι αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά, προτείνω την παραδειγματική του τιμωρία ούτως ώστε να μην παρουσιαστούν στο μέλλον άλλα τέτοια φαινόμενα από άλλους χρήστες.
Επειδή, το μέγεθος του παραπτώματος είναι μεγάλο και οι συνέπειες του οριστικές και δεν υπάρχει τρόπος επιδιόρθωσης των επιπτώσεων του σφάλματος αυτού, πιστεύω ότι η τιμωρία που αρμόζει σε μία τέτοια συμπεριφορά είναι μία...
ΝΑ ΜΑΣΤΙΓΩΘΕΙ ! ! !
http://forum.pleasuredome.org.uk/html/emoticons/whipping.gif
Παιδιά, θα σας πω ένα μυστικό (ψυθιριστά) ...
ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΞΑ ΤΗΝ ΑMIGA ΠΟΥ ΕΙΧΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΚΕΤΕΣ !
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΕΝΑ SEGA-MEGA-DRIVE ΜΕ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ CARTRIDGE !
Με με ρωτήσετε γιατί, τώρα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο !
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ !
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡΓΓΓΓΓΓΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!!! !!:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
...κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε εμένα, αλλά εγώ έχω "ελαφρυντικά", το ότι με εξανάγκασαν !!
Για την αγορά του Amstrad, ο father με υποχρέωσε να συναινέσω στην πώληση του Atari 2600 που είχα, πρώτον γιατί πλέον "ήταν άχρηστο" (!), αλλά και για να "τσοντάρω" τα χρήματα που θα έπαιρνα απο την πώληση αυτή, στην αγορά του υπολογιστή !!
...αχ, βρε Amstrad... σε πλήρωσα "με αίμα"...
(το παραπάνω θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα σενάριο για ελληνική δραματική ταινία, με τίτλο "ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ AMSTRAD ΜΟΥ". Αν έχει κανείς κανένα μπάρμπα κινηματογραφικό πραγωγό, ας με φέρει σε επαφή να συζητήσουμε τι ποσοστό θα πάρω απο τα δικαιώματα. :D ).
Ελπίζω να διαβάζει ο Φώσκολος το συγκεκριμένο Forum........:) :) :)
ambu_dare δεν μπορώ να προβώ σε λήψη ποινών, γιατί δεν είμαι καθόλου αναμάρτητος κι εγώ. Πούλησα την Amiga 500 μου το '92 σε έναν πιτσαδόρο(!), αλλά με μόνο κίνητρο να κάνω αναβάθμιση σε Αmiga 1200 με 200ΜΒ σκληρό (ευγενής σκοπός!...παράλληλοι βίοι με billy).
Ευτυχώς κράτησα ανέπαφες όλες τις δισκέτες, οπότε γλυτώνω (τουλάχιστον) τον δημόσιο αυτοαπαγχονισμό για λόγους ντροπής, αιδούς και καταισχύνης. :D
Και ο Billy και εσύ AEON, έχετε το ελαφρυντικό ότι προχωρήσατε σε πώληση του μηχανήματος σας, άρα και σε έμμεσο "προσυλιτισμό" κάποιου στην "κλίκα" μας.
Δυστυχώς το αυτό δεν ισχύει για τον exetlaios ο οποίος ομολογεί την στιγνή του πράξη περί "πετάματος στα σκουπίδια"... ΘΕΕ ΜΟΥ.
Ασε θα τον εξαϋλώσω εγώ με το ακτινοπίστολο μου την επόμενη φορά που θα τον δω...
Μια Amiga στα σκουπιδια.........:eek: Αmiga στα σκουπιδια.......:eek:
Στα...σκου..πι..δια!!!!!Δεν μπορω να σκεφτω τι εγινε μετα!!!Την πηρε
κανενα γυφτακι...και το εκανε......παιχνιδι εβγαλαν τα κουμπια και τα εκαναν κομπολοι ααχχχ!!!!!:eek:
Ωχ exetlaios αυτο ειναι πολυ βαρυ φιλε!!!
ambu πρεπει να κανουμε μια σοβαροτατη συσκεψη!!
Προταση akmakas Σε ενα εκατοστασελιδο τετραδιο πρεπει να γραψει
Δεν θα ξαναπεταξω παλιο υπολογιστη...μεχρι να τελιωσουν οι σελιδες
Η θα γραψει 1000 φορες το προγραμμα...
10 Print"Δεν θα ξαναπεταξω παλιο υπολογιστη";
20 Goto 10
RUN!!!! Τι λες?:mad:
Μετάνοιες μπροστά στη φωτογραφία του Θείου, (ο οποίος είναι μόνο ένας).
Φυσικά στα γόνατα. Μετά αυτομαστίγωση και νηστεία για 1 μήνα. (Αποχή από κάθε μορφή emulator).
Χε χε ναι σωστος......
Το avatar σου ειναι.....αυτο που θα επρεπε να ειναι!!!
Αυτος εισαι μεγαλε προσκυνω....!!!!
Χε ! χε ! χε !
Εγώ τουλάχιστον βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον στα ...σκουπίδια ..
Έναν Atari Falcon 030 με SCSI σκληρό δίσκο,CUBASE (Original with hasp key)
και VGA adapter ;) :p
Ωρέ μπας και πρέπει να πάρουμε σβάρνα τις χωματερές;
Αστεία - αστεία τι θυσαυροί έχουν καταλήξει εκεί.........
Δεν ξέρω εάν το έχω ξαναγράψει αλλά φαίνεται ότι και εδώ ισχύει:
"Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου"
asxeto..piga kai egw sto elx,agorasa ena spectrum + xwris trofodotiko,agorasa metasximatisti kai telika o spectrum itan xalasmenos kai mou dwsan pisw ta lefta mou...
Poli evgenika paidia alla kai xalasmeno itan to checked mixanima kai xrewthika 15 euro gia ton metasximatisti kai KSENERWSA ENTELWS
Σε συνέχεια του μυνήματος του φίλου WALLY απο το topic PIXEL Mηνιαίο Περιοδικό για Home-Micros!. Σχετικά με το συγκεκριμένο μαγαζί είχα αγοράσει και εγω μια amiga 600. Αφου με διαβεβαίωσαν πως η λειτουργική της κατάσταση ήταν άψογη διαπίστωσα στο σπίτι μου πως δεν άναβε καν (και δεν έφταιγε το τροφοδοτικό). Σημειώστε πως ήθελα να δω αν δουλεύει στο μαγαζί αλλά το παλληκάρι δεν έβρισκε το καλώδιο σύνδεσης της οθόνης. Την επέστρεψα και αφού την δοκίμασαν μπροστά μου, μου επέστρεψαν τα χρήματα που είχα δώσει. Δεν λεω, ήταν ευγενικοί και με το παραπάνω και τους συγχαίρω για αυτό. Αλλα όπως είπε και ο WALLY στην περίπτωσή του, η amiga που μού έδωσαν ήταν checked. Που να μην ήταν δηλαδή.. Δύο ίδιες περιπτώσεις λοιπόν. Αλλη αγορά θέλει προσοχή, όχι άλλο 'γουρούνι στο σακί' που λέει και ο λαός.
Ειστε πολυ τυχεροι που εχετε αυτο το ευλογημενο μαγαζι στην πολη σας!
Ειναι πολυ σημαντικο ενα τετοιο καταστημα για εμας τους retromaniax
Με καθε τροπο πρεπει να το στηριξετε το μαγαζι!!
Τωρα ενταξει αν κανενα μηχανημα δεν δουλευει δεν χαθηκε και ο κοσμος!
geoanas.....τι κω***** ρδια ειναι αυτη???Atari falcon στα σκουπιδια:eek: :eek:
Να το στηρίξουμε και πολύ μου αρέσει σαν μαγαζί. Ούτε είπε κανείς πως χάθηκε ο κόσμος με αυτά τα δύο γεγονότα - το δικό μου και του WALLY. Απλά θεώρησα σωστό να το αναφέρω και εγω ως παθών για να έχουν το νού τους οι πιθανοί επόμενοι αγοραστές απο αυτό το forum. Κοιτάω ακόμη τι retro φέρνει το συγκεκριμένο μαγαζί και αν δω ποτέ κάτι που να το θέλω θα το αγοράσω. Απλά αυτή τη φορά θα το βάλουν να δουλέψει μπροστά μου και μετά θα το πληρώσω.:)
Ναι ασφαλως αν δεν δουλευει κατι δεν λεει να το
αγορασεις...Αλλα οπως και να εχει αυτα τα προβληματα
θα τα συναντουμε μπροστα μας αφου τα micro ειναι πολυ παλια!!!!
Μύνημα από telonio :Υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει A600; Την είχα αγοράσει απο το fleamarket. Απο έναν τύπο απο τα Ιωάννινα που ήταν συλλέκτης Commodore. Χαμογέλαγα μέχρι τα αυτία (joker στυλ) οταν άνοιξα το κουτί!
Κάπως έτσι ένιωσα και εγώ όταν άνοιξα το κουτί του ταχυδρομείου
και αντίκρισα τον αγαπημένο μου Spectrum+
http://img416.imageshack.us/img416/591/spectrumsn7.jpg
telonio βάλε καμία φώτο στο thread συλλεκτικοί υπολογιστές να
χαζέψουμε.......:) :) :)
Με έφτιαξες τώρα. Πάω να βρω τον λαστιχάτο μου.....
[B][U]
telonio βάλε καμία φώτο στο thread συλλεκτικοί υπολογιστές να
χαζέψουμε.......:) :) :)
akmaka εχω βάλει ήδη φωτογραφίες στο thread συλλεκτικοί υπολογιστές http://www.ellhnismos.org/retro/showthread.php?t=134&page=3. Μου έχεις απαντήσει εκεί! Ααααχ, αγορίνα μου έχεις καεί απο τον spectrum ε; Σε καταλαβαίνω απολύτως και εγω στο κάψιμο είμαι αδερφέ!:D
Ναι φίλε τα είχα δει και λιποθύμησα...Τωρα τα ξαναείδα........και...
Ο akmakas λιποθύμησε
Λοιπόν το οτι στο elx πουλάνε συνήθως μηχανήματα που είναι εγγυημένα και δεν δουλεύουν (!) το έχουμε πει όχι και λίγες φορές. Διαβάστε τώρα και αυτό.
Είχα παει να ρίξω μια ματιά αν υπάρχει κανένα παιχνίδι για sega. Βλέπω λοιπόν οτι έχει ενα dreamcast μεσα στο κουτί του αλλα δεν του έδωσα και ιδιαίτερη σημασία και δεν το πήρα αφου το έχω ήδη. Αφού το σκέφτηκα καλύτερα την επόμενη ημέρα, γιατί όπως είπε και ο φίλος Maddog ένα dreamcast δεν είναι ποτέ αρκετό και με όποιο το ρίσκο να μην δουλεύει, τηλεφώνησα στο μαγαζί:
-Φίλε μου μήπως το έχεις ακόμα;
-Ναί το έχω.
-Ωραία, κράτησέ μου το σε παρακαλώ θα περάσω το απόγευμα να το πάρω,
ορίστε και το όνομά μου. Έντάξει;
-Εντάξει.
Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν το αγόραζες όταν το είδες; Ok εντάξει, βλακεία το παραδέχομαι. Τρώω το πακέτο να παω στο κέντρο με ηλεκτρικό και λεωφορίο αφου την συγκεκριμένη ημέρα είχα μείνει και χωρίς αμάξι. Μπαίνω στο μαγαζί.
-Γεια χαρά, είμαι ο τάδε που είχα πάρει τηλέφωνο για το dream.
-Χμμμ το δώσαμε πρίν απο λίγο.
-Μα υποτίθεται οτι σας είχα δώσει το όνομά μου για να το κρατήσετε!
-Αααα ναί; Αν έγινε αυτό τότε ζητάω συγνώμη.
Φεύγω και ξανατρώω το πακέτο για να γυρίσω σπίτι.
Τα σχόλια δικά σας.
Εδώ ήθελε μια μικρή φασαρία..Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα..
Θα τους έβαζα να με πληρώσουν τα εισιτήρια θα τους μπηνελίκωνα
και θα έφευγα......
αντε θα σας πω και εγω αλλη μια ιστοριουλα για αυτα τα καλοπαιδα...
Ειχα παει να αγορασω ενα 2600 για backup.
Τους βαζω να το δοκιμασουν.Εκπληξη!Δεν λειτουργουσε...
Αλλαζουν τον μαμισιο μετασχηματιστη με ενα απο αυτους τους συγχρονους που διαλεγεις volt,polarity κτλ.
Παω σπιτι,βαζω τη κονσολα...δεν ειχε ηχο.
Κοιταω... ηταν PAL UK.Τρωω 4 ωρες απο τη ζωη μου,ετσι για το γαμωτο και τελικα με βοηθεια απο το Atariage.com καταφερνω μεσα στο χωμα και τη βρωμα να βρω τα ποντεσιομετρα και ο ηχος ΟΚ (εχω ποσταρει τον τροπο για οποιον αλλον την πατησει).
Λεω δεν το επιστρεφω,μου εμεινε και ο καλος μετασχηματιστης...
Τωρα τελευταια το 2600 δεν ειχε καλη εικονα και υπεθεσα οτι τα φτυνει σιγα σιγα
Τις προαλες ο Telonios μου χαρισε ενα MAsterSystem Pal UK (no sound)
To βαζω την πρωτη φορα,ψιλοχαλια η εικονα.
Το ανοιγω να δω μηπως εχει τιποτα ποντεσιομετρα να φτιαξω εικονα-ηχο...αλλα τιποτα.
Το ξανακλεινω.Παω να το ανοιξω και ολα τα γραφικα ηταν corrupted.
Tα παιρνω γιατι με επιασαν και οι τυψεις αφου το παιδι μου το εδωσε και εγω του εβγαλα τα ματια.
Εκεινη τη στιγμη αρχιζω να μυριζω κατι..ηταν ο μετασχηματιστης!!!!
Περιτο να σας πω οτι οταν εβαλα δικο μου μετασχηματιστη στο 2600 και στο MasterSystem η εικονα ηταν παλι ΚΑΜΠΑΝΑ!!:D
Φοβαμαι οτι δεν λειτουργει τιποτα εκει μεσα δυστυχως :(
Λοιπόν το οτι στο elx πουλάνε συνήθως μηχανήματα που είναι εγγυημένα και δεν δουλεύουν (!) το έχουμε πει όχι και λίγες φορές. Διαβάστε τώρα και αυτό.
Είχα παει να ρίξω μια ματιά αν υπάρχει κανένα παιχνίδι για sega. Βλέπω λοιπόν οτι έχει ενα dreamcast μεσα στο κουτί του αλλα δεν του έδωσα και ιδιαίτερη σημασία και δεν το πήρα αφου το έχω ήδη. Αφού το σκέφτηκα καλύτερα την επόμενη ημέρα, γιατί όπως είπε και ο φίλος Maddog ένα dreamcast δεν είναι ποτέ αρκετό και με όποιο το ρίσκο να μην δουλεύει, τηλεφώνησα στο μαγαζί:
-Φίλε μου μήπως το έχεις ακόμα;
-Ναί το έχω.
-Ωραία, κράτησέ μου το σε παρακαλώ θα περάσω το απόγευμα να το πάρω,
ορίστε και το όνομά μου. Έντάξει;
-Εντάξει.
Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν το αγόραζες όταν το είδες; Ok εντάξει, βλακεία το παραδέχομαι. Τρώω το πακέτο να παω στο κέντρο με ηλεκτρικό και λεωφορίο αφου την συγκεκριμένη ημέρα είχα μείνει και χωρίς αμάξι. Μπαίνω στο μαγαζί.
-Γεια χαρά, είμαι ο τάδε που είχα πάρει τηλέφωνο για το dream.
-Χμμμ το δώσαμε πρίν απο λίγο.
-Μα υποτίθεται οτι σας είχα δώσει το όνομά μου για να το κρατήσετε!
-Αααα ναί; Αν έγινε αυτό τότε ζητάω συγνώμη.
Φεύγω και ξανατρώω το πακέτο για να γυρίσω σπίτι.
Τα σχόλια δικά σας.
Δεν δικαιολογω αυτο που εκανε αλλα επειδη εχω καποια σχεση με το εμποριο αν το εχει απουλητο 3 μηνες και του παρουσιαστει πελατης το συμφερον του ειναι να το δωσει στον σιγουρο παρα στον 90% πιθανοτητα να ερθει.:)
AARDVARK δεν διαφωνώ ουσιαστικά με αυτά που γράφεις αλλα εδω μιλάμε για dreamcast. Μία κονσόλα που έχει αγαπηθεί απο πολύ κόσμο. Ενα dreamcast boxed σε άριστη κατάσταση και χαμηλή τιμή χαλαρά μπορεί να το πουλήσει κάποιος. Σε καμία περίπτωση μια τέτοια κονσόλα και ειδικά σε ένα ρετρό κατάστημα δεν θα έμενε διακοσμητική στο ράφι για 3 μήνες. Τι να άλλο να πω πια για αυτά τα άτομα; Ο αντιεπαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!
Σωστός AARDVARK, αλλα ένα Dreamcast συνήθως κάθεται στο ράφι max 2-3 μέρες. Οπότε είναι αδικαιολόγητοι οι τύποι ....
Kατι εντελως ασχετο με το θεμα του telonio .Εχω να παω στο ELX κανα 2 μηνες αλλα οποτε πηγαινα παντοτε εβλεπα (οχι Boxed) τουλαχιστον 2 dreamcast να σκονιζονται (με το που μπαινεις αριστερα οχι δεξια στα Home computers) και ειχα την εντυπωση οτι δεν φευγαν τοσο ευκολα.Τωρα οτι εχω καει και εγω με αγορα saturn που δεν λειτουργουσε (ειχε εγγυηση αλλα ποιος το παει πισω) ειναι αλλο θεμα.
Αυτά είναι. Αγοράζεις πανβρώμικα μηχανήματα με 6 μήνες εγγύηση και δεν δουλεύουν. Τι άλλο μπορεί ζητήσει κανείς;
Τουλάχιστον αυτούς μπορείς να τους βρεις και να τους βρίσεις. Φανταστείτε αγορά από fleamarket ή χειρότερα από έξω, με πωλητή αλεξιπτωτιστή. Εχει 3 πράγματα να πουλήσει και δεν τον ενδιαφέρει το reputation. Άντε βγάλε άκρη.
Από ότι κατάλαβα αυτό δεν είναι retro shop αλλά junk shop :biglaugh:
Εσύ μη μιλάς, καλά βολεύτηκες με εκείνο το Heavy Sixer που σου πήρα από το συγκεκριμένο κατάστημα. :D
http://www.gameland.gr/geoanas/collection2.htm
Oh YES !! RESPECT Maddog !!:stfu:
Τελικά μόνο το ΕLX υπάρχει?
Ευτυχώς όχι πλέον. Υπάρχει το www.retromarket.gr. Εχει μπόλικο πράμα και το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι σοβαροί άνθρωποι με σεβασμό στα ρετρό. Κάνε μια επίσκεψη στο site, αλλά και στο μαγαζί τους.
(Βαγγέλη θέλω ποσοστά!)
Υπάρχει και το the console club στη λεωφόρο ηρακλείου 378.Φοβερό κατάστημα,με το που μπήκα ζαλίστικα από την αφθονία των παιχνιδιών που είχε...nes,megadrive,gameboy,gamegear,saturn,dream cast,snes,playstation 1-2-3,xbox-xbox 360,gamecube,wii,ds,psp αλλά και οι αντίστοιχες κονσόλες και περιφερειακά και συνεχώς ανανεώνουν το stock!
To μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν ότι μερικές φορές σου σπάνε τα νεύρα περιμένοντας να εξυπηρετηθείς εξ'αιτίας του χαμού που γίνεται καθημερινά
Το Elx το πάω με τα χίλια.Ότι έπαιρνα πάντα δούλευε τέλεια και οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές.Το retromarket από την άλλη μου φαίνεται πανάκριβο όπως και το console club από το οποίο τελικά και πήρα το Dreamcast μου(ε αφού μένω ούτε 5 λεπτά από εκεί)60 ευρώ παρακαλώ χωρίς VMU,με ένα χειριστήριο και σε μία απλή σακουλίτσα.
Τι να κάνουμε αυτά έχει η συλλογή retro...
Btw το ELX έκλεισε νομίζω λόγω των συμβάντων τον Δεκέμβρη.Όμως βλέπω το site ανανεωμένο τώρα,τι παίζει ξέρει κανείς;
Το console club της ηρακλείου, όντως έχει μεγάλη ποικιλία, αλλά με απογοήτευσαν οι τιμές στα retro-stuff που έχει.
Το retromarket, ανήκει σε ενεργό μέλος του φόρουμ μας και χωρίς να χρειάζεται να του κάνω διαφήμιση, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του...
Το ELX λειτουργεί και πάλι κανονικά πάντως!!!!!
Θα περάσω απο εκεί οπωσδήποτε!