Ο Σατουρνέν και οι φίλοι του- Saturnin (1964)

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.232
Αντιδράσεις
247
...αυτή τη φορά θα σας πάω αρκετά πίσω...

...δεν έχω δεί ακόμα στο φόρουμ κάποια αναφορά στον Σατουρνέν οπότε δράττομαι της ευκαιρίας... ;)

www.youtube.com/watch?v=p0a5qJszWC8

Τον θυμάστε; Εκείνο το φοβερό παπάκι (παρέα με τα άλλα ζωάκια) που όλο κυκλοφορούσαν με διάφορα αξεσουάρ ή μετέφεραν κάποια gadgets στην πλάτη τους, κλπ.

Αν θυμάμαι καλά, παιζόταν απογεύματα στην ΕΡΤ-1 (μεταγλωτισμένο).

Πρέπει να ψάξω να βρώ το τραγουδάκι των τίτλων αρχής... (δεν είναι το ίδιο με το βιντεάκι του youtube - ήταν πάντως στα γαλλικά).
 
Billy την σειρά που αναφέρεις την παρακολουθούσα φανατικά. Παιζόταν όταν ήμουν 6η δημοτικού και μου άρεσε πολύ για δύο λόγους.

Πρώτον παιζόταν Παρασκευή απόγευμα. Πάντα μετά το σχολείο ότι έπρεπε, μια καλή σειρά συνώνυμη της διήμερης ξενοιασιάς που θα επακολουθούσε.

Δεύτερον από τις πρώτες έγχρωμες εκπομπές της ΕΡΤ τότε, σε σύστημα SECAM (PAL δεν υπήρχε ούτε για δείγμα).
 
Το παπάκι ο Σατουρνε

Ρε παιδια να σας βαλω κατι δυσκολο?

Αμυδρα θυμαμαι ενα παιδικο με το παπακι τον Σατουρνε αλλα απο κει και περα το χαος.Δεν θυμαμαι τιποτα αλλο για αυτη τη σειρα.

Αν σε καποιον θυμιζει κατι ας το γραψει.

Ευχαριστω
 
Σειρα με -ζωντανα- ζωακια / Saturnin

Θυμαμαι μια σειρα με ζωντανα ζωακια που τα ειχαν ντυμενα με ρουχα και παιζαν διαφορες ιστοριες.. Ενα παπακι και ενα μαιμουδακι μπορω να θυμηθω.. Νομιζω πως λεγοταν "Ο Χ και οι φιλοι του", όπου Χ ήταν ενα γαλλικο ονομα.

Λέει τίποτα σε κάποιον;
 
Τωρα ειδα οτι το εχει ρωτησει κι αλλος φιλος

Σατουρνελ πρεπει να ειναι το ονομα λοιπον...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...φίλε japetus, δες ένα ακόμα παλιότερο thread, που περιέχει αυτό που ψάχνεις. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eυχαριστώ billy, st. Clive :) Αυτός είναι λοιπον, Σατουρνεν...
 
Τι σου είναι ρε παιδί μου τελικά αυτό το φόρουμ. Νόμιζα πως είχα ξεψαχνίσει όλα τα threads, κι όμως το Saturnin μου είχε διαφύγει.... Good work billy.
 
Ο Σατουρνέν και οι φίλοι του...

Το θυμάστε αυτό; Μεταγλωτισμένο και πρωταγωνιστούσαν αληθινά ζωάκια.

Το θυμάμαι αμυδρά όμως :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για ρίξε μια ματιά εδώ εδώ ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sorry not accepted :p

Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να θυμάται κάποιος μια σειρά με (μερικώς) λανθασμένη περιγραφή και γι'αυτο το λόγο η αναζήτηση στο forum να μην αποφέρει καρπούς. Οπότε μιας και δεν το θυμόσουν ακριβώς όπως ήταν, δεν βρίσκω λόγο απολογίας ;)

Άλλωστε γι'αυτό είμαστε τόσοι εδώ για να θυμόμαστε (και να σας θυμίζουμε) τι έχουμε γράψει στο παρελθόν :thumbup:

Happy retro hunting :)
 
Παιδική σειρά με ζωντανά ζωάκια...[saturnin]

…Έχω απογοητευτεί!

 


Όποιον και να ρωτήσω με κοιτάζει σαν εξωγήινη και αναρωτιέται τί στην ευχή πίνω, διότι πράγματι ακούγεται λίγο «Lucy in the sky with diamonds»!!!

 


Λοιπόν...

 


Προβλήθηκε στη δεκαετία του ‘80. Παιδική σειρά αγγλικής (?) παραγωγής, ό,τι και να ήταν πάντως ήταν μεταγλωττισμένο.

 


Το story, δεν το πολυθυμάμαι...

 


ΟΚ! Καταλαβαίνω ότι όπου να ‘ναι θα πείτε «τί _____ θυμάσαι?»

 


Πρωταγωνιστές όμως ήταν :

 


ένα παπάκι, ζωντανό (σαν αυτό στις λαϊκές το Πάσχα) σε έναν χώρο, κάτι σαν control room,

 


ένα χρυσόψαρο που ήταν σε ενυδρείο, αλλά σε περιπτώσεις ανάγκης, έμπαινε (μόνο Ο Θεούλης ξέρει πώς) σε γυάλα, η γυάλα σε κάτι τροχήλατο και το τραβούσε ο καημένος παπάκης με ένα σκοινί,

 


και αν δεν κάνω λάθος ...μια χελώνα(?).

 


Αν σας θυμίζει κάτι θα μου γλιτώσετε πολλά λεφτά από την επίσκεψη στον ψυχίατρο.

 


Αν το φαντάστηκα, δώστε μου λίγο χρόνο και θα σας φτιάξω ένα σενάριο να γλείφετε τα δάχτυλά σας...


Meanwhile, με προσφωνείτε «Ζαν ντ’ Αρκ». Ευλόγησον!

 


 
Λοιπόν, τον θυμάμαι τον γλυκούλι μου τον Σατουρνέν .... αυτήν τη χαριτωμένη κίτρινη μικρή πάπια που ήταν φίλος με άλλα ζωάκια .... Όμως .... ο Σατουρνέν είναι συνδεδεμένος με ένα ... "παιδικό απωθημένο" : παιζόταν όταν πήγαινα στο Δημοτικό [νομίζω στην 4η Δημοτικού] και προβαλλόταν κάθε Παρασκευή απόγευμα σε 10λεπτα αυτοτελή μεταγλωττισμένα επεισόδια. Η μετάφραση της σειράς στα ελληνικά λεγόταν "ο Σατουρνέν και η παρέα του". Το δε πρόγραμμα της Κρατικής Τηλεόρασης άρχιζε στις 5 : 30 με τα επεισόδια του Σατουρνέν [φαντασθείτε .... μια τηλεόραση χωρίς "πρωινάδικα", χωρίς ΄"πρωινούς καφέδες" κλπ κλπ .... ΤΕΛΕΙΑ !!! ] !!! "Και ... ποιο το απωθημένο σου??", θα με ρωτήσετε ευλόγως .... Μα ... στο ότι, όποτε παίζονταν επεισόδια Σατουρνέν, είχα σχολείο [δυστυχώς, τη χρονιά που προβαλλόταν ήμουν "απογευματινός" τις Παρασκευές .... ] .... Ω, ναι, τόσο μα τόσο πολύ είχα λατρέψει αυτό το κίτρινο παπάκι από το τρέηλερ που .... κόντευα να σκάσω που δεν μπορούσα να το απολαύσω !!!

Έτσι, οι μόνες φορές που είδα επεισόδιο με Σατουρνέν ήταν μια - δυο φορές που, επειδή αρρώστησα, έμεινα σπίτι και δεν πήγα σχολείο .... Και ... η ψυχή μου τον ευχαριστήθηκε όσο δεν φαντάζεσθε .....

Αυτό που θυμάμαι από τα επεισόδια είναι ότι ο Σατουρνέν έκανε παρέα με ένα ποντικάκι χάμστερ, που το λέγανε Γκίλι - Κίτι [!!!!] το οποίο .... ήταν εξωγήινο, προσγειώθηκε με ιπτάμενο δίσκο !!! Ω ναι, έδειξε το επεισόδιο έναν ασημί, απαστράπτοντα, μικρούλι ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος προσγειώθηκε και .... τσουυυπ, από την κορυφή του βγήκε το χαμστεράκι το οποίο έλεγε : "γκίλι κίτι, γκίλι κίτι" [το ντουμπλάριζε γυναικεία φωνή] ....

Γενικά, τα 10λεπτα επεισόδια του Σατουρνέν ήταν σαν .... να βγαίνει από την τόοοοτε τηλεόραση ένα .... χέρι και να κερνάει σε εμάς τα παιδάκια ένα χειροποίητο, σπιτικό, γλυκό κουταλιού [!!!!!!] .... το οποίο, ως γνωστόν, κάνεις λίγο χρόνο να το φας, αλλά .... τη γεύση του δεν την ξεχνάς ποτέ [απόδειξη : το ότι μετά από τόοοοοσα χρόνια γράφω σε ετούτο το φόρουμ γι' αυτά .... ] ......
 
Πίσω
Μπλουζα