"Κάρτες γραφικών για κονσόλες"

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.919
Αντιδράσεις
3.976
Λοιπον οι "Next Gen" κονσολες μας παλιωσαν,το 360 εχει κλεισει αισιως τα 4 χρονια και το Ps3 κοντευει τα 3,

(μην κολλατε σε λεπτομερειες αλλου θα καταληξω)
τι θα λεγατε για κανενα upgrade.

Τι θελω να πω ,αν καποια στιγμη οι δυο μεγαλες εταιριες του χωρου αποφασιζαν να βγαλουν καρτες γραφικων σε λογικη τιμη,περιπου στα 100 ευρω με δυνατοτητες εξτρα εφε και καλυτερες ταχυτητες θα εισασταν διατεθεμενοι να τα πληρωσετε;

Στα pc σκαμ(τ)ε ενα σωρο λεφτα καθε χρονο και τα παιχνιδια δεν παιζουν αν το upgrade ερχοταν σε νορμαλ τιμη που θα εδινε εξτρα δυνατοτητες (Ηddr και dynamic lighting δες σποϊλερ) θα λεγατε οχι.

Ας θυμηθουμε τα upgrade του megadrive,το 32Χ και το CD του,το Nιντυ DD καθως και το Jaguar CD ολα δημιουργηθηκαν με σκοπο να τρεναρουν το "Life cycle" της μαμας κονσολας τους παροτι εκεινη την εποχη δεν πηγαν καλα ισως απο λαθος κινησεις ,ισως σημερα τα πραγματα να ηταν διαφορετικα.

Την θεση της M$ την ξερουμε μιας και ειπε οχι στην διαθεση παιχνιδιων σε HDDVD οταν το drive της ειχε θεση στην αγορα,μενει η Sony και το WII της Νιντυ (αυτο και αν χρειαζεται upgrade) να αποφασισoυν αν στην μεση της ζωης τουw θα ανανεωναν την καρτα γραφικων τoυς με κατι καινουργιο.

Και κατι τελευταιο ,στο νετ υπαρχουν αποψεις software εταιριων του χωρου που λενε οτι θα προτιμουσαν να υπαρχει ενας τυπος κονσολας,να την κατασκευαζουν πολλες εταιριες μαζι ,ετσι ωστε οι software εταιριες να βγαζουν καλυτερα παιχνιδια για αυτην παρα να καταναλωνουν-μοιραζουν τον πολυτιμο χρονο τους σε τρεις κονσολες.

Παρτε για παραδειγμα αυτο που ηθελε να κανει η 3DO η ακομα και το φορματ VHS και τον τροπο λειτουργιας του.

Την γνωμη σας και σε αυτο.
 
Το ατου των κονσολων ειναι η κλειστη συνθεση..

Πληρωνεις Χ ευρω και παιζεις αξιοπρεπως.

Αξιοπρεπως = η κλειστη συνθεση επιτρεπει στο developer να εκμεταλευτει στα ακρα και να βγαλει την maximum αποδοση...το παιχνιδι ειναι ΙΔΙΟ για ολους τους gamers

Δεν ειναι τυχαιο οτι κανενα console upgrade δεν πετυχε...

Φυσικα οι εταιρειες,θελουν ενα τυπο κονσολας ωστε να γλυτωσουν τα λεφτα της multiplatform αναπτυξης.Δεν βλεπω να γινεται ποτε αυτο...

Και μιας και μιλησες για κονσολια και GPU,οι φημες οργιαζουν οτι η Intel θελει να μπει στο παιχνιδι.Ετοιμαζει την CPU-GPU Larabee,με θεωρητικα κτηνωδη αποδοση και λεγεται οτι αυτη θα φοραει το επομενο ΧΒΟΧ.

Στο κοντινο μελλον,που θα ολοκληρωσω τα "διαβασματα" για το Larabee,θα ποσταρω μια ευπεπτη παρουσιαση...
 
Οι κονσόλες θα PC-φέρνουν ακόμη πιο πολύ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.... :p
 
Πίσω
Μπλουζα