Ψάχνω από πολλά χρόνια αυτές τις δυο ιστορίες!!!

aNwDyNos

RetroN00b
Joined
27 Δεκ 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
246
Καλημέρα στην παρέα μας,

Από παλιά, μου είχαν κάνει εντύπωση δυο συγκεκριμένες ιστορίες που είχα διαβάσει σε πολεμικά περιοδικά, δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποια (ΚΡΑΝΟΣ, ΤΑΝΚΣ, ΔΡΑΣΙΣ κλπ) η μία ιστορία είχε να κάνει με μία κοινότητα πρώην ναζί που είχε δημιουργηθεί στη Νότια Αμερική. Είχαν μάλιστα χαράξει στον ξανθό πρωταγωνιστή της ιστορίας με ξιφολόγχη μία τεράστια σβάστικα στο στήθος! Από την ιστορία αυτή θυμάμαι ένα τεράστιο σαλάχι και επίσης δύο ονόματα, ένα γερμανικό (Ρίχτλινγκερ) και ένα νοτιοαμερικάνικο (Ροντριγκεζ)

Η δεύτερη ιστορία αφορά τρεις Αμερικανούς φίλους που είχαν πάει στον πόλεμο, δεν θυμάμαι αν ήταν στον Α' ή στο Β', στην Ευρώπη. Ο ένας τους ήταν δειλός, φοβόταν πολύ και οι άλλοι δύο τον βοήθησαν να ξεπεράσει το φόβο του. Μόλις όμως σκότωσε τον πρώτο εχθρό (Γερμανό) άρχισε να καυχιέται (είπε "ήταν ένας γίγαντας κι εγώ τον σκότωσα"), του άρεσε τόσο να σκοτώνει που γρήγορα μετατράπηκε σε ψυχρό φονιά. Οι δύο άλλοι έλεγαν "βοηθήσαμε να δημιουργηθεί ένα τέρας", αφού ο τύπος έγινε κυνικός γκάγκστερ στις ΗΠΑ. Τελικά ο ένας από τους δύο άλλους, που ήταν αστυνομικός αναγκάστηκε να τον σκοτώσει σε μία συμπλοκή.

Αυτές οι δύο ιστορίες μου είχαν κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, δυστυχώς όμως τα περιοδικά που τις περιείχαν πετάχθηκαν σε μία μετακόμιση όταν ήμουν 10 ετών, περί το 1974. Θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει.
 
Πίσω
Μπλουζα