Jump to content

Shinobi

Members
 • Content Count

  1.373
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Shinobi

 1. Πάντως το jaguar αν και δεν ηταν το καλυτερο 2D όπως γράφτηκε ηταν πολύ ισχυρό σε αυτό τον τομέα. Άσχετο που ηταν πλήρης αποτυχία λόγω της αταρι που κανένας δεν ήθελε να κανει δουλειές με τον Τράμιελ (τους την είχε φέρει άπειρες φορες στο παρελθόν). Σε 2D η σειρα ηταν Neo geo, Saturn, Jaguar. Αλλά με τα λεφτά που κόστιζε το 1ο και την μη διαθεσιμότητα του 2ου είχες jaguar, απο την αλλη λόγω Τράμιελ δεν είχες παιχνίδια. Οποτε παλι σε md-snes κατέληγες η σε A500. Η Amiga cd32 είχε την ικανοτητα να έχει κάποια καλά port απο PC και αρκετά παιχνίδια επιπέδου MD-Snes αλλά ως εκεί. Δεν έπιασε ουτε αυτή λόγω της διαλυμένης commodore και του κακού software (μετριες συνήθως αντιγραφές παιχνιδιων απο αγγλικά software houses).
 2. Κι εγώ αν το είχα πάρει γνήσιο θα είχα φρικαρει έχοντας παίξει το ηλεκτρονικό πρωτα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα όσο απελπισμένος και να είσαι δεν παίζεται. Γραφικά, κινηση για τα μπάζα ήχος δεν υπάρχει. Τρελή απάτη. Αμα το βγαζανε έτσι σε Νιντέντο που υπήρχε quality control θα τους είχαν βάλει φυλακη για εξαπάτηση
 3. Τι πατάτες βγαζανε και τι αρπαχτες κάνανε.. Ουτε στον σπεκτρουμ δεν παίζεται. Άθλια μεταφορά. Ακόμα και σε Amiga και ST είναι χάλια, μονο σε C64 κατι λέει. Πεταγανε εκεί ενα κουτί με μια πρόχειρη εκδοση που έφτιαξε ένας μαθητής γυμνασίου τζαμπα, λεφτά δινανε μονο για την άδεια και κονομαγανε. Απο τις πιο μεγάλες αρπαχτες αυτό το παιχνίδι.
 4. Αφού βάζεις που βάζεις shoot em up βάλε κανένα καλό, κανενα R-Type σε master system, κανένα Salamander σε C64, υπαρχουν δεκάδες και η καλύτερη κονσόλα απο οτι ξέρω για τέτοια είναι η PC engine.
 5. Shinobi

  Xeno Crisis νεο παιχνιδι για το Mega Drive

  Το Soundtrack της πρώτης περιοχης. Απίστευτο αποτέλεσμα για megadrive. Και αλλες εκδόσεις έρχονται για switch, ps4, Xbox one, φυσικά και PC, neo geo, Dreamcast.
 6. Το έχω κι εγώ γνήσιο, ήταν αξιοπρεπής μεταφορά. Σε 6128 έχω πολύ πράμα γνήσια πεταμενα σε κάποια κούτα στην αποθηκη. Μερικά που θυμάμαι Double dragon (καλη μεταφορά),shinobi, chase HQ (πολύ καλο), 1943, karnov, super hang on, human killing machine, outrun, RoboCop, renegade 3, shadow of the beast, purple Saturn day, Crazy Cars 1, crazy cars 2, και πολλά άλλα. Γύρω στα 50 οριτζιναλ πρεπει να εχω. Δεν ξέρω αν θυμάμαι καλά το outrun να είχε μια κασέτα με την μουσική του παιχνιδιού μέσα.
 7. Εντελώς τραγική όμως. Θυμάμαι ο δρόμος πήγαινε προς τα πισω σαν να έχεις βάλει όπισθεν. Ήχο δεν είχε απολύτως τίποτα ουτε καν εφέ. Και αυτό πρέπει να το είχα πάρει γνήσιο σε 6128. Ειχαμε λεφτά για πέταμα τότε.
 8. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  Τελευταία έπεσε στα χέρια μου ενα Wii και έχω ορισμένες απορίες. Ποια παιχνίδια είναι τα καλύτερα στη κονσόλα αυτή; Ποια είναι τα καλύτερα προσεγμενα virtual console που αξίζει να ασχοληθεί κανείς γιατί λογικά τα πιο πολλά υπάρχουν και σε emulators; Δηλαδή καλή εικόνα, καλή ταχύτητα, features, γιατί το streets of rage που δοκίμασα παίζει πιο καλά στο mednafen! Γιατί βλεπω το χεράκι από το ασύρματο χειριστήριο κοντά στη τιβι στο 1 μετρο αλλά στα 3-4 μέτρα δε το βλέπω αλλά το χειριστήριο δουλεύει κανονικά (ο σταυρος και τα κουμπιά σε emulators δουλεύουν) Η εικόνα είναι ψιλοαθλια γιατί έχει καλώδιο composite, έχει βγει καλώδιο RGB; Ρωταω επειδη λίγο που έψαξα είδα ότι παίζουν πολλές μουφες που δεν είναι RGB. Το retroarch το έχω περάσει αλλά δε σώζει όταν κάνεις quit τις ρυθμίσεις; Τι παίζει; Η εικόνα σε TFT με το καλώδιο composite είναι τραγική πραγματικά, άντε λίγο καλύτερη από απλό RF.
 9. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  Και κάποια παιχνίδια της Nintendo που έχουν αντιγραψει οι άλλοι είναι κακέκτυπα πχ έπαιζα crash team racing στο PSP την ps1 έκδοση και δεν παίζεται ουτε σε ερημονήσι αν έχεις παίξει στο Wii το Mario Kart. Χαμηλό frame rate και μέτριο gameplay και υποτίθεται πως είναι απο τα καλυτερα παιχνίδια του PS1.Ενω στο Wii εχεις ωραια γραφικά και το παιχνιδι παιζει ακατεβατα 60 fps συν οτι είναι πολύ πιο καλά σχεδιασμένο το gameplay.
 10. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  Για την δουλεια που θέλω να κάνω εγώ δεν μου έκανε το Xbox γιατί δεν βγάζει σήμα 240p. Το να μπορω να παίξω επίσης όλους τους τίτλους του GameCube είναι καλοδεχούμενο οποτε Wii vs Xbox σημειωσατε 1 για μένα. Αν ηταν να παίζω retroarch σε TFT οθόνη στο xbox μένω και με το PC.
 11. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  Παιζει σουπερ σε Wii, σε γνήσιες αναλύσεις cps1, NES, mega drive, mame2000,SNES και τα λοιπά. Είναι το ίδιο retroarch όπως στο PC με λιγότερα cores ομως. Διάφορα εξωτικά cores δεν υπαρχουν, έχει όμως ολα τα κλασικά συν cave story, sinclair spectrum (Fuse), doom κλπ όλα σε 224-240p δηλαδή με κανονικά scanlines
 12. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  Εχοντας την κονσόλα αυτή έχεις στην ουσία όλες σχεδόν τις κονσόλες τις Nintendo (NES-SNES-GBA-Gamecube) σε ορίτζιναλ αναλύσεις συν αρκετές της SEGA (Master System-Megadrive) και PC Engine, Spectrum, Arcades και δεν συμμαζεύεται. Δηλαδή μιλάμε για μια τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων τη στιγμή που το Xbox δεν είναι καν ικανο να βγάλει 240p οπότε το Wii είναι η ισχυρότερη κονσόλα που βγάζει 240p.
 13. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  Μονο το resident evil 4 GameCube που παίζω τώρα και έχω λιώσει παιζει να είναι το καλυτερο παιχνίδι που έχω παιξει. Με Classic controller παίζω κοτσαρισμενο στο ασύρματο και παιζει καμπανα. Παιχνιδαρα απο τις λιγες. Και το Mario kart Wii είναι παιχνιδαρα αν και θα ήθελα να είναι πιο δύσκολο λίγο. Τα γραφικά πάντως που γενικά ακούγονται παράπονα, στην Trinitron που το έχω συνδέσει (RGB) είναι φανταστικά και σε υψηλη ανάλυση και σε χαμηλή εννοείται.
 14. Shinobi

  Playstation Classic (Mini Console)

  Διάβασα κι εγώ οτι έσπασε και βάζεις ενα USB που εχεις ετοιμάσει πριν με παιχνίδια και βάζει έξτρα πράμα μέσα. Όπως και να έχει μιλάμε για fail. Υψηλη τιμή, τα πρωιμα 3d παιχνίδια δεν έχουν γεράσει καλά, ο μόνος τροπος να παίξεις αυτά τα παιχνίδια είναι σε CRT για να εξομαλύνει κάπως τα χοντροκομμένα πίξελ. Θα περίμενα από την Sony ισχυρότερο hardware και σοβαρή δουλεια στον emulator, στα shaders και στο UI, έτσι θα είχε ενα νόημα. Το NES mini ήταν πολύ πιο προσεγμένη δουλειά. Εξάλλου με τα ίδια και λιγότερα λεφτά παίρνεις ενα pi, και κυκλοφορανε και κονσόλες android επίσης με TV out που παλι κανουν την ίδια δουλεια. Έχω μια που παιζει σε TV και με retroarch εχεις τα παντα στην ιδια τιμή. Παιζει τα παντα απο ps1 και κάτω
 15. Shinobi

  Resident Evil 0 (Review)

  Κονσολαρα το GameCube, τώρα παίζω το 4 σε Wii, μόλις τελειώσω θα τα πιάσω όλα και απ'οτι φαίνεται με τους τιτλους που έχει αυτή η κονσόλα θα παίζω καιρό. Άνετα η καλύτερη κονσόλα της γενιάς της, σίγουρα στις 5-10 καλύτερες κονσόλες όλων των εποχών κατα τη γνώμη μου. Και δεν την λες και αποτυχημένη με καμια 30ρια εκατομμύρια πωλησεις με αντίπαλο το PS2 (που είναι χειρότερη κονσόλα απο το GameCube και σε specs και σε τιτλους).
 16. Shinobi

  Nintendo Wii απορίες

  1,5 χρόνο έχω την κονσόλα και πρεπει να πω οτι αξιζε τα λεφτά της. Φοβερή διασκέδαση με δεκάδες τιτλους GameCube, μερικούς τιτλους Wii και φυσικά ενα φορτηγό emulators όλα σε CRT με rgb πραγματική απόλαυση. Τώρα παίζω resident evil 4 GameCube έκδοση όλα τα λεφτά. Και το Mario kart Wii είναι φοβερο. Με βλέπω να παίζω χρόνια και αν χαλάσει χτυπά ξύλο θα πάρω κι άλλο η μήπως να το πάρω απο τώρα πριν ανέβουν οι τιμες lol
 17. Το Risky Woods έχει 16 και βάζει αλλά 16 με χρήση hardware sprites στο παρασκήνιο (δηλαδή με τρικ) και το agony έχει 8+7 και αποχρώσεις copper στο παρασκήνιο. Δεν σήκωνε παραπανω το όχημα όπως είπα. Με 32 σε ενα μόνο layer θα γονατιζε Edit 1 μιλάμε για παιχνίδια με κινηση σε πληρη οθόνη πάντα Edit 2 το agony πρέπει να έχει και hardware sprite την κουκουβάγια
 18. Το Batman μοιάζει να είναι το ίδιο σε ST-Amiga αλλά νομιζω παιζει κάπως καλυτερα σε Amiga. Υπαρχουν διάφορες δεν είναι straight port, η εισαγωγική εικονα είναι μεγαλύτερη σε Amiga, η μουσική είναι καλύτερη και πρεπει να έχει και καλυτερο frame rate. Η βαση σίγουρα είναι η εκδοση του ST δηλαδή τα γραφικά είναι τα ίδια αλλά δεν πρεπει να είναι άμεσο port. Απο την αλλη ποσο καλυτερα γραφικά θα έβγαζε η Amiga; Ζήτημα να είχε κανένα hardware sprite και να έβγαζε μερικά χρωματα ακόμα. Τα πιο πολλά παιχνίδια του ειδους έτρεχαν σε 16 χρωματα σε Amiga, δεν σήκωνε παραπανω το όχημα.
 19. Shinobi

  Shenmue-7 χρόνια

  Αυτό το παιχνίδι λίγο έχω παίξει σε DC emulator και φαινόταν πολύ ενδιαφέρον. Τελικά ποτε δεν βγήκε 3 (?). Πάντως το στορι ηταν καλό βλακεία τους που δεν έβγαλαν τρίτο μέρος, όπως βλακεία τους που σκότωσαν την κονσόλα νωρίς. Όπως γράφει ο φίλος πιο πριν το 2 ξεπούλησε αμέσως μόλις βγήκε αυτό κάτι έχει να πει.
 20. Shinobi

  Kung fu master

  Σε αμστραντ το έπαιζα κι εγώ μανιωδως. Δεν ηταν τελείως χάλια πάντως.
 21. Δεν είναι ψεμμα οτι super frog, Mr nutz και κάτι ruff n tumble είναι μετριότατα παιχνίδια. Δυστυχώς η αμιγκα είχε την ατυχία να πιασει μονο στην Αγγλία οποτε η (κακη) αντιγραφή επεσε συννεφο απο τους υπερσυντηρητικούς άγγλους. Υπήρξαν και εξαιρέσεις κυρίως απο Γαλλία - Αμερική. Οτιδήποτε εβγαινε απο Αγγλία κατα κανόνα ηταν αντιγραφή κάποιου αλλου παιχνιδιού. Και επίσης δεν το είχαν τόσο πολύ να πουσαρουν το μηχάνημα όσο πχ οι γερμανοί.
 22. Shinobi

  Amiga VS 16 Bit Κονσόλες

  Τρελή φολα το home alone. Ουτε απο πειρατή δεν θα το αγοραζα. Λογικό τι παιχνιδι να βγαλεις απο μια τέτοια ταινια.
 23. Shinobi

  Rescue on Fractalus

  Καλα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο κάτι μαυρες γραμμές με 2 χρωματα καφέ και κίτρινο. Πάντως έχει ενδιαφέρον τι κόλπα σκεφτόταν για να βγάλουν ψευδο3D την εποχή εκείνη. Όταν είχα πρώτο-παίξει το driller σε αμστραντ είχα πάθει πλάκα παρόλο που είναι slideshow σχετικα
 24. Shinobi

  Amiga VS 16 Bit Κονσόλες

  Η αμιγκα είχε ενα mode 64 χρωμάτων που σχεδόν ποτε δεν χρησιμοποιήθηκε για τους λόγους που έγραψα συν μνήμη, ταχύτητα επεξεργαστη, είχε μεγαλύτερη παλέττα απο το megadrive, καλύτερη ανάλυση συν άλλο ενα mode 4096 χρωμάτων για στατικές (και εδώ πρόβλημα μνήμης-αποθηκευτικου χώρου). Τέλος κατα πολύ ανώτερο ήχο. Κατα τη γνώμη μου όταν βγαζεις ενα μηχάνημα με κάποια features φροντίζεις να τα "σηκώνει" γιαυτό απο μια αποψη η αμιγκα ηταν λίγο (μάλλον σίγουρα) ενα μηχάνημα του 1984 οπου πειραματίστηκαν σε καποιες νέες τεχνολογίες. Που όμως το 1992 ο ανταγωνισμός τις είχε φτασει και ξεπεράσει.
 25. Shinobi

  Amiga VS 16 Bit Κονσόλες

  Εγώ να προσθέσω ότι ο Βlitter που κινούσε τα sprites της Amiga ήταν πολύ κατώτερος από τις sprite engines που είχαν οι snes-megadrive που ήταν στην ουσία μικρά coin op με ικανότητα να μετακινούν 80-100 αντικείμενα 16χ16 ενώ ο blitter το πολύ 20-25 σε γλώσσα μηχανής πάντα. Ο ίδιος ακριβώς blitter μπήκε και στις AGA οπότε οι βελτιώσεις ήταν μικρές/ελάχιστες. Απλά μπήκε ένα mode 256 χρωμάτων και ελεγκτής σκληρού δίσκου IDE για να έρθει πιο κοντά στα PC της εποχής που τα adventures τοτε μεσουρανούσαν. Η CPU είναι μικρή για την εποχή σε ένα μηχάνημα που δεν παίρνει εύκολα κάρτες επέκτασης (ισάξια ενός μικρού 386). Με όλα αυτά ενώ η A500 μπορούσε στην θεωρία να βγάλει καλύτερα γραφικά από ένα megadrive και η A1200 από ένα SNES και με πολύ καλύτερο ήχο από megadrive, έκανε παραχωρήσεις (λιγότερα χρώματα κλπ) για να μπορέσει να παίξει αξιοπρεπώς το πρόγραμμα. Εχω ξαναγράψει ότι η πληγή της Amiga ήταν ο σχετικά αδύναμος blitter που ήταν πολύ καλός για το 1988 με ανταγωνισμό επιπέδου NES αλλά λίγος το 1992 με ανταγωνισμό επιπέδου SNES. Επίσης οι καλοί τίτλοι χρησιμοποιούν ένα σωρό τρικ για να φαίνονται και καλά περισσότερα χρώματα (copper, sprites και άλλα).
×