![]() |
![]()
|
|
|
|
#21 |
|
closed
|
πόσες φορές σαν παιδι δεν ευχήθηκα να ήμουν Τιραμόλα, έτσι ώστε να μπορώ να σβήνω το φως στο δωμάτιό μου, λίγο πριν με πάρει ο ύπνος... ή να σκαρφαλώσω σε κανένα ράφι να βουτήξω γλυκό κάστανο, χωρίς να χρειαστώ καρέκλα και με πάρουν χαμπάρι...
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Honoured User
Περιοχή: Parts Unknown
|
Παράθεση:
Atari 2600, Atari 2600 (Darth Vader), Atari 2600 Junior, Atari Flashback 2, Atari 800XL, Atari 65XE, Atari XE Game System, Atari Jaguar, Atari 520STFM (1 MEG), Atari PC1, Pong console RFT TV Spiel, Nintendo Gamecube, Sony Playstation, Sony Playstation 2, Sony Playstation 3 - Do I hate the Amiga? Hell no. They're fantastic machines! JuST not quite as good ;-) - LGD |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
RetroActive
Περιοχή: Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων
|
Ώστε ο Τιραμόλα είναι ιταλικό δημιούργημα!... Τώρα που είδα το όνομά του γραμμένο στο λατινικό αλφάβητο (Tiramolla), βγάζει και νόημα: όπως φαίνεται, είναι από το ρήμα tirare (=τραβώ) και το επίθετο molle (=μαλακός).
Προσωπικά ποτέ δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το κόμικ, όπως και στον Σεραφίνο. Φτηνό σκίτσο και παιδαριώδη σενάρια. Τί να κάνω όμως που είναι κι αυτά μέρος της παιδικής μου ηλικίας και τα αγαπώ μόνο και μόνο γι' αυτό;
|
|
|
#24 |
|
RetroActive
Περιοχή: St. Louis, MO, Nikaia Greece
|
αυτό είναι φυσικό. Αλλωστε όσο μεγαλώνει κανείς βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Ομως μερικά πράγματα έχουν συναισθηματική αξία. Για παράδειγμα τώρα αμα κάτσω και σκευτώ για τους G.I.Joe, καταλαβαίνω τι αμερικάνικη προπαγάνδα ήταν, αλλα μικρούλης περίμενα πως και πώς μέχρι να φτάσει η ώρα 10 το πρωί του σαββάτου για να τους δώ στο Mega Channel.
|
|
|
#25 |
|
RetroActive
|
![]() Ο Τιραμόλα ήταν πολύ αγαπημένος ήρωας... Τα πρώτα Τεύχη έπεσαν στα χέρια μου γύρω στο 1985 (ήμουν 5 χρονών) από μεγαλύτερα ξαδέρφια!... Νομίζω πως η έκφραση "Ποιος είσαι? Ο Τιραμόλα? " χρησιμοποιείτε ακόμη από τους μεγαλύτερους ! (ούπς! μάλλον γίναμε εμείς οι μεγαλύτεροι και δεν προλάβαμε να το καταλάβουμε!)!
|
|
|
#26 |
|
RetroN00b
Περιοχή: Τριπολη
|
Χαιρομαι ιδιαιτερα γιατι ανακαλυπτω πως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που με νοσταλγια θυμουνται τα περιοδικα και κομικς με τα οποια μεγαλωσαμε.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Honoured User
Περιοχή: MORDOR-Αθήνα
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
RetroMaNiaC
Περιοχή: in the past...
|
ΠΟΥΓΚΑΤΣΩΦ κ ξερο ψωμι!!ο μιστερ ματζικ(οχι ματζεστικ) ηταν με τους κακους..εχω στη συλλογη μου το νο3 της πρωτης εκδοσης του 70..γλυτωσε απο τη λαιλαπα του δανεικα κ αγυριστα..ομως ΔΕΝ εχω κανενα τευχος με ιστορια του ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ Πουγκατσωφ..κανενας συμφορουμιτης..μπορει να σκαναρει κατι?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Super Moderator
|
Μερικα εξωφυλλακια για ορεκτικο.......
![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Admin
Thanked 1.456 Times in 382 Posts
|
Κοιτα που με βλεπω να πηγαινω καμια βολτα στο Μοναστηρακι. Δεν τα πολυδιαβαζα μικρος, τωρα στα πισω πισω μου ρθε η ορεξη.
Ωραιος Aardy |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| τιραμόλα |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Διαβάζατε Σεραφίνο? | giorgos | Comics | 35 | 17-02-10 20:29 |
| Τιραμόλα | Aardvark | Comics | 5 | 19-10-09 10:19 |
| Τι ακριβώς είναι αυτά;[Σεραφίνο και Τιραμόλα] | Playmolover | Comics | 3 | 04-03-08 15:14 |