Τop racing games

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.600
Αντιδράσεις
1.515
Μπλα μπλα racing games :)

Ισως η μονη gaming κατηγορια που καλυπτει ολους τους gamers στο θεμα της διασκεδασης (που ειναι και ο βασικος στοχος απο τα βιντεοπαιχνιδια). Ειτε για σιγουρη χαλαρωση μετα την δουλεια ειτε για καθαρη διασκεδαση μικρης η μεγαλης διαρκειας οποτε θελησουμε.

Αγαπημενη κατηγορια παιχνιδιων που απο τα 80ς μεχρι και σημερα εχουν βγει εξαιρετικοι τιτλοι που βελτιωνονται συνεχως οσον αφορα τον τεχνικο τομεα και η λιστα πλεον καλυπτει και τους πιο απαιτιτικους ειτε σε arcade διασκεδαση ειτε στον ρεαλισμο της εξομοιωσης με ακριβα τιμονια καμπινες κλπ η και με ενα καλο gamepad.

Απειρες ωρες διασκεδασης με τα παρακατω racing ολων των κατηγοριων των 80ς 90ς στην λιστα που εξακολουθω να τα παιζω μεχρι και σημερα.

Out run (arcade)
Οutrunners
Turbo out run
R.C. Pro-Am 1,2 (nes)
Rad racer (nes)
Rad racer 2 (nes)
Road fighter (nes - arcade)
Hang on (arcade)
Super hang on (arcade και λιγοτερο σε mega drive)
Mario kart (snes) αυτο λιιγοτερο τωρα ομως σε σχεση με τα υπολοιπα της λιστας
World rally (arcade)
Final lap 2 (arcade)
Daytona usa (arcade)
Mario kart 64
Blomby car (arcade)
Sega rally (arcade - saturn)
Ridge racer (ps - arcade)
Neo drift out (arcade)
Chase H.Q
Super chase H.Q
Off Road Challenge
Wipeout (ps)
Road race (ps)
The need for speed (ps)
cruisin usa 1,2,3
scud race
Daytona usa 2
Dirt devils
Sega rally 2
Harley-Davidson & L.A. Riders
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μου άρεσε το Lotus Turbo Challenge στο DOS, αν και τα παιχνίδια για την Amiga ήταν καλύτερα

Θυμάμαι και το Fire and Forget. Eξαιρετική εισαγωγή μέσω Mod tracker στο DOS από την έκδοση για Amiga, αλλά μάπα παιχνίδι ιδιως το DOS. Κάνανε sampling ήχους από το Love Bites των Def Lepppard


Eπίσης είχα δοκιμάσει το Hang On στα ηλεκτρονικά αλλά το χειριστήριο-μοτοσυκλέτα παραήταν μεγάλο!

Aλλά το αγαπημένο μου ήταν το Pole Position για το Atari2600. Θυμάμαι το είχα φτάσει στους 500000 πόντους!
 
Μου άρεσε το Lotus Turbo Challenge στο DOS, αν και τα παιχνίδια για την Amiga ήταν καλύτερα

Ωραιο το lotus turbo challenge. Eπαιζα στο mega drive και θυμαμαι ηταν το ιδιο παιχνιδι με της amiga.

Στην amiga δεν το εχω παιξει και ειχε τυχει να γραψω gameplay απο την amiga σε κασετα στο βιντεο vhs ενα πρωινο του σαββατου το 1994 απο μια εκπομπη που επαιζαν για αρκετη ωρα παιχνιδια σε amiga. Ειχαν δειξει και αλλα παιχνιδια πιο πριν οπως το final fight.

Τοτε με ειχε παρει τηλ. στο σπιτι ενας γνωστος μου επισης gamer και ευτυχως ημουν εκει και μου λεει πατα το συγκεκριμενο καναλι παιζουν final fight !!!

Και η εκδοση mega drive διπλα στην amiga

 
Να σας γράψω και εγώ τα όσα ξέρω...

Στα 16bit Amiga-St( εγω ...δεν στο δεύτερο αλλά ξέρω ότι ήταν καλό), υπήρχε ένα εξαιρετικό racing που δεν αναφέρθηκε! Το φοβερό και τρομερό Vroom! Από εκεί και πέρα είχαμε το Microprose f1 grand prix που ήταν πολύ καλό επίσης, αλλά και άλλα όπως την σειρά των lotus, jaguar xj220 που μας κρατούσαν απασχολημένους και ευχαριστημένους! Εδώ να αναφέρω και την πολύ καλή έκδοση του super hangon στην αμιγκα!

Στον 6128 είχα ευχαριστηθεί το Nigel Mansell της Martech του 1987 παρόλο που υπήρχαν πολλά όπως το 3d rally της Αμσοφτ και άλλα! Βέβαια στον 6128 το καλύτερο ήταν το chase HQ! Εκεί παραπέμπω όσους δεν ξέρουν από cpc!

Στον spectrum είχα γοητευθεί αρχικά, το 1983-84 από το...chequered flag! Ναι ξέρω...είναι πρωτόγονο με την σημερινή ματιά αλλά τότε μου φαινόταν εξομοιωτής!!! Ήταν ίσως η πρώτη μου εμπειρία με racing games σε home micro! Η πρώτη μου εμπειρία γενικώς με racing games ήταν σε ενα arcade από καποιο μονοχρωμο παιχνίδι -της atari νομίζω- με πραγματικό τιμόνι που απλά δεν έπρεπε να βγεις από το όριο του δρόμου!
Αργότερα έλιωσα στον γομολάστιχα το φοβερό enduro racer που πραγματικά ήταν η καλύτερη εκδοση στο σπέκτρουμ! Στη νέα χιλιετία γνώρισα μέσα από τον +3 μου και πόσο καλό ήταν το chase hq στον σπέκτρουμ! Δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη αυτή η του 6128...μου αρέσουν όλες!!!

Στον c64 η εμπειρία μου είναι μικρή και την διαμορφώνω τώρα που με το kung fu flash έχω τα πάντα διαθέσιμα εκτός από τον ...χρόνο! :)
Μου άρεσε πάντως όταν το είδα το super cycle αλλά και τα outrun (καλύτερο μακραν από οποιοδήποτε άλλο home micro) και turbo outrun με την φοβερή ηχητική εισαγωγή που με κάνει να θέλω να βάλω sid kick pico! (Δυστυχώς το sid μου παρέδωσε πνεύμα και έχω απλά ένα ταπεινο nano swinsid).

Συνειδήτά δεν αναφέρομαι στα πολλά σχετικά παιχνίδια που έπαιξα κάποτε στο pc με τιμονιέρα καθώς και στο ένα και μοναδικό σύγχρονο που έπαιξα με τον γιο μου στο ps5! Grand tourismo 7 το λένε....μάλλον το ξερετε! :)

To σίγουρο είναι ότι έχω ξεχάσει πολλά...πενηνταρίζουμε και έχουμε αρχίσει το ρετάρισμα! :)
 
Μαζί με κάποια που ήδη αναφέρθηκαν, από την δική μου λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παρακάτω:

Bump 'n' Jump (Arcade)
1716139193572.png

Pole Position (Arcade)
1716138753195.png

Power Drift, C64
1716139352012.png

Buggy Boy, Amiga
1716138061168.png

Skidmarks, Amiga
1716138187596.png

Micro Machines, Amiga
1716138251866.png

Nitro, Amiga
1716138334113.png

Stunt Car Racer, Amiga
1716138404848.png
 
Και μια αναφορα για ενα 3d κορυφαιο rally παιχνιδι μιας και κλεινει 20 χρονια απο την κυκλοφορια του

Tην εποχη του ps2 το 2004 κυκλοφορησε για την κονσολα το richard burns rally καθως και εκδοσεις για το xbox του 2001 και για το pc

Η pc εκδοση richard burns rally του 2004 αντεξε στον χρονο και παραμενει μεχρι και σημερα στην κορυφη των παιχνιδιων rally και με την υποστηριξη απο ανθρωπους που θα καθισουν να ασχοληθουν για να προσφερουν περισσοτερη διασκεδαση στο παιχνιδι με mods δινουν νεα πνοη στο παιχνιδι ξεπερνωντας με μεγαλη ανεση σε ρεαλισμο και κυριως σε γραφικα οποιοδηποτε παιχνιδι rally εχει κυκλοφορησει μεχρι τωρα σε κονσολες ps4 - ps5 - xbox series x




1716287164941.png
 
Ηταν πολυ διασκεδαστικο!!
Να προσθέσω για Amstrad και το Wec le mans!
Σας είπα ότι ξέχασα πολλά!!! Μα φυσικά έχεις δίκιο!!! Το wec le mans στον 6128 ήταν φανταστικό και μάλιστα σε mode 1! Η καλύτερη έκδοση μακραν και με διαφορά από τον δεύτερο σπέκτρουμ και την κακή στον c64! Να κάνω εδώ και μια μικρή αναφορά στο πολυαγαπημένο buggy boy που επίσης ήταν πολύ καλό σε 6128 αλλά ακόμα καλύτερο σε c64! Αν ψάξω θα θυμηθώ πολλά ακόμα!
 
ξεπερνωντας με μεγαλη ανεση σε ρεαλισμο και κυριως σε γραφικα οποιοδηποτε παιχνιδι rally εχει κυκλοφορησει μεχρι τωρα σε κονσολες ps4 - ps5 - xbox series x
Δεν θα συμφωνήσω παρόλο που είχα παίξει τότε και μου άρεσε! Αν δεις το grand tourismo 7 σε ps5 σε καταλληλη τηλεόραση 4κ 120+hz θα πάθεις πλάκα! Στο λέει κάποιος που κονσόλα έβαλε σπίτι του μόλις πριν από μισό χρόνο....
 
Και απο την δεκαετια του 1970

The driver - Arcade racing του 1979

1716378414331.png


 
Δεν θα συμφωνήσω παρόλο που είχα παίξει τότε και μου άρεσε! Αν δεις το grand tourismo 7 σε ps5 σε καταλληλη τηλεόραση 4κ 120+hz θα πάθεις πλάκα! Στο λέει κάποιος που κονσόλα έβαλε σπίτι του μόλις πριν από μισό χρόνο....

Ναι και το gran turismo 7 στο ps5 αρκετα ρεαλστικο αλλα ομως στις πιστες rally απ οτι ειδα σε youtupe το richard burns rally μου φανηκε ακομη καλυτερο.

θα παω καμια μερα στο σπιτι του αδερφου μου μιας και εχει το gran turismo 7 σε ps5 σε μια ακριβη oled tv 4k (την ειχε παρει πριν 2 χρονια περιπου) για κανα 2ωρο 3ωρο τσεκ του παιχνιδιου. Δεν θυμαμαι ποσα hz ειναι η συγκεκριμενη oled.

Παντως μιας και ανεφερα τον καλυτερο ρεαλισμο στα γραφικα που εχει τωρα το richard burns rally απο τα rally του ps5 με την βοηθεια απο οσους υποστηριζουν τοπαιχνιδι που κλεινει 20 χρονια απο την κυκλοφορια του εδω και μερικα βιντεο για συγκριση στον ρεαλισμο των γραφικων οσον αφορα τις πιστες rally.

Richard burns rally 2004 και τα γραφικα του τωρα. (για την εκδοση του pc)

Πραγματικη πιστα rally vs παιχνιδι Richard burns rally


Και αλλες πιστες για το παιχνιδι


 
Τελευταία επεξεργασία:
Tα ραλακια γενικοτερα δεν ειναι απο της αγαπημενες μου κατηγοριες παιχνιδιων ομως υπαρχουν αρκετα παιχνιδια που πραγματικα τα γουσταρω πολυ και τα παιζω μεχρι και σημερα.Αυτα που παιζω συχνα πυκνα ειναι τα δυο World Rally στα arcades που που πραγματικα τα ειχα λιωσει εκεινα τα χρονια στης original καμπινες,το F1 Dream επισης στα arcades που μπορει να ειναι και αυτο που εχω λιωσει ποιο πολυ γενικοτερα,τα Hang On και Super hang on γιατι μπορει να γουσταρω της μηχανες αλλου ειδους βεβαια ομως το παιχνιδι ηταν εμπειρια εκεινα τα χρονια οπως και το πολυαγαπημενο Out Run βεβαιως βεβαιως,τα R.C. Pro-Am στο NES ηταν τρελα και μιλαμε για απειρες ωρες παιχνιδιου και με αυτα,πολλες πολλες ωρες επισης με τα φοβερα Wave Race 64 και Βeetle Adventure Racing στο Ν64 οπως φυσικα και με το φοβερο Diddy Kong Racing.Απο κει και περα ολα τα Mario Kart ολα τα F-Zero και ολα τα Crazy Taxi ειναι ερωτας και τελος τα Metropolis Street Racer ειδικα αυτο και δευτερο το Τοkyo Xtreme Racer 2 στο Dreamcast που πραγματικα ειχα παθει πλακα με τα τα γραφικα που εβλεπα στην οθονη μου.Υπαρχουν σιγουρα και αλλα που δεν τα θυμαμαι αυτη την στιγμη ομως τα παραπανω ειναι τα πολυαγαπημενα μου γενικοτερα.
 
Πίσω
Μπλουζα