Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins

Saulot

Members
 • Content count

  1.641
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3.852 Excellent

About Saulot

 • Rank
  RetroNuts!
 • Birthday 20/11/1982

Converted

 • Biography
  ...

Converted

 • Location
  Arlon BE

Converted

 • Interests
  χεχ...

Converted

 • Occupation
  Computer engineer

Converted

 • Google+
  https://plus.google.com/115593800940262979842
 1. Μετα απο περιπου 2 χρόνια απουσίας ξαναγύρισα στο GRM, και με λύπη ανακάλυψα οτι τα μέλη της παλιάς φρουράς αποσύρθηκαν και δέν ασχολούνται πλέον. Και όταν αυτοι που περιφανα χαμογελούσαν στις φωτογραφίες και αγαπούν αυτο το χωρο σιωπαίνουν, μαλλον εγω ο θερμόαιμος πρεπει να αποχωρίσω και να αφήσω αυτο το forum να συνεχίσει την πορεία του. Αφορμή σταθηκε η επιμονή ορισμένων να δούν την πραγματικότητα και να κρύψουν την μικρότητα τους πίσω απο ευφανταστα αλλα ψευδή επιχειρήματα. Όταν λοιπον τα άτομα που ακούγονται είναι αυτά που κρίνουν απο την τοποθεσία διαμόνης καποιου και προτιμάνε να μουλαρώνουν και να μπερδευουν το Κρόνο με το Πλούτωνα για να ενδυναμώσουν το ισχυρισμό τους, παραδιδω τα όπλα. Ο ηλίθιος με εριξε στο επιπεδο του και με κέρδισε λόγω πείρας. Δεν είμαι ανθρωπος που κρύβεται και δέν θα ξεκινήσω τώρα. Θα αποχωρίσω λοιπόν πριν καταστραφεί και η τελευταία μου ελπίδα οτι εδω μεσα υπάρχουν ακόμα άτομα που σκεφτονται και νοσταλγούν, αντί να μεζέυουν πόντους στο εγώ τους για την οποιάδήποτε ρετροκοινότητα. So long and thanks for all the fish λοιπον. και μπορεί να τα ξαναπούμε κάποτε.
 2. Τα μεταφέρεις αλλα δέν τα διαβάζεις: *Note* Flip Top does not stay closed, as seen in video. Δεν θα ασχοληθώ αλλο μαζί σου και τις ευτελεις προσπαθειες σου να δώσεις αξία σε κάτι που δέν έχει, πιστευεις οτι αξίζει, παρτο, μαζι με το επιτελειο που το σκαλίζει για να ανακαλύψει τη κρυμμένη Ram. Το Pluto ειναι ενα Neptune που δεν κυκλοφόρισε ποτε, ενας κλεφτης οξυγόνου βγάζει μεχρι στιγμής 7599$ απο πλανεμένους ρομαντικούς πουλώντας ενα κουτι που και να δουλεψει, και να έχει την τζαμαουα GPU της εποχής και Extra ram και τα λαμπακια του KIT μπροστα και πίσω, εξακολουθεί να είναι ενα άχρηστο μηχανημα. Η Sega σαν HW house πέθανε, είναι προσβολή στην νοημοσύνη μας και αίσχος για όποιον υποστιρίζει το πέταγμα τόσων χρηματών για κάτι που στην ουσία δέν κανει κατι παραπάνω απο ενα Saturn. Είναι μέρος της ιστορίας, ναι, αλλά είναι μια αποτυχία, και πρέπει να το θυμόμαστε ώς τέτοιο όπως το Virtual boy, το 3DO, τα διάφορα Nintendo CD prototypes, ή ακόμα και τα Double Barreled Cannons του Εμφυλίου της Αμερικής. Είναι λιγότερο χρήσιμο και απο ρώγες σε πανοπλία, και θα εμείνω σε αυτη την άποψη μέχρι να βγούν σοβαρές αποδείξεις για το αντιθετο και όχι φανφαρολογίες για επιτελεία και διερευνίσεις. Και ναι, ξερω τί ειναι το prototype, έχω δουλέψει κιόλας με τέτοια. εσύ είσαι σίγουρος οτι ξέρεις;
 3. Hooked on Classics

  Τεχνικά θα συμφωνίσω με τον V.I. Smirnov. Απο την αλλη καταλαβαίνω και το πνευμα πίσω απο μια τέτοια προσπάθεια, ειδικά οταν ο μέσος ελληνας πιστευεί οτι αυτός που ακούει κλασική μουσική είναι συνήθως ενας μισοτρελος σνομπ τύπος με περίεργα ρούχα.
 4. 'Αρα 'εχεις μια πλατφόρμα που δεν ξέρεις τι κάνει, πώς το κάνει, δέν εχεις dev kit αρα δεν μπορείς να προγραματίσεις για αυτό, δεν έχεις specs, ούτε blueprints, ξέρεις μόνο οτι είναι βαρυ. Αλλά είναι σπάνιο, γιατι υπάρχουν μόνο 2 (και στο ενα δεν κλείνει το καπάκι btw) αρα αξίζει λεφτα $$$$$. Προτιμάς δηλαδη να φαντασιώνεσαι ανυπαρκτες λειτουργείς σε ένα over glorified paperweight παρα να δείς την πραγματικότητα ότι στην παρούσα του μορφή μόνο ο hardcore SEGA fan με τις Dreamcast πυτζαμες και τα Sega τασακια θα ενδιαφερθεί για αυτό, και μονο για να το κλείσει σε ενα κουτί απο plexiglass και να το βάλει στην βιτρίνα.
 5. Το σπάνιο δεν σημαίνει και επιθυμιτό. Υπάρχουν πολλά πραγματα που είναι σπάνια, αλλα με μηδενική αξία. Το βασικό πρόβλημα που βλέπω με το Pluto ειναι οτι είναι απλα ενα Saturn με το Netlink ενσωματομενο, δεν είναι καποιο Dreamcast 2 prototype.
 6. Hooked on Classics

  Τα έργα του Carl Orff είναι κλάσσική μουσική; αν ναι μπορούμε να τα πειράζουμε; Η μή-κλασσική μουσική είναι υποδυέστερη της κλασσικής, αρα μπορούμε να την πειράζουμε και αυτή, για παράδειγμα το λεγόμενο κλασσικό ροκ και κομμάτια οπως το "The End" απο τους Doors?
 7. Το Pluto ειναι λιγότερο εντυποσιακό απ όσο ακούγεται. Ναι υπάρχουν μόνο 2 κομμάτια αλλα το μηχανημα είναι βασικά ενα saturn με ενσωματωμένο το netlink. Δέν υπαρχει αποκλειστικό λογισμικό για αυτό και πρακτικά καμμία χρηση, περαν του να γίνει dump το firmware. Αν το συγκρίνουμε με το 64DD για παράδειγμα που επισης αριθμεί λίγα κομμάτια (οχι 2, συμφωνοι, αλλα λιγα) και έχει 9 παιχνίδια να κυκλοφορούν, ή με το Nomad , που έχει όλη την βιβλιοθήκη του Mega Drive απο πίσω, το Pluto ειναι μονο για τον πιο hardcore Sega fan, αυτον που έχει και το χαρτινο ομοίωμα του Segata Sahshiro.
 8. Format και πέρασμα αξιοπρεπούς λειτουργικού.
 9. arcade games

  Ο βασικός λόγος της καταρευσης των arcades. Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας (μερικές φορές ηθελημένα απο τον καταστηματαρχη για να ταίζουμε τα μηχανήματα) και το κόστος (οταν κανει 5? ο καφές, ποσα θα ρίξεις στο μηχανημα σε μια έξοδο; ) κατέστρεψαν το arcade room. Προσωπικά, προτιμώ να ξοδέψω 1Κ (αν και νομίζω ότι είνα λιγότερο) για να έχω την δική μου καμπινα MamE στο σπίτι, να παίζω με τη γυναίκα και φίλους, παρά να πηγαίνω σε όποιο ουφαδικό έχει απομείνει.
 10. Με reserve (not met στα 7.600) και bid increment 100$; Για μένα είναι κοροιδία.
 11. Ποιός κρίνει το "όσο πρέπει" ρε παιδια; τοσα θέλει, τόσα ζητάει. Οταν τα πουλήσετε και εσείς, δωστε τα φτηνότερα.
 12. Ένας χρόνος στην όαση!!!

  Οικοδεσπότη βρε.
 13. TL;DR Με το Link to the past να ειναι το αγαπημένο μου Zelda ειναι must buy!
 14. To Καλύτερο με το 3ds ειναι ο διακόπτης που ακυρώνει τη χρήση του 3D, αν το ειχε φτιαξει η sony ή η M$ θα ήταν always on!
 15. Καλωςήρθες πισω μαν, ολα καλα;
×