Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins

Shinobi

Members
 • Content count

  1.215
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12.483 Excellent

About Shinobi

 • Rank
  RetroMasteR
 • Birthday 10/05/1977
 1. Θυμάμαι άτομα να παίζουν πακμαν και να φέρνουν τα φαντάσματα με τις κατάλληλες κινησεις/βολτες στη πίστα ολα μαζι και να κάνουν απανωτές 1600ρες. Αυτά μέχρι αρχές '90-91 μετά εξαφανίστηκε το πακμαν και μόνο ερασιτέχνες έβλεπα να παίζουν.
 2. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά μου πέρασε από το μυαλό οπότε: https://play.google.com/store/apps/details?id=co.kica.tapdancer&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dtapdancer+google+play&pcampaignid=APPU_1_wYabWpS9O4_VwQKL_JOQBA ΥΓ πλέον χρησιμοποιώ ένα παλιό τάμπλετ 2πυρηνο που ειχα πεταμένο, έχει HDMI (και otg και παίρνει και usb hub) στην τιβι (LCD) και παίζει 1080p/50-60hz και είμαι κομπλέ για emulation: C64-Spectrum-ST (με smooth scrolling) και φυσικά NES-Gameboy-Snes-megadrive-PC engine-GBA-neo geo-ps1-MAME και με ασύρματο χειριστήριο όλα σε ένα νοικοκυρεμενα. Μέχρι mouse-keyboard μπορείς να βάλεις στο hub και δουλεύει. Το μόνο που έμεινε σε λειτουργία είναι μια αμιγκα και ένα Wii για CRT εμπειρία
 3. Μπράβο υπομονή εγώ ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το ξαναφτιάξω. Μιλάμε για πλήρη ανακατασκευή. Και μόνο να συνδέσεις το PC και τα χειριστήρια είναι μανούβρα πόσο μάλλον να το ξαναφτιάξεις από την αρχή ουσιαστικά.
 4. C64 mini - 29 Μαρτίου

  Εγώ δεν θα το αγόραζα, έχω βολευτει με emulation και δεν υπάρχει χώρος ούτε για τασάκι αλλά θα κάνει κλικ σε ορισμένους που θέλουν ένα κουτάκι c64 στην τιβι. Θα πουλήσει σίγουρα έστω και μόνο για ντεκόρ εξάλλου τα παιχνίδια όλοι τα έχουμε σε ένα σκληρό δίσκο ή στο κινητό μας.
 5. Ειδικά για C64 βγαίνουν παιχνίδια πιο καλά από αυτά που βγαίνανε όταν ο υπολογιστής ήταν ακόμη ζωντανός εμπορικά δηλαδή μέχρι το 1990 άντε '91. Και για spectrum εχει αρκετό πράμα, μερικά είναι παιχνιδαρες όχι όμως με τόσο καλά γραφικά και ήχο.
 6. Μοιάζει πολύ με παιχνίδι κονσόλας. Ο C64 στα όρια του παραπάνω δεν πάει.
 7. NES maker

  Ένα νέο πρόγραμμα για να φτιάξει κάποιος παιχνίδια για NES μέσα από τα Windows χωρίς να ξέρει προγραμματισμό. Το Kickstarter ήδη έχει πιάσει τους στόχους του, πάνω απο 160.000$. Μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι χρήσιμο γιατί συνήθως σε τέτοια συστήματα περιορισμένων δυνατοτήτων τέτοια προγράμματα δεν έχουν καλα αποτελεσματα παρά μόνο για απλά παιχνίδια. Πάντως η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Για να δούμε
 8. Σχεδόν πάντα τα conversions ήταν μάπα εκτός από ορισμένα που έδωσαν λίγο σημασία πχ Bubble Bobble, Shinobi στα 8μπιτ, Rainbow Islands η μερικά άλλα που δεν είχαν κίνηση και ήταν κάπως πιο εύκολο να τα φτιάξουν όπως το Rodland. Τις πιο πολλές φορές ήταν αρπαχτές δηλαδή βάζανε κάτι που το ονομαζαν πχ Outrun σε ένα κουτί και το πουλάγανε τα χριστούγεννα και θησαυρίζανε. Προγραμματιστές ήταν κάτι 18χρονα που είχαν μάθει Basic πριν 1 χρόνο και συνήθως και αυτούς δεν τους πληρώνανε
 9. Τρέχει ψηφοφορία ποιο είναι καλύτερο, Ghosts 'n goblins η Ghouls 'n ghosts; Δύσκολο ερώτημα
 10. Οσο αστείο και αν φαίνεται ψάχνω emulator της προκοπής για το PS1 εν έτει 2017 για Windows που να κάνει τα εξής VSYNC ΣΕ 50/60 Hz (το λάπτοπ μου παίζει και τα 2 μετά από χακάρισμα) Integer scaling με ή χωρίς bilinear φίλτρο Να μην έχει προβλήματα στον ήχο Να παίρνει έξτρα shaders κλπ Δοκίμασα pcsxr 1.0.0.1, ένα σωρό plugin, vsync δεν κάνει, το Castlevania SOTN που κάνω δοκιμές δεν έχει ομαλό scrolling, και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα πίξελ είναι παραμορφωμένα εκτός και αν βάλεις bilinear φίλτρο. Shaders παίρνει ...ανάλογα το plugin. Προβλήματα στα γραφικά, ορισμένα sprites λείπουν (!) κλπ. Χαοτική κατάσταση. Ο ePSXe τα ίδια, κάπως καλύτερος -έχει ενσωματωμένο CRT shader και ούτε αυτός κάνει Vsync. Λιγότερα προβλήματα με γραφικά/sprites να λείπουν (!). Το Retroarch-PCSX Rearmed έχει τα πάντα... εκτός VSYNC. Σούπερ εικόνα αλλά δεν συγχρονίζει με τίποτα στο PC μου. Πολλά προβλήματα με τον ήχο. Οπότε έπεσα σε ένα παλιό emulator τον pSX 1.13 και ως εκ θαύματος και VSYNC, η οθόνη κυλάει σαν νεράκι και integer scaling και επιλογή αν θες η όχι bilinear και επιλογή ανάλυσης. Ο ήχος τέλειος. Του λείπουν μόνο οι shaders. Μπορώ να βολευτώ και με αυτόν αλλά λέω ας ρίξω μια ερώτηση μήπως ξέρει κανένας τίποτα παραπάνω για το θέμα.
 11. Σύνδεση 2600 με TV

  Απο ότι θυμάμαι είχα ένα Atari ST και είχε το ίδιο καλώδιο RF και όταν έβαζα αυτόματη αναζήτηση προσπερναγε το κανάλι που έδινε σήμα ο ST και έκανα manual αναζήτηση. Σε μια σύγχρονη 14αρα CRT όλα αυτά.
 12. Το είχα σε Amiga και ποτέ δεν δούλεψε. Και είχα δώσει γύρω στα 30-40 χιλιάρικα για καλώδια (serial? Δεν θυμάμαι είναι και 20+ χρόνια) και κάτι δισκέτες που είχαν ένα πρόγραμμα που διάβαζε τη βιντεοκασέτα υποτίθεται. Με αυτά τα λεφτά αγόραζες ένα Megadrive τότε. Τρελό fail.
 13. DF Retro - Saturn vs PSX

  Περί Dreamcast κατά πάσα πιθανότητα μόλις βγήκε το PS2 με το DVD κλπ οι πωλήσεις της Sega έπιασαν πάτο και επειδή προφανώς το έδιναν ήδη τζάμπα δεν τους έπαιρνε να ρίξουν άλλο την τιμή ενώ η Sony ως γνωστόν πούλαγε πάντα κάτω από το κόστος, αφού έχει απόθεμα δισεκατομμύρια δολλάρια. Αν και το Dreamcast είχε τρελή υποστήριξη από την Capcom, όπως είχε και το Saturn δεν έφτανε. Έλειπαν οι Square, Konami, Namco κλπ. Για την ιστορία η Konami είχε ανοίξει βεντέτα με τη Sega απο τη δεκαετία του '80 και δεν έβγαζε παιχνίδια για κονσόλες της Sega εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (είχαν σκοτωθεί για το ηλεκτρονικό frogger).
 14. DF Retro - Saturn vs PSX

  Το Saturn δεν είχε παιχνίδια, τα 3rd party το είχαν ξεγραμμενο και ως γνωστόν σε 3D το PlayStation απέδιδε καλύτερα. Μετά η Sega το σκότωσε στα 2-2,5 χρόνια ζωής όπως ακριβώς έκανε και με το Dreamcast. Από το 1995 μέχρι το 2001, σε 6 χρόνια είχε βγάλει 2 κονσόλες και τις είχε σκοτώσει και τις 2.
 15. Xeno Crisis νεο παιχνιδι για το Mega Drive

  Το παιχνίδι πέρασε τον αρχικό στόχο των 26.000 σε 40 ώρες και φαίνεται πως θα είναι τεράστια επιτυχία. Τα γραφικά τα φτιάχνει ο Henk Nieborg (Lionheart-Flink-Lomax-Shantae Risky's Revenge-Shantae Pirate's curse κ.α) και έλεγα καλά ποιός έκανε αυτά τα γραφικά. Μιλάμε για εξαιρετική δουλειά, άλλο επίπεδο.
×