Ζαφείρι και ατσάλι (Sapphire and steel) (1979)

Υπηρχε Ελληνικο blog (http://zaphirikaiatsali.blogspot.com/) αλλα πλεον χρειαζεται invitation (δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει)

Να σου πω οτι στα audio books δεν εχουμε ουτε Loomley, ουτε McCallum :(
 
Απο το περιοδικο TV Zone και το φαν φορουμ της Lumley.

Scannen0001.jpg


Scannen0003.jpg


Scannen0002.jpg


Scannen0004.jpg


http://i467.photobucket.com/albums/rr35/MaryannThorpe/Joanna Lumley/Scannen0002.jpg [/URL]

Sapphire & Steel
 
Μιας και το θυμηθηκα παρτε 3 φωτο που εβγαλα απο το βιβλιο

fetch


fetch


fetch
 
Δεν παίζει κάτι φοβερό με το μπλογκ (http://zaphirikaiatsali.blogspot.com/), βρήκα τυχαία τη συζήτησή σας και το ξανάβγαλα από τη ναφθαλίνη, το link δουλεύει τώρα.

Είχα γράψει παλιότερα σε διηγήματα όλες τις Αποστολές πλην της 5ης, έτσι για το κέφι του πράγματος. Σε κάποια στιγμή είπα να τα δημοσιεύσω αποσπασματικά. Λίγες βδομάδες αργότερα όμως μου κλέψαν το λάπτοπ, πάνε τα διηγήματα, δεν είχα μετά το κουράγιο να τα ξαναγράψω απ' την αρχή, πάνω στην απογοήτευση έβαλα το μπλογκ στο ψυγείο... Ούτε φαν κλαμπ είχα σκοπό να δημιουργήσω ούτε επαγγελματίας της τηλεόρασης είμαι, τίποτα τέτοιο.

Απλώς κι εγώ λάτρευα το Ζαφείρι και Ατσάλι, το έβλεπα πιτσιρικάς και μου πάγωνε το αίμα από τον τρόμο. Όταν ξεκινούσα το μπλογκ κι έψαχνα πληροφορίες για τη σειρά, κάπως κατέληξα ότι στην Ελλάδα προβλήθηκαν μόνο οι 2 πρώτες Αποστολές - δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα πώς έφτασα σ' αυτό το συμπέρασμα. Δεχτείτε την πληροφορία με επιφύλαξη.
 
Σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες!

Τελικα ειμαστε καμποσοι φανατικοι με τη συγκεκριμενη σειρα.

Θα χαρω αν την παλεψετε να συζητησουμε για το παραξενο τελος ή για συγκεκριμενα Assignments
 
Χαιρομαι και εγω Tawan που βρισκω αλλον ενα φαν που θυμαται αυτη την σειρα.

Θα ριξω μια προσεκτικη ματια στο bolog σου,μην σε χασουμε. :)
 
Ποσο ρετρο ειναι αυτα τα VHS!

new00820002.jpg
 
Για να μην ανοιγω νεο thread...μια ομορφη ειδηση για ολους εμας τους fans της Joanna Lumley (εμενα και τον Audiodee φοβαμαι :) ) και οχι μονο...

Η Lumley παρουσιαζει μια εξαιρετικη σειρα ντοκυμαντερ για την Αρχαια Ελλαδα στο ITV με ονομα Joanna Lumleyʼs Greek Odyssey

Αυτη τη βδομαδα νομιζω πως παιχτηκε το πρωτο επεισοδιο.

Ενα αποσπασμα με την Joanna και τη Νανα Μουσχουρη στην Επιδαυρο

 
Η σειρά είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!! Το ότι σχετιζόταν με τον χωρόχρονο και η Αγγλική ατμόσφαιρα της εποχής, μου θυμίζουν έντονα το πολυαγαπημένο "Doctor Who"!! Τα είδα όλα τα επεισόδια και μακάρι να υπήρχαν κι άλλα, αλλά... Δεν ξέρω αν θα ήταν καλό ένα remake ή μία sequel σειρά, αλλά αν τα έφτιαχνε το BBC του έχω εμπιστοσύνη! Το νέο "Doctor Who" (2005-201?) μετράει άσχημα και είμαι σίγουρος πως θα σέβονταν και αυτό εδώ το κόνσεπτ! Γενικά το BBC και σήμερα ακόμη, κάνει αξιόλογες σειρές!

Θα ήθελα να ρωτήσω τον Wally ή όποιον άλλον γνωρίζει, αν τα audio books που κυκλοφορούν έχουν επιπλέον ιστορίες και αν καταλαβαίνει σ' αυτές πως είναι χρονικά ενδιάμεσες ή διαδραματίζονται μετά το φαινομενικό "τέλος" της σειράς. Για το κόμικ δεν είχα ιδέα και θα το αναζητήσω ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ!!! Και τέλος να πούμε πως τα επεισόδια έχουν μεταφραστεί από έναν μερακλή φαν και κυκλοφορούν! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στα audio books εχουμε νεες ιστοριες αλλα ο Hammond δεν εχει σχεση με την συγγραφη τους. Ακομα χειροτερα δεν δινεται καποιο στιγμα αν ακουμπουν χρονικα την πλοκη της σειρας.

Κατα τα αλλα ειναι ωραια στορυ, με φοβο, μυστηριο και τις κλασικες χρονικες ανωμαλιες που ειναι σημα κατατεθεν της σειρας. Εως εκει ομως.

Απλα μια μικρη διορθωση. Δεν ηταν του BBC αλλα του τοτε αντιπαλου δεους ITV και δημιουργηθηκε για να κοντραρει τον Doctor Who (αν και στα πολυ αρχικα σχεδια προοριζοταν για παιδικη σειρα μυστηριου).

Μια τηλεοπτικη σειρα πραγματικο ζαφειρι :) που καθηλωνει
 
Νόμιζα πως ήταν του B.B.C. και πραγματικά δεν είχα προσέξει το όποιο σήμα του καναλιού, αν και αφήνω συνήθως σ' αυτές τις σειρές και τις διαφημίσεις τους ακόμα! Το ξεζουμίζω το κάθε επεισόδιο! Τέλος πάντων αυτή την λανθασμένη εντύπωση είχα και μου είχε μείνει έτσι... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Wally!! Δεν ήξερα ότι παιζόταν στο ITV, πόσο μάλλον ότι ήταν αντίπαλον δέος του "Doctor Who"! Αν λες ότι αξίζουν κι ας μην είναι του ίδιο δημιουργού, θα τα τσεκάρω οπωσδήποτε! Μία διαφορά με τον "Doctor Who" είναι ότι αυτός είναι συνήθως στην τσίτα, ενώ εδώ τα πράγματα κυλάνε πιο ομαλά. Σε κάθε περίπτωση, η σειρά μετράει άσχημα με μόνο αρνητικό το σχετικά γρήγορο το τέλος της... Εάν τα έβλεπε κανείς τότε στην Αγγλία, πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως την "πάλευε" να περιμένει τα επόμενα επεισόδια! Έκανε και μια μεγάλη παύση απ' τον 2ο στον 3ο κύκλο με αποτέλεσμα το 1980 να μην προβληθεί καθόλου! Επίσης, δε μπορώ να την φανταστώ ως παιδική σειρά μυστηρίου (και ευτυχώς που δεν έγινε τέτοια!). Φίλε Tawan, με μια πρώτη ματιά που έριξα έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!! Μόλις βρω λίγο χρόνο θα τα διαβάσω με την ησυχία μου!
 
Εχει σταματησει σε τρελο cliffhanger, οι Lumley/McCallum ζουνε, ο P.j Hammond ζει...αν δεν μπλεξουν με τιποτα Αμερικανακια...ισως υπαρχει ελπιδα (αν και μαλλον καμμια Αμερικανια θα στησουν)
 
Αν ειναι μερακληδες οι παραγωγοι θα κανουνε ενα resolve κατα τα αλλα το πιθανοτερο που μπορουμε να ελπιζουμε ειναι να ειναι ενα καλο ριμπουτοριμεϊκ και να μας εκπληξει.
 
Πόσες σεζόν είναι; Τώρα βλέπω την πρώτη με τα παιδιά τον ρομπ και την Έλεν.
 
4 ειναι ,η πρωτη με τα παιδια στο σπιτι λιγο αργη σαν πλοκη βαλε οτι ειναι και αγγλικο σηριαλ των 70-80ς αλλα γεματη απο ατμοσφαιρα.
Η 2η με τον σιδηροδρομικο σταθμο ειναι καλυτερη απο την πολυ καλη πρωτη.
Αν τα θυμαμαι καλα βεβαια γιατι παει και καιρος.
 
Πίσω
Μπλουζα