Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins

Captain Kal

Members
 • Content count

  1.554
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3.943 Excellent

About Captain Kal

 • Rank
  RetroNuts!
 1. Playstation 5

  Έχεις δει τι γίνεται με τις τιμες, των GPU τώρα τελευταία? Με την τιμή μιας Vega 56, αγοράζεις και ps4 pro KAI xbox one x!!!
 2. Nintendo Switch

  Δεν ξέρω αν παίζεις τέτοια, αλλά αν ναι, ετοιμάσου να ρίξεις πολύ "μπινελίκι" στο μηχάνημα!!! Κρίμα που δεν έχουν μεταφέρει το "Galaxy of Fire 2". Είναι το καλύτερο της τριλογίας, και το έφτιαξε η Rockfish Games, του Everspace.
 3. Το τέλος του PS Vita(?)

  To 3DS είναι εξαιρετικό, ειδικά τώρα με τις μεγάλες οθόνες!! Επίσης θα σύστηνα και το πρώτο PSP!! Το καλό με τα φορητά, είναι ότι μπορείς να τα αγοράσεις όλα, και να τα κουβαλάς μαζί σου, γιατί δεν πίανουν χώρο!!!!!!! Και είναι αιώνες μπροστά παό τα κινητά, απόα άποψη χειρισμού!!
 4. Kung Fury και λοιπα 80s revival movies

  Απλά αχαρακτήριστο!!!!!!!!
 5. Analogue Super NT

  Δεν είναι emulator, γιατί το gamecard όντως βλέπει τα κυκλώματα που χρειάζεται να δεί για να δουλέψει, και δεν υπάρχει ένα ενδιάμεσο επίπεδο να κάνει την "μετάφραση". Ποιά είναι η διαφορά: Αν ήταν της Nintendo, τότε θα μιλούσαμε για ένα ακριβές αντίγραφο του SNES, αφού το μόνο που θα είχε να κάνει θα ήταν να μεταφράσει τα σχέδια της κονσόλας σε Verilog/VHDL, οι οποίες είναι γλώσσες περιγραφής hardware. Τι σημαίνει γλώσσες περιγραφής hardware: Φανταστείται κάτι σαν Lego, αλλά σε επίπεδο Low Level hardware, δηλαδή λογικές πύλες, μνήμη κ.ο.κ. Οι γλώσσες αυτές περιγράφουν που θα συνδιάσεις τα "τουβλάκια" αυτά, για να κατασκευάσεις ένα κύκλωμα ή κάτι πιο σύνθετο στην συγκεκριμένη περίπτωση το SNES. Οπότε το αποτέλεσμα, εάν είχε κάνει την δουλειά αυτή η Nintendo, θα ήταν μια καινούργια version του SNES με έξοδο HDMI. Επειδή δεν είναι όμως της Nintendo ούτε έχει γίνει με την άδεια της, πρόκειται μάλλον για αντίστροφη μηχανική (reverse engineering), που για να γίνει χρησιμοποίησε την δουλειά που έχει γίνει για τα software emulators. Επιγραμματικά: είναι νέο hardware αλλά δεν στηρίζεται στα αρχικά σχέδια, αλλά στην ομαδική δουλειά όλων αυτώ που έκαναν reverse engineer το SNES. Τα mini NES/SNES είναι emulators, γιατί έχουν ακριβώς το ίδιο Arm based hardware, και τρέχουν τους αντίστοιχους arm emulators. Είναι πολύ πιο φτηνό να το κατασκευάσεις έτσι, παρά να το μετατρέψεις σε Verilog/VHDL. (Και αναρωτιέται κανείς βέβαια ποιούς emulators χρησιμοποποίησε η Nintendo, και εάν είπε πουθενά κανα ευχαριστώ!!! ) Οι guru του hardware παρακαλούνται να με διορθώσουν , εάν υπάρχει λάθος στα παραπάνω, γιατί πάει καμιά δεκαετία που είχα ασχοληθεί λίγο με FPGA!!!!
 6. To Thrustmaster TopGun είναι κλασσικό. Παρήγγειλα πρόσφατα την USB έκδοση, γιατί έχει ακρίβεια που ούτε το HOTAS που χρησιμοποιώ συνήθως δεν έχει!!
 7. C64 mini - 29 Μαρτίου

  Αν και λόγω χώρου, και χρόνου το έχω γυρίσει στους emulators, δεν θα έλεγα όχι, σε κάτι τέτοιο!!! BTW πολύ καλύτερη η συμπεριφορά και η εμφάνιση του forum!!! Συγχαρητήρια στους admin!!!
 8. Δεν βρίσκεις αρκετά space games θέματα, γι' αυτό!!! Πάρε λοιπόν κάποια links να τα έχεις: https://www.rockpapershotgun.com/2018/02/01/the-best-space-games-on-pc/
 9. Spectre, Meltdown και emulation

  Ή να χρησιμομοιούν τις IP του δικτύου σου, και να διαμοιράζουν ο Θεός ξέρει τί!!!
 10. Emulation News - Νέες κυκλοφορίες

  Τί εννοεί ο ποιητής, άραγε?
 11. Snes Classic Mini

  Πιθανόν είναι beta έκδοση. Διαβάζοντας, μια συνέντευξη των developers, η τελική έκδοση έχει αρκετές διαφορές, από τις beta που κυκλοφορούν.
 12. Snes Classic Mini

  Το ίδιο και εγώ!! Και περιμένω πότε θα σκάσει μύτη, να το κατεβάσουμε!!!!
 13. Μου ήρθε μήνυμα ότι ανέβηκε στο Netflix.
 14. Ειλικρινά εξαιρετικές κατασκευές, και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση!!!
×