Jump to content

divined

Members
 • Content Count

  1.700
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2.588 Excellent

About divined

 • Rank
  RetroNuts!
 • Birthday 23/01/1974

Converted

 • Biography
  Computer Science & Electronic Engineering bachelor studies, cognitive science MSc

Converted

 • Location
  Cyberspace

Converted

 • Interests
  Computer Games, programming, computer administration, video consoles, retro gaming

Converted

 • Occupation
  Information Technology

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα Παραθέτω την συνέτευξη του κ. Τσέκουρα, ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στον κ. Οπλοποιό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων. Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για όποιον δεν έχει επισκεφτεί την έκθεση.
 2. divined

  Itochu vs Nortec

  Ακριβώς αυτό συνέβη. Μου έσπασε εντός εγγύησης δίχως να καταλάβω ακριβώς τον λόγο καθότι δεν θυμάμαι να προηγήθηκε πτώση ή χτύπημα. Έπαιξα ένα βράδυ προτού κοιμηθώ, το έβαλα στη θήκη του (υφασμάτινη να πω την αλήθεια) και κοιμήθηκα. Το πρωί κάπου πήγαμε οπότε δίχως να το ανοίξω το έβαλα στην τσέπη του μπουφάν και οδήγησα μέχρι τον προορισμό μου. Ίσως λίγο να πιέστηκα στην την πόρτα του οδηγού καθότι στον προορισμό μας, όταν το άνοιξα, το βρήκα με σπασμένη οθόνη. Τα υπόλοιπα τα ανέφερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η σημερινή αντιπροσωπεία δεν επισκευάζει όλες τις βλάβες και έχει την κατακριτέα κατά την άποψη μου πρακτική να προσπαθεί να σου πουλήσει νέα κονσόλα λόγω αυτής της αδυναμίας της.
 3. divined

  Itochu vs Nortec

  Πέρα απο τα ιστορικά να αναφέρω και τις εμπειρίες μου από την τρέχουσα αντιπροσωπεία, η οποία σε δύο περιπτώσεις προβληματικών 3DS (δικό μου και μίας συναδέλφου) δεν μας εξυπηρέτησε. Συγκεκριμένα, το δικό μου είχε σπασμένη άνω οθόνη. Περίμενα ότι θα την άλλαζαν με δικό μου κόστος. Αντί αυτού δέχτηκα τηλέφωνο ότι η αλλαγή οθόνης δεν είναι στα πλαίσια της συμφωνίας με την μητρική και ευχαρίστως θα μου το αντικαταστούσαν με το αζημίωτο σε ανταγωνιστική τιμή. Η οποία ανταγωνιστική τιμή ήταν πάνω κάτω αυτή της αγοράς. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Το έφτιαξα σε τρίτο τελικά με μισή τιμή. Το ίδιο ακριβώς είπαν στη συνάδελφο με εντελώς διαφορετικό πρόβλημα. Σαν να διακρίνω ένα μοτίβο εδώ. Ίσως να ήταν ακόμα παιδικές ασθένειες γιατί αυτά ήταν τον πρώτο χρόνο που άνοιξε αλλά δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω.
 4. divined

  Neo Geo Mini

  Κάπως έπρεπε να ξεχωρίσουν απο τον ανταγωνισμό. Γέμισε η αγορά με mini retro κονσόλες!!
 5. divined

  Amiga VS 16 Bit Κονσόλες

  Υπάρχουν δεδκάδες τρόποι για να παίξεις τα γνήσια Mario. Καλύτερα να επικέντρωναν τις προσπάθειες τους σε ανάπτυξη κάτι νέου και πρωτύπου για την αγαπημένη Amiga.
 6. divined

  The Legend of Zelda: Link's Awakening Review

  Καλημέρα Εμένα η άποψη μου για το παιχνίδι είναι θετικότατη. Το έπαιξα και εγώ αργά στο 3DS (έκδοση DX) και με είχε γοητεύεσει η περιπλοκότητα των μπουντρουμιών αναλογιζόμενοι τις τεχνικές δυνατότητες της κονσόλας. Η ποικιλία των όπλων είναι μεγάλη αν και δεν ξεφεύγει απο το κλασικό κλισέ της γκάμας των όπλων του Link. Όσον αφορά τη μουσική είναι θέμα γούστου. Κάποιοι δεν μπορούν να ανεχτούν πλέον τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τις υψηλές συχνότητες των 8-bit μελωδιών. Προσωπικά μου αρέσει όμως και θα έλεγα ότι δίκαια έχει πάρει υψηλή βαθμολογία. Γενικά είναι μία ωραία περιπέτεια και έδειξε τον δρόμο για τα υπέροχα Oracle of Ages/Seasons που κυκλοφόρησαν πολλά έτη μετά.
 7. divined

  Amiga model X

  Πολύ ρετρολαγνεία έχει πέσει τα τελευταία έτη με την ανακατασκευή κλασικών κονσολών, αρχής γενομένης με το NES mini. Έχω αυθεντική Amiga 1200 και δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ με emulation. Για όσος δεν έχουν αυθεντικό hardware και λαμβάνοντας υπόψη το κόστος απόκτησης μίας λειτουργικής για whdload Amiga (κόστος απόκτησης, accelerator και ίσως Indivision DVI/HDMI) τότε αποκτάει νόημα.
 8. Αναλυτικότατο. Το Wii U gamepad μία κατηγορία μόνο του αψηφεί κάθε νόμο της εξέλιξης! :-)
 9. divined

  Μπερδεμένος με το Wii

  Όλα τα Wii εκτός απο το Wii mini, που κυκλοφόρησε στο τέλος της ενεργής ζωής του, έχουν υποστήριξη wi-fi. Τα parental controls απο όσο θυμάμαι, περιόριζαν την πρόσβαση σε ορισμένα κανάλια της κονσόλας (wii shop κλπ) αλλά δεν έκοβε τελείως την πρόσβαση.
 10. divined

  Παρουσίαση EverDrive-GBA X5

  Γνωρίζουμε αν παίζει με DS Lite;;;
 11. divined

  Ataribox

  Το έλαβα και εγώ. Μόνο γενικολογίες γνωρίζουμε για αυτή την κονσόλα. Θα έχει ένα σύνολο ρετρό παιχνιδιών μέσω emulation και θα παίζει και σύγχρονα games δίχως όμως να γνωρίζουμε ποια και τι είδους θα είναι αυτά. Επικοινωνιακή σύγχυση το λέω εγώ. Αν ειδικά έχει τιμή κάμποσα εκατοντάδες ευρώ, το βλέπω να πηγαίνει άκλαφτο.
 12. divined

  Η γνωριμία μου με το Gamegear

  Συγχαρητήρια για το βίντεο μνημείο στο Game Gear. Πολύ δυνατή κονσόλα σε σχέση με το Gameboy αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσωπικά, δεν είχα ποτέ Game Gear αλλά είχα ασχοληθεί αρκετά με το Atari Lynx ενός πολύ καλού μου φίλου εκείνη την εποχή. Δύσκολα έπιανα το Gameboy μετά απο την εμπειρία του Lynx, φαντάζομαι το ίδιο θα αισθανόσουν και εσύ μετά το Game Gear.
 13. divined

  Snes Classic Mini

  Βρέθηκε τελικά ο ένοχος. Το HDMI splitter που χρησιμοποιώ. Δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία και φαίνεται ότι κλείνει στιγμιαία όταν πατιέται το 'RESET' στο SNES mini. Αυτό το αποσυντονίζει και χάνει το σήμα της εικόνας. Μόνος τρόπος για επανέλθει είναι να το κλείσεις. Δίχως να έκανα εξαντλητικό έλεγχο, φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα όταν το συνδέσω απευθείας στην τηλεόραση. Δεν ξέρω επίσης αν παίζει καλύτερα με HDMI splitter που έχουν δική τους τροφοδοσία. Σε γενικές γραμμές η κονσόλα είναι εύχρηστη και τα παιχνίδια τρέχουν σε 60fps (NTSC). Το rewind feature βολεύει για τα λάθη της τελευταίας στιγμής. Το Starfox 2 δεν το έπαιξα ακόμα αλλά το F-Zero είναι απολαυστικότατο στα 60 fps, πολύ καλύτερο απο την έκδοση VC του Wii U. Η κονσόλα σπάει εύκολα και δέχεται πάνω από 60 παιχνίδια αν δεν σε πειράζει που θα αναιρέσετε την εγγύηση σας. Τέλος, τα χειρηστήρια έχουν την αίσθηση των αυθεντικών καθότι είναι πλήρες ρέπλικες. Συστήνεται για όσους θέλουν μία συνεκτική πλατφόρμα να παίζουν τα SNES παιχνίδια τους.
 14. divined

  Snes Classic Mini

  Αγόρασα εχθές την κονσόλα αλλά εμένα μου κάνει το εξής περίεργο. Την συνέδεσα με το USB cable απευθείας πάνω σε Η/Υ, όπως είχα κάνει με το NES mini. Φαινόταν να δουλεύει καλά μπήκα στα παιχνίδια, έπαιξα λίγο. Με το που πάτησα όμως δύο - τρεις φορές το reset, η κονσόλα κόλλησε. Θεώρησα ότι είναι θέμα τροφοδοσίας, οπότε την συνέδεσα σε USB 3 hub με εξωτερική τροφοδοσία. Πάλι όμως έκανε το ίδιο. Δοκίμασα και με τον φορτιστή του κινητού και το ίδιο. Πολύ παράξενη συμπεριφορά. Λέτε να θέλει μόνο τον USB charger της Nintendo ή μου έτυχε η προβληματική; Και πάνω που άρχισα να λέω τι ωραίο είναι το rewind feature που έχει!!!
 15. divined

  Η Γνωριμία μου με τηv Amiga500

  Συγκηνιτικό το βίντεo tzehos. Απόψε θα ανοίξω την A1200 για να θυμιθώ τα παλιά. Την έχω στημένη και έτοιμη αλλά μέσα στην καθημερινότητα δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ ιδιαίτερα.
×