Jump to content

Rygar

Members
 • Content Count

  7,229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Rygar

 1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα καν για αγορά ανταλλακτικού καθότι είναι κάτι που αλλάζει σπάνια. Θενκς.
 2. Εχω ένα Dell Latitude από το 2011. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρατηρώ το εξής, ότι το πλαστικό γύρω από το πληκτρολόγιο έχει γίνει κολλώδες έχει μαζέψει σκόνη και δεν έχει καθόλου ωραί αίσθηση σύν το ότι αυτή η "κολλα" μένει λίγο στο χέρι σου και έχει και περίεργη αίσθηση όπως πληκτρολογείς και οι καρποί ακουμπούν στο πλαστικό αυτό. Δοκίμασα αυτά τα μωρομάντιλα με τα οποία καθαρίζεις επιφάνειες με πολύ μικρή επιτυχία όμως, το άζαξ δεν κάνει τίποτα. Καθότι είμαι ακόμα πολύ μικρός και οι γονείς μου δε με αφήνουν να πολύπειράζω τέτοια ηλεκτρονικά πράματα , εχει κανείς σας καμια ιδέα για το πώς μπορώ να καθαρίσω αυτή την επιφάνεια;
 3. https://www.insomnia.gr/forums/forum/9-μπλα-μπλα/
 4. Είσαι κι εσύ ανορθόγραφη πάντως. Εγραψες το πολλάκις με Ι αντί Η.
 5. Πριν 10 χρόνια αρκούσε το 1/10 ενός νεφρού για ένα Next Cube. Τώρα δε φτάνει ούτε το νεφρό μιας φάλαινας.

 6. Ειμαι πολύ στεναχωρημένος. ΟΚ στην ηλικία που είμαι πλέον δε θα καθόμουν να δω τέτοιες σειρές γιατί θα με άφηναν αδιάφορο, αλλά δεν ξεχνάω ποτέ ότι με τη σειρά αυτή και με μερικές άλλες έβγαλα την εφηβεία μου. Ελαφρύ το χώμα, εύχομαι να ήταν καλός άνθρωπος.
 7. Λοιπόν εμένα έχει ως εξής. Μέχρι το 1988 όσα arcades είχα τη δυνατότητα να δω, δε μου κέντριζαν το ενδιαφέρον από άποψη γραφικών και ήχου. Αυτό μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 1988 στο χωργιό της μάνας μου που έπαθα σοκ με το Out run. Τιμόνι;;;;; γκάζι;;; φρένο;;;; τι λες τώρα! Επειδή τα πιτσιρίκια σχεδόν έπαιζαν ξύλο, ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να το αντικαταστήσει (μιλάμε για χωριό έτσι; ) με το Τάμπλ Ντράκον τον Αυγουστο του 1988. Για χάρη του μ'ενα ξάδερφο είχαμε ξετινάξει τη μπανκα στον αέρα. Υπόψην πλέον έπαιζες με 20 δρχ στα περισσότερα arcades. Εμείς είχαμε γίνει μάστορες και πριν τελειώσει το καλοκαίρι το τελειώναμε με ένα κοσάρι (2 δεκάρικα). Την ίδια εποχή στο ίδιο χωριό αλλά σε άλλο μαγαζί γινόταν πανικός με το Tehkan world cup, όπου όλους μας είχε μαγέψει το στυλ παιχνιδιού με το τραπέζι. Και αυτό κατάφερνα πλέον να το τελειώνω με ενα εικοσάρικο. Αυτό έπαιρνε ενα εικοσάρικο σε σχέση με τα δύο δεκάρικα του Ταμπλ (του Ντράκον). Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένα υπέροχο καλοκαίρι από τεχνικής άποψης καθότι από τον Απρίλη εκείνης της χρονιας ήμουν ιδιοκτήτης ενός 6128 (μάλλον χρήστης ημουν, ο ιδιοκτήτης ηταν ο πατέρας μου).Τις επόμενες 2 χρονιες μεχρι και το 90, με σοκάρισαν κυριολεκτικά (με άφησαν με ανοιχτό το στόμα εν ολίγοις) τα Golden Axe, Shinobi, Cadash και Pit fighter. Ο λόγος που σταμάτησα στο 1990 είναι κυρίως γιατί το καλοκαίρι του 90 απέκτησα μια Α500, οπότε σταδιακά άρχισα να μην εντυπωσιάζομαι από τις νέες γενιές των arcades (συμπεριλαμβανομένου του Neou Geou)
 8. Η διαδικασία λέγεται re-cap και θες ενα cap kit, κάτι σαν κι αυτό ας πούμε που σου δίνει όλους τους απαραίτητους πυκνωτές στα σωστά μεγέθη χωρίς να ψάχνεσαι. Με την προϋπόθεση ότι γνωρίζεις να χειρίζεσαι καλά ένα κολλητήρι....
 9. Μπήκα στο σάιτ να δω τιμή. Ονομαστικά δεν είναι και τόσο μεγάλη, ΟΜΩΣ ο τύπος λέει ότι θα δηλώσει τη σωστή τιμή άρα θα μπουν και φόροι τελωνείου και ταχυδρομείου όταν θα έρθει στη χώρα μας, κάτι που μπορεί και να διπλασιάσει το κόστος, οπότε σε αυτή την περίπτωση, ναι είναι μεγάλη. Εντωμεταξύ, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τί άλλα καταπληκτικά πράγματα πουλάνε στο σάιτ τους!
 10. Ο κόκκινος διακόπτης είναι όλα τα λεφτά!
 11. Τις τελευταίες μέρες ακούω και ξανακούω το Ξημερώνει Κυριακή. Εκτός του ότι το θεωρώ το καλύτερο τραγούδι του Πουλόπουλου, πιστεύω ότι θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία ως ποίημα. Αν βγάλει κανείς τη μουσική και τη φωνή, μένει ένα ποίημα. Και μάλιστα μελαγχολικό. Ξεκινάει με το επίθετο "παλιός" αρα νοσταλγία, και συνεχίζει με το "φωνόγραφος", δηλαδή ένα όργανο τεχνολογίας τουλάχιστον 50+ χρόνων παλαιότερο από τη στιγμή που ηχογραφήθηκε το τραγούδι.............μάλλον μεγαλώνω....
 12. Οντας υπαλληλος εταιρίας πληροφορικής για 6 χρόνια, καθότι είχαμε στενή συνεργασία με τον Πουλιάδη το θυμάμαι ξεκάθαρα αυτό το κουτί, ιδίως δε τα στηρίγματα για τις συσκευές δίσκου/ντεβεντέ/φλοπυ με τη χρήση των οποίων η συσκευή κούμπωνε και ξεκούμπωνε πολύ εύκολα. Thanks for the memories.
 13. Α δεν ήξερα ότι είχε και κομπάρσους. Τότε ασφαλώς και δεν είναι για δημόσιο ανεβοκαατέβαζμα. Ισως σε μια συνάντηση.
 14. Δεν πρέπει τα γιουτιούμπγια να γίνονται εμπόδιο σε κάτι τέτοια θέματα. Ισως κάποιος Admin να μπορεί να μας πει κατα πόσο εφικτό είναι ν'ανέβει στο σερβερ του φόρουμ, δεδομένου βέβαια και του μεγέθους του βίντεοΥ. Η τελικά να το ανεβάσεις σε κάποιο dropbox ή κάτι αντίστοιχο και να μας δώσεις το λινκ. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ούτε με τη μία περίπτωση ούτε με την άλλη, αφου δεν τίθεται θέμα copyright.
 15. Καλόοοοοοοοο!!!! χαχαχαχαχαχα ακου "girly"! Μπράβο ρε Μάριε!
 16. Η αλήθεια είναι ότι κατα καιρούς έχω ποστάρει σε θρεντ όπου τελικά διαπίστωσα ότι είχα ξαναποστάρει. Και ήταν και στόχος μου να προκαλέσω καζούρα, με τον Ααρντβρακ έχουμε ιδιαίτερη χημεία. Ε ΑρντΒρακ; Καλά δεν τα λέω; Aardvark:"Ετσι είναι όπως τα λες" Κι επειδή μου την είπατε άσκημα, ξεψαχνισα το θρεντ και τελικά δεν είχα ποστάρει, όμως μου προκάλεψε θλίψη η ανάγνωση μηνυμάτων που είχαν ποστάρει παιδιά που αγαπώ και που έχουν πάψει να ποστάρουν και που αν διαβάζουν αυτή τη στιγμή, τους προκαλώ να συνδεθούν να γράψουν κάτι.
 17. Οπως είπαν και οι περισσότεροι, το βιβλίο. Θέλω να πιάνω το χαρτί, να το λερώνω με χέρια γεμάτα σοκολάτα ή καμια σταγόνα καφέ, να ακούω τις σελίδες όπως γυρνάνε, να τρίζουν στο δάχτυλό μου όταν προσπαθώ να ξεκολλήσω κάποιες που έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Εχω προσπαθήσει να διαβάσω βιβλίο σε ταμπλετ, ε στη 10η σελίδα τα παράτησα, δεν ήταν για μένα. Από την άλλη, βιβλία που αφορούν τη δουλειά μου τα έχω όλα ψηφιακά για να μπορώ να τα έχω πάντα και παντού διαθέσιμα. Οσον αφορά το γράψιμο, μου έχει κάνει μεγάλο κακό που τα τελευταία 10+ χρόνια εργάζομαι αποκλειστικά μπροστά σε οθόνη, γράφοντας χιλιάδες χαρακτήρες τη μέρα, με αποτέλεσμα να έχει χαλάσει αρκετά ο τρόπος που γράφω. Κάθε τόσο προσπαθώ να κρατάω σημειώσεις σε χαρτί για να προπονούμαι, ξέρω ακούγεται κάπως αυτό. Δε θυμάμαι αν έχω απαντήσει σε αυτό το θρεντ, βαργιέμαι όμως να γυρνάω σελίδες για να το διαπιστώσω.
 18. Ωραίο θρεντάκι. Από το 1996 και για 6 χρόνια εργαζόμουν σε εταιρία πληροφορικής στη Χαλκίδα. Η πρώτη φορά που άκουσα το όνομα ΕΙΖΟ χωρίς να το έχω δει ποτέ, ήταν 2 μέρες μετά την πρόσληψή μου. Ακουγα για ΕΙΖΟ this και ΕΙΖΟ that, για ποιότητα για το'να για τ'αλλο. Και τελικά είδα μπποστά μου ένα ΕΙΖΟ F35. Το πρώτο πράγμα που ξεχώριζε σε σχέση με ΟΛΑ τα άλλα μονιτορ ήταν η εμφάνιση. Αρχοντική! Η ποιότητα σήματος άριστη. Ολα στο πακέτο της προσεγμένα. Μέχρι και ένα φυλλάδιο ηταν μεσα που έδειχνε τη ζώνη του παντελονιού και ένα Χ, που σου έλεγε να μην κρατάς την οθόνη με τον κρύσταλο προς τη ζώνη σου γιατί θα χαλάσει (όχι η ζώνη). Νομίζω είχε ένα τέτοιο φυλλάδιο, ή κάτι παρόμοιο τελοσπάντων. Από τότε και για 2-3 χρόνια είχαμε πουλήσει αρκετά, από 15" μεχρι 21. Το δε 21" ηταν ΘΕΟΒΑΡΥ!! Από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα μονιτορ που είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Πολύ ωραίες εποχές. Για μένα το F35 ήταν το σήμα κατατεθέν της ΕΙΖΟ. Αν θυμάμαι καλά πήγαινε στα 100+ χιλιάρικα δρχ. Σα να αγόραζες ένα 1084S το 1989. Με βάση την ιστορία της ΕΙΖΟ, έφτιαχνε οθόνες και για arcades.
 19. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονια, υγεία πάντοτε, τα υπόλοιπα γίνονται. Για να ξέρουμε ποιά χρονια αφορά το θρεντ χωρίς να μπούμε, ας βάλει κάποιος στον τίτλο του σε παρένθεση το 2019. Αντε, προγραμματιστές είστε (γουώλης/ντων'ς)
 20. Νομίζω ότι εγώ είμαι πιο ωραίος από το βραχυκύκλωμα που έχεις για άβαταρ.
 21. Εγώ την έχω έτσι από την εξαρχής. Πλέον το να την αλλάξω σημαίνει να κάνω πλαστική εγώ ο ίδγιος.
 22. Μπορείτε να μπείτε στο https://archive.org και να κατεβάσετε όλο το ftp του simtel, καθ' όλα νομίμως. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει έναν σκαζμό από τέτοια εργαλεία (και όχι μόνο). Τώρα διαπίστωσα ότι ναι μεν σου δείχνει τα εργαλεία, αλλά κανένα δεν κατεβαίνει. Σίγουρα θα υπάρχουν στο λινκ που έβαλα στο archive.org. Παρακαλώ να συγχωνευτούν τα δύο μηνύματά μου.
 23. Για μένα ρετρό σημαίνει και κάτι πολύ μακρινό, το 2000 για μένα είναι πολύ κοντινό. Δε μπορώ να σκεφτώ ότι θα ποστάρω για τη μοτοσυκλέτα μου που είναι του 1999 και δεν είναι ρετρό, δεν τη θεωρώ εγώ ρετρό. Οπότε διαφωνώ με την εξέλιξη αυτή.
×
×
 • Create New...