Ανακοίνωση

Collapse

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Οι εγγραφές είναι προσωρινά κλειστές. Εαν επιθυμείτε να εγγραφείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email, για να δημιουργήσουμε το λογαριασμό σας.


Εκ της διαχείρισης.
Εμφανιση περισσοτερων
Εμφανιση λιγοτερων

RetroAd

Collapse

Ο Ιππότης της Ασφάλτου (Knight Rider)

Collapse
X
 • Φίλτρο
 • Ώρα
 • Εμφάνιση
Καθαρισμός όλων
νέα post

 • Ο Ιππότης της Ασφάλτου (Knight Rider)

  Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

  Ναι, νομίζω πως αυτή είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση. Ήταν στο πρώτο κρατικό κανάλι (ΕΡΤ) που έκανε την εμφάνιση του στα μέσα της δεκαετίας του 80 (εάν θυμάμαι καλά), το πρώτο επεισόδιο μίας σειράς που θα αποκτούσε φανατικό κοινό στην νεολαία. Σε ασπρόμαυρο ακόμα φόντο, τόσο για μένα όσο υποθέτω για όλους εκείνη την εποχή, μία σειρά την οποία στην οποία αναφερόμαστε με νοσταλγία ακόμα και σήμερα. Ήταν ο Ιππότης της Ασφάλτου, ή αλλιώς Knight Rider. Ήταν από τις αγαπημένες μας συνήθειες να συζητάμε στο δημοτικό το επόμενο πρωινό τις περιπέτειες και τα κατορθώματα των πρωταγωνιστών, και τι ιδιαίτεροι πρωταγωνιστές που ήταν αυτοί.


  Ένας αστυνομικός των μυστικών υπηρεσιών ονόματι Michael Long, πέφτει θύμα πυροβολισμού στο κεφάλι σε μία από τις αποστολές του. Ετοιμοθάνατος και παραμορφωμένος καθώς ήταν, θεωρήθηκε ο ιδανικός υποψήφιος για ένα νέο μυστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του εγκλήματος ενός πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα με απίστευτες δυνατότητες τόσο από τεχνολογικής άποψης, όσο και σε διασυνδέσεις με τις κρατικές υπηρεσίες. Η οργάνωση αυτή του πολυεκατομμυριούχου Wilton Knight φέρει το όνομα Foundation for Law and Government (FLAG), κράτησε στην ζωή τον αστυνομικό, δίνοντας του καινούργιο πρόσωπο και μία καινούργια ταυτότητα. Έτσι ο Michael Long πέθανε σε ένα κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, ενώ την ίδια ώρα σε μία ιδιωτική κλινική γεννιόταν ο Michael Knight.

  Η δουλειά που καλείται να κάνει o Michael Knight δεν διαφέρει πολύ από αυτή που έκανε παλιά, σίγουρα όμως διαφέρουν τα μέσα του. Ο Wilton Knigth με την οικονομική επιφάνεια και τις διασυνδέσεις που είχε, απέκτησε την τεχνολογία και τεχνογνωσία αυτή που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό "συνάδελφο" για τον Michael Knight τον KITT (Knight Industries Two Thousand). Ο ΚΙΤΤ είναι ένα αυτοκίνητο ή μάλλον καλύτερα ένα ξεχωριστό τεχνολογικό επίτευγμα βασισμένο στην μοναδική για την εποχή της Pontiac Trans Am. Το πρώτο που καταλαβαίνει ο Michael σε αυτό είναι ότι μιλάει... ένα αυτοκίνητο που μιλάει; Ναι, έχει και πολλές δυνατότητες, από το να πετάει λάδια, να εκτοξεύει πυραύλους κλπ μέχρι το να οδηγεί αυτόματα τον εαυτό του, να πηγαίνει με απίστευτα μεγάλη ταχύτητα (300mph) αλλά και το αγαπημένο μας: να κάνει μεγάλα άλματα επάνω από οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο χωρίς απαραίτητα να έχει κάποια ράμπα, το turbo boost!!! Αλλά το καλύτερο από όλα ήταν το ότι δεν ήταν μία απλή ομιλούσα μηχανή με πολλές δυνατότητες, αλλά το ότι είχε την δικιά του προσωπικότητα, μία μηχανή που εκτός από το να υπολογίζει και να αναλύει πράγματα και καταστάσεις, μπορεί παράλληλα να σκέφτεται, να κουβεντιάζει, να αντιδράει και όλα αυτά που ονομάζουν οι επιστήμονες ως τεχνητή νοημοσύνη. Φυσικά είχε τις κλασικές εντολές που περιλάμβαναν τόσο το να ενδιαφέρεται και να προστατεύει τον συνεργάτη του όσο και το να μην παίρνει ανθρώπινες ζωές.

  Το σόκ ήταν μεγάλο για τον Michael, που αρχικά ήταν δύστροπος και κάπως συγκρατημένος, αλλά σύντομα αναπτύχθηκε μία φιλία ανάμεσα στους δύο εκπρόσωπους του νόμου, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον αντιδρούσαν και συμπεριφερόντουσαν σαν ένα μυαλό. Στο έργο τους θα είχαν και βοηθούς, όπως τον Devon Miles αρχηγό και συντονιστή της νέας υπηρεσίας και τις Bonnie Barstow και April Curtis δύο υπέροχες θηλυκές παρουσίες που εκτελούσαν μοναδικά τα χρέη του μηχανικού αυτοκινήτων και φρόντιζαν τον ΚΙΤΤ με τις επιστημονικές τους γνώσεις. Αργότερα προστέθηκε και ένας ακόμα συνεργάτης στο πλευρό του Michael Knight o Reginald Cornelius III (RC3). Οι περιπέτειες πολλές και διαδεχόντουσαν η μία την άλλη σαν βροχή, όμως σίγουρα μυθικά ήταν τα επεισόδια με τις επικές μάχες ανάμεσα στον ΚΙΤΤ και τους μηχανοκίνητους αντιπάλους του: τον Goliath αλλά και φυσικά τον KARR (Knight Automated Roving Robot).

  Χαρακτηριστικό πάντως της παράνοιας που προκάλεσε την εποχή που προβαλλόταν ήταν η μανία σε πολλούς να προσθέσουν στο αυτοκίνητο τους το χαρακτηριστικό κόκκινο φως και είχε μπροστά του ο ΚΙΤΤ, μέχρι και στα ποδήλατα μας προσπαθούσαμε να το βάλουμε ενώ σίγουρα όλοι μας κάναμε τουλάχιστον μία φορά τον χαρακτηριστικό ήχο που έβγαζε το φως (χουχουουου). Το φως αυτό θυμίζει σε πολλούς την προγενέστερη (επίσης αγαπημένη) σειρά με τίτλο Battlestar Galactica και τους cylons που το πρωτοεμφάνισαν 4 χρόνια νωρίτερα, ως ένδειξη ύπαρξης τεχνητής νοημοσύνης στα μηχανήματα που υπάρχει. Η σειρά κράτησε συνολικά τέσσερις σεζόν με 90 επεισόδια, δεν είμαι σίγουρος εάν προβλήθηκαν όλα στην Ελλάδα. Η αναβίωση της σειράς έγινε αρχικά το 1991 με μία ταινία σε απευθείας συνέχεια της υπόθεσης, υπό τον τίτλο Knight Rider 2000. Το 1997 προβλήθηκε και μία σειρά που πάτησε στην ίδια ιδέα με τίτλο Team Knight Rider (απλά συμπαθητική) με μία ομάδα πέντε ανθρώπων (3 άνδρες και 2 γυναίκες) με αντίστοιχων δυνατοτήτων αυτοκίνητα και μηχανές, η οποία όμως κράτησε μία σεζόν των 22 επεισοδίων. Το ενδιαφέρον γύρω από τον Ιππότη της Ασφάλτου, επανέρχεται ξανά εν έτη 2008 με την ομώνυμη ταινία πιλότο την οποία ακολούθησε και η νέα σειρά.

  GOLIATH KARR

  Πρωταγωνιστές ήταν στους κεντρικούς ρόλους:


  Ο άγνωστος μέχρι τότε τραγουδιστής κυρίως και μετέπειτα ηθοποιός David Hasselhoff στον ρόλο του Michael Knight (αλλά και του κακού Garthe Knight) που ήταν και αυτός που τον ανέδειξε και τον καθιέρωσε ως ηθοποιός (μαζί με το baywatch)


  O William Daniels ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ αλλά ήταν η φωνή πίσω από το ταμπλό και φυσικά η ψυχή του ΚΙΤΤ.


  Ο Edward Mulhare είχε τον ρόλο του Devon Miles, υπεύθυνου και συντονιστή της υπηρεσίας FLAG, που ενημέρωνε τον Michael για την αποστολή του και κινούσε τα νήματα σε υπηρεσίες όποτε ήταν απαραίτητο. Ο ενδιάμεσος του μεγιστάνα Wilton Knight.


  H μοναδική Patricia McPherson είχε τον ρόλο της Bonnie Barstow, επιστήμονα και μηχανικού για τις όποιες ανάγκες επισκευών, ρυθμίσεων και αναβαθμίσεων εμφανιζόντουσαν στον ΚΙΤΤ. Φυσικά με τον καιρό ανέπτυξε και μία ρομαντική επαφή με τον Michael Knight η οποία δεν εκδηλώθηκε από όσο θυμάμαι ποτέ (ως συνήθως)


  Η Rebecca Holden έπαιξε τον ρόλο της April Curtis μόνο για την 2η σεζόν, ως αντικαταστάτης της Bonnie, αλλά μετά από τις αντιδράσεις του τηλεοπτικού κοινού, δεν συνέχισε στην τρίτη στην οποία επανήλθε η Patricia McPherson.


  O Peter Parros εμφανίστηκε στην τελευταία σεζόν ως Reginald Cornelius III (RC3) ως νέος σύντροφος και συνεργάτης των Michael Knight και KITT.

  ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
  [ame="http://www.youtube.com/watch?v=dmmZ2WE0UKM"]YouTube - Knight Rider ~ Original Series ~ Intro And Ending (HQ)[/video]
  Τελευταία επεξεργασία από ambu_dare; 03-04-2009, 13:07. Λόγος: Προσθήκη και διόρθωση κειμένου

 • #2
  πολυ καλη σειρα για την εποχη ...θυμαμαι το κυνηγητο απο την μανα μου για να διαβασω την ωρα που θα ειχε κιττ!!!!!οσο για τους φιλους μου θεμα συζητησης καθε επεισοδιο την επομενη μερα ..

  την αγωνια με τον Γολιαθ την θυμαστε μετα την συγκρουση με τον κιττ?ολη η γειτονια τα ειχε παιξει..αλλα ολα πηγαν καλα!!!

  Σχόλιο


  • #3
   Και μια φωτο απο τον William Daniels, to 1987.

   Περίεργο πράγμα έτσι?...Στο παρελθόν να θαυμάζεις-προσμένεις το μέλλον, και στο μέλλον να αναπολείς το παρελθόν.

   Σχόλιο


   • #4
    Δεν είναι τρομερό το πόσο μας συνάρπαζαν τότε οι σειρές αυτές ενώ πλέον δυσκολευόμαστε να τις παρακολουθήσουμε πάνω από το 5λεπτο;
    Εγώ πιστεύω ότι απλά απομυθοποιήθηκαν τόσο οι υπολογιστές όσο και τα αυτοκίνητα πλέον κάτι που αυτόματα αναιρεί τον wow factor που προκαλούσε η σειρά στα 80'ς!
    Δεν υποτιμώ την σειρά που μεγάλωσα μαζί της αλλά απλά 25 σχεδόν χρόνια μετά οι απαιτήσεις μας αλλάζουν! Αυτό που σίγουρα μένει είναι η γλυκιά νοσταλγία βλέποντας το review του φίλου μας!
    Περήφανος κάτοχος: Amiga 1200-030, Amstrad CPC 6128, Commodore 64, Spectrum 48k, Spectrum +3 &divIDE!
    :P

    Σχόλιο


    • #5
     Ίσως να έχεις δίκιο, αφού τη σειρά δεν την έχω ξαναδεί από τότε. Η μουσική ακόμα όμως με "πωρώνει"!

     Σχόλιο


     • #6
      Ναι η μουσική είναι χαρακτηριστική! Δεν ξέρω γιατί αλλά τότε οι μουσικές που συνόδευαν ταινίες, σειρές, εκπομπές, παιχνίδια υπολογιστή σου έμεναν και πολλές φορές ...σφύριζες ή μουρμούριζες τον ρυθμό τους! Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο!
      Περήφανος κάτοχος: Amiga 1200-030, Amstrad CPC 6128, Commodore 64, Spectrum 48k, Spectrum +3 &divIDE!
      :P

      Σχόλιο


      • #7
       ¶κρως πορωτική και περιπετειώδης σειρά!
       Εύγε ambu για την παρουσίαση!

       Τρελλές αναμνήσεις από τη σειρά και το soundtrack!!!

       Δείτε και αυτό:

       [ame="http://www.youtube.com/watch?v=2ot_katYYiU"]YouTube - Looking For Freedom - David Hasselhoff[/video]
       Atari 2600, Atari 2600 (Darth Vader), Atari 2600 Junior, Atari Flashback 2, Atari 800XL, Atari 65XE, Atari XE Game System, Atari Jaguar, Atari 520STFM (1 MEG), Atari PC1, Pong console RFT TV Spiel, Nintendo Gamecube, Sony Playstation, Sony Playstation 2, Sony Playstation 3 - Do I hate the Amiga? Hell no. They're fantastic machines! JuST not quite as good ;-) - LGD

       Σχόλιο


       • #8
        Έλειπε μια παρουσίαση αυτής της θρυλικής σειράς από το GRM !

        Εύγε Νεκτάριε !
        www.Ragequit.gr, το πιο έγκυρο site για PC games

        Σχόλιο


        • #9
         παντως εγω που αρχισα να την βλεπω παλι την βλεπω ανετα ...
         αληθεια εχω διαβασει σε μερικα forums για battlestar galactika οτι ο κιττ ειναι cylon!!!

         Σχόλιο


         • #10
          ¶ψογη η ποιότητα των βίντεο. Είμαι σίγουρος οτι έχουν κυκλοφορήεσι σε ντιβιντί αλλά φυσικά στην Αμερική και φυσικά χωρίς υπότιτλους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αχ πάλι θα ψάχνω τα τόρεντς.

          Σχόλιο

          Εργασία...
          X