Jump to content

elephadas

Members
 • Content Count

  2.920
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by elephadas

 1. Δεν ξέρω, ίσως είμαι πολύ παλιομοδίτης, αλλά με ενοχλεί όταν άνθρωποι αποκαλύπτουν προσωπικά μυστικά άλλων, ειδικά όταν δεν είναι σε θέση εκείνοι να απαντήσουν. Ας πούμε αυτό για τη σχέση Παπαμιχαήλ - Βουγιουκλάκη. Μπορεί να ήταν αλήθεια μπορεί και όχι. Πάντως ο Γ.Μ. δεν το παρουσιάζει σαν προσωπική γνώμη ("αναρωτιέμαι αν τον παντρεύτηκε για να κάνει παιδί" ή κάπως έτσι), αλλά σαν κάτι σίγουρο, λες και του το είπε η ίδια η Α.Β. Αμφίβολο, αλλά όχι αδύνατο. Καλά, με ενοχλεί ακόμη κι αν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές βγάζουν προσωπικά τους στη φόρα δεκαετίες μετά, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος εκτός δημοσιότητας), αλλά ακόμη περισσότερο όταν το κάνουν άσχετοι. Και φυσικά, με δεδομένο και το επίπεδο της εφημερίδας, δεν απορώ που από μια μακρυά και ενδιαφέρουσα συνέντευξη διάλεξαν να βάλουν σαν υπότιτλο μια λεπτομέρεια που δεν αφορά τον συνεντευξιαζόμενο αλλά δυο σταρ με τους οποίους συνεργάστηκε. Πράγμα ταπεινωτικό για τον Γ.Μ., αλλά καλά να πάθει. Και άλλα που λέει καλύτερα να μην τα έλεγε, π.χ. αυτό για τον Βουτσά, διότι περισσότερο μοιάζει δείχνει ζήλεια για το ότι ο Βουτσάς έγινε πρωταγωνιστής ενώ ο Μαλούχος παρέμεινε δεύτερος.
 2. Διότι είναι οδηγός-τσακάλι και παρκάρισε κολλητά στον τοίχο και δεν χωρούσε να βγει. Βέβαια αν περνούσε ο τροχονόμος του Μποστ [θα] έπαιρνε τον αριθμό της και [θα] της έδινε τας "κλίσεις". Αυτές που δεν είχε πάρει ο Χάρρυ Κλυνν. Του οποίου ο συνοδηγός δεν δείχνει τάσεις θανάτου από γέλια.
 3. Και κατακτάτε και τον εκλεκτό της καρδιάς σας. Στην καρδιά του οποίου προφανώς δεν πέφτει λόγος αν θέλει να είναι οι αναγνώστριες της Βεντέτας εκλεκτές της. Αλλά τι περιμένετε? Αυτός είναι ο έρωτας σήμερα.
 4. elephadas

  Μια Ιστορία "Θησαυρός"

  Ε, ψιλοστημένη θα είναι κι εδώ η πόζα. Εντάξει, το αξύριστο είναι αυθόρμητο και το πονεμένο ύφος γνήσιο, αλλά το σεντόνι μου φαίνεται τοποθετημένο με αρκετή προσοχή. Οι αγκινάρες της Ερήμου πάντως είναι τελείως σουρρεαλιστικό. Αναρωτιέμαι ήταν ήμερες ή άγριες με αγκάθια? (Άουτς)
 5. elephadas

  Η Ιστορία μιας "Γυναίκας"

  Στο "Τελευταίο μετρό" του 1980 μου έκοβε την ανάσα.
 6. elephadas

  Μια Ιστορία "Θησαυρός"

  Όχι μια Περσίδα ό,τι κι ό,τι. Ακόλαστη Περσίδα. (Αν κρίνω από τη φωτογραφία της, ήταν εποχής Δαρείου και Παρυσάτιδος, οπότε σωστά δεν τη λέει Ιρανή). Θα περίμενε κανείς ότι κάτι που αφορά και ακόλαστη και Περσίδα θα είχε κάνει πολύν ντόρο και θα το θυμόμουνα, αλλά δεν.
 7. Κάτι τέτοια δύσπιστα έλεγε και ο Οιδίπους στον Τειρεσία και κατέληξε οφθαλμωρύχος. Μα τι νομίζετε ότι ρώτησε η κυρία αστρολόγα τον Αλδεβαράν και τον Πολικό? Για τη χούντα? Όχι βέβαια. Για προπό και λαχεία συμβουλεύτηκε τα άστρα (τζόκερ δεν είχε τότε). Αλλά άστρα ειν' αυτά, ό,τι θέλουν λένε. Κι έτσι αντί να προβλέψουν το πέσιμο του λαχείου προβλέψαν το πέσιμο της χούντας. (Κι η Πυθία κάτι τέτοια έκανε, άλλα τη ρωτούσαν για άλλα απαντούσε μέχρι που της βούτηξε ο Ηρακλής τον τρίποδα να πάει να φτιάξει δικό του μαντείο και έβαλε μυαλό για λίγο). Τι να κάνει κι η γυναίκα, περί χούντας της είπαν τ' άστρα, περί χούντας είπε ότι μάντεψε.
 8. Εγώ πια έχω μάθει να γνωρίζω το μωρό. Η μαμά μου μοιάζει πολύ διαφορετική σε κάθε φωτό (το είχα πάντα αυτό το πρόβλημα με τη Λάσκαρη, άλλαζε πολύ και δεν τη γνώριζα, ενω Αλίκη Β. ή Ξένια Κ. δεν άλλαξαν καθόλου για δεκαετίες)
 9. elephadas

  Η Ιστορία μιας "Γυναίκας"

  Το σκέφτηκα, διότι δεν είδα άλλο χρώμα ανάμεσα στις δύο λεπτές γραμμές, αλλά λέω δεν είναι δυνατόν, κοτζάμου άναξ υποσμηναγός?
 10. elephadas

  Μια Ιστορία "Θησαυρός"

  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν στέναξαν με τα μέτρα του Κ. Καραμανλή? Οι ελεύθεροι επαγγελματίες? Οι οδηγοί των στεναξάντων αυτοκινήτων? (Αλήθεια, πώς κάνει ένα αυτοκίνητο όταν στενάζει?) Οι σύζυγοι των στεναξασών νοικοκυρών? (Ίσως δύο στεναγμοί ανά οικογένεια, από νοικοκυρά και αυτοκίνητο, αρκούσαν). Γιατί τους αγνοεί αυτούς ο Ο.Θ.? Το επόμενο εξώφυλλο μοιάζει να λέει ότι το ιδιώνυμο έγκλημα για το οποίο θα δικαζόταν ο Α.Γ. ήταν το να είναι τσακωμένος με την Ελένη Ερήμου (συμφιλιώθηκαν, όμως εκείνος δικάζεται). Εκτός αν το ιδιώνυμο ήταν το παράνομο σεξ! (Ιδιώνυμο θα έπρεπε να ήταν η αποκαλυπτική φωτογραφία του Καζαντζίδη)
 11. elephadas

  Η Ιστορία μιας "Γυναίκας"

  Κάνω λάθος ή ο Τέως έχει διακριτικά ταξιάρχου αεροπορίας? Δηλαδή αν εγώ ας πούμε ήμουνα πτέραρχος θα μπορούσα να τον έστελνα να σφουγγαρίσει την καλλιόπη? (ακαδημαϊκή ερώτηση μια που στην πολεμική μου καριέρα δεν έφτασα πάνω από το βαθμό του ναύτη). Οι διασταυρωμένες σημαιούλες μου θύμισαν μια φήμη που υπήρχε τότε που έλεγε ότι λόγω γάμου θα άλλαζαν τη σημαία της Ελλάδας και θα κάνανε το σταυρό με άνισα σκέλη, όπως της Δανίας. Η εξαχρωμία σε χαρτί ιλλουστρασιόν είναι τόσο "ΔΩΡΟ: Ένας πίνακας του Γκρέκο" όσο ένα εξώφυλλο με τη Βουγιουκλάκη ήταν "ΔΩΡΟ: Η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη"
 12. elephadas

  Η Ιστορία μιας "Γυναίκας"

  Κάνω λάθος ή ο Τέως έχει διακριτικά ταξιάρχου αεροπορίας? Δηλαδή αν εγώ ας πούμε ήμουνα πτέραρχος θα μπορούσα να τον έστελνα να σφουγγαρίσει την καλλιόπη? (ακαδημαϊκή ερώτηση μια που στην πολεμική μου καριέρα δεν έφτασα πάνω από το βαθμό του ναύτη). Οι διασταυρωμένες σημαιούλες μου θύμισαν μια φήμη που υπήρχε τότε που έλεγε ότι λόγω γάμου θα άλλαζαν τη σημαία της Ελλάδας και θα κάνανε το σταυρό με άνισα σκέλη, όπως της Δανίας. Η εξαχρωμία σε χαρτί ιλλουστρασιόν είναι τόσο "ΔΩΡΟ: Ένας πίνακας του Γκρέκο" όσο ένα εξώφυλλο με τη Βουγιουκλάκη ήταν "ΔΩΡΟ: Η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη"
 13. Το πρόσεξα :) Αλλά σχολιάζω μόνο λάθη επαγγελματιών γραφιάδων, διότι για κείνους είναι απαραίτητο για τη δουλειά τους να χειρίζονται σωστά τη γλώσσα. Εμείς εδώ γράφουμε για το κέφι μας (ακόμη κι όσοι είναι επαγγελματίες εκτός φόρουμ) και δεν τρέχει και τίποτε αν μας ξεφεύγει και κάτι. Άλλωστε κι εγώ γράφω πολλά που ήταν μεν σωστά όταν ήμουν σχολείο αλλά με τις αλλαγές στην ορθογραφία των τελευταίων δεκαετιών θεωρούνται λάθος τώρα (κυρίως διπλά σύμφωνα αλλά και άλλα, π.χ. γράφω τρελλός, βρώμικος, χλωμός κλπ, ακόμη και το τρένο δεν μου έρχεται καλά στο μάτι διότι τραίνο το ήξερα). Και δεν έχω κανέναν σκοπό να αλλάξω τον τρόπο που γράφω. Αν όμως έγραφα επαγγελματικά στα ελληνικά τότε θα ακολουθούσα τους κανόνες της τωρινής εποχής, όχι της δικής μου. Το μόνο επαγγελματικό γράψιμο που κάνω είναι σε επιστημονικά άρθρα και παρουσιάσεις, αλλά αυτά είναι στα Αγγλικά και προσέχω να μην κάνω γραμματικά λάθη,έστω κι αν έχω κάποια δικαιολογία αφού δεν είναι η γλώσσα μου.
 14. Σοβαρά? Έτσι που έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό του θα ήταν αδύνατο να τον ταυτίσω με την επόμενη φωτογραφία. Όχι ότι θα γνώριζα ποιος είναι. Κάποτε τους ήξερα όλους αυτούς διότι είχα ξεκοκκαλίσει την Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος του Σπ. Μαρκεζίνη (μαζί με τη συνέχειά της) που ήταν γεμάτη φωτογραφίες των πρωταγωνιστών των γεγονότων, αλλά πολύ λίγες φυσιογνωμίες μπορώ να φέρω στη μνήμη μου τώρα.
 15. Αμάν! Και το έχω αυτό το θεατρικό, αλλά με απωθούσε ο τίτλος του και δεν το είχα ακούσει μέχρι τώρα. Θα σπεύσω να διορθώσω το λάθος μου... να 'σαι καλά, karapiperim που μας το θύμισες.
 16. Ο ωρυόμενος μεγαλοδόντης μεγαλόβαθμος αξιωματικός στην πρώτη φωτογραφία μου θυμίζει τον Γιάννη Σπαρίδη (με ολίγην από σαγόνια του καρχαρία). Αλλά στον πύρινο λόγο του του κάνει χαλάστρα το ένστολο γκαρσόνι από πίσω του με το καρτερικό ύφος (θα μπορούσε να είναι ο Θανάσης Βέγγος με πηλίκιο)
 17. elephadas

  Ρετρό οχήματα

  Το τιμόνι στη παλιά φωτογραφία είναι γκρίζο, στην καινούρια το ίδιο εφιαλτικό ροζ με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, άρα σίγουρα έχει πέσει βάψιμο αν είναι το ίδιο.
 18. Στις παραπάνω φωτό βλέπουμε αρκετά δείγματα αυτού που λεγόταν "αρειμάνιος μύσταξ" (ο οποίος φοριέται απαραίτητα με συνοφρυωμένο ύφος)
 19. elephadas

  Η Ιστορία μιας "Γυναίκας"

  Το 1963 ο Κούνδουρος είχε πάρει βραβείο στο φεστιβάλ Βερολίνου για τις "Μικρές Αφροδίτες", ταινία την οποία άρχισα να βλέπω πριν λίγες μέρες (μετά από χρόνια που την είχα ξαναδεί) την ώρα που ιδρωκοπάω περπατώντας προς το πουθενά σε κυλιόμενο διάδρομο του γυμναστηρίου στο κάτεργο, κι ευτυχώς που ήμουν μόνος μου διότι αν την έφτιαχνε τώρα θα τον αρπάζανε οι Αμερικανοί για παιδική πορνογραφία και θα πιάνανε και μένα που την έβλεπα. Δεν βλέπω πώς κολλούσε με την υπόλοιπη θεματογραφία του περιοδικού, μεταξύ οδηγιών για μαγείρεμα αστακού και ιταλικής μόδας.
 20. elephadas

  Μια Ιστορία "Θησαυρός"

  Γιατί κορίτσι με 1000 πρόσωπα η Αλιφέρη? Εγώ ένα ξέρω να είχε πάντα, και μάλιστα γλυκύτατο και όμορφο και αξιαγάπητο και με αστραφτερό χαμόγελο από παλιά και ακόμη και τώρα... τι να τα κάνει τα άλλα 999? Πού γράφει το καλό περιοδικό, bambinella, ότι η φωτογραφία του Πουλόπουλου σχετίζεται με την μέλλουσα κυρία Πουλοπούλου? (έγινε ποτέ ή παρέμεινε μέλλουσα?) Άλλωστε η νεαρά, είναι δεν είναι η Αλέξια, δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τον ασπασμό. Πιο πολύ μοιάζει να λέει "άντε τέλειωνε να ξεμπερδεύουμε". Αναρωτιέμαι αν είναι τυχαίο το ότι ο υπότιτλος "οι μεγάλες ερωμένες της ιστορίας" μπήκε κάτω από την φωτογραφία των τορνευτών και προτεταμένων οπισθίων της κας Θρασυβουλίδου η οποία δεν ξέρω αν ήταν καλλίπυγος αλλά μεγαλόπυγος ήταν σίγουρα. Τι μας είπε ο Πέτρος Φυσσούν? το : μετά το "είπε" μας προετοιμάζει για απόφθεγμα του μεγάλου αυτού ανδρός, αλλά μένουμε με την όρεξη.Το μυστικό του συντ. Λιάπκιν παρέμεινε μυστικό. Η Τ.V. από την ανάποδη έχει υποδοχή για κεραία, ένα καλώδιο για ρεύμα, μπορεί κάποιες ρυθμίσεις, και άντε αν ήταν πολύ προχώ μοντέλο και τρύπες RCA για Audio Out. Τι το ενδιαφέρον έχουν αυτά ώστε να μοιράζονται εξώφυλλο με έναν υβίσκο και ένα σετ τεράστιες βλεφαρίδες που έχουν και μία Αλίκη από πίσω τους?
 21. Έλα ντε! Αλλά η δήλωσή της είναι μνημείο ανούσιας πρότασης που μπορεί να ερμηνευτεί με ένα σωρό τρόπους αλλά και μπορεί να την κάνει ο πάσα ένας. Τι θα πει "αρκετός καιρός"? Εννοεί δηλαδή ότι η ζωή της είναι στάσιμη διότι δεν έχει υπάρξει "κάποια αλλαγή" πιο πρόσφατα από "αρκετό καιρό"? Αλλά υπάρχει κανείς του οποίου η ζωή δεν είχε "κάποια αλλαγή" σημαντική ή ασήμαντη, ακόμη και την τελευταία μέρα? Ας πούμε εγώ σήμερα το πρωί άλλαξα πουκάμισο (κλπ είδη ενδυμασίας, μην μπαίνουμε σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα :D) και επίσης έφαγα διαφορετικό πρωινό από χτες. Και διαφορετικό μεσημεριανό. Και σκοπεύω να φάω και διαφορετικό βραδυνό. Δεν είναι αυτά κάποιες αλλαγές? Δεν μας είπε ότι είναι "κάποιες σημαντικές αλλαγές".
 22. elephadas

  ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  Πάντα έτσι ήταν ο Κρητικός. Δεν έλεγε καλή κουβέντα παρά σπάνια. Όποτε έβρισκα κριτικές του τις διάβαζα με ενδιαφέρον (ήταν πάντα καλογραμμένες και το θάψιμο ήταν υψηλού επιπέδου) αλλά δεν τους έδινα μεγάλο βάρος ακριβώς γιατί ήταν τόσο μονόπλευρες. Αν έλεγε κάτι καλό (και δεν είχα λόγο να πιστεύω ότι είχε κάποιο προσωπικό συμφέρον να το κάνει) τότε του έδινα σημασία. Το αντίθετο απ' ό,τι έκανα με τις κριτικές του Μηνά Χρηστίδη ο οποίος δεν ήταν όσο αυστηρός θα ήθελα. Ίσως επειδή και ο ίδιος είχε την εμπειρία του ηθοποιού πάντα προσπαθούσε να βρει κάτι καλό να πει. Αν λοιπόν ο Χρηστίδης έθαβε παράσταση, το έπαιρνα σοβαρά υπ' όψη μου.
 23. Υπάρχει άλλη περίπτωση που γιος/κόρη έγιναν εξ ίσου διάσημοι με γονιό? Δεν μου έρχεται στο μυαλό. Ο Κουρκουλάκος δεν συγκρίνεται με τον Νίκο Κ, ούτε ο Καζακάκος με μπαμπά ή μαμά. Ούτε από τραγουδιστές μπορώ να σκεφτώ κανέναν, με εξαίρεση ίσως Στελλάκη / Βαγγέλη Περπινιάδη. Ωχ τώρα οι κάτοχοι καλύτερης μνήμης θα μου αραδιάσουν καμιά δεκαριά άλλες περιπτώσεις.
 24. elephadas

  ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  Και αν σκεφτούμε ότι η Αντιγόνη ήταν εγγονή της μαμάς της από γενιές, και ο Κρέων ήταν αδελφός της μαμάς/γιαγιάς, έπρεπε να βρουν έναν ηθοποιό 2 γενιές γεροντότερο από τη Βουγιουκλάκηγια να τον παίξει, άρα γύρω στα 100. Αν ήταν πάντως καλή στο ρόλο δεν θα πείραζε η αταίριαστη ηλικία. Ο θεατής είναι πρόθυμος να αγνοήσει την πραγματικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως μπορούμε να δεχτούμε έναν υπέροχο άνθρωπο σε ρόλο εγκληματία και δολοφόνου, μπορούμε να δεχτούμε και μια μεγάλη γυναίκα σε ρόλο Ιουλιέττας. Αρκεί να πείθει. Η Λαμπέτη στα 43 της έπαιξε με μεγάλη επιτυχία την Φράνκυ που ήταν, υποτίθεται, κοριτσόπουλο. Η Παξινού έπαιξε τη Μήδεια στα 56 της. (Λίγο έλειψε να βάλω και τη Συνοδινού την οποία είδα στην "Ελένη" του Ευριπίδη στα 50 της αλλά συνειδητοποίησα ότι η Ωραία Ελένη τα είχε τα χρονάκια της όταν έπεσε η Τροία οπότε αυτή δεν μετράει)
 25. Ναι ρε παιδί μου αλλά η περιγραφή λέει "Κορμί ψηλόλιγνο, λυγερό". Είναι αυτό σώμα κατάλληλο για Μις Μακαρονάδα? Πιο πολύ για Μις Μαρούλοσαλάτα μου κάνει. Κι εγώ αναρωτήθηκα, τι γυρεύει η Νο.7 στο πλήθος? Νομίζω φταίει το χτένισμα.
×