Jump to content

Captain Kal

Members
 • Content Count

  1.585
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3.955 Excellent

About Captain Kal

 • Rank
  RetroNuts!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Για τέτοιες εργασίες, σαν εμπορική λύση χρησιμοποιώ το Directory Opus το οποίο με έχει βολέψει αφάνταστα, και έχει μια "χορταστική" τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο. Επίσης ένα δεύτερο που χρησιμοποιώ, όταν θέλω να δω τι αρχείο καταλαμβάνει πολύ χώρο είναι το WinDirStat .
 2. Εγώ το σταμάτησα κάπου στην αρχή του Capaldi. Το έβγαλε και το Netflix, και πλέον μέχρι και να το κατεβάσω βαριέμαι!!!! . Αλλά με τον Moffat, άρχιζα να χάνω και την "'οποια" υπόθεση. Πολύ μπουρδουκλομένο έγινε. Θα ήθελα πάντως, να γινόταν ένα remastering στα παλιά επεισόδια του Baker, όπως πλέον γίνεται και με τα επεισόδια του Star Trek.
 3. Captain Kal

  Γαλλοβελγικά κόμικς...

  Δεν ξέρω αν είναι το σωστό tread, αλλά θυμάμαι ένα comic book, με τίτλο Γαλλικά Comics, και είχε την ιστορία δύο πιλότων, ο ένας κλασικός ήρωας και ο άλλος κλασικός γκαφατζής, χειριστές Mirage III (μάλλον). Σε αυτό που είχα διαβάσει (μέσα δεκαετίας 80), η υπόθεση αφορούσε την προώθηση του Mirage III στην Ινδία, και τους κακούς που προσπαθούσαν να το αποτρέψουν (με την κλασσική femme fatale που ερωτεύεται τον ήρωα!!!).
 4. Captain Kal

  RetroArch (PC)

  Δύο φορές έχει εγκατασταθεί, και δύο φορές έφυγε!!! Ποιό εύκολα φτιάχνω emulator στο matlab, παρά να αυτό το χάλι!!!
 5. Captain Kal

  Indies 2018/2019 - Αξιόλογα ευρήματα

  Indy πρόταση RTS/FPS, με indy τιμή: https://store.steampowered.com/app/645790/Home_Wars/
 6. Κατέβασε την δοκιμαστική έκδοση του JRiver Player, και θα το διαβάσει κανονικά. https://www.jriver.com/download.html
 7. Captain Kal

  Old PC Emulation, DosBox, ScummVm etc

  Αν δεν βάλουν D3D και shaders, δεν αλλάζω έκδοση!!!! Πλάκα πλάκα μέχρι και Win98 έχω βάλει και παίζω παιχνίδια!!!
 8. Captain Kal

  Αναζήτηση σύγχρονης οθόνης

  Σε 1920x1080 έχω αγοράσει αυτή: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01BIWNBSQ/ref=oh_aui_detailpage_o08_s01?ie=UTF8&psc=1 Την χρησιμοποιώ, τόσο σε gaming όσο και σε εφαρμογές όπως matlab, compiling και φυσικά ιντερνετ browsing. To Amazon την έστειλε μετά από δύο εβδομάδες σχεδόν, ενώ στην Ελλάδα την είδα κανά εξάμηνο αργότερα, και 80 ευρώ ακριβότερη.
 9. Αν θυμάμαι καλά, ήταν πολύ πιο compact από τα άλλα "παπάκια"!! Ωραίο μηχάνημα!!
 10. Τί έχουν τραβήξει και αυτοί οι δύσμοιροι!!!!
 11. Είναι παράδειγμα για το ποσό της ενέργειας που μπορούν να παράξουν, ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει κάτι που τις τροφοδοτεί. Το compact powerplant που ανέφερα πιο πάνω. E;an μπορείς να παράγεις ικανό ποσό ενέργειας, δεν δεσμεύεσαι από κάτι ασήμαντα πράγματα, όπως η βαρύτητα!!! . Νομίζω αυτό το βιντεάκι , τα εξηγεί πολύ καλά. Στην υλοποίηση αυτή, ναι. Αλλά παρόμοια αρχή είχαν και τα πειράματα με τον πυρηνικό κινητήρα, σε αεροσκάφη. Θέρμαιναν ατμοσφαιρικό αέρα, με την θερμότητα από τον αντιδραστήρα, και τον οδηγούσαν σε ακροφύσιο, σαν κανονική μηχανή jet. Στους κινητήρες ιόντων, επειδή δεν έχεις πολύ ισχύ, σε συμφέρει κάνεις πλάσμα το προωθητικό (propellant), και να το οδηγήσεις και αυτό σε ακροφύσιο. (Μπακαλίστικη γενικά εξήγηση!!! . Απλά για αναφορά. Μην τα πάρετε και της μετρητής!!!) Οπότε αντικαθιστάς το ντίζελ, με κάτι τέτοιο, και αρχίζεις το optimisation. Επειδή κακά τα ψέματα, έχουμε ακούσει πολλούς να λένε, ότι η σύντηξη είναι πολύ κοντά μας, οι τύποι του Skunk Works έχουν και την τρέλλα, και τα χρήματα να το πετύχουν. Δύο χρόνια έζησα εγώ, και πολύ πρόσφατα. Το σχόλιο πήγαινε στην χαμηλής έντασης καταστροφή που προκαλεί ο λιγνίτης, σε σχέση με τα πιο "εντυπωσιακά" ατυχήματα της πυρηνικής ενέργειας. Εταιρεία που έχει και θυγατρική στην Βέροια, που ασχολείται , με τέτοια συστήματα προώθησης. Και στην Βέροια φτιάχνουν τέτοια!!!
 12. Ανακατασκευάζονταν, πλήρως οι μηχανές και η εξωτερική θερμική θωράκιση. Γι' αυτό και ο χρόνος μεταξύ πτήσεων, μετριόταν σε μήνες και όχι εβδομάδες, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. (Αντίθετη φιλοσοφία, έχει η SpaceX, με τους modular επαναχρησιμοποιούμενους φορείς που χρησιμοποιεί!! Δεδομένου, ότι ακόμα και οι diesel locomotives είναι στην ουσία ηλεκτρικές, μια χαρά θα το σήκωνε το αεροσκάφος, εάν υπήρχε ένα compact power plant. Αλλα΄δεν είναι μόνο, να αλλάξεις την φιλοσοφία των κινητήρων, πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις την αλυσίδα υποστήριξης. Εκεί κολλάνε οι περισσότερες τεχνολογικές αλλαγές. Και όλο αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται, για να ζεστάνει αέρα στην ουσία!! Υπήρξαν προσπάθειες, για κάτι πιο προχωρημένο, αλλά ευτυχώς δεν ευοδώθηκαν!! . Πάντως πυρηνικές ηλεκτρικές μηχανές, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, με καλά αποτελέσματα! Οπότε αν τυχόν κατασκευαστούν compact fusion power plants, θα δούμε περαιτέρω εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών!!! Να προτείνω το κανάλι του Curious Droid, στο Youtube, για τέτοια θεματάκια!! Μεγάλη συζήτηση αυτή. Αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του Διαβόλου, αυτά είναι τα πιο φαντεζύ παραδείγματα. Αν ζούσες Κοζάνη - Πτολεμαϊδα, θα έβλεπες τι έχει κάνει ο λιγνίτης στην περιοχή!!
 13. Μην τα μπερδεύεις. Χρησιμοποιούσε και υδρογόνο σε υγρή μορφή, και άλλους δύο διαφορετικούς τύπους καυσίμων στερεών και υγρών, ανάλογα με την φάση της αποστολής. Αλλά το θέμα είναι ότι τα Shuttles ουσιαστικά, ανακατασκευάζονταν από την αρχή, ανάμεσα στις αποστολές, οπότε μιλάμε για ειδική χρήση πλέον!! Περιμένετε καμια δύο δεκαετίες, για ελεγχόμενη θερμοπυρινική σύντηξη. Μετά όλα θα γίνουν ηλεκτρικά!!!
 14. Captain Kal

  Amiga VS 16 Bit Κονσόλες

  Τελικά είναι θέμα γούστου!! Αντίθετα εγώ τρελαινομαι για αυτά. Τα παρισσότερα retroπαίχνιδα που παίζω, έχουν τέτοια οπότε μια accelerated Αmiga, έχει προβάδισμα απέναντι σε μια κονσόλα, σύμφωνα με το τί μου αρέσει. (Δείτε ή ακόμα καλύτερα πάιξτε Tokyo 42!!!!)
×