PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρετρό δολοφονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιοexetlaios
16-05-09, 09:55
Ίσως η κλασσικότερη, είναι η δολοφονία του ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλου
από το φίλο του Χρήστο Ρούσο.

Το συγκεκριμένο "έγκλημα ομοφυλοφιλικού πάθους" τάραξε γερά την ελληνική κοινωνία της εποχής
και στάθηκε αφορμή να γυριστεί η γνωστή ταινία ΑΓΓΕΛΟΣ.

http://img36.imageshack.us/img36/5710/aggnew3.jpg (http://img36.imageshack.us/my.php?image=aggnew3.jpg)

http://img36.imageshack.us/img36/2893/anew1.jpg (http://img36.imageshack.us/my.php?image=anew1.jpg)

snakeyes08
16-05-09, 11:31
Ποια χρονια είχε γίνει το έγκλημα;
Btw η ταινία ήταν πολύ καλή.
Θυμάμαι που είδα ένα σχετικό αφιερωμα στη Μηχανή του χρόνου πρόσφατα...

loner
16-05-09, 12:16
H ταινια ηταν οντως καταπληκτικη. Ο Μανιατης ειχε δωσει ρεσιταλ ερμηνειας.....

manos426f
16-05-09, 12:23
Εγώ -κι όχι μόνο νομίζω- θα θυμάμαι για πάντα την "Εταιρία δολοφόνων" του Χρήστου Παπαδόπουλου,πρώην Δημάρχου της Νέας Χαλκηδόνας !
Φρικαλέα η δραστηριότητά τους,με "πρώτο βιολί" έναν άνθρωπο,που δύσκολα θα τον υποπτευόταν κάποιος...

DINO
16-05-09, 17:33
Ποιός δε θυμάται την υπόθεση Φραντζή;

Ο Παναγιώτης Φραντζής το βράδυ της 24ης Ιουνίου 1987, μετά από έντονη λογομαχία με τη σύζυγό του Ζωή Γαρμάνη την έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Για τρεισίμισι ώρες τεμάχιζε τη γυναίκα του σε 16 κομμάτια. Έβαλε τα κομμάτια σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξε στους γύρω κάδους.

Αργότερα, κάποιος συλλέκτης γραμματοσήμων ψάχνοντας τους κάδους για φακέλους αλληλογραφίας, βρήκε μια από αυτές τις σακούλες και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το κεφάλι της γυναίκας ήταν τόσο κακοποιημένο που δε μπορούσε να γίνει αναγνώριση.
Όμως μέσα σε μια από τις σακούλες βρέθηκε μια απόδειξη από κρεοπωλείο. Ο κρεοπώλης θυμήθηκε τον Παναγιώτη Φραντζή ανάμεσα στους υπόλοιπους πελάτες του, ο οποίος την ίδια μέρα παραδόθηκε στις αρχές.

Κάποιοι από σας θα θυμούνται και τη μεγάλη φωτογραφία που δημοσίευσε το "Έθνος" τότε, με το τεμαχισμένο πτώμα στο νεκροτομείο...

Leon
16-05-09, 18:00
Γουστάρω! Το πιο άρρωστο και μακάβριο θέμα του forum!:)

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο "Δράκος της Δράμας". Από την Ελευθεροτυπία (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=09.12.2004,id=22227468):
http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=100390

Μόλις 22 χρόνων ήταν ο Παπαχρόνης, ο οποίος συνελήφθη ενόσω υπηρετούσε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των Καταδρομών και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες της Γραμμένης Θεοχαρίδου στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981 στη Δράμα και της Αικατερίνης Αλεξανδρίδου στις 15 Αυγούστου του 1982 στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή, κλοπή, παράνομη κατοχή όπλων κ.ά.

Η δράση του, η οποία αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια δύο αξιωματικών, των Χρήστου Τριανταφυλλίδη και Τάσου Κοσμίδη, ήταν μεγάλο πλήγμα για το Στρατό. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν πως λίγο νωρίτερα ο Παπαχρόνης είχε τεθεί επικεφαλής των ερευνών μ' ένα λοχαγό για να εντοπίσουν το «δράκο της Δράμας».Και αναλυτικότερα η δράση του από ΕΔΩ (http://www.pare-dose.net/blog/?p=76)

«Το ΅ξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό το παιδί. Πάντα έτρωγε πρώτα το γλυκό του και μετά το φαγητό του».
ΜΆ αυτήν την φράση, θέλησε η μάνα του Κυριάκου Παπαχρόνη να απεικονίσει την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του γιου της και προσπαθώντας να δώσει την δική της εξήγηση στο κακό που ακολούθησε.
Ο Κυριάκος Παπαχρόνης γεννήθηκε στην Ξάνθη και η ιστορία του ξεκινά στην ηλικία των 14 ετών. ΣΆ αυτήν την τρυφερή ηλικία, ο Παπαχρόνης είχε μια τραυματική εμπειρία με μια ιερόδουλο, η οποία «πρόσβαλλε» και ειρωνεύτηκε τον ανδρισμό του, λέγοντάς τον «ανίκανο». Ο Κυριάκος Παπαχρόνης προφανώς και δεν λησμόνησε το γεγονός αυτό, που του δημιούργησε ένα αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στις γυναίκες. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, άρχισε να χτίζει ένα σχέδιο εκδίκησης. Οι γυναίκες γιΆ αυτόν πλέον είχαν γίνει «κόκκινο πανί».
Στα 19 του, όντας έφεδρος αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στην Δράμα, αρχίζει την δράση του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί και δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Το σκοτάδι γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός του. Η δράση του τελείωσε όταν συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και μετά από κινητοποίηση όλων των Αρχών της Ανατολικής Μακεδονίας.
Αρχικά αρνήθηκε τα πάντα. Μετά από μαραθώνια ανάκριση, τελικά ο Παπαχρόνης ομολογεί:
Τον βιασμό και την δολοφονία με στιλέτο στις 5-9-1981, της ιερόδουλης Γρ. Θεοχαρίδου, στην Δράμα.
Την απόπειρα δολοφονίας στις 20-12-1981, της Μ. Ποστιάδου, στην Δράμα.
Την απόπειρα βιασμού και δολοφονία στις 15-1-1982, της φοιτήτριας Ε. Παπαδοπούλου, στην Δράμα.
Τον βιασμό και την άγρια δολοφονία στις 15-8-1982, της 20χρονης φοιτήτριας Αναστασίας Αλεξανδρίδου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Τις απόπειρες βιασμού και δολοφονίας κατά της 18χρονης Αγοραστής Τέζα και της 30χρονης νοσοκόμας Βασιλικής Λαζαρίδου, στην πόλη της Δράμας.
Την απόπειρα βιασμού και δολοφονίας κατά της 23χρονης Δ. Πεχλιβανίδου.
Δύο ακόμη απόπειρες βιασμού και δολοφονίας κατά μιας ιερόδουλης και μιας άλλης γυναίκας, στην Ξάνθη.
Πέντε βομβιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, 2 ωρολογιακές βόμβες στις 12-3-1982 στο Ταχυδρομείο και την Εθνική Τράπεζα της Ξάνθης, άλλες 2 στις 13-3-1982 στην Τράπεζα Πίστεως κι σε ένα κατάστημα στην Καβάλα και μια πέμπτη στις 16-6-1982 στην είσοδο του στρατοπέδου της Δράμας.
Έναν εμπρησμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας.
Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τον κυνισμό και τις δηλώσεις του Παπαχρόνη. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο. Την χτυπούσα, τελείωνε…». Έλεγε πως τον τρέλαινε και τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών. Απευθυνόμενος μάλιστα σε μια δημοσιογράφο της ΕΡΤ, της είπε «Εσένα σΆ αγαπάω γιατί έχεις ψηλά τακούνια»!
Καταδικάστηκε δις εις θάνατον και σε κάθειρξη 23 ετών, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Όταν άκουσε την ποινή, σηκώθηκε και χειροκροτώντας είπε: «Ευχαριστώ» και στην συνέχεια «Τι βάζετε τέτοιες ποινές; Πόσα χρόνια θα ζήσουμε;». Δήλωνε αμετανόητος: «Στείλτε με στο απόσπασμα, γιατί αν βγω έξω, πάλι τα ίδια θα κάνω».
Το Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για τις βομβιστικές επιθέσεις, σε 15 χρόνια φυλάκιση και 20ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Παρά την προηγούμενη καταδίκη του, το δικαστήριο μετά από πρόταση του στρατιωτικού επιτρόπου, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι «δεν κινούταν στις πράξεις του εκ ταπεινών ελατηρίων».
Από τους γνωστούς του και τους συναδέλφους του, ο Παπαχρόνης περιγράφονταν σαν άτομο βίαιο, με ιδιαίτερη σωματική δύναμη και μεγάλη «λόξα» με τα των στρατιωτικών. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για ένα «μωσαϊκό παραλογισμού».
Παραδόξως όμως, στην φυλακή ο Παπαχρόνης έγινε ίνδαλμα για πολλές γυναίκες, οι οποίες αλληλογραφούσαν μαζί του, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία να τον γνωρίσουν κι…από κοντά! Αντίστοιχα, μετέπειτα επίδοξοι «δράκοι», «εμπνεύστηκαν» απΆ αυτόν και θέλησαν τον μιμηθούν.


O Σεχίδης θεωρείται retro;

exetlaios
16-05-09, 19:34
Φημολογείται ότι ο Παπαχρόνης κατέχει ακόμα (ή κατείχε μέχρι πρόσφατα)
το ρεκόρ στο στίβο-μάχης των καταδρομέων.

Καλώ τα κομμάντα του φόρουμ (Shadowdancer και Omenforever) να τοποθετηθούν,
αν έχουν άποψη για το θέμα.

manos426f
16-05-09, 19:41
"Στείλτε με στο απόσπασμα,γιατί αν βγω έξω,πάλι τα ίδια θα κάνω"

Μάλιστα.Αυτό είπε τότε ο ίδιος.


Αποφυλακίστηκε προ 4 1/2 ετών,στις 8/12/2004.
Η "Ελευθεροτυπία" τότε έγραψε:

"Αέρα ελευθερίας αναπνέει από χθες στις 2.15 το μεσημέρι ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο οποίος καταδικάστηκε το 1983 από το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης δύο φορές σε θάνατο, 23 χρόνια και 9 μήνες, η ποινή του μετατράπηκε σε δις ισόβια και το επώνυμό του πέρασε στο καθημερινό λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας.

Μόλις 22 χρόνων ήταν ο Παπαχρόνης, ο οποίος συνελήφθη ενόσω υπηρετούσε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των Καταδρομών και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες της Γραμμένης Θεοχαρίδου στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981 στη Δράμα και της Αικατερίνης Αλεξανδρίδου στις 15 Αυγούστου του 1982 στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή, κλοπή, παράνομη κατοχή όπλων κ.ά.

Η δράση του, η οποία αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια δύο αξιωματικών, των Χρήστου Τριανταφυλλίδη και Τάσου Κοσμίδη, ήταν μεγάλο πλήγμα για το Στρατό. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν πως λίγο νωρίτερα ο Παπαχρόνης είχε τεθεί επικεφαλής των ερευνών μ' ένα λοχαγό για να εντοπίσουν το «δράκο της Δράμας».

Χθες, με γκρίζους πλέον κροτάφους, ο 44χρονος πρώην καταδρομέας και ξενοδοχοϋπάλληλος από την Ξάνθη, που η υπόθεσή του είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία, είδε τη βαριά πόρτα των δικαστικών φυλακών Λάρισας ν' ανοίγει. Με μερικά παραπανίσια κιλά αλλά και με εντελώς διαφορετικά πιστεύω, όπως διαβεβαιώνουν συγκρατούμενοί του και διαμηνύει και ο ίδιος.

Μολονότι τα πρώτα χρόνια της φυλάκισής του στην Κέρκυρα η διαγωγή του δεν ήταν καλή (πήρε μέρος σε εξέγερση, έβαλε φωτιά σε στρώμα, χτύπησε συγκρατούμενό του) και γι' αυτό καταδικάστηκε σε επιπλέον ποινή φυλάκισης, στις αρχές της δεκαετίας του '90 που μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές Λάρισας, άλλαξε ριζικά στάση.

Διάβαζε πολύ, κυρίως βιβλία ψυχολογίας, τον απασχολούσε η θρησκεία και ήταν ψάλτης, για χρόνια στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου των φυλακών. Απείχε συστηματικά από όλες τις εξεγέρσεις στις φυλακές Λάρισας, ζητώντας μάλιστα την προστασία των αρχών, και για κάποιες ημέρες είχε φιλοξενηθεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας!

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Γεροστέργιος, εφημέριος του παρεκκλησίου, έλεγε ότι «έχει πλέον μετανιώσει, δεν μιλά ποτέ για το παρελθόν του, ενώ όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή τα αφιέρωσε στο διάβασμα».

Ο διευθυντής του σχολείου Β' ευκαιρίας, Φ. Βελώνης, έκανε λόγο για «ένα καλό παιδί που βοήθησε σημαντικά να στηθεί το σχολείο, προέτρεπε τους συγκρατουμένους του να φοιτήσουν, δεν αναφέρεται ποτέ στο παρελθόν του και χαμήλωσε τα μάτια όταν άκουσε ότι πρόκειται να αποφυλακιστεί»...

Ο 44χρονος ισοβίτης χρησιμοποίησε χθες παράπλευρη έξοδο ώστε ν' αποφύγει τη δημοσιότητα. Μοιράστηκε ωστόσο στους δημοσιογράφους, μέσω της δικηγόρου του Κυριακής Νικηφορίδου, έγγραφη φωτοτυπία χειρόγραφης δήλωσης, που βρίθει όρων από το Ευαγγέλιο:

«...Πριν από 22 χρόνια, παρασυρόμενος από την ακρισία της ηλικίας και κυρίως από τις φαυλεπίφαυλες συναναστροφές μου, πουλήσαμε όλοι μας τις ψυχές μας στον Εωσφόρο -όπως ο Φάουστ- κι εγώ προσωπικά έχασα... λαμβάνοντας εξοντωτική "ένδικη μισθαποδοσία". Ζητώ από τη θεσπίζουσα πολιτεία από την κοινή γνώμη συγγνώμη από "μέσης ψυχής" για εκείνα τα απεχθή φορτία των ανομιών μου και υπόσχομαι στο εφεξής να διαβιώ "εν αγνεία και σεμνή πολιτεία..." και φυσικά "άμεμπτος εν παντί..."»!

Ευχαρίστησε μάλιστα μέσω της δήλωσής του και όλους τους δικαστικούς και αστυνομικούς παράγοντες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους που τον «περιέβαλαν με ανείπωτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση». Αποφυλακίστηκε δυνάμει σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, ύστερα από αίτηση -η πρώτη του και όπως αποδείχθηκε η μοναδική- που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάιο.

Αν και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας την είχε απορρίψει τότε, ο Παπαχρόνης έκανε έφεση στο Συμβούλιο Εφετών, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε (με απόλυτη μυστικότητα τον περασμένο μήνα) και εξέθεσε τις απόψεις του. Η αποφυλάκισή του έγινε αφού έχει συμπληρώσει 21,5 έτη πραγματικής φυλάκισης (25 πλασματικής, αν συνυπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας) και με τους όρους:

*Εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και

*Μόνιμη απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα καθώς και της κατοίκησής του στην Ξάνθη και τη Δράμα, όπου τέλεσε τα εγκλήματα για τα οποία είχε καταδικαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπαχρόνης θα εγκατασταθεί στη Λάρισα, αφού στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν τον περιμένει κανείς πια στην πόλη του, μίλησε στο Συμβούλιο Εφετών για την πίστη του στον Θεό και ανέφερε ότι σκοπεύει να εκδώσει βιβλίο με την αυτοβιογραφία του."

Omenforever
16-05-09, 20:29
Φημολογείται ότι ο Παπαχρόνης κατέχει ακόμα (ή κατείχε μέχρι πρόσφατα)
το ρεκόρ στο στίβο-μάχης των καταδρομέων.

Καλώ τα κομμάντα του φόρουμ (Shadowdancer και Omenforever) να τοποθετηθούν,
αν έχουν άποψη για το θέμα.


Urban legend. Όταν πέρασα κι εγώ από το Σχολείο Καταδρομών ακόμα κυκλοφορούσε. Τους χρόνους που έχουν περαστεί στα αρχεία φυσικά δεν τους έχω δει, αλλά δεδομένου του ότι από αυτό το Σχολείο περνάνε Βατραχάνθρωποι, και άλλα σκληραγωγημένα στελέχη του Στρατού, το βρίσκω εντελώς απίθανο ο Παπαχρόνης να είναι πρώτος στους χρόνους.

Το ότι ήταν σκληρός και πειθαρχημένος είναι γνωστό βέβαια, αλλά με τις πράξεις του ντρόπιασε τις Καταδρομές(εκτός από το ανθρώπινο είδος).

manos426f
16-05-09, 21:29
Φυσικά,πασίγνωστη είναι και η συγκλονιστική υπόθεση Λυμπέρη,ο οποίος είχε κάψει την πεθερά,τη σύζυγο και τα παιδιά του ( !!! ) ενώ κοιμόντουσαν και μάλιστα είχε καταδικαστεί εις

όντας και ο τελευταίος που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα στην Ελλάδα... http://images.bigoo.ws/content/gif/horror/horror_41.gif

Wally
17-05-09, 08:55
Να θυμηθουμε και τον Ταιλανδο μπατλερ ο οποιος κατακρεουργησε με τσεκουρι ολη την οικογενεια Χρυσαφιδη, διεφυγε στο εξωτερικο και δεν εχει ακομα συλληφθει!

Εχουμε επισης και τη περιπτωση Σεχιδη ο οποιος τεμαχισε με πριονι μητερα, πατερα, θεια, αδελφη, γιαγια. Στο δικαστηριο δεν δηλωσε μεταμελεια και δηλωσε οτι τους εσφαξε "για να γινουν καλα"...

Gryzor
18-05-09, 08:36
Τόσα θύματα κι έμεινε μέσα μόνο 22 χρόνια; Γουάο. Φοβερό.

Όντως, αφού έτρωγε πρώτα το γλυκό του κάτι πήγαινε στραβά με τον άνθρωπο...

judaspriest
18-05-09, 13:35
Καλησπέρα παιδιά, πρώτο μου ποστ. Παρακολουθώ το φορουμ καιρο τώρα και εχω ξεθαψει πολλες αναμνησεις...

Τελος πάντων.

Εγω θα προσθεσω στο τοπικ τον Αντώνη Δαγκλή καπου καπου στα μεσα της περασμενης δεκαετίας, ο οποίος οδηγούσε ένα βανάκι το οποίο ήταν διακοσμημένο με αγιες εικονες, σταυρους κτλ...εμπαζε μεσα ιεροδουλες και τις τεμαχιζε με πριονι. Πιαστηκε και αυτοκτονησε σε ψυχειατρειο.

και τον φυσιοθεραπευτή Μπέσκο γυρω στο 83-84 γνωστος και ως δρακος της παραλιας που αφεθηκε και προσφατα ελευθερος αν δεν κανω λαθος.

loner
18-05-09, 13:52
Να θυμηθουμε και τον Ταιλανδο μπατλερ ο οποιος κατακρεουργησε με τσεκουρι ολη την οικογενεια Χρυσαφιδη, διεφυγε στο εξωτερικο και δεν εχει ακομα συλληφθει!

Εχουμε επισης και τη περιπτωση Σεχιδη ο οποιος τεμαχισε με πριονι μητερα, πατερα, θεια, αδελφη, γιαγια. Στο δικαστηριο δεν δηλωσε μεταμελεια και δηλωσε οτι τους εσφαξε "για να γινουν καλα"...

Aπλα σε αυτα που λεει ο φιλος να συμπληρωσω οτι ο Σεχιδης ειχε κοψει τα γεννητικα οργανα του πατερα του και τα ετρωγε με ντοματα λιγο πριν συλληφθει!!!!!! Αρρωστεια περαν καθε λογικης! Τυφλα να εχουν οι Cannibal Corpse!!!!!!!!!!!!!!!!!

don dokken
18-05-09, 23:55
..που εισαι ρε Μπογρη να παρεις υλικο για ταινιες...!επειδη παντα προσπαθω να εντοπισω το γελοιον του πραγματος,να σας διηγηθω σχετικα με τον Ταυλανδο μπατλερ..απο πανω μου ζουσε για χρονια μια τριτοδευτερη ηθοποιος,που αποφασισε στα -ηντα να γινει μεντιουμ..να το πω λιγο κοσμια"αφοδευτηκε εις το πεντοδραχμον..¨"εφτασε σε σημειο να φερνει σκυλακια λασα απσο απο το θιβετ ,για να τα πουλαει σε αφελεις(εναντι 600.000 δρχ ΤΟΤΕ και μονο αν ταριαζει "το καρμα"του σκυλου..)οπως μου ειπε,η ατυχη οικογενεια ειχε "κλεισει"ενα τετοιο σκυλακι,αλλα δεν προλαβε να το παραλαβει,θα γλιτωνε!..σημειωση-τα λασα απσο ειναι"χαρισματικα" σκυλακια απο μοναστηρια του θιβετ ,οπου προειδοποιουν τους μοναχους για επερχομενο κινδυνο..εγω παλι προτιμω τα ροτβαιλερ για τετοιες δουλειες!

Karnov
19-05-09, 00:07
Πολύ ρετρό δολοφονία , όχι από τα 80's αλλά από τη δεκαετία του 1930 , για την οποία κυκλοφόρησε και βιβλίο πρόσφατα είναι του Καημένου του Αθανασόπουλου που έγινε και τραγούδι :


"καημένε Αθανασόπουλε , τι σου 'μελλε να πάθεις!"

Τον δολοφόνησε η γυναίκα του , σε συνεργασία με τη μάνα της και κάποιους "θαυμαστές" των δύο γυναικών (μεταξύ των οποίων και ένας καθυστερημένος). Στην συνέχεια έκαψαν το πτώμα , το τεμάχισαν και το πέταξαν στο ... ποτάμι , αλλά βρέθηκε !!Ασχέτως του ποιά ήταν η ποινή της (εις θάνατο) , η φόνισσα κυρία Φούλα , βγήκε γρήγορα έξω , γιατί τα έφτιαξε με τον Διευθυντή της Φυλακής και άλλους ... υψηλόβαθμους χωροφύλακες !!!!!

Θεωρώ γενικά τη στάση των ελλήνων πολύ συμπλεγματική , ρατσιστική και μεροληπτική. Για άνδρες συζυγοκτόνους ακούγονται εκατομμύρια κατάρες και κατηγορίες από παντού! Για γυναίκες συζυγοκτόνους , καμία , τίποτε. Απεναντίας τους δίνονται συγχωρέσεις και προφάσεις και ελαφρυντικά από παντού. Αν μάλιστα πρόκειται και για εμφανίσιμες γυναίκες , οι ληγουρηδες επιδοξοι μνηστήρες κάνουν τούμπες!!!!

Βρήκα ολόκληρο το τραγούδι , του Μάρκου:

Η ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΠΕΘΕΡΑ
Στίχοι: ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΟΝΤΑΝΑΡΗ
Μουσική: ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Στου Χαροκόπου τα στενά, μια μικροπαντρεμένη
Εσκότωσε τον άντρα της βρε η δαιμονισμένη.
Στον ύπνο που κοιμότανε, μάνα και θυγατέρα,
Εβάλανε τον ανηψιό και τούριξε τη σφαίρα.

Κι η Φούλα τότε φώναξε: «Μάνα μου, πως σπαράζει
Κι η μάνα της της απαντά: «Πνίχτε τον!» Και διατάζει!
- Βάλτε φωτιά και κάφτε τον, και κάντε τον κομμάτια,
κι εμπρός να τον πετάξουμε, να μη μας δούμε μάτια.»

Τότε τον πήραν σέρνοντας, στη σκάφη τον πετάνε,
Φωτιά του βάζουν να καεί. Στέκονται, τον κοιτάνε.
Πω, πω! Καπνός και μυρουδιά, σβήστε τον, θα πιαστούμε.
Κομμάτια να τον κάνουμε, έτσι θα σκεπαστούμε!

Με μια καρδιά μαρμάρινη, τον έκανε κομμάτια,
Με τέχνη και υπομονή ανύποπτα δεμάτια.
Και νύχτα τα πετάξανε στο ρέμα, να τα πάρει,
ΜΆ αυτά στην άκρη στάθηκαν, Θεού ΅τανε η χάρη.

Για να πιαστούν οι αίτιοι, πραγματικοί φονιάδες,
Κι όχι ο γιατρός, ο φίλος του, κι οι δύο φιλενάδες.
Ένας διαβάτης που περνά, περίεργα κοιτάζει.
Τι νάναι αυτά τα δέματα; Κακό στο νου του βάζει.

Του αστυνόμου μίλησε. Στο ρέμα πάνε πάλι.
Τα δέματα ανοίξανε, βλέπουν κορμί, κεφάλι.
Ανατριχιάζουν κι έφριξαν, σαν είδανε ανθρώπου
Κορμί, κεφάλι, δέματα να είναι τέτοιου τρόπου.

Κι η αστυνομία άρχισε, οι κύριοι Κουτουμάρης,
Λεονταρίνης και λοιποί, που πρώτος είναι ο ¶ρης
Που έριξε όλο το φως στην εγκληματική,
Και τους τσακώσαν όλους τους κι είναι στη φυλακή.

Βρε Φούλα, δεν εσκέφτηκες, δεν πόνεσε η καρδιά σου
Τον άντρα σου, τα νειάτα σου, τα άμοιρα παιδιά σου
Βρε Φούλα πως εβάσταξες, και πως βαστάς ακόμα
Εσύ νάσαι στη φυλακή κι ο άντρας σου στο χώμα

Και συ, κακούργα πεθερά, τους πήρες στο λαιμό σου
Την κόρη σου, τον ανεψιό, τη δούλα, το γαμπρό σου.
Καϋμένε Αθανασόπουλε, τι σούμελλε να πάθεις,
Από κακούργα πεθερά τα νειάτα σου να χάσεις.

Σαν τόμαθε η μανούλα του, κλίνουν τα γόνατά της,
Και πέφτει κάτω αναίσθητη μες στην αυλόπορτά της.
Ωσάν το ψάρι σπαρταρά και σαστισμένη κράζει:
- Τον γιό μου εσκοτώσανε! Πω! Πω! Κι αναστενάζει.

Φωνή, αντάρα, κλάματα, δάκρυα σαν ποτάμι
Εγέμισαν τα στήθη της και τρέμει σαν καλάμι.
Μάνα, γλυκειά μανούλα μου, πάψε τα δάκρυά σου,
Και πάρε τα παιδάκια μου μέσα στην αγκαλιά σου.

Αυτά θα έχεις πια παιδιά. Μένα λησμόνησέ με.
Κάνε σταυρό στην Παναγιά. Μάνα! Συγχώρεσέ με!

iliekater
19-05-09, 00:38
Gryzor :

Όντως, αφού έτρωγε πρώτα το γλυκό του κάτι πήγαινε στραβά με τον άνθρωπο...
Και εγώ το κάνω αυτό πολλές φορές ! Ωστόσω προτιμώ να πιστεύω ότι είμαι λιχούδης , παρά μανιακός δολοφόνος !

don dokken
19-05-09, 00:45
..λεγεται,οτι σε προστριβη με αλλο κρατουμενο,ο σεχιδης του ειπε το εξης και εκει τελειωσαν ολα"ΦΙΛΕ ,ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ..":zip:

Dimitrissss
19-05-09, 07:17
Ποια χρονια είχε γίνει το έγκλημα;
Btw η ταινία ήταν πολύ καλή.
Θυμάμαι που είδα ένα σχετικό αφιερωμα στη Μηχανή του χρόνου πρόσφατα...
Το 1976 είχε γίνει το έγκλημα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι είχε κάνει αίτηση χάριτος ο Ρούσσος τη δεκαετία του '80, και απέρριψε την εισήγηση ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης. Έκανε εκ νέου αίτηση, και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την υπογραφή του (αρχές δεκαετίας '90), με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί. Πέρα από κάποιες σποραδικές εμφανίσεις στα ιδιωτικά κανάλια, δεν απασχόλησε ποτέ την επικαιρότητα.

Gryzor
19-05-09, 10:23
Aπλα σε αυτα που λεει ο φιλος να συμπληρωσω οτι ο Σεχιδης ειχε κοψει τα γεννητικα οργανα του πατερα του και τα ετρωγε με ντοματα λιγο πριν συλληφθει!!!!!! Αρρωστεια περαν καθε λογικης!

Μα αν είναι δυνατόν, όταν οι μεγαλύτεροι σεφ του κόσμου λένε ότι η συνταγή γίνεται ΜΟΝΟ λεμονάτη, άντε με μουστάρδα, ποτέ ντομάτα...

[/mavro humour]

judaspriest
19-05-09, 10:27
Να προσθέσω και κάτι ακόμα, αν και είναι πολύ....πίσω χρονολογικα. Δυο Γερμανοί οι οποίοι ήταν "τουρίστες" και δολοφονούσαν στις εθνικές οδούς.

Η εγκληματική δράση των δύο 31χρονων Γερμανών Χέρμαν Ντουφτ και Χανς Μπασενάουερ, την άνοιξη του 1969, εγκαινίασε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ελληνική εγκληματολογική ιστορία. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα το ποινικό έγκλημα συνδεόταν κυρίως με «λόγους τιμής» ή κτηματικές διαφορές, οι δύο Γερμανοί με τις πέντε ληστείες, τους έξι φόνους και τον έναν βαρύτατο τραυματισμό που διέπραξαν σε διάστημα μόλις 40 ημερών μετέβαλαν βίαια και οριστικά τη σχέση της ελληνικής κοινωνίας με την έννοια του εγκλήματος. Αν και εκείνη την περίοδο οι πράξεις τους χαρακτηρίστηκαν από τυπικής (νομικής) άποψης ως ληστείες μετά φόνων, η σύγχρονη εγκληματολογική αντίληψη τούς εντάσσει στην κατηγορία των κατά συρροή δολοφόνων, λαμβάνοντας υπΆ όψιν τον αριθμό των θυμάτων, τον τρόπο δράσης τους και την δυσανάλογη ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ένταση των επιθέσεών τους.

Πηγή: http://eglima.wordpress.com/

Και κάτι πιο πρόσφατο...

Τον Μανώλη Δουρή και την υπόθεση παιδοκτονίας στην Ερμιόνη το 94. Ο Δουρής πήγε φυλακή, τον αυτοκτόνησαν, διότι στις φυλακές υπάρχει ο άγραφος νόμος περί παιδιών κτλ. Αλλά όπως μου χε πει κάποιος που κάλυπτε δημοσιογραφικά τη δίκη (πλεον συνταξιούχος) Ο Δουρής δεν ήταν ο μόνος που...είχε σχέση με τη κακοποίηση του παιδιού. Αλλα το δικαστήριο και ο εισαγγελέας δεν το συνέχισαν άγνωστο γιατί.

Και την κυρία με τα τηγανόψωμα που ξεπάστρεψε μια ολόκληρη οικογένεια περίπου την ίδια εποχή, βάζοντας δηλητήριο.

rista
19-05-09, 22:24
Ποιός δε θυμάται την υπόθεση Φραντζή;

Ο Παναγιώτης Φραντζής το βράδυ της 24ης Ιουνίου 1987, μετά από έντονη λογομαχία με τη σύζυγό του Ζωή Γαρμάνη την έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Για τρεισίμισι ώρες τεμάχιζε τη γυναίκα του σε 16 κομμάτια. Έβαλε τα κομμάτια σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξε στους γύρω κάδους.

Αργότερα, κάποιος συλλέκτης γραμματοσήμων ψάχνοντας τους κάδους για φακέλους αλληλογραφίας, βρήκε μια από αυτές τις σακούλες και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το κεφάλι της γυναίκας ήταν τόσο κακοποιημένο που δε μπορούσε να γίνει αναγνώριση.
Όμως μέσα σε μια από τις σακούλες βρέθηκε μια απόδειξη από κρεοπωλείο. Ο κρεοπώλης θυμήθηκε τον Παναγιώτη Φραντζή ανάμεσα στους υπόλοιπους πελάτες του, ο οποίος την ίδια μέρα παραδόθηκε στις αρχές.

Κάποιοι από σας θα θυμούνται και τη μεγάλη φωτογραφία που δημοσίευσε το "Έθνος" τότε, με το τεμαχισμένο πτώμα στο νεκροτομείο...

Ο χρηστος και η παναγια τωρα τι μου το θυμισες και μου σηκωθηκαν οι τριχες..

Ημουν 9 χρονων παιδακι οταν ειδα την φωτογραφια της διαμελισμενης γυναικας στο Εθνος και ακομα την θυμαμαι (δεν θα την ξεχασω ποτε) μιλαμε δεν μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ.
μαλιστα την ειχαν και πρωτοσελιδο αν θυμαμαι καλα με συναρμολογημενα ολα τα κομματια της σε ενα τραπεζι ανασκελα..

Μολις με ειδε ο πατερας μου πως εβλεπα την εφημεριδα θυμαμαι μου την πηρε απο τα χερια και την πεταξε στα σκουπιδια γιατι ειχα χλομιασει απο την τρομαρα μου.. πω πωω!!

DINO
19-05-09, 23:03
Η φωτογραφία, αν θυμάμαι καλά, ήταν στην πρώτη σελίδα μικρή και στη μέση της εφημερίδας, τεράστια!

Αλήθεια, την έχει κρατήσει κανένας την εφημερίδα;
Εγώ την είχα για λίγα χρόνια αλλά μετά μάλλον πετάχτηκε...

iliekater
19-05-09, 23:28
Εγκληματίες ! Όχι εσείς , εκείνοι που τη δημοσίευσαν .

dolly77
19-05-09, 23:38
Λοιπόν όλο αυτό το thread μου έχει θυμήσει τον πρώτο χρόνο που παιζόταν η ανατομία ενός εγλήματος και από τις πρώτες υποθέσεις που είχε παρουσιάσει τότε ήταν του Φραντζή και του Παπαχρόνη με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας βέβαια....


Τώρα μια δολοφονία που συζητήθηκε πολύ ήταν αυτή του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή. Ο συγγραφέας βρεθηκε άγρια δολοφονημένος ντυμένος με γυναικεία ρούχα στις 27 Αυγούστου 1988 από την αδελφή του μέσα στο σπίτι του στον Κολωνό. Δηλωμένος ομοφυλόφιλος και τραβεστί η δολοφονία δεν εξιχνίαστηκε ποτέ. Η ιατροδικαστική έρευνα το μόνο που έδειξε ήταν ότι ο θάνατος επήλθε από στραγγαλισμό δύο εικοσιτετράωρα νώριτερα από την έρευση του.

judaspriest
20-05-09, 08:21
H φωτογραφία της υπόθεσης Φραντζή έχει και μια πρωτιά...εκτός από το πόσο "brutal" ήταν. Ήταν η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία σε εφημερίδα. Και η πρώτη έγχρωμη εφημερίδα ήταν τότε το Έθνος.

Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.

loner
20-05-09, 08:54
Noμιζω οτι πρεπει να το βρουμε αυτο το εξωφυλλο του Εθνους... Ειναι ακρως συλλεκτικο!

judaspriest
20-05-09, 09:00
Noμιζω οτι πρεπει να το βρουμε αυτο το εξωφυλλο του Εθνους... Ειναι ακρως συλλεκτικο!

To ψαχνω καιρό αλλά δεν.

don dokken
20-05-09, 21:21
H φωτογραφία της υπόθεσης Φραντζή έχει και μια πρωτιά...εκτός από το πόσο "brutal" ήταν. Ήταν η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία σε εφημερίδα. Και η πρώτη έγχρωμη εφημερίδα ήταν τότε το Έθνος.

Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.λαθος κανεις συντροφε..οι"ταμπλοιντ"της εποχης εβαζαν χρονια πριν εγχρωμες..οι ολντ φασιον(βραδυνη απογιοματινη αυριανη)αργησαν λιγο..

Playmolover
20-05-09, 21:49
Noμιζω οτι πρεπει να το βρουμε αυτο το εξωφυλλο του Εθνους... Ειναι ακρως συλλεκτικο!

Όταν ήμουν εγώ στην σχολή δημοσιογραφίας (1994-96) το συγκεκριμένο φύλο του Έθνους είχε φτάσει μέχρι και τις 150.000 - 200.000 δραχμές. Η φωτογραφία αυτή ήταν και η αφορμή να ψηφιστεί τότε ο νόμος που απαγόρευε να δημοσιοεύουμε τις φωτογραφίες των θυμάτων.

don dokken
20-05-09, 22:19
Όταν ήμουν εγώ στην σχολή δημοσιογραφίας (1994-96) το συγκεκριμένο φύλο του Έθνους είχε φτάσει μέχρι και τις 150.000 - 200.000 δραχμές. Η φωτογραφία αυτή ήταν και η αφορμή να ψηφιστεί τότε ο νόμος που απαγόρευε να δημοσιοεύουμε τις φωτογραφίες των θυμάτων.
Ε ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΣΑ!και θελω να λεγομαι κ συλλεκτης!δεν ειχα ιδεα οτι αυτο το φυλλο του ΕΘΝΟΥΣ ηταν συλλεκτικο..ευτυχως δεν περασε απο τα χερια μου..μπορει να εκανα χαρακιρι τωρα.

DINO
20-05-09, 22:21
Το χαρακίρι μάλλον θα το κάνω εγώ!!! 8)
Πάω να ψάξω τις ντουλάπες και τις αποθήκες και θα ψάξω και στο πατρικό μου!

spyros_s
20-05-09, 22:32
η υπόθεση Φρατζή ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και πράγματι η φωτογραφία στο έθνος μας είχε σοκάρει όλους τότε μαζί και μένα στα 12 μου χρόνια. Αργότερα όταν στο μεταπτυχιακό κάναμε αναφορές στο θέμα θυμάμαι που μας είχαν αναφέρει ότι η εφημερίδα έκανε sold out εκείνη την ημέρα και συνέχισε συνειδητά την δημοσίευση για λίγες μέρες ακόμα.
Η υπόθεση του Παπαχρόνη έχει κάποιες ενδιαφέρουσες εγκληματολογικά παραμέτρους που σε συνδυασμό με τις ιδιατερότητες της εποχής την καθιστούσαν μοναδική. Αρχικά σας θυμίζω ότι οι ΥΕΑ τα χρόνια εκείνα είχαν κύρος(παρά την παραπάνω θητεία πληρώνονταν και θεωρείτο τιμή να υπηρετείς ως υεα) κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Το ίδιο συνέβαινε για όλους τους στρατιωτικούς ίσως σαν κατάλοιπο της εφταετίας αλλά και των παρελθόντων ετών. Επίσης ο βιασμός πάντα αποτελεί για τις γυναίκες κορυφαία εκδήλωση φόβου του εγκλήματος (παρά τα χαμηλότατα ποσοστά στην χώρα μας που φτάνουν το 0,0026% του πληθυσμού σύμφωνα με τα στοιχεία του 2005 που μελετούσα τότε). Προσθέστε στο γεγονός ότι ο Παπαχρόνης συμμετείχε στις ανακρίσεις των φαντάρων που θεωρήθηκαν αρχικά ύποπτοι και μάλιστα τους ανέκρινε τόσο έντονα και με πάθος που κανείς δεν το υποψιαζόταν.
Σας θυμίζω ότι τα ισόβια συνεπάγονται με 25 χρόνια κάθειρξης από τα οποία μετά το πέρας των 2/3 της ποινής μπορεί να αιτηθεί αποφυλάκιση υπό όρους.

candy
20-05-09, 23:04
Μου είχαν δείξει παλιότερα την φωτογραφία,ωστόσο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αν αυτή είναι η εν λόγω φωτογραφία...Είναι πολύ σκληρή εικόνα και θα πρότεινα όποιος δεν το αντέχει να μην την δει.Είναι ανατριχιαστική...

DINO
20-05-09, 23:07
Yep! Αυτή είναι!!!!
Μπορείτε να διακρίνετε και τον Πάνο Σόμπολο στα νιάτα του...

don dokken
20-05-09, 23:27
Yep! Αυτή είναι!!!!
Μπορείτε να διακρίνετε και τον Πάνο Σόμπολο στα νιάτα του... ναι...τον σομπολα κοιταγα τοση ωρα...κατι τετοια σε κανουν να σκεφτεσαι για την παναφορα της θανατικης ποινης.. για αυτον..για τον δουρη...ο σεχιδης απο αλλο ανεκδοτο.

spyros_s
20-05-09, 23:50
φίλε μου ούτε για αστείο μην σκέφτεσαι την επαναφορά της θανατικής ποινής...

Paspartoo
20-05-09, 23:58
Candy μου τη φωτο την αφαιρεσα απο το post - δεν ειμαστε ο καταλληλος διαδικτυακος τοπος για τετοια θεαματα. Ελπιζω να με καταλαβαινεις ;)

Οποιος θελει να τη δει - ας την αναζητησει στο rotten.com

candy
20-05-09, 23:59
Ζητώ συγνώμη αν παραβίασα κάποιον από τους όρους με την ανάρτηση της φωτογραφίας.Αν ναι,καλώς κάνατε και την σβήσατε.Καμία παρεξήγηση!:)

don dokken
21-05-09, 00:00
για αστειο οχι..σοβαρα.και οχι για τιμωρια κ παραδειγματισμο.αλλα για "στερηση ανθρωπινης ιδιοτητας" απο μερικα ασπονδυλα ανθρωποειδη..ακουσες προ μηνος περιπου για τον παιδερα που ειχε βιντεο με βιασμους βρεφων??οσο ανθρωπιστης και να σαι,πες μου,δεν το σκεφτεσαι??

spyros_s
21-05-09, 00:06
πισωγυρίσματα που περιορίζουν τις ανθρώπινες ελευθερίες ούτε για πλάκα δεν τα συζητώ...
Ακόμα και η υπόνοια ότι κάποιος αθώος θα τιμωρηθεί με αυτό τον τρόπο φτάνει για να καταλύσει οποιοδήποτε επιχείρημα πάνω σε αυτό που αναφέρεις.
Η απάντηση όμως είναι ναι το έχω σκεφτεί και το απέρριψα μόλις η λογική επικράτησε του συναισθήματος και κατ' επέκταση του θυμού.
καλά κάνατε και αφαιρέσατε την φωτογραφία...ανατρίχιασα μόλις την (ξανα)είδα

don dokken
21-05-09, 00:25
δεκτον αλλα μη αποδεκτον ας το αφησουμε εδω..

judaspriest
21-05-09, 09:34
λαθος κανεις συντροφε..οι"ταμπλοιντ"της εποχης εβαζαν χρονια πριν εγχρωμες..οι ολντ φασιον(βραδυνη απογιοματινη αυριανη)αργησαν λιγο..

Θανκς για την διευκρίνηση!:)

Snoopitsa
02-07-09, 15:51
Πωπω κι εγώ είχα φρικάρει άσχημα με αυτήν την φωτογραφία και θυμάμαι φοβόμουν να περάσω δίπλα απο τους κάδους των σκουπιδιών!! Και μία άλλη υπόθεση με την οπία είχε γίνει πανικός θυμάμαι ήταν με τον Δουρή καθώς και με τον τύπο που ήταν στην Θεολογική αν δεν κάνω λάθος (απο την Θάσο πρέπει να ήταν) και ξεκλήρισε όλη του την οικογένεια...μπρρρρρρρρρρρρρρρρρ...Πάνω στην Θεσσαλονίκη είχαμε και τον "Δράκο του Σειχ Σου" δεν ξέρω τι απέγινε..Λένε πως κατηγορήθηκε κάποιος που όμως ήταν αθώος, μόνο και μόνο για να κλείσει το θέμα.

DianaTheSuperstar91
02-07-09, 18:51
Το 1994 με τον Δουρή που βίασε τον γιο του και μετά τον σκότωσε.

Και το 1998 με τον Σκιαδόπουλο που αποκεφάλισε την Julie Maliscali, μοντέλο (αν απατάει η μνήμη μου;)

status
18-08-09, 16:24
Τόσα θύματα κι έμεινε μέσα μόνο 22 χρόνια; Γουάο. Φοβερό.

Όντως, αφού έτρωγε πρώτα το γλυκό του κάτι πήγαινε στραβά με τον άνθρωπο...

Αν σκουπιζόταν πριν αφόδευση να δεις τι θα έλεγε η μάνα του...εκδρομή στον καιάδα θα τον πήγαινε:Ρ


Το 1994 με τον Δουρή που βίασε τον γιο του και μετά τον σκότωσε.


Ο πατέρας μου από την πρώτη στιγμή που τον είδε στην τηλεόραση το είχε πει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν...


H ταινια ηταν οντως καταπληκτικη. Ο Μανιατης ειχε δωσει ρεσιταλ ερμηνειας.....

ίσα ίσα που επειδή δεν χρειαζόταν να υποκριθεί κ πολύ να του βγήκε καλή η ερμηνεία + ότι ήταν στα φυσικά του (γκούχου) :Ρ

Rakeesh
18-08-09, 17:01
Ο πατέρας μου από την πρώτη στιγμή που τον είδε στην τηλεόραση το είχε πει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν...

Κι εγω το ιδιο, οταν τον εβλεπα να κλαιει στην κηδεια του παιδιου.. κατι μου εκανε "κλικ"

παιδικο ενστικτο;

bspus
18-08-09, 18:57
Καλα αυτος ο Παπαχρονης στα 19 του εγινε εφεδρος ανθυπολοχαγος και στα 22 ακομα δεν ειχε απολυθει? Ποσο υπηρετουσαν πια εκεινη την εποχη?

Και απο που και ως που του αναθεσανε αυτου, ενος εφεδρου καταδρομεα να ερευνησει την υποθεση ενος δολοφονου? Εκτελουσε και part time detective?

status
18-08-09, 19:43
Περί τα τρία χρόνια αν δεν κάνω λάθος...λογικά ήταν στο τελευταίο έτος αφού ήταν έφεδρος ανθυπολοχαγός κ όχι έφεδρος αξιωματικός, ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος.! (ναι ναι σας δίνω το ελεύθερο:Ρ)

Maddog
19-08-09, 00:12
Το 1981-82 η θητεία για τους φαντάρους ήταν διετής αν δεν κάνω σοβαρό λάθος.
Πάντως το κείμενο της Ελευθεροτυπίας έχει σοβαρή ανακολουθία έτσι και αλλιώς:

Μόλις 22 χρόνων ήταν ο Παπαχρόνης, ο οποίος συνελήφθη ενόσω υπηρετούσε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των Καταδρομών και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες της...

...Στα 19 του, όντας έφεδρος αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στην Δράμα, αρχίζει την δράση του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί και δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Το σκοτάδι γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός του. Η δράση του τελείωσε όταν συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και μετά από κινητοποίηση όλων των Αρχών της Ανατολικής Μακεδονίας.
Αρχικά αρνήθηκε τα πάντα. Μετά από μαραθώνια ανάκριση, τελικά ο Παπαχρόνης ομολογεί:
Τον βιασμό και την δολοφονία με στιλέτο στις 5-9-1981, της ιερόδουλης Γρ. Θεοχαρίδου, στην Δράμα.
...

Δεδομένου ότι στις ημερομηνίες που δίνονται στο κείμενο, το πρώτο έγκλημα είναι αυτό στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981 (υποτίθεται 19 ετών κατά την εφημερίδα) και η σύλληψη στις 13 Δεκεμβρίου του 1982 (υποτίθεται 22 ετών). Ε, δεν βγαίνουν με τίποτα τα νούμερα ρε παιδιά... :xm:
Εκτός πιά και αν εννοεί ότι 22 ετών ήταν όταν τελείωσε και το δικαστήριο και καταδικάστηκε.

exetlaios
19-08-09, 06:35
Maddog = GRM CSI !

decadence
30-08-09, 17:51
πληροφοριακά ο σεχίδης θα βγεί σε λίγα χρόνια..νομίζω το 2012..στην φυλακή μέσα δεν μιλάει σε κανέναν, έχει ενα απλανές βλέμα και έχει παχύνει υπερβολικά...
ε ρε γλέντια που έρχονται :darkglasses:

exetlaios
31-08-09, 07:43
πληροφοριακά ο σεχίδης θα βγεί σε λίγα χρόνια..νομίζω το 2012..στην φυλακή μέσα δεν μιλάει σε κανέναν, έχει ενα απλανές βλέμα και έχει παχύνει υπερβολικά...
ε ρε γλέντια που έρχονται :darkglasses:

Αν δεν είμαι αδιάκριτος, πώς τα ξέρεις αυτά ;

Wally
31-08-09, 08:28
Σκεφτεσαι να του παρεις καμια ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ? :)

exetlaios
31-08-09, 08:31
Συνέντευξη ; Στον Σειχίδη ; Κολώνω ! :O

joe
31-08-09, 10:31
Συνέντευξη ; Στον Σειχίδη ; Κολώνω ! :O

Μα γιατι? :rofl:

decadence
31-08-09, 14:27
:flower:να διορθώσω το λάθος! αποφυλακίζεται το 2017 και όχι το 2012..θεόφιλε εαν διαβάζεις σου ζητώ συγνώμη..σε παρακαλώ δεν ήθελα να πω ψέματα για σένα:flower::flower:

joe
31-08-09, 16:11
:flower:να διορθώσω το λάθος! αποφυλακίζεται το 2017 και όχι το 2012..θεόφιλε εαν διαβάζεις σου ζητώ συγνώμη..σε παρακαλώ δεν ήθελα να πω ψέματα για σένα:flower::flower:

Σταματα να σερνεσαι, no mercy :tease:

demis
31-08-09, 19:03
Νομίζω ότι τον περιμένει μια, διόλου ευκαταφρόνητη, κληρονομιά όταν βγει. Και δεν έχουν μείνει πλέον συγγενείς για να τη διεκδικήσουν...

joe
31-08-09, 19:13
Νομίζω ότι τον περιμένει μια, διόλου ευκαταφρόνητη, κληρονομιά όταν βγει. Και δεν έχουν μείνει πλέον συγγενείς για να τη διεκδικήσουν...

Κι αν εχουν μεινει διορθωνεται....
black humour....

status
31-08-09, 19:27
Κι αν εχουν μεινει διορθωνεται....
black humour....


Μπορεί να είμαι οφφτοπικ αλλά όπως και να το κάνουμε έγραψες :D:D

krios
31-08-09, 20:38
Αφού μιλάμε για ''δράκους'' σας θυμίζω το ''δράκο της παραλίας''. Φυλακίστηκε το 1983 για δύο βιασμούς και στραγγαλισμούς καθώς και για πολλές απόπειρες. Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σοκαρίστηκε από την αποφυλάκισή του πέρυσι μιας και είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.
Το 1987 έγινε μεγάλος θόρυβος για την περίφημη ''εταιρεία δολοφόνων'' που διάλεγε προσεκτικά τα θύματά της (πλούσια, άτεκνα και με προβλήματα υγείας). Ήταν πρωτόγνωρο για την Ελλάδα το γεγονός να υπάρχει τέτοιου είδους συμμορία.
Και τελειώνω με κάτι άσχετο με δολοφονίες αλλά που έκανε πάταγο στη δεκαετία του '80 και πιστεύω πως θα το θυμηθούν πολλά παιδιά: τις επαναλαμβανόμενες αποδράσεις του Ρωχάμη.

status
31-08-09, 20:45
τις επαναλαμβανόμενες αποδράσεις του Ρωχάμη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος mode on
Φήμες τον Ρωχάμη τον είχε βάλει το υπουργείο δικαιοσύνης να ελέγχει αν οι φρουροί κάνουν καλά την δουλειά τους!
Κυβερνητικός εκπρόσωπος mode off

:P

taksidiotis
11-10-09, 01:16
Να θυμηθουμε και τον Ταιλανδο μπατλερ ο οποιος κατακρεουργησε με τσεκουρι ολη την οικογενεια Χρυσαφιδη, διεφυγε στο εξωτερικο και δεν εχει ακομα συλληφθει!

Εχουμε επισης και τη περιπτωση Σεχιδη ο οποιος τεμαχισε με πριονι μητερα, πατερα, θεια, αδελφη, γιαγια. Στο δικαστηριο δεν δηλωσε μεταμελεια και δηλωσε οτι τους εσφαξε "για να γινουν καλα"...
καλα ο Σεχιδης ειχε προβλημα,πω πω ακομα το θυμαμαι.και μαλιστα ποσο ηρεμος ηταν κατα τις αναπαραστασεις.

don dokken
11-10-09, 01:36
Περί τα τρία χρόνια αν δεν κάνω λάθος...λογικά ήταν στο τελευταίο έτος αφού ήταν έφεδρος ανθυπολοχαγός κ όχι έφεδρος αξιωματικός, ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος.! (ναι ναι σας δίνω το ελεύθερο:Ρ)
28 με 30 μηνες υπηρετουσαν τοτε οι Δ.Ε.Α. αλλα τοτε ειχαν δικαιωμα να δηλωσουν μονιμοτητα στο στρατευμα και εμπαιναν με το βαθμο του ανθυπολοχαγου.αυτο ισως το εξηγει.

RIO
17-11-09, 20:44
Ένα από τα πρώτα εγκλήματα που θυμάμαι και είχε σοκάρει τότε,ήταν όταν ένας πατέρας σκότωσε τα 3 παιδιά του με κυνηγετικό.Το περιστατικό ειχε συμβεί αν δεν κάνω λάθος, το 1988 σε ενα χωριο της θεσσαλονίκης και ο λογος ήταν για να εκδικηθεί την σύζυγο του!

Παυλος Παπαχρονης
30-12-09, 23:55
με αφορμη την αναφορα σας στον θειο μου θα ηθελα να πς οτι ειναι πρωτα ξαδερφια με τον πατερα μου εχω επαφη μαζι του.ειμαι κ εγω Δοκιμος κ ειμαι στις ειδικες δυναμεις δ εχω ρωτησει τον θειο μοθ τπτ για αυτην την πλευρα του εαυτου σημερα ειπα να το ψαξω λιγο.οσοι ακουγαν το επιθετο μοθ παντα με ρωτοθσαν τι τον εχω κ π0αντα ακουγα τα καλυτερα!ειμαι περηφανοσ για αυτο δ ξερω αν αληθευουν για οσα κατηγορηθηκε γτ υπαρχουν πολλεσ εκδοχεσ για την συλληψη του.σε μια βδομαδα πας ρεντινα να παρς τον πρασινο μπερε με εχει ενθαρυνη μιλαει στην καθαρευουσα χρησιμοποιει λεξεισ ποθ δ συνηθιζονται η χρεια τησ φωνησ του δ σου δινει την εικονα εγκληματια.
να πω επισησ οτι κατεχει τα ρεκορ στην ρεντινα απο το 81 τα ξερω κ αναλυτικα αν θελετε να σασ τα πω κ το 82 στα αλεξιπτωτα!τον καμαρωνω,τον γνωριζς κ ειμαι περηφανοσ που ειμαι ανηψιοσ του,του καλυτερου λοκατζη!η αλλη πλευρα δ με απασχολη δ θελς να μαθω περισσοτερα!

joe
29-04-10, 12:54
ενδιαφερον ποστ...

DoctorGalifrean
29-04-10, 13:09
Εγω απλα θα σας θυμησω την υποθεση Κοεμτζη, που εγινε και η ταινια
Παραγγελια.
Εχει αποφυλακιστει εδω και χρονια και τωρα βρισκεται στην Πλατεια εξω απο το σταθμο στο Μοναστηρακι και πουλαει το βιβλιο του.

Amigovios
29-04-10, 13:36
Η "Παραγγελιά" !

stakovios
30-04-10, 01:25
Η "Παραγγελιά" !
Και σαφώς και το τραγούδι του Σαββόπουλου "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο"...


http://www.youtube.com/watch?v=PLqHAFBJCig


και


http://www.youtube.com/watch?v=6b7JXocpODE&feature=related

Wally
14-05-10, 14:09
Το GoldTV εχει ανεβασει ενα επεισοδιο της ενημερωτικης εκπομπης "Σημερα" που ασχολειται, εκτος των αλλων, με την υποθεση Κοεμτζη.

http://www.goldtv.gr/view_video.php?viewkey=1802336228

Μιλανε πολλοι μαρτυρες...μεσα σε αυτους και ο Καρουζακης.
Μερικοι απο τους ρεπορτερς που εμφανιζονται ειναι οι Σπυρος Καρατζαφερης, Νασος Αθανασιου.

joe
14-05-10, 14:44
Παντα με ενοχλουσε αυτη η ''ηρωικη'' ακομη και πολιτικη χροια που ειχαν αποδωσει στον Κοεμτζη. Κατι οι δημοσιογραφοι, κατι η ταινια (η οποια δεν αποδιδει ακριβως τα γεγονοτα) και λοιπες καλλιτεχνικες αποδοσεις νομιζω πως εδωσαν ενα σχεδον ρομαντικο αερα σε ενα καθαρα κτηνωδες εγκλημα του κοινου ποινικου δικαιου.

Μαλιστα ενδιαφερον ειχε οταν διαβασα πως το καταστημα δεν δεχοταν παραγγελιες λογω του πολυ κοσμου (ηταν αποκριες) και εκανε την παραχωρηση μονο κατοπιν απειλης πως θα γινει φασαρια με χειροτερα στο τελος αποτελεσματα.

exetlaios
14-05-10, 19:36
Συμφωνώ απόλυτα με τον Joe.

Και εγώ μικρός είχα "ενθουσιαστεί" με τον "βαρύμαγκα" που μαχαίρωσε κάποιους ανθρώπους για μια παραγγελιά.

Όταν μεγάλωσα λίγο, και αναλογίστηκα αν αξίζει να σουγιαδιάσεις κάποιους ανθρώπους για μια "παραγγελιά", απλώς αηδίασα !

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσαν όσοι τον ηρωοποίησαν, αν είχε σφάξει κάνα δικό τους πρόσωπο.

RIO
14-05-10, 22:31
Η ταινία ειδικά, είναι μες στα λάθη και τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις...

tolis
15-05-10, 00:37
Η πιο πολυσυζητημενη υποθεση δολοφονιας που θυμαμαι ηταν αυτη του Αλεκου Παναγουλη. Βγηκε απο το δρομο με ταχυτητα και καπου χτυπησε μετωπικα. Η ατελειωτη συζητηση εγινε γιατι οι τοτε αριστεροι πιστευαν και πιστευουν ακομα οτι καποιοι του εσκασαν τα λαστιχα ενω οι υπολοιποι το θεωρησαν απλα τροχαιο. Απο οτι ξερω δεν εχει διαλευκανθει ακομα.

Ταραχη ειχαν ακομα προκαλεσει οι δολοφονιες του Μομφεράτου, εκδοτη της Απογευματινης, του Παυλου Μπακογιαννη, αντρα της Ντορας και φυσικα η υποθεση Κοεμτζη.

Τολης

joe
15-05-10, 10:30
Συμφωνώ απόλυτα με τον Joe.

Και εγώ μικρός είχα "ενθουσιαστεί" με τον "βαρύμαγκα" που μαχαίρωσε κάποιους ανθρώπους για μια παραγγελιά.

Όταν μεγάλωσα λίγο, και αναλογίστηκα αν αξίζει να σουγιαδιάσεις κάποιους ανθρώπους για μια "παραγγελιά", απλώς αηδίασα !

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσαν όσοι τον ηρωοποίησαν, αν είχε σφάξει κάνα δικό τους πρόσωπο.

Φανταζομαι θα το σκεπτονταν 2 φορες πριν γραψουν χαζοτραγουδα και αρθρα-αγιογραφιες. Υπηρξε μαλιστα προκλητικοτατος οταν θελησε να χορεψει την παραγγελια με την αποφυλακιση του. Τουλαχιστον ασεβεια προς τα θυματα.
Κι εγω οταν ημουν μικρος ειχα δει με ενα φιλτρο ωραιοποιησης την ολη φαση και ρολο επαιξε και η ταινια. Οταν πολυ αργοτερα τυχαια το εψαξα λιγο, τουλαχιστον απο αυτα που διαβασα, εβγαλα το συμπερασμα οτι επροκειτο για καθαρη περιπτωση τραμπουκων οι οποιοι πηγαιναν γυρευοντας για φασαρια ετσι κι αλλιως.
Συνηθως αυτο το ειδος ανθρωπων την παταει με το που συναντησει κανενα ακομη πιο ''μαγκα'' που θα τους κανει τ'αλατιου ή θα τους πιστολιασει. Και ουτε τραγουδια ουτε @@@@

md1978
24-07-10, 23:23
Καλησπερα παιδια, την υποθεση των σατανιστων την θυμαστε; Αν θυμαμαι καλα ο ενας λεγοταν Δημητροκαλης;

Fred Madison
25-07-10, 00:07
Δημητροκάλης και Κατσούλας... Εγω να σας πω ιστορίες για τους δυο κυρίους αυτούς από ιδία εμπειρία! Θέλετε;

Wally
25-07-10, 00:17
Οχι διοτι δεν ειναι ρετρο :)

Fred Madison
25-07-10, 00:35
Ααα μάλιστα... Είναι και αυτό. Δε το είχα σκεφτεί.... :)

don dokken
29-07-10, 01:14
18 χρονια περασαν ρε..ρετρο ειναι!λεγε και θα πω και γω!!:)

alexandra1989
17-01-11, 21:54
Εμεινε γνωστος ως "Ταιλανδος μπατλερ" . Αναζητειται για την ομαδικη εκτελεση του 48χρονου επιχειρηματια Μιχαλη Χρυσαφιδη, της γυναικας του Ελιζαμπεθ και των δυο γιων τους Αλεξανδρου και Γιωργου 16 και 18 χρονων αντιστοιχα,που βρεθηκαν νεκροι στις 24 Ιουνιου 1991 στη βιλα τους στην Εκαλη.Τους κρατουσε αιχμαλωτους στο σπιτι τους για τουλαχιστον τρεις μερες μαζι με την γυναικα του και τους βασανιζε τους σκοτωσε εναν εναν πρωτα τον πατερα της οικογενειας με τσεκουρι και μετα τα δυο παιδια και τελος την γυναικα, επειτα εξαφανιστηκαν γυρισαν στην Ταιλανδη και οι αρχες εκει δεν τους βρηκαν η δεν τους συνελλαβαν ποτε. Το περιεργο ειναι οτι δεν εκλεψαν τιποτα απο το σπιτι φευγοντας μονο σηκωναν το τηλεφωνο οσο ηταν και ελεγαν πως η οικογενεια Χρυσαφιδη ειναι στο εξωτερικο. Υπαρχει και στην 10η Εντολη οπως και Ανατομια ενος εγκληματος και Κοκκινο κυκλο επεισοδια που βασιζονται καθαρα και μονο σε αυτα τα συμβαντα....

Dimitrissss
18-01-11, 01:28
Η εγκληματική δράση των δύο 31χρονων Γερμανών Χέρμαν Ντουφτ και Χανς Μπασενάουερ, την άνοιξη του 1969, εγκαινίασε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ελληνική εγκληματολογική ιστορία. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα το ποινικό έγκλημα συνδεόταν κυρίως με «λόγους τιμής» ή κτηματικές διαφορές, οι δύο Γερμανοί με τις πέντε ληστείες, τους έξι φόνους και τον έναν βαρύτατο τραυματισμό που διέπραξαν σε διάστημα μόλις 40 ημερών μετέβαλαν βίαια και οριστικά τη σχέση της ελληνικής κοινωνίας με την έννοια του εγκλήματος. Αν και εκείνη την περίοδο οι πράξεις τους χαρακτηρίστηκαν από τυπικής (νομικής) άποψης ως ληστείες μετά φόνων, η σύγχρονη εγκληματολογική αντίληψη τούς εντάσσει στην κατηγορία των κατά συρροή δολοφόνων, λαμβάνοντας υπΆ όψιν τον αριθμό των θυμάτων, τον τρόπο δράσης τους και την δυσανάλογη ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ένταση των επιθέσεών τους.


Εκτελέστηκαν και οι 2 (σε ηλικία 31 ετών και οι δύο) στις 15 Δεκεμβρίου 1969, ο ένας στην Κέρκυρα κι ο άλλος στην Αίγινα.

θανος
18-01-11, 03:01
εγω θυμαμαι την υποθεση του βαγιωνη που ειχε σκωτοσει την ερωμενη του με ενα ξιφος στο γραφειο του στο εργοστασιο της ελκο και μετα υποστηριζε πως επεσε πανω μονη της για να αυτοκτονησει νομιζω αθωοθηκε τελικα

Maddog
18-01-11, 13:37
Αυτό θέλει έλεγχο. Αν αθωώθηκε σε δικαστήριο όπως λες, δεν μπορείς να λες πλέον ότι την σκότωσε, γιατί αυτή την στιγμή παρανομείς εσύ.

θανος
18-01-11, 13:51
Αυτό θέλει έλεγχο. Αν αθωώθηκε σε δικαστήριο όπως λες, δεν μπορείς να λες πλέον ότι την σκότωσε, γιατί αυτή την στιγμή παρανομείς εσύ.
γραψε λαθος τον καταδικασαν αλλα αφεθηκε ελευθερος με περιοριστικους ορους μετα

Paspartoo
18-01-11, 13:55
Σωστος ο Γιατρος ! ;)

Παντως δεν εγινε ετσι ακριβως - ο Βαγιωνης υποστηριξε οτι επαιζαν με εκεινα τα σπαθακια και οτι απο ατυχημα επεσε πανω στο δικο του το θυμα. Βασικα το δικαστηριο τον καταδικασε για ανθρωποκτονια αλλα με καμποσα ελαφρυντικα - παρεμεινε στις φυλακες για καποια χρονια και αποφυλακιστηκε τη προηγουμενη δεκαετια.


Η υποθεση δεν συγκλονισε ακριβως το πανελληνιο - απλα εκανε εντυπωση λογω της οικονομικης επιφανειας του κατηγορουμενου.

Fred Madison
18-01-11, 15:34
18 χρονια περασαν ρε..ρετρο ειναι!λεγε και θα πω και γω!!:)

Τελικά είναι ή δεν είναι; Να πω ή να μην πω; :)

Kambia
18-01-11, 16:26
Αν είναι πριν το 1995 να πεις :)

Fred Madison
18-01-11, 16:57
ΟΚ λοιπόν, λέω :)

Είναι 1993. Είμαι 18 χρονών και εκείνη την εποχή δούλευα στο Thomas Soft (κάποιοι από εμάς το γνωρίζουν το μέρος) στην χρυσή εποχή της Amiga. Ανάμεσα στους πελάτες μας λοιπόν ήταν ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλης. Εγω συνήθιζα εν ώρα λειτουργίας του μαγαζιού να βαζω μουσική αρκετά δυνατά (techno και γενικότερα ηλεκτρονική) και γενικά υπήρχε μια ωραία διάθεση. Πιάνουμε παρέα με τα παιδιά (Κατσούλα-Δημητροκάλη) μιλάγαμε για μουσικές, στέκια βραδυνά κλπ. Εγώ από ένα πάρτυ chaos της εποχής εκείνης είχα στο μαγαζί μέσα κρεμασμένη μια αφίσα από το πάρτυ αυτό που την είχε φιλοτεχνήσει ο γνωστός ζωγράφος H.R. Giger (Alien για τους κινηματογραφόφιλους και Darkseed για όσους παίζουν βιντεοπαιχνίδια). Τη βλέπει ο Δημητροκάλης και μου αρχίζει "και που τη βρήκες, και είναι τρομερή" κλπ κλπ. Του λέω "άμα σου αρέσει τόσο πολύ στη χαρίζω". Μόνο τούμπες που δεν έκανε. Τα παιδιά ήταν τακτικοί πελάτες και είχαμε αναπτύξει όχι φιλία αλλά πιο κοντινή επαφή σε σχέση με άλλους πελάτες. Την εποχή εκείνη που τα μαγαζιά ήταν ακόμη κλειστά τα μεσημέρια και άνοιγαν το απόγευμα, τα παιδιά που δουλεύαμε εκεί την αράζαμε σε ένα υπόγειο που είχε το μαγαζί. Πίτσες, βιντεοκασσέτα ταινιούλα το μεσημέρι και χαβαλές. Πολλές φορές πελάτες ερχόντουσαν και χτυπούσαν την πόρτα να τους ανοίξουμε παρόλο που γνώριζαν πως είμασταν κλειστά. Αν ήταν κάποιος που συμπαθούσαμε ανοίγαμε. Ένα μεσημέρι λοιπόν είμαι κάτω, τρώμε και βλέπουμε ταινία. Ακούμε από πάνω χτύπημα στην πόρτα. Ανεβαίνω εγω και βλέπω πως ήταν οι δυο τους. Τους καλώ να έρουν να δούμε μαζί ταινία και έτσι έγινε. Ρε παιδιά ξέρετε τι βλέπαμε εκείνο το μεσημέρι; Την πρώτη ταινία του Εξορκιστή! Όταν έμαθα μετά το τι είχαν κάνει αυτά τα άτομα είχα σοκαριστεί!!! Υπήρχαν και άλλες φορές που είχαμε βγεί έξω βράδυα πχ στο Tessera όταν αυτό ήταν club και όχι στριπτιζάδικο ή στην πρώτη συναυλία των Prodigy στον ¶λιμο και γενικά κάναμε ψιλοπαρέα. Στις βραδυνές εξορμήσεις μας παρέα και η Μαργέτη. Καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στα ΜΜΕ. Με πλατινέ κοντό μαλί, πραγματικά πολύ όμορφη αλλά και απόμακρη σε σχέση με τους άλλους δυο. Ένα πρωί πάω στη δουλειά και μου λέει μια κοπελιά που δουλεύαμε παρέα εκείνη την εποχή. "Ρε συ πιάσανε τους φίλους σου". "Τι εννοείς" της λέω. "Αυτόν που θα πήγαινε στο ναυτικό σε λίγο καιρό" μου απαντάει. Εγω και πάλι χωρίς να καταλάβω ποιόν εννοεί (το μυαλό μου πήγαινε σε πολύ κοντινούς φίλους μου). "Είναι σατανιστές" συνεχίζει και αν πας στη γωνία στο περίπτερο θα τους δεις στις εφημερίδες. Με το που είδα τις φάτσες τους στα πρωτοσέλιδα έμεινα άφωνος. ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ! Επί μέρες αγόραζα όσες αφημερίδες αναφέρονταν εκτενέστερα στο περιστατικό. Ποτέ τους δε μου είχαν δώσει κάποια αφορμή για να σκεφτώ αρνητικά ή να πάει το μυαλό μου κάπου αλλού. Ειδικά για τον Δημητροκάλη είχα να λέω πως ήταν ένα από τα πιο ευγενικά παιδιά που είχα γνωρίσει. Όταν η μάνα μου έμαθε πως τους γνώριζε είχε φρικάρει βεβαίως βεβαίως :). Αυτά...

tzias57
02-02-11, 10:13
Πριν 17 χρόνια η Μαρία Σαμπανιώτη έστειλε δηλητηριάσμένα τηγανόψομα σε φιλικές της οικογένειες γιατί δεν ήθελαν για νύφη την κόρη της. Η γυναίκα έμεινε γνωστη ως "φαρμακούλα" .Είχε καταδικαστει σε τρεις φορές ισόβια αλλά μετά από πολές αιτήσεις αποφυλακίζεται. Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και την αποφυλάκιση της εδώ.
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1323789

Stormwatch
02-02-11, 10:56
Πωπω, πέρασαν 17 χρόνια από τα τηγανόψωμα;...

Stratulator
02-02-11, 19:35
1994 και ο Ματθαιος Μονσελας "βοηθαει" στην "αυτοκτονια" της οδοντιατρου Γιολας Βαγενα...Εχοντας αναπτυξει οι δυο τους μια περιεργη σχεση,η Βαγενα τον πιεζει να την σκοτωσει... Μια, πραγματικα,περιπλοκη υποθεση...

Clemence
06-02-11, 12:13
Εμεινε γνωστος ως "Ταιλανδος μπατλερ" . Αναζητειται για την ομαδικη εκτελεση του 48χρονου επιχειρηματια Μιχαλη Χρυσαφιδη, της γυναικας του Ελιζαμπεθ και των δυο γιων τους Αλεξανδρου και Γιωργου 16 και 18 χρονων αντιστοιχα,που βρεθηκαν νεκροι στις 24 Ιουνιου 1991 στη βιλα τους στην Εκαλη.Τους κρατουσε αιχμαλωτους στο σπιτι τους για τουλαχιστον τρεις μερες μαζι με την γυναικα του και τους βασανιζε τους σκοτωσε εναν εναν πρωτα τον πατερα της οικογενειας με τσεκουρι και μετα τα δυο παιδια και τελος την γυναικα, επειτα εξαφανιστηκαν γυρισαν στην Ταιλανδη και οι αρχες εκει δεν τους βρηκαν η δεν τους συνελλαβαν ποτε. Το περιεργο ειναι οτι δεν εκλεψαν τιποτα απο το σπιτι φευγοντας μονο σηκωναν το τηλεφωνο οσο ηταν και ελεγαν πως η οικογενεια Χρυσαφιδη ειναι στο εξωτερικο. Υπαρχει και στην 10η Εντολη οπως και Ανατομια ενος εγκληματος και Κοκκινο κυκλο επεισοδια που βασιζονται καθαρα και μονο σε αυτα τα συμβαντα....

από τα χειρότερα που έχω ακούσει αυτό (((

RIO
06-02-11, 14:44
Είχε συγκλονίσει και η υπόθεση Λυμπέρη, ο οποίος το 1972 έκαψε ζωντανούς την οικογένεια του. Λένε, οτι ήθελε να εκδικηθεί σύζυγο και πεθερά και οτι δεν γνώριζε οτι στο σπίτι, βρίσκονταν και τα παιδιά του. Ήταν ο τελευταίος, που εκτελέστηκε στη Ελλάδα...

status
06-02-11, 19:18
Είχε συγκλονίσει και η υπόθεση Λυμπέρη, ο οποίος το 1972 έκαψε ζωντανούς την οικογένεια του. Λένε, οτι ήθελε να εκδικηθεί σύζυγο και πεθερά και οτι δεν γνώριζε οτι στο σπίτι, βρίσκονταν και τα παιδιά του. Ήταν ο τελευταίος, που εκτελέστηκε στη Ελλάδα...

Σε εκείνη την περιοχή που τον εκτέλεσαν, πλέον είναι το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, τυχαίο; :Ρ

serano915
06-02-11, 20:14
Δε νομίζω...! :P

Έχουν γίνει πολλά αφιερώματα και από τοπικά κρητικά κανάλια σε σχέση με την τελευταία εκτέλεση, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω απόσπασμα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9B% CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82

pennoula1990
09-03-11, 20:15
Την φωτογραφία θα τη βρείτε στο www.rotten.com (http://www.rotten.com) και με τίτλο Dismember...Δεν θέλει ούτε εγγραφή ούτε τίποτε...Ελπίζω να βοήθησα!!!

δεν ειχα δει πως η εικονα ειχε ηδη επισημανθει....ζητω συγγνωμη..

Uskoke
09-03-11, 21:12
Γι'αυτήν την εκτελέση δεν γράφτηκε και το περίφημο τραγούδι του Νταλάρα "Στην αλάνα";

takispapadakis
16-04-11, 22:21
ρωτηστε τον γιαννη σπανο που το εχει γραψει.αν και δεν νομιζω.τα τραγουδια γραφονται για ηρωες.

stelliana
16-04-11, 22:58
Εγω απλα θα σας θυμησω την υποθεση Κοεμτζη, που εγινε και η ταινια
Παραγγελια.
Εχει αποφυλακιστει εδω και χρονια και τωρα βρισκεται στην Πλατεια εξω απο το σταθμο στο Μοναστηρακι και πουλαει το βιβλιο του.

Ημουν έτοιμη να το πω... μπράβο

exetlaios
17-04-11, 23:10
Α κάποιος αγοράσει το βιβλίο του Κοεμτζή και δεν του αρέσει, θα τολμήσει να πει τη γνώμη του στο συγγραφέα ; :O

retrofan
19-04-11, 12:58
Ο Κοεμτζής πουλούσε το βιβλίο του πολλά πρωινά κι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όταν τον είχα πρωτοπετύχει (νεαρή ασκουμένη:D, καμιά δεκαριά χρονάκια πριν:P) είχα μείνει κάγκελο.

Με τίποτα δεν σου θύμιζε το παρελθόν του. Ένας ευγενέστατος ηλικιωμένος κύριος που διαλαλούσε την "πραμάτεια" του (με το περίεργο "εδώ τα ωφέλιμα βιβλία":P:P), καλημέριζε, καλησπέριζε, ήξερε πάμπολλους δικηγόρους και δικαστές με τα ονόματά τους κι ήταν πάντα πρόθυμος να σου δώσει οδηγίες πού είναι το κτίριο και το γραφείο που ψάχνεις μέσα στον λαβύρινθο της Ευελπίδων.

Matsablokos
28-04-11, 21:32
Του Νάσιουτζικ με το σφυρί.

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί, μια και η δικαστική διαμάχη κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια και σημάδεψε τα '80s. Αρχικά κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επίσης λογοτέχνη Θανάση Διαμαντόπουλου, μετά αθώος λόγω αμφιβολιών, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα ξανέγινε δίκη μέχρι που ξανακρίθηκε οριστικά ένοχος το 1993. Μου έκανε πραγματικά εντύπωση τότε ότι μια τέτοια υπόθεση είχε τραβήξει τόσο πολύ σε μάκρος. Ίσως γνωρίζετε ότι ακόμα αμφισβητεί την ενοχή του και μάλιστα η κόρη του, που είναι συγγραφέας, έγραψε και βιβλίο για να τον υποστηρίξει ("Πόσο λίγη αλήθεια" ή κάπως έτσι, βαριέμαι να ψάξω στο γκουγκολ).


1994 και ο Ματθαιος Μονσελας "βοηθαει" στην "αυτοκτονια" της οδοντιατρου Γιολας Βαγενα...Εχοντας αναπτυξει οι δυο τους μια περιεργη σχεση,η Βαγενα τον πιεζει να την σκοτωσει... Μια, πραγματικα,περιπλοκη υποθεση...

Πραγματικά ξεχασμένη και ιδιόμορφη ιστορία, μια και ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο. Θυμάμαι και συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν ηθικά ο Μονσελάς θεωρείται δολοφόνος κ.λπ.

Wally
15-06-11, 11:51
Πωπω, πέρασαν 17 χρόνια από τα τηγανόψωμα;...

Τι κάνει σήμερα η Μαρία Σαμπανιώτη; (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/185855/ti-kanei-simera-i-maria-sabanioti-/)

georgeikos
15-06-11, 11:57
Τι κάνει σήμερα η Μαρία Σαμπανιώτη; (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/185855/ti-kanei-simera-i-maria-sabanioti-/)
δεν πιστευω να ανοιξε κανα φουρνο???????????

Matsablokos
15-06-11, 15:19
Την υπόθεση Γκιωνάκη-Κοζανιτά τη θυμάστε; :P

RIO
15-06-11, 16:53
Είχε κάνει θόρυβο και η υπόθεση με την "τίγρη του Παγκρατίου" το 1982, αν δεν κάνω λάθος. Όπου γυναίκα και εραστής, δολοφόνησαν τον αστυφύλακα σύζυγο...

Domenica
15-06-11, 19:13
Εχω αγορασει το βιβλιο του Κοεμτζη με αφιερωση παρακαλω και οχι μονο το εχω διαβασει αλλά το έχω κρατησει κιολας ενω αλλα και αλλα πηγαν στο Μοναστηρακι. Το βιβλιο δεν ειναι κακο ουτε κανενα αριστουργημα, παντως διαβαζεται, αλλα καλυτερα να νοικιασετε την 'Παραγγελια᾽. Τωρα το τι εγινε δεν ξερω αν εχει σημασια να το μαθουμε η ταινια ειναι καλη ανεξαρτητα αν λεει αληθεια ή οχι.
Με σειρα φρικης αυτα τα εγληματα που με ειχαν συγκλονισει ειναι
1. Ο Δουρης -η απολυτη φρικη και τον θυμαμαι να κλαιει και στην κηδεια του παιδιου του, μετα τον πεθανε στην φυλακη. Το μονο ασυγχωρητο εγκλημα που υπάρχει. Παντως θυμαμαι πως πριν αποκαλυφτει η τρομερη αληθεια πολλοι σχολιαζαν πως ο πατερας φαινοταν ᾽καπως᾽.
2. Ο Φραντζης- για τον οποιο υπαρχει και μια συμπαθεστατη ταινια των 90ς αν δεν κανω λαθος, το ᾽Ζωη᾽ ή καπως ετσι. Οταν ημουν στο σχολειο ειχα αγορασει απο μια εκθεση κεραμικης φυλακισμενων ένα κεραμικο που πάνω ειχε μια ακρωτηριασμενη φιγουρα και αυτος που τα πουλαγε μου ειπε πως το ειχε φτιαξει ο Φραντζης τωρα δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλά η μαμα το πεταξε σχεδον με το που το ειδε. Την φωτογραφια την θυμαμαι αμυδρα στα περιπτερα. Παντως και η Ζωη και ο Φραντζης ηταν πολυ νεοι σχεδον εφηβοι. Η Ζωη νομιζω ηταν μολις 19!
3. Οι σατανιστες-οπου μαθαμε πως υπαρχουν σατανιστες που θυσιάζουν κοπελες στον αρχοντα του σκοτους Περα του τρομου οταν κυκλοφορουσα βραδυ σε απομερες περιοχες οι σατανιστες ηταν υπευθυνοι και για τον αποδεκατισμο της βιβλιοθηκης μου και της ντουλαπας μου απο την μαμα μου η οποια ειδε τα sci fi κιτς εξωφυλλα και τα μαυρα φουστανακια (σε διαφορα μηκη) και νομιζε πως θα γινω μια σατανιστρια και θεος ξερει τι αλλο. Τωρα πως ο Ποε και το συνθετικο μαυρο μινι οδηγουν στο εγκλημα δεν ξερω μαλλον εφταιγε η πολυ τηλεοραση που ειχε τοτε μαραθωνια αφιερωματα με θεμα πως οι γονεις να αναγνωριζουν τα σημαδια που δηλωνουν πως το παιδι ειναι σατανιστης. Τι να πουν και οι μεταλλαδες φιλοι αυτοι και αν τραβηξαν τα μυρια οσα! Κοιτα να δεις και κάποιος τους γνωριζε και έμοιαζαν και νορμαλ...
4. Ο Μονσελας διοτι ειναι θεμα για ταινια και εγω πιστευω πως δεν ηταν ακριβως ενοχος. Περιεργη γυναικα η οδοντιατρος πάντως...
Την Σαμπανιωτη την θυμαμαι, ρετρο εγκλημα εντελώς. Τον Νασιουτζικ τον θυμαμαι αμυδρα. Εχω διαβασει δυο της Πωλινας Νασιουτζικ γιατι μου τα δανεισε μια εθισμενη φιλη και ειπα πως δεν ξαναπιάνω βιβλιο της οχι γιατι ειναι κακη συγγραφεας (ισα ισα εν συγκριση με κατι αλλες που πλασαρονται ως κουλτουρα μια χαρα ειναι) αλλά δεν αντεχω αλλες ανταποκρισεις απο Β.Π. προτιμω να ξαναδιαβασω το Ἐγκλημα στο Κολωνακι᾽. Παντως με τον Νασιουτζικ αυτο που δεν εβγαζε νοημα ηταν το γιατι να κανει αυτο το εγκλημα δεν ειχε καμμιά αναγκη. Ο Σεχιδης παραδοξως δεν με σοκαρε τοσο διοτι ηταν να τον λυπασαι βεβαια τι εφταιγαν οι συγγενεις του. Για τον Παπαχρονη θυμαμαι οταν αποφυλακιστηκε μια εκπομπη και η ρεπορτερ λεει
-Εχουμε στην γραμμη την αδερφη του θυματος.
Αλλος ρεπορτερ
-Της φοιτητριας;
-Ε...οχι του αλλου θυματος!
Η καημενη η ιεροδουλος ηταν το αλλο θυμα᾽ ακομα και στον θανατο κοινωνικος ρατσισμος!
Συγκλονιστικο ηταν και αυτο με τον Ακη Πάνου αν και ειναι σχετικα προσφατο.

Captain Kal
16-06-11, 20:43
Τι να πουν και οι μεταλλαδες φιλοι αυτοι και αν τραβηξαν τα μυρια οσα! Κοιτα να δεις και κάποιος τους γνωριζε και έμοιαζαν και νορμαλ...

Ευτυχώς αν και μεταλλάς, δεν είχα μαύρες μίνι φούστες στην ντουλάπα μου:biglaugh: .

krios
23-09-11, 19:54
Ο Κοεμτζής πουλούσε το βιβλίο του πολλά πρωινά κι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όταν τον είχα πρωτοπετύχει (νεαρή ασκουμένη:D, καμιά δεκαριά χρονάκια πριν:P) είχα μείνει κάγκελο.

Με τίποτα δεν σου θύμιζε το παρελθόν του. Ένας ευγενέστατος ηλικιωμένος κύριος που διαλαλούσε την "πραμάτεια" του (με το περίεργο "εδώ τα ωφέλιμα βιβλία":P:P), καλημέριζε, καλησπέριζε, ήξερε πάμπολλους δικηγόρους και δικαστές με τα ονόματά τους κι ήταν πάντα πρόθυμος να σου δώσει οδηγίες πού είναι το κτίριο και το γραφείο που ψάχνεις μέσα στον λαβύρινθο της Ευελπίδων.

Πέθανε ο Κοεμτζής http://www.madata.gr/epikairotita/social/135681.html

special1970
21-12-11, 11:45
To ψαχνω καιρό αλλά δεν.
H φωτογραφία υπάρχει στο rotten.com, τους είχα στείλει μάλιστα e-mail εξηγώντας την υπόθεση...

caprice
03-01-12, 01:54
H φωτογραφία υπάρχει στο rotten.com, τους είχα στείλει μάλιστα e-mail εξηγώντας την υπόθεση...

Όποιος το επιθυμεί ας αναζητήσει τη φωτογραφία στον δικτυακό τόπο που αναφέρεται ακριβώς από πάνω. Όχι στο Retromaniax

Domenica
19-04-12, 14:14
Να και κατι στο οποιο τα πραγματα βελτιωθηκαν. Αν θυμομαστε τοσες τραγικες ιστοριες στο εν λογω θρεντ με τοσες λεπτομερειες ειναι γιατι τοτε η τελεοραση και οι εφημεριδες δεν εδειχναν κανενα σεβασμο ουτε στο θυμα, ουτε στον θυτη ουτε στις οικογενειες τους. Δραματικα πρωτοσελιδα, χαρακτηρισμοι, ανατριχιαστικες λεπτομερειες και δυστηχως φωτογραφιες...κανονικα θα επρεπε τα εγκληματα να αναφερονται συντομα και ισως χωρις καν τα ονοματα δραστων και θυματων. Πλεον ευτυχως αυτο σε μεγαλο βαθμο εχει βελτιωθει. Μην ξεχναμε πως μετα την ποινη τους οι δραστες πρεπει να ξαναζησουν ως ανθρωποι στην κοινωνια. Το οργιο του κανιβαλισμου οδηγησε συχνα και στον θανατο καποιων στην φυλακη. Θυμαμαι ακομα δημοσιογραφους να πολιορκουν συγγενεις, φιλους και γειτονες και το θεμα να παιζει στα καναλια για μερες. Ευτυχως αυτα εχουν αλλαξει και οι φωτογραφιες απαγορευονται. Θυμαμαι επισης ψυχολογους να μιλανε στα καναλια για ωρες ή να γραφουν αρθρα οπου ανελυαν το θεμα.

panp
19-04-12, 14:49
Οι δολοφονίες Μάλλιου και Μπάμπαλη από τη 17Ν.

manos311
19-04-12, 16:14
Θυμάμαι μικρός διάβασα σε μια εφημερίδα ότι κάποια πήγε στο γραφείο του δικηγόρου της, του έριξε πάνω του βενζίνη και τον έκαψε. Το άρθρο είχε τίτλο "Έγκλημα στη Σανταρόζα", ήταν μάλλον γύρω στο 1980, μήπως θυμάται κανείς την υπόθεση?

Thor
19-04-12, 21:21
Οι δολοφονίες Μάλλιου και Μπάμπαλη από τη 17Ν, ίσως οι μόνες "δίκαιες" αυτοδικίες που συνέβησαν στην Ελλάδα...

Θα διαφωνήσω μαζι σου φίλε μου. δε νομίζω ότι υπάρχει δίκαιη αυτοδικία

caprice
20-04-12, 00:57
Καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε διάλογο περί "αυτοδικίας". Θα οδηγηθούμε σε μονοπάτια ξένα προς το forum. Ας μην χαλαστούμε ... κρίμα είναι ;)

Jackie dragon
01-07-12, 02:00
Πολύ ρετρό δολοφονία , όχι από τα 80's αλλά από τη δεκαετία του 1930 , για την οποία κυκλοφόρησε και βιβλίο πρόσφατα είναι του Καημένου του Αθανασόπουλου που έγινε και τραγούδι :


"καημένε Αθανασόπουλε , τι σου 'μελλε να πάθεις!"

Τον δολοφόνησε η γυναίκα του , σε συνεργασία με τη μάνα της και κάποιους "θαυμαστές" των δύο γυναικών (μεταξύ των οποίων και ένας καθυστερημένος). Στην συνέχεια έκαψαν το πτώμα , το τεμάχισαν και το πέταξαν στο ... ποτάμι , αλλά βρέθηκε !!Ασχέτως του ποιά ήταν η ποινή της (εις θάνατο) , η φόνισσα κυρία Φούλα , βγήκε γρήγορα έξω , γιατί τα έφτιαξε με τον Διευθυντή της Φυλακής και άλλους ... υψηλόβαθμους χωροφύλακες !!!!!

Θεωρώ γενικά τη στάση των ελλήνων πολύ συμπλεγματική , ρατσιστική και μεροληπτική. Για άνδρες συζυγοκτόνους ακούγονται εκατομμύρια κατάρες και κατηγορίες από παντού! Για γυναίκες συζυγοκτόνους , καμία , τίποτε. Απεναντίας τους δίνονται συγχωρέσεις και προφάσεις και ελαφρυντικά από παντού. Αν μάλιστα πρόκειται και για εμφανίσιμες γυναίκες , οι ληγουρηδες επιδοξοι μνηστήρες κάνουν τούμπες!!!!

Βρήκα ολόκληρο το τραγούδι , του Μάρκου:

Η ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΠΕΘΕΡΑ
Στίχοι: ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΟΝΤΑΝΑΡΗ
Μουσική: ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Στου Χαροκόπου τα στενά, μια μικροπαντρεμένη
Εσκότωσε τον άντρα της βρε η δαιμονισμένη.
Στον ύπνο που κοιμότανε, μάνα και θυγατέρα,
Εβάλανε τον ανηψιό και τούριξε τη σφαίρα.

Κι η Φούλα τότε φώναξε: «Μάνα μου, πως σπαράζει
Κι η μάνα της της απαντά: «Πνίχτε τον!» Και διατάζει!
- Βάλτε φωτιά και κάφτε τον, και κάντε τον κομμάτια,
κι εμπρός να τον πετάξουμε, να μη μας δούμε μάτια.»

Τότε τον πήραν σέρνοντας, στη σκάφη τον πετάνε,
Φωτιά του βάζουν να καεί. Στέκονται, τον κοιτάνε.
Πω, πω! Καπνός και μυρουδιά, σβήστε τον, θα πιαστούμε.
Κομμάτια να τον κάνουμε, έτσι θα σκεπαστούμε!

Με μια καρδιά μαρμάρινη, τον έκανε κομμάτια,
Με τέχνη και υπομονή ανύποπτα δεμάτια.
Και νύχτα τα πετάξανε στο ρέμα, να τα πάρει,
ΜΆ αυτά στην άκρη στάθηκαν, Θεού ΅τανε η χάρη.

Για να πιαστούν οι αίτιοι, πραγματικοί φονιάδες,
Κι όχι ο γιατρός, ο φίλος του, κι οι δύο φιλενάδες.
Ένας διαβάτης που περνά, περίεργα κοιτάζει.
Τι νάναι αυτά τα δέματα; Κακό στο νου του βάζει.

Του αστυνόμου μίλησε. Στο ρέμα πάνε πάλι.
Τα δέματα ανοίξανε, βλέπουν κορμί, κεφάλι.
Ανατριχιάζουν κι έφριξαν, σαν είδανε ανθρώπου
Κορμί, κεφάλι, δέματα να είναι τέτοιου τρόπου.

Κι η αστυνομία άρχισε, οι κύριοι Κουτουμάρης,
Λεονταρίνης και λοιποί, που πρώτος είναι ο ¶ρης
Που έριξε όλο το φως στην εγκληματική,
Και τους τσακώσαν όλους τους κι είναι στη φυλακή.

Βρε Φούλα, δεν εσκέφτηκες, δεν πόνεσε η καρδιά σου
Τον άντρα σου, τα νειάτα σου, τα άμοιρα παιδιά σου
Βρε Φούλα πως εβάσταξες, και πως βαστάς ακόμα
Εσύ νάσαι στη φυλακή κι ο άντρας σου στο χώμα

Και συ, κακούργα πεθερά, τους πήρες στο λαιμό σου
Την κόρη σου, τον ανεψιό, τη δούλα, το γαμπρό σου.
Καϋμένε Αθανασόπουλε, τι σούμελλε να πάθεις,
Από κακούργα πεθερά τα νειάτα σου να χάσεις.

Σαν τόμαθε η μανούλα του, κλίνουν τα γόνατά της,
Και πέφτει κάτω αναίσθητη μες στην αυλόπορτά της.
Ωσάν το ψάρι σπαρταρά και σαστισμένη κράζει:
- Τον γιό μου εσκοτώσανε! Πω! Πω! Κι αναστενάζει.

Φωνή, αντάρα, κλάματα, δάκρυα σαν ποτάμι
Εγέμισαν τα στήθη της και τρέμει σαν καλάμι.
Μάνα, γλυκειά μανούλα μου, πάψε τα δάκρυά σου,
Και πάρε τα παιδάκια μου μέσα στην αγκαλιά σου.

Αυτά θα έχεις πια παιδιά. Μένα λησμόνησέ με.
Κάνε σταυρό στην Παναγιά. Μάνα! Συγχώρεσέ με!

Το συγκεκριμένο έγκλημα ειχε γίνει και έργο στο ελληνικό θέατρο σκιών τη δεκαετία του '40 απο το μεγάλο τοτε Καραγκιοζοπαίκτη Σωτήρη Σπαθάρη (πατέρα του Ευγένιου Σπαθάρη).. Ναι, το ρεπερτόριο του Καραγκιόζη εχει και έργα θρίλερ, κατι που ελάχιστοι ξέρουν! Το εργο σάρωσε τοτε απο επιτυχία και εισητήρια!

54178

θανος
31-03-14, 18:50
ο δημητροκαλλης βγηκε εξω μετα απο 20 χρονια.... http://www.protothema.gr/greece/article/366183/eleutheros-o-dimitrokalis-/

LadyNaty
31-03-14, 19:30
Να θυμίσω κ εγώ μερικές δολοφονίες που μου είχαν κάνει εντύπωση. Λίγο μετά τη δράση του Παπαχρόνη στη Θεσσαλονίκη (επί τη ευκαιρία, να πω ότι το τελευταίο του θύμα λεγόταν Αναστασία (Τασούλα, για τους γονείς της) Αλεξανδρίδου κ όχι Αικατερίνη), "έσκασε" η δράση του φυσιοθεραπευτή Σπύρου Μπέσκου ο οποίος είχε σκοτώσει στο Λαγονήσι την 20χρονη ιερόδουλη Χαρά Κολλιοπούλου. Ακόμα θυμάμαι τη φωτογραφία με το πτώμα σκεπασμένο με εφημερίδες, με τις γάμπες να εξέχουν επάνω στην άμμο. Πραγματικά τη λυπήθηκα την καημένη την κοπέλα, έστω κ ήξερα καλά τι σήμαινε η λέξη (ήμουν 14 τότε). ¶λλη μια δολοφονία που με είχε συγκλονίσει ήταν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90 η δολοφονία της 42χρονης (τότε) Αικατερίνης Χατζή από τον 30χρονο φίλο της (το όνομα δεν το θυμάμαι). Η Κατερίνα Χατζή ζούσε στην περιοχή μου (Κυψέλη), σχετικά κοντά σε μένα. Το έγκλημα είχε χαρακτηριστεί έγκλημα πάθους, επειδή η Χατζή είχε χωρίσει με το φίλο της κ αυτός "φρίκαρε" κ την έσφαξε. Κρίμα σ' αυτήν, γιατί ήταν μια καλή γυναίκα, μορφωμένη κ ευαίσθητη.

ΦΖΠ1
31-03-14, 19:50
Η αλήθεια είναι ότι τη δεκαετία του '80 η "Απογευματινή" είχε πάντα στον πρωτοσέλιδο τίτλο της ένα έγκλημα, με οκτάστηλα. Δεν ήταν "κατ' ανάγκη διάσημα εγκλήματα", όσο βλακώδες κι αν ακούγεται αυτό, αλλά η εφημερίδα χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη πρακτική, ανεξαρτήτως λοιπής επικαιρότητας, προφανώς για να...συγκλονίζει το πανελλήνιο ! Θυμάμαι λοιπόν κάτι κατάμαυρους τίτλους όπως "Ο γάιδαρός του τον σκότωσε", "Της έβγαλε το μάτι με το τακούνι" και τέτοια ! Για γέλια και για κλάματα...

BETTY BOOP
31-03-14, 21:11
Υπόθεση σατανιστών, ''θυσίασαν'' δύο κοπέλες στο σατανά

Υπόθεση Μανώλη Δουρή το 1994: o Mανώλης Δουρής βιάζει και δολοφονεί το αγοράκι του και μετά κλαίει...

Pinhead
02-04-14, 20:40
Αλίμονο σ' αυτούς που τρώει η μούρη τους χώμα...

manowar-4
05-04-14, 20:27
παντως πολυ περιεργη υποθεση ειναι αυτη με τον ταιλανδο μπατλερ.ποιο ηταν το κινητρο ξεκληρισματος μιας οικογενειας..κι ενα tip για τον κατσουλα.ο τυπος ηταν ΠΑΟΚ και ψιλοτραβιοταν σε ματς στην αθηνα οπου ηταν γνωστη φατσα.just for the record

zmith7
05-04-14, 21:03
Τα Βριλήσσια έγιναν απόκοσμα από τότε.

Όλο λέω να παω αλλά δεν έχω πάει ποτέ.

Για τον Κατσούλα ακούγονται πολλά.

RIO
05-04-14, 22:13
Για τον Κατσούλα ακούγονται πολλά.

Για λέγε... έχουν ενδιαφέρον κάτι τέτοια και είναι και στην επικαιρότητα...;)

zmith7
05-04-14, 23:28
Για λέγε... έχουν ενδιαφέρον κάτι τέτοια και είναι και στην επικαιρότητα...;)

Στην επικαιρότητα πώς είναι;:O

Τεσπά, ο τύπος πρέπει να ήταν the real deal.

Η Μαργιέτη μετανόησε ή το 'παιξε θεούσα με συνδρομή κούγια, ο δημητροκάλης δεν ακούγεται ιδιαίτερα, αλλά ο κατσούλας, μου έχει πει άτομο που έχει φίλο δεσμοφύλακα, ότι όντως επικοινωνούσε ( επικοινωνεί;). Μακάρι για την ψυχή του να το σώσει, αλλά λέει κάποτε, περνάει δίπλα από δεσμομπάτσους, σκέφτεται ενας από αυτούς, ρε το [edit], οπότε γυρνάει ο κατσούλας και του λέει γιατί με βρίζεις;

Who knows...

RIO
06-04-14, 00:06
Στην επικαιρότητα πώς είναι;:OΕ, μια και ακούγονται διάφορα για αποφυλάκιση κλπ... θυμάμαι που κυκλοφορούσαν τέτοιες ιστορίες. Μάλλον ο τύπος πουλάει τρέλα, για να μην το ενοχλούν. Αλλά όπως είπες και εσύ, ποιος ξέρει...

Kambia
06-04-14, 04:00
Φεύγουμε off topic (τα οποία θα καθαριστούν) όμως. Εκτός αυτού καλά όλα τα παραπάνω αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία πέρα από το "γνωστός, του γνωστού που μου πε και άκουσε" που δεν μπορούν να τα επιβεβαιώσουν :)

Deathshadow
06-04-14, 07:14
H φαση των σατανιστων της Παλληνης ποτε δε με συγκλονησε...φυσικα μια δολοφονια ποτε δεν παυει να ειναι ενα ασχημο γεγονος, αλλα την ιδια εποχη σατανιστες στη Νορβηγια εκανα ΤΑ οργια για οσους ξερουν...

Το περιστατικο που με αφησε αφωνο ηταν αυτο με το Μονσελα.Εβλεπες φυσιογνωμια και ελεγες ''Μα ειναι δυνατον;''.....

manowar-4
06-04-14, 19:34
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/472416/o-erimitis-tou-filopappou/

perlastar
25-05-14, 00:20
Πάνω στην Θεσσαλονίκη είχαμε και τον "Δράκο του Σειχ Σου" δεν ξέρω τι απέγινε..Λένε πως κατηγορήθηκε κάποιος που όμως ήταν αθώος, μόνο και μόνο για να κλείσει το θέμα.

O Aριστείδης Παγκρατίδης συνελήφθη και καταδικάστηκε με την κατηγορία ότι ήταν ο "Δράκος του Σειχ Σου", που είχε κάνει βιασμούς και φόνους στην περιοχή αυτή. Τον συνέλαβαν ενώ μεθυσμένος πήγαινε να μπει στο ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος". Το γεγονός ότι ήταν και ομοφυλόφιλος επιβάρυνε περισσότερο τη θέση του τότε. Είχε ομολογήσει την ενοχή του, αλλά μετά έλεγε ότι είναι αθώος. Αυτές ήταν και οι τελευταίες του λέξεις όταν το 1968 εκτελέστηκε στο μέρος όπου είχε συνδεθεί με τα εγκλήματα αυτά, το Σειχ Σου. Είναι όντως ανατριχιαστικό να ήταν αθώος κι ένας αποδιοπομπαίος τράγος τελικά, κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δύσκολο να εξαναγκαστούν μερικοί άνθρωποι να παραδεχτούν ένα έγκλημα που δεν έχουν κάνει, όπως και το ότι υπάρχουν διαταραγμένοι άνθρωποι που τους αρέσει να ομολογούν εγκληματικές πράξεις που δεν έκαναν ποτέ.

Επίσης, παρόμοια με την ιστορία της "Φαρμακούλας" Μαρίας Σαμπανιώτη, είναι κι αυτή της "Δηλητηριάστριας της Μάνης" Αικατερίνης Δημητρέα, η οποία σκότωσε μητέρα, θεία, αδερφό και μικρό ανιψιό, δηλητηριάζοντάς τους με παραθείο. Υποστήριζε ότι ο λόγος ήταν το ότι της φέρονταν πολύ άσχημα. Εκτελέστηκε το 1965.

spyros_s
25-05-14, 08:54
H φαση των σατανιστων της Παλληνης ποτε δε με συγκλονησε...φυσικα μια δολοφονια ποτε δεν παυει να ειναι ενα ασχημο γεγονος, αλλα την ιδια εποχη σατανιστες στη Νορβηγια εκανα ΤΑ οργια για οσους ξερουν...

Το περιστατικο που με αφησε αφωνο ηταν αυτο με το Μονσελα.Εβλεπες φυσιογνωμια και ελεγες ''Μα ειναι δυνατον;''.....

το θέμα είναι ότι τότε δεν υπήρχε ίντερνετ ως μέσο ενημέρωσης οπότε ο κόσμος δεν ήξερε για την έκταση του θέματος στο εξωτερικό. Η υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης συγκλόνισε ακριβώς επειδή ήταν η πρώτη καταγραφή αλλά και επειδή η ύπαρξη των ιδιωτικών καναλιών επέτρεψε την μεγιστοποίηση και δραματοποίηση του γεγονότος σε πρωτόγνωρα για τους Έλληνες επίπεδα!

ΦΖΠ1
25-05-14, 14:50
Ο δράκος της παραλιακής, που έχει αναφερθεί πιο πίσω, μήπως ήταν ο Σωτήρης Μπέσκος, "Δράκος του Καλαμακίου"; Κάποιο τέτοιο όνομα θυμάμαι...

Συγκλονιστική πολιτική δολοφονία ήταν και αυτή του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες της συγκεκριμένης οργάνωσης, πρώτη φορά είχε στόχο εν ενεργεία μέλος του Κοινοβουλίου, θυμίζοντας τις εποχές Λαμπράκη. Είχε προηγηθεί και απόπειρα εναντίον του βουλευτή Γιώργου Πέτσου.

Επίσης -και δεν είναι πλάκα από το τραγούδι του Καρβέλα- υπήρξε και "ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι", Αντώνης Δαγλής, με ειδικότητα σε τεμαχισμούς και "διανομή" πτωμάτων...Τη δεκαετία του 90 αυτά.

perlastar
26-05-14, 00:08
Ο δράκος της παραλιακής, που έχει αναφερθεί πιο πίσω, μήπως ήταν ο Σωτήρης Μπέσκος, "Δράκος του Καλαμακίου"; Κάποιο τέτοιο όνομα θυμάμαι...

Nαι, αυτός είναι, απλά τον λένε Σπύρο Μπέσκο και ήταν φυσιοθεραπευτής. Σε εκείνες τις περιοχές αναζητούσε το βράδυ τα θύματά του.

RIO
26-05-14, 12:38
Ο Δράκος του Έβρου ή της Θράκης, όπως ονομάστηκε. Δολοφόνησε πολλά άτομα, κυρίως ζευγάρια σε ερημικές τοποθεσίες, το διάστημα 1989-90. Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι δεν συνελήφθη ποτέ...

perlastar
26-05-14, 14:02
Είναι όντως ανατριχιαστικό όταν μένει ένα πέπλο μυστηρίου και δεν συλλαμβάνονται ποτέ τέτοιοι άνθρωποι. Αλλά και να συλληφθούν είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι έπιασες τον σωστό και όχι έναν αποδιοπομπαίο τράγο, για να ηρεμήσει η κοινή γνώμη. Και σίγουρα έχουν γίνει και τέτοια και ταράζομαι μόνο που σκέφτομαι την πιθανότητα να έχει καταδικαστεί ένας αθώος. Βγαίνω λίγο μόνο εκτός ορίων του ρετρό, για να αναφέρω τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, που δεν συνελλήφθη ποτέ. Υπάρχει μία θεωρία, που λέει ότι δεν υπήρχε ποτέ αυτός ο μανιακός που σκότωνε ιερόδουλες, αλλά ότι ήταν τρείς έμπιστοι του βασιλιά που σκότωσαν τις συγκεκριμένες γυναίκες, για να μην αποκαλύψουν ότι είχαν πάει με τον βασιλιά και απειλήσουν το γάμο του. Δεν θα μάθει ποτέ κανείς την αλήθεια, πάντως αν σκεφτούμε τα πόσα γίνονται, καθώς και το ότι αυτός ο "μανιακός" πολύ απότομα σίγησε και δεν ξανακούστηκε πια, είναι μία πιθανή θεωρία.