Jump to content

Shinobi

Members
 • Content Count

  1.328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Shinobi last won the day on November 8

Shinobi had the most liked content!

Community Reputation

12.523 Excellent

About Shinobi

 • Rank
  RetroMasteR
 • Birthday 10/05/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το ηξερα απο φωτογραφιες στα περιοδικα αλλα στο χωριό που έμενα το black tiger δεν το είχαν φέρει ποτε ουτε είχα την (μάπα) έκδοση για αμιγκα έτσι επι της ουσίας το παιχνίδι το έπαιξα μόλις έγινε διαθέσιμο στο mame και εκεί που άρχισα να λιωνω σε αυτό το παιχνίδι ηταν σε μια έκδοση του mame στο PSP. Πορωση μεγαλη. Και σήμερα μόλις βρω χρονο θα κάτσω μια στο mame να γουσταρω ξανά
 2. Το Black Tiger ειδικα είναι έπος, στα top 5 η στη χειρότερη top 10 arcade που έχω παίξει. Ανώτερο απο πολλά αλλα της capcom που πολύ συχνα αναφέρονται όπως Cadillacs, Final fight και άλλα και πολύ ανώτερο απο κάτι Rygar που πρωι βράδυ ακούς παντού. Τα έχει όλα, γραφικαρες-ήχο και gameplay που σήμερα δεν το βγάζουν οι σημερινοί δημιουργοί ουτε 10 χρόνια να φτιάχνουν ενα παιχνιδι. Η πλάκα είναι οτι ενω είναι ενα απο τα καλυτερα της capcom ίσως το καλυτερο παιχνιδι για μένα δεν έχει καθόλου ports μονο κάτι της πλάκας για Amiga-ST και 8μπιτα.
 3. Σε αυτή την περίοδο που λέμε ήξερα ενα τυπο στο χωριό ο οποίος είχε φράγκα και ανακατεβοταν με τα κομπιούτερ και είχε ανοίξει ενα μαγαζί για να περνά την ωρα του, για να χαμε να λέγαμε δηλαδή αφού όπως είπα ο τύπος είχε φράγκα και δεν είχε αναγκη να έχει κανένα μαγαζί για να τη βγάλει. Στο πίσω δωμάτιο απο το μαγαζι είχε μεγαλο αριθμο απο ρετρομηχανηματα απο spectrum μέχρι Dreamcast, ps1, ps2, μπορεί να ειχε και 10 ρετρο-pc 486/pentium 1-2-3 με voodoo 3 3000, κάτι απίστευτες CRT 21" TV Philips και δεν συμμαζευεται. Εβρισκες τα παντα μέσα εκεί, απο γνήσια mgs1, FF7-8 και ενα σωρό και το θέμα που είναι, οτι για τον τυπο όλα αυτά τα αντικειμενα δεν είχαν καμια συναισθηματική αξία αφού ασχολιόταν μονο με το πιο ιν τελευταιο μηχάνημα που είχε αγοράσει πχ το Xbox 360. Εκείνη την περίοδο μπορουσα να έχω σηκώσει ενα φορτηγό κονσόλες PC και παιχνιδαρες για ενα κομματι ψωμί. Μην πω και τζαμπα. Μονο να πω οτι το FF7 και 8 τα χάρισε τότε σε ενα λαμογιο που γύριζε εκεί στο μαγαζί γιατί τα βαριοταν λέει. Χαρακτηριστικά θυμάμαι οποτε έμπαινα μέσα ενα Dreamcast πεταμένο στο πάτωμα σε μια γωνία με τα καλώδια παραμαζωμα και 7-8 CD με γνήσια παιχνίδια, τα dualshock τα εβρισκες κάτω απο τραπεζια, απο χαλιά δηλαδή μια χαοτική κατασταση.
 4. Δεν είναι κακό αλλά δεν είναι ιδιας ποιότητας με black tiger, shinobi και άλλα κατα τη γνώμη μου. Μάλλον είναι πολύ δύσκολο για τα γούστα μου και δεν μου κανει κλικ το όλο σκηνικό και το gameplay του.
 5. Τα τρελα λεφτα πεφτανε στο Street Fighter 2, όταν το είχαν φέρει τέλος '91 κάπου εκεί περίμενες στην ουρά να παίξεις. Είχε τα πιο καλά γραφικά στα ηλεκτρονικά τότε αυτό το παιχνίδι. Θυμάμαι μετά φέρανε και την Champion Edition όπου έπαιζες και με τους μεγάλους κακούς και είχε και διαφορετικά χρώματα. Αυτή αρκετά πιο αργά τέλος 92 εκεί και δεν έκανε γκελ.
 6. Μοναστηράκι εκεί αρχές 2000 με 2004-5 έβρισκες τρελά πραγματα. Θυμάμαι κάτι 6128 πεταμενους στο δρόμο για 15-20€, κασσέτες SNES 1 χιλιάρικο η μια, έχω πετύχει μια φορά ενα τυπο και είχε μια κούτα γεμάτη με 486 motherboard πληρη και τα έδινε 10€ το ενα τώρα κοστίζουν επι 20 lol.
 7. Ποσο θυμάστε να πουλάνε ρετρο μηχανήματα στο παρελθον; Έχω αγοράσει Dreamcast 20€ και Spectrum 48k (ίδιο σασί με 48k+ χωρίς το σήμα του Sinclair) αλλά τοσα και μάλιστα ο πωλητής ηταν φραγκοφονιας. Θυμάμαι να πουλάνε Amiga 500 για 50€ μπορεί και λιγότερα γύρω στο 2003-4. Μια 500 plus που έχω την αγόρασα τώρα 130€ και με ζημιά lol. Έχω πετύχει στο Μοναστηράκι να σκοτώνουν SNES στον παγκο για 5 χιλιάρικα εκεί γύρω στο 2003.
 8. Στο human killing machine υπάρχει ζουμί, πρεπει να είχε γίνει review σε Atari st στο πίξελ οπου είχε πάρει μια καλη σχετικα βαθμολογία. Βλέποντας τα καλά γραφικά, η CRT παντα κολακευει αυτά τα παιχνίδια το πήρα σε αμστραντ και εντάξει εννοείται απογοήτευση, λες πλάκα μου κανεις εγώ αλλα είδα στο περιοδικο. Παρόμοια απογοήτευση είχα πάθει και στο super hang on σε αμστραντ που είχα δει review σε st (στο sprite μάλλον) και το πήρα, φυσικά καμια σχέση, μονόχρωμο αργό και κακά controls. Παρολα αυτά τα 2 παιχνίδια αυτά τα έλιωσα, τοτε δεν ειχαμε και ίντερνετ να κατεβάζουμε 1.000 ρομ πιάσε το ενα ασε το άλλο. Αυτα ειχες αυτά επαιζες
 9. Κρίμα που δεν επιτρέπεται να γράψω για αμιγκα θα έγραφα τουλάχιστον 50 φολες που δεν θα ξαναεπαιζα σήμερα. Απο κονσόλες-arcade θα έπαιζα ξανά MGS1 PS1 Cave story (PSP) Shinobi mame Minish cap gba Black tiger mame Devil may cry 1 PS2 Δεν θα ξαναεπαιζα MGS2 (πολύ βίντεο..) Tiger road mame. Κάτι με χαλάει σε αυτό το παιχνιδι, μάλλον δεν είναι τυχαίο που δεν το θυμάται σχεδόν κανένας πλέον ουτε αναφέρεται πουθενά. Chuck rock 1-2 είναι πατάτες κατα τη γνώμη μου. Όταν ημασταν 13-14 μπορεί να μας άρεσε ο φτωχός σχεδιασμός και τα χαζα επίπεδα σήμερα όχι. Σίγουρα είναι και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι τώρα
 10. Επαιζα παιχνίδια στον 8μπιτο που δεν θα τα έπαιζε σήμερα ουτε ναυαγός. Human killing machine και hopping mad σε CPC. Το ποσο τραγικα ηταν δεν λέγεται για κάποιο λογο όμως τα γουσταρα και έπαιζα συνεχώς. Επίσης ενα άλλο νομιζω road runner σε CPC. Αλλη καταδίωξη αυτό. ΥΓ το hkm πρεπει να το είχα πάρει και οριτζιναλ !
 11. Αν πάρεις L στην αρχή καλυτερα κάνε ρεσετ γιατί η ζημιά που κανεις είναι πολύ μικρή η μάλλον το εύρος που πιάνει το όπλο είναι μικρο και μέχρι να πάρεις το 2ο μπόνους εχεις χασει τους μίσους εχθρούς. Στην αρχή θες ενα V και μετα το κοκκινο C/R. Πάντως είναι βασικό η απομνημόνευση των επιθεσεων, δεν είναι και τόσο δύσκολο σε 2 λεπτά παιχνιδιού
 12. Λοιπόν οι εντυπώσεις μου για το παιχνίδι Γενικά για nes είναι εντυπωσιακό παιχνίδι, τα γραφικά όχι τόσο, όσο η ταχύτητα που κινούνται τα πάντα και πόσα αντικείμενα βλέπεις στην οθόνη. Υπάρχουν στιγμές όμως που κάνει slowdown όταν μαζευτουν καμιά 15ριά sprites στην οθόνη αυτό μάλλον είναι θέμα του nes και όχι φαντάζομαι του emulator. Οσον αφορά το σκορ αν χάσεις μια ζωή χάθηκες, χάνεις όλα τα μπόνους και πάλι απο την αρχή οπότε πρέπει να απομνημονεύσεις τα pattern των εχθρών και ποιά είναι τα καλά όπλα. Από ότι είδα τα μπλε V η F και τα κόκκινα C η R είναι τα καλύτερα αμα όμως φτάσεις να πάρεις 4 (τόσα νομίζω βγάζει συνολικά) ότι και να έχεις διαλέξει θα κάνεις μεγάλη ζημιά, θέλει όμως προσοχή γιατί κινείσαι πολύ γρήγορα και ανα πάσα στιγμή πέφτεις επάνω σε κάποια σφαίρα αντιπάλου και πάει χαμένος ο κόπος.
 13. Το πάλεψα. Υπάρχει λίγο ακόμα περιθώριο
×