Ανακοίνωση

Collapse

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Οι εγγραφές είναι προσωρινά κλειστές. Εαν επιθυμείτε να εγγραφείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email, για να δημιουργήσουμε το λογαριασμό σας.


Εκ της διαχείρισης.
Εμφανιση περισσοτερων
Εμφανιση λιγοτερων

RetroAd

Collapse

Σαν Σήμερα...στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Collapse
X
 • Φίλτρο
 • Ώρα
 • Εμφάνιση
Καθαρισμός όλων
νέα post

 • Σαν σήμερα 20 Απριλίου οι πρεμιέρες στον Ελληνικό Κινηματογράφο ήταν οι παρακάτω...

  20 Απριλίου 1953 "Μητέρα στο βούρκο"
  20 Απριλίου 1959 "Συννεφιασμένη Κυριακή"
  20 Απριλίου 1964 "Ένας μεγάλος έρωτας" , "Όταν η μοίρα προστάζει"
  20 Απριλίου 1968 "Δόκτωρ Ζιβέγγος"
  20 Απριλίου 1970 "Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές" , "Το μεθύσι της σάρκας"

  Επίσης , σαν σήμερα 20 Απριλίου 2009 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μπεάτα Ασημακοπούλου
  Σχόλιο


  • Οι αθώες κοπέλλες ακόμη κι όταν γίνονταν τίμιες σύζυγοι παρέμεναν βούρλα μονοψήφιου IQ. 'Ακου "χωρίς να το καταλάβη βυθίστηκε στο βούρκο και την ατιμία". Δεν λέει "βούτηξε το ακροδαχτυλάκι της στο β. και την α." να πω, αθώα κι άβγαλτη, δεν το πήρε χαμπάρι στην αρχή αλλά πισωγύρισε έγκαιρα. Λέει "βυθίστηκε". Μπλουμ. Δηλαδή πόσο ηλίθια ήταν?

   Τουλάχιστον η Γκιζέλα Ντάλι, αν κρίνω από το ύφος της, καταλαβαίνει πού πάει να βυθιστεί. Όσο για τα τραγούδια της ταινίας, δεν ξέρω αν η μοίρα πρόσταζε να γίνουν θρύλοι στο στόμα του ελληνικού λαού, αλλά τουλάχιστον το 1/8000000 του συγκεκριμένου λαού (τόσους είχε η Ελλάδα τότε), δηλαδή εγώ, παντελώς αγνοούσε και αγνοεί τον συνθέτη Γιώργο Μαλλίδη και τον τραγουδιστή Γιώργο Πάρη (να ήταν Γιάννης Πάριος θα τον είχα κάπως ακουστά). Η όντως πολύ καλή τραγουδίστρια Γεωργία Κορώνη έλεγε κυρίως ελαφρά, περισσότερο σε ντουέτα με τον Γιάννη Μάνο και (αργότερα) με το Σταύρο Παρούση, αλλά για κάποιο λόγο οι προσταγές της μοίρας μου ταιριάζουν για λαϊκούρες.

   Το δραματικότερο ρομάντσο στην ιστορία των μεγάλων ερώτων. Ποιος Αντώνιος και Κλεοπάτρα, Τριστάνος και Ιζόλδη, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Μιμίκος και Μαίρη, Μπακαλιάρος και Σκορδαλιά?
   Τελευταία επεξεργασία από elephadas; 20-04-2016, 20:43.

   Σχόλιο


   • Σαν σήμερα 21 Απριλίου οι πρεμιέρες στον Ελληνικό Κινηματογράφο ήταν οι εξής...

    21 Απριλίου 1958 "Είμαι παιδί σου μανούλα" , "Το μυστικό της κατηγορούμενης"
    21 Απριλίου 1968 "Ταπεινός και καταφρονεμένος"
    21 Απριλίου 1969 "Ένα ασύλληπτο κορόιδο"


    Σχόλιο


    • Μία και μοναδική ταινία προβλήθηκε σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο , 22 Απριλίου 1963 η ταινία "Ευτυχώς τρελάθηκα". Επίσης , σαν σήμερα 22 Απριλίου 1927 γεννήθηκε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος     Σχόλιο


     • 23 Απριλίου και σαν σήμερα δυο ταινίες έκαναν πρεμιέρα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

      23 Απριλίου 1945 "Η βίλα με τα νούφαρα"
      23 Απριλίου 1962 "Του κουτρούλη ο γάμος"
      Σχόλιο


      • Τρεις ταινίες προβλήθηκαν σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Συγκεκριμένα :

       24 Απριλίου 1961 "Σαπφώ η λεσβία"
       24 Απριλίου 1967 "Χώμα και αίμα"
       24 Απριλίου 1972 "Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί"


       Σχόλιο


       • Το 1961 βγήκε ταινία με τίτλο "Σαπφώ η λεσβία"? Ουάου! Για να δω τι ήταν η ταινία.

        Μπα. Σκέτα "Σαπφώ" ήταν ο τίτλος αν κρίνω από την αφίσα της ταινίας, παρόλο που στο cine.gr αναγράφεται ως "Σαπφώ η Λεσβία" με κεφαλαίο λάμβδα. Υποψιάζομαι ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός προστέθηκε αργότερα σε λιγότερο αθώους καιρούς για προφανείς λόγους διότι το 1961 ταινία με τέτοιο τίτλο μόνο σε σινεμά γύρω από την Ομόνοια θα μπορούσε να παιχτεί

        H υπόθεση δείχνει ότι ήταν ένα τυπικό μπανάλ μελό "Η Σαπφώ [Μάρλεν Παπούλια, μπλιαχ] θα πιάσει δουλειά στα ελαιοχώραφα του μεγαλοκτηματία Σκέρτου [Δήμος Σταρένιος]. Ο Δημήτρης [Κώστας Κακκαβάς] που την έχει δει γυμνή στην ακροθαλασσιά και την έχει ερωτευθεί, με την βοήθεια του Μπάρκα θα καταφέρει να την κατακτήσει. Θα την αρραβωνιαστεί αλλά σε ένα ταξίδι θα πνιγεί. Η Σαπφώ δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του αγαπημένου της και περιμένει κάθε μέρα το γυρισμό του. Μια μέρα θα τη συναντήσει ο Σκέρτος και θα την ερωτευτεί. Θα της τάξει πλούτη και θα καταφέρει να αρραβωνιαστούν. Όμως ο Δημήτρης που τελικά δεν έχει πνιγεί θα γυρίσει και ο Σκέρτος χωρίς να ξέρει, θα τον προσλάβει πρωτοπαλίκαρό του. "

        (Ρομαντικό παιδί ο Δημήτρης, δεν μπορείτε να πείτε. Την είδε γυμνή και την ερωτεύτηκε, λέει. Προφανώς εκτίμησε τον εσωτερικό της κόσμο, τον ψυχικό της πλούτο, το μυαλό της και την καλή της ψυχή, πράγματα δηλαδή που αν ήταν ντυμένη δεν θα τα έβλεπε. Αναρωτιέμαι, ο Σκέρτος πού τη συνάντησε και την ερωτεύτηκε? Στην ακροθαλασσιά κι αυτός?)

        Σχόλιο


        • Μια και μόνη ταινία προβλήθηκε σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο και είναι το "Έμπαινε Μανωλιό" στις 25 Απριλίου 1970. Επίσης , σαν σήμερα 25 Απριλίου 1969 γεννήθηκε ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος         Σχόλιο


         • Δύο ταινίες προβλήθηκαν σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

          26 Απριλίου 1954 "Ο άνεμος του μίσους"
          26 Απριλίου 1965 "Παντρεύουν την αγάπη μου"
          Σχόλιο


          • Δύο ταινίες προβλήθηκαν σαν σήμερα στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

           27 Απριλίου 1964 "Αυτοί που ξέχασαν τον Θεό"
           27 Απριλίου 1970 "Το παιδί της μαμάς"


           Σχόλιο

           Εργασία...
           X