Jump to content

elephadas

Members
 • Content Count

  3.106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by elephadas

 1. Εμ φυσικά η μητέρα του θα είναι μπροστά από την ορχήστρα. Έτσι ήταν και στην πραγματικότητα. Βέβαια η τραγουδίστρια θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη φιγούρα από τους κιθαρίστα και ντράμερ όχι λόγω υποκειμενικότητας αλλά λόγω προοπτικής, Άρα (βάζοντας το ψυχιατρικό μου καπέλο) κάνω τη διάγνωση ότι ο νεαρός ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ τη μητέρα του φτιάχνοντάς την ισομεγέθη με τους πισινούς της. Αμ' τι? Μόνο ο συντάκτης θα κάνει αναλύσεις και φυχογραφήματα της δεκάρας?
 2. Καμία κουφή ή έστω βαρήκοη της οποίας να ξεβούλωσαν τ' αυτιά από το σοκ έχουμε? Ή μόνο προβλήματα όρασης θεραπεύουν αυτά? Τώρα όσο αφορα γιατί ο αυστραλός μιλούσε ελληνικά: θα ανατρεξω την μνήμη σου στο "Κατάσκοπος Νέλλυ" οπου Βουγιουκλάκη-Κατρανιδης υποτίθεται μιλούν γερμανικά αλλά τους ακούμε στα ελληνικά. Ε! να μην συμβαίνει κι εδώ το ίδιο; Να μιλάει αγγλικά αλλά να ακούμε ελληνικά σαν "απευθείας μεταγλώττιση" Οπότε γυρνάω στην απορία μου, γιατί δεν τον γνώρισε από τη φωνή. Αυτός είπαμε, ήταν μπούφος έτσι κι αλλιώς αφού δεν γνώρισε ούτε τη φάτσα της. Αλλά εκείνη? Η μνήμη μου δεν βοηθάει για το "Κατάσκοπος Νέλλυ" διότι μόνο στις παλιές κωμωδίες αντέχω τη Βουγιου, κι όσο παλιότερες τόσο καλύτερες. Άντε μέχρι η κόρη μου η σοσιαλίστρια (κι αν δεν έιχε το σήκω χόρεψε συρτάκι ούτε αυτή θα την μπορούσα). Ώστε τα ελληνικά ήταν μεταμφιεσμένα γερμανικά ε? Χωρίς καν γερμανική προφορά? Στην ξεκαρδιστική κι επίτηδες κακόγουστη παλιά αγγλική κωμική σειρά "'Allo 'Allo" ένα από τα μόνιμα κωμικά στοιχεία της ήταν ότι οι πρωταγωνιστές μιλούσαν αγγλικά με κωμικές στερεότυπες προφορές (γαλλική (στυλ Κλουζώ) οι πιο πολλοί, αφού η δράση ήταν στην κατεχόμενη Γαλλία στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, γερμανική, υπερβολικά εγγλέζικη κλπ). Συχνά το ίδιο άτομο άλλαζε απότομα προφορά για να μας δείξει ότι από γαλλικά άρχιζε να μιλάει αγγλικά. Εκεί να δείτε υπερβολές μπροστά στις οποίες ωχριούσαν αυτές των ελληνικά μελό.
 3. Εγώ ζω στην USA και με προστατεύει η 5 τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος (" No person ... shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself...") την οποία επικαλούμαι.
 4. Το ψυχογράφημα του συντάκτη ποιος θα το κάνει... (uskoke, γι' αυτό είπα καλύτερα να μην έλεγε για "κακά" διότι παρεξηγείται. Ο Αίσωπος έκανε ηθικό κήρυγμα (καλά του κάνανε και τον ρίξανε στο γκρεμό οι Δελφιώτες).
 5. Αλλά νομίζω ήταν αρραβωνιασμένοι. Πλάκα θα είχε αν ήταν την εποχή που βγάλανε και το σχετικό τραγούδι (αν και από ταινία)
 6. Εγώ βρίσκω απόλυτα λογικό και καθημερινό ο Ξανθόπουλος-μπαμπάς να αναγνωρίσει πάραυτα τον Ξανθόπουλο-γιο διότι ήταν απαράλλαχτος ο μπαμπάς στα νιάτα του αλλά ο Ξανθόπουλος-γιος να μην. Πού να ξέρει ο νέος πώς θα μοιάζει στα γεράματα? Έχετε δει ποτέ τους ενήλικες στις ελληνικές ταινίες να μοιάζουν με τον εαυτό τους παιδάκι? (όλοι σαν παιδάκια άλλωστε έμοιαζαν με τον Βασιλάκη Καΐλα). Μη μου πείτε ότο αν ο λουστράκος έβλεπε φωτογραφία του Παπαμιχαήλ θα έλεγε αμέσως "έτσι θα μοιάζω εγώ όταν από λουστράκος γίνω λούστρος άρα ο Παπαμιχαήλ είναι ο μπαμπάς μου"? Όπερ έδει δείξαι. Πόλεμος ξεπόλεμος, οι γονείς της Μαυροπούλου μόλις βρήκαν το θύμα που θα κουκουλωνότανε την κόρη τους το μυαλό τους στα στέφανα, τα κουφέτα και τα ρύζια. Η Μαυροπούλου ήταν τυφλή, ο Καμπανέλλης δεν έβλεπε? Ή είχε γίνει πια τόσο αγνώριστη από τα βασανιστήρια? (Αργότερα) Μπα, απλώς ο Καμπανέλλης ανήκε στη σχολή Ξανθόπουλου και elephada (διότι δεν είναι μόνο η Λάσκαρη που δεν αναγνωρίζω). Πριν Μετά Ούτε χτένισμα δεν είχε αλλάξει. (Νωρίτερα) Και καλά ο Καμπανέλλης ήταν μπουνταλάς. Η Μαυροπούλου δεν γνώρισε τη φωνή του (που θα είχε κι Αυστραλιανή προφορά)? Και μετά σου λένε ότι σ' αυτούς που χάνουν την όρασή τους οξύνονται οι άλλες αισθήσεις. Α, μάλιστα. Άκυρα μερικά από τα προηγούμενα. Η ταινία είναι στο Γιουτιουμπ. Πρώτον, τι Αυστραλιανή προφορά, που ο Αυστραλός μιλάει τα ελλήνικος σαν Αθηναίος γκάγκαρος (υπάρχει εξήγηση γι' αυτό στην ταινία, hannele?). Μετά είδα ότι οι γερμανοί κάνανε ντου πάνω στο "Ησαϊα χόρευε" και βασισμένος στην πιο πάνω περίληψη σκέφτηκα "α, καλά, ετοιμόγεννη η νύφη, γι' αυτό τα παντρολογήματα" αλλά άδικα προσέβαλα την τιμή της διότι τότε οι Γερμανοί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον Αυστραλό. Τον οποίο τον έκρυβαν τόσο καλά στη σοφίτα ώστε να κάθεται αγκαλιασμένος με τη σύζυγο μπροστά σε ορθάνοιχτο παράθυρο και να πηγαίνει επίσκεψη στην πεθερούλα του σε νοσοκομείο. Απλώς οι Γερμανοί τη διαδρομή Κομαντατούρ - Μαυροπουλέικο την είχαν κάνει Κολιάτσου - Παγκράτι διότι ξανακάνανε ντου και τότε πιάσανε τη Μαυροπούλου.
 7. Έχς πολλές απορίες για τα εξώφυλλα των προηγούμενων ημερών. Θα μου πείτε, κακώς, διότι ήμουνα Ελλάδα τότε οπότε θα έπρεπε να τα ξέρω. Αλλά δεν έβλεπα τηλεόραση, όπως έχω ξαναγράψει. Πηγαίνοντας ανάποδα, αναρωτιέμαι 1. Οποία η σχέσις Τσακίρογλου - Άννης Αδριανού στο "Λεηλασία μιας ζωής"? Διότι έτσι που έχει το χέρι του στο μπούτι της δεν ταιριάζει για κόρη του, αλλά αν ήταν ζευγάρι, τι παριστάνει η Παπάζογλου από την άλλη μεριά? "Από εδώ η γυναίκα μου από εκεί το αίσθημά μου?" 2. Πού είναι η πίπα του Γαλανού, για μας πείσει ότι είναι ναυτικός? Η στολή δεν φτάνει. Ο καθένας μπορεί να ντυθεί ναύαρχος. Η πίπα είναι που κάνει τον ναυτικό και τον καθηγητή πανεπιστημίου (αλλά τους καθηγητές τους ξεχώριζες τότε γιατί είχαν δερμάτινο μπάλωμα στους αγκώνες του σακκακιού). Προς επίρρωσιν του ανωτέρω, βλέπε το αμέσως πιο πάνω εξώφυλλο με Παπαμιχαήλ - ο οποίος επίσης ατενίζει τη θολή γραμμή των οριζόντων κάπου στο άπειρο, άλλη ένδειξη που φωνάζει "ναυτικός" -, αλλά και το γνωστό κάδρο / κέντημα του γέρου με το τσιμπούκι. 3. Πού βρήκε το θράσος ο Θράσος να ξαναγυρίσει στην Αγνή πού σίγουρα δεν θα ήταν πια και τόσο αγνή μετά την πρώτη επίσκεψη του Θράσου, δεδομένου και του τίτλου της σειράς? 4. Στην "Τύχη της Μαιρούλας" ποιο ρόλο έπαιζε το κέρινο ομοίωμα του Νίκου Βασταρδή που βλέπουμε στο εξώφυλλο? Κι ο μακιγιέρ που κόλλησε (θεόστραβα) το μουστάκι στον Καραγιώργη δεν πρόσεξε ότι ο άνθρωπος είχε κάτασπρα μαλλιά και άρα το μουστάκι του δεν μπορεί να ήταν κορακάτο ίδιο κι απαράλλαχτο με του Αθανάσιου Διάκου (εκτός κι αν ο χαρακτήρας το έβαφε, πληροφορία που θα την παίζει στα δάχτυλα η ρετρομανιακή ειδήμων επί της "Μαρούλας") 5. Το μπάτζετ του Φακέλλου 38 δεν προέβλεπε κονδύλι για πρόσληψη κουρέα ή έστω αγορά τσατσάρας για τον πρωταγωνιστή? Βέβαια με τις κυρίες όλες να φοράνε ποδήρεις εσθήτες και το Νέγκα να έχει ένα στρέμμα γραβάτα, πώς να περισσέψουν λεφτά που τα είχαν δώσει όλα στον υφασματέμπορο....
 8. Τυχερός ο Οδυσσέας. Πέθανε και ξεμπέρδεψε.
 9. Γιατί παριστάνει την μικρούλα τη φελάχα Γιουλαλάμ στο εξώφυλο η Καραγιάννη? Ο "Δρόμος" εκτυλισσόταν στην Αθήνα όχι σε όαση της ερήμου, η οποία (Ερήμου, όχι όαση) ήταν σε άλλο σήριαλ.
 10. Μπαγιάτικο το άσμα των Έτσι Δε. Τουλάχιστον από την εποχή του Ομήρου. Δεν το γράφει βέβαια αυτός, δεν έφτασε μέχρι εκεί η ανταπόκρισή του από την Τροία, αλλά το μετέδωσαν άλλοι δημοσιογράφοι της εποχής. Συνοψίζω από το Arxaia_Zougla.gr και Omhrikh_I8akh.gov Ο Οδυσσέας ο μουρντάρης είχε κάνει με την Κίρκη υιόν ονόματι Τηλέγονος. (Όλο Τηλεπαιδιά έκανε. Αν είχε και κόρη θα την έβγαζε Τηλεόραση). Αυτός μιαν ωραία μέρα είπε να πάει να γνωρίσει τον μπαμπά του, διότι ναι μεν δεν υπήρχαν παιδιά στο νησί της Κίρκης να τον κοροϊδεύουν που ήταν εξώγαμο, αλλά σκέφτηκε ότι αν υπήρχαν θα τον κορόιδευαν, οπότε καλού κακού ας έψαχνε (κάτι παρόμοιο κάνανε Φαέθων και Οιδίπους και φάγανε το κεφάλι τους, αλλά βάζουν μυαλό οι νέοι? Δεν βάζουν). Αποβιβάστηκε στην Ιθάκη, έμαθε ο Οδυσσέας ότι κάποιος άγνωστος έφτασε στο νησί, "Αμάν" σκέφτηκε "κι άλλο μνηστήρα μου κουβάλησε η Πηνελόπη? Και μου είχε υποσχεθεί ότι δεν θα το ξανακάνει" πήγε να δει τι γίνεται και (όπως δήλωσε ο νεαρός αλλά πολλά υποσχόμενος δικηγόρος του Τηλέγονου, Αλέξανδρος Λυρεκούζος) έγινε μια φοβερή παρεξήγηση κι ο Τηλεγονος έδωσε μια στον Οδυσσέα για αυτοάμυνα και πάρ' τον κάτω τον μακαρίτη. Εγώ πάντα υποψιαζόμουνα ότι ο Τηλεγονος ήξερε ποιον σκότωνε, αλλά δεν έχω στοιχεία. Θα περίμενε κανείς ότι η Πηνελόπη θα γινόταν έξαλλη με τον Τηλέγονο τον τραμπούκο, διότι δεν φτάνει που η μάνα του (του Τηλέγονου) χαιρότανε τον άντρα της (της Πηνελόπης) έναν ολόκληρο χρόνο ενώ εκείνη (η Πηνελόπη) νόμιζε ότι εκείνος (ο άντρας της) θαλασσοδέρνεται στα ξένα, πάνω που επί τέλους είχε δει (η Πηνελόπη) λίγη χαρά στη συζυγική παστάδα, έστω σιτεμένη, ήρθε ο γιος της άλλης (της Κίρκης) και την έκανε (την Πηνελόπη) χήρα πάνω στο άνθος των γηρατειών της. Αμ δε! Είδε τον Τηλέγονο νταβραντισμένο, γλυκάθηκε, του έκλεισε το μάτι και του είπε "Νεαρέ, έχεις καθήκον να μου αντικαταστήσεις αυτό που μου χάλασες". Ο Τηλέγονος από τη μια στα ντουζένια του, από την άλλη είχε λυσσάξει για κοκό (πού να βρει γυναίκα ή γκόμενα στο νησί της μάνας του, έτσι που αυτή όποιον έβλεπε τον έκανε γουρούνι?) οπότε γριά ξεγριά καλή ήταν και η Πηνελόπη - η γριά κότα έχει το ζουμί όπως είπε και η Διαμαντίδου στη Μερκούρη - και παντρεύτηκε τη χήρα του πατέρα του. Πήραν μετά και το μαμόθρεφτο τον Τηλέμαχο - πού να τον άφηνε μόνο του η μάνα του, παιδί πράμα, ούτε τα 40 δεν είχε κλείσει? - και πήγαν όλοι μαζί στο νησί της Κίρκης όπου ο Τηλέμαχος αποφάσισε ότι είχε φτάσει πια σε ηλικία γάμου κάτι σαν τον Μικέ-Γιάννη Βογιατζή και παντρεύτηκε την πρώην γκόμενα του πατέρα του και μητέρα του άντρα της μητέρας του. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ερώτημα (για δυνατούς λύτες, αφού απαντήσουν για την αμνησία της Ζαφειρίου): Ποια συγγενική σχέση είχε ο Τηλέμαχος με τον εαυτό του? Είπα Βογιατζή και θυμήθηκα τον άλλον Βογιατζή. Εδώ έχουμε υπερβολή σε τραγούδι, όχι ταινία, αλλά κολλάει ωραία στα διάφορα οικογενειακά μπερδέματα που συζητάμε
 11. Σιγά την υπερβολή σε ό,τι αφορά στις συγγενικές σχέσεις του σογιού βρε Hannele. Δηλαδή τι να πουν οι διάφοροι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης των οποίων τα μέλη αλληλοπαντρεύονταν με αποτέλεσμα ο Τέως και η Άννα Μαρία να έχουν κοινό προπροπαπού (δεν είμαι σίγουρος πόσες γενιές πίσω από την Άννα Μαρία ήταν ο μπαμπάς του Γεωργίου του Α'), άσε που ο Τέως είναι δισέγγονος του Κάιζερ από τη μαμά του και εγγονός της Καϊζεραδελφής από τον μπαμπά του άρα μακρινός θείος του εαυτού του. Κι όσο για τους απογόνους της Βικτωρίας, το γενεαλογικό τους δέντρο θυμίζει μακαρονάδα έτσι που αλληλοδιασταυρώνονται τα κλαδιά του. Για να μην πάω λίγο πιο πίσω, στο Οιδιποδέικο, κι αρχίσουμε να αναλύουμε τις σχέσεις Οιδίποδα, Ιοκάστης, Αντιγόνης. Καλά που η τελευταία πρόλαβε και κρεμάστηκε πριν παντρευτεί τον Αίμονα (γιο του αδελφού της μητέρας της η οποία ήταν επίσης και γιαγιά της οπότε ο ξάδελφος ήταν και θείος της όπως και ο πατέρας του) διότι τα πράγματα θα είχαν μπλεχτεί ακόμη περισσότερο. Ο Σοφοκλής λοιπόν ήταν πιο υπερβολικός από το Φώσκολο, μην πω κι από τον Παπακαλιάτη και γίνω κι εγώ υπερβολικός. Αλλά για το πώς είναι δυνατόν να μη γνώρισε τη Ζαφειρίου ο Κατράκης, συμφωνώ κι εγώ ότι είναι απίθανο. Για τη Ζαφειρίου άλλωστε μιλάμε, που από τα 20 μέχρι τα 120 χρόνια της δεν είχε αλλάξει καθόλου. Εεε, ο Κατράκης είχε δύο νόμιμες συζύγους? Δεν νομίζω. Άπαξ και βρέθηκε ζωντανή η Νο. 1, η Νο. 2 έπαψε να είναι σύζυγος. Μετατράπηκε αυτόματα σε παλλακίδα και από εκεί που ήταν κυρία Κατράκη δόξῃ και τιμῇ κυλίστηκε αυτοστιγμεί, αυθωρεί και παραχρήμα στον βούρκο της αμαρτίας. Οπότε το ερώτημα είναι, γίνεται ο Ξανθόπουλος (γιος εργοστασιάρχη πια, έστω και δίγαμου) να θέλη τη Γρηγοριάδου, κόρη μιας αμαρτωλής? Όχι βέβαια. Αυτή είναι η πραγματική υπερβολή της ταινίας. Σε μία φυσιολογική ταινία θα της έλεγε "Σε αγαπώ αλλά το παρελθόν της μητέρας σου μας χωρίζει" και αφού έπεφτε το σχετικό δάκρυ-κορόμηλο εκατέρωθεν και η Γρηγοριάδου έμενε τυφλή από το σοκ (τι, μόνο προς μία κατεύθυνση θα επηρέαζεται η όραση από τα σοκ?) ο Ξανθόπουλος θα παντρύεονταν τη φτωχή πλην κόρη μητέρας αμέμπτου ηθικής Μάρθα Βούρτση.
 12. Τι έκανε η Αρώνη στην τηλεόραση της ΕΡΤ? Ξέρω ότι είχε εμφανιστεί σε αρκετά θεατρικά (την έχω δει στον "Γυάλινο κόσμο" και στο "Τριαντάφυλλο στο στήθος"). Σε αυτά όμως αναφέρεταιτο περιοδικό ή είχε εμφανιστεί σε κανένα σήριαλ που έχω ξεχάσει? Διότι αν ναι, και αν υπάρχει έστω κι ένα επεισόδιο, θα το ψάξω.
 13. Η Γεωργούλη τα γράφει ευγενικά, αλλά δεν ήταν ρομαντικό αίσθημα, τουλάχιστον από την πλευρά του μελλοντικού πρωταγωνιστή, μακαρίτη τώρα (άλλωστε ποτέ μετά δεν υπήρξε κανένα κουτσομπολιό που να τον συνέδεε με άντρα, μόνο με - αρκετές - γυναίκες, οπότε δεν είχε και πολύ άδικο να ανησυχεί ο Σκ. για τα πάρε-δώσε με τη Γεωργούλη). Απλώς χρησιμοποίησε τη γοητεία του και υποθέτω και το σώμα του για ν' ανέβει (ο Σκαλιντό ήταν ενδυματολόγος σε ταινίες της εποχής, όχι άσχετος με το χώρο του κινηματογράφου, και τον προώθησε στην αρχή της καριέρας του). Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ηθοποιός (άντρας ή γυναίκα) ήταν που χρησιμοποίησε τέτοια μέσα. Από την άλλη ο τύπος μπορεί να γινόταν αυτός που έγινε και χωρίς την υποστήριξη του Σ. διότι ΗΤΑΝ πολύ καλός ηθοποιός.
 14. Για τους μη εν Αθήναις: Η Μαρίκα Κοτοπούλη είχε μια υπέροχη βίλλα στον (τότε πρακτικά εξοχή) συνοικισμό Ζωγράφου (από τον ιδιοκτήτη της περιοχής πολιτικό Ιωάννη Ζωγράφο που την έκοψε σε οικόπεδα για πούλημα) που αργότερα έγινε Δήμος Ζωγράφου (*). Όταν ζούσα στην περιοχή πέρναγα σχεδόν κάθε μέρα απ' έξω, αλλά από το απέναντι πεζοδρόμιο διότι τότε στη βίλλα Κοτοπούλη στεγαζόταν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ποιος είχε όρεξη για παρε-δώσε με αστυνομικούς? Σήμερα νομίζω είναι μουσείο Κοτοπούλη αλλά έχω να περάσω από τα πέριξ χρόοοοονια. Γι' αυτό όταν την ρωτάνε ποιος είναι ο αγαπημένος της ζωγράφος απαντάει "ο Συνοικισμός" (*) Ο οποίος ιμπεριαλιστικά συμπεριέλαβε και την ηρωική περιοχή των Κουπονίων, σήμερα Άνω Ιλίσια, τόπο γέννησης και για χρόνια κατοικία του elephadas ο οποίος ακόμη και σήμερα είναι δημότης Ζωγράφου και αν δεν βαριόταν θα έφτιαχνε το ΑΚΑΙ (Απελευθερωτικό Κίνημα Άνω Ιλισίων), διότι γιατί να μας κυβερνάει ο Δήμος Ζωγράφου? Λευτεριά στα Κουπόνια!)
 15. Σε αντίθεση με τα μελό της σειράς, που βγαίνανε σωρηδόν και έπρεπε να γίνονται όλο και πιο υπερβολικά για να έχουν κάτι "καινούργιο", η "Γκόλφω" είναι το διασημότερο κωμειδύλλιο του 19ου αιώνα με στέρεη θεατρική δομή και είναι σχεδόν ηθογραφία παρά το ότι έχει και υπερβολές. (Δεν τρελλαίνονταν όλες οι βοσκοπούλες τις οποίες παράτησε ο αγαπητικός τους :). Ούτε αυτοκτονούσαν.) Ξεχωρίζει λοιπόν από τα μελό αν και έχει πολύ κλάμα. Άλλωστε θυμίζω ότι μία από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του "Ελεύθερου Θεάτρου" ήταν το "Μια ζωή Γκόλφω" που ήταν διασκευή της Γκόλφως. Παρόλο που μόνο η Άννα Παναγιωτοπούλου έπαιζε σε εκείνη την παράσταση, κι άλλα στελέχη του "Ελεύθερου Θεάτρου" και αργότερα της "Ελεύθερης Σκηνής" έπαιζαν στο "Κλάμα" από σημαντικούς ρόλους μέχρι συντομότατες εμφανίσεις. Παπακωνσταντίνου, Αδαμάκη, Χρυσομάλλης, Πιατάς, Μεντή, και ποιος ξέρει ποιους δεν πρόσεξα ή δεν θυμάμαι για στελέχη των δύο θιάσων.
 16. Ποτέ μου δεν παρακολούθησα Φωσκολιάδες κι έτσι δεν έχω ιδέα, πράγμα που με κάνει κατ' εξοχήν κατάλληλο να απαντήσω (όσο πιο λίγα ξέρει κανείς την σήμερον ημέραν τόσο πιο αρμόδιος ν' αποφανθεί είναι). 1. 1. " Βίκυ Φον Ζιραχ.... ...είσαι ηρωίδα αλλά εμείς δεν είμαστε, γι' αυτό σε παρακαλώ γύρνα στο σπίτι σου και φόρα στηθόδεσμο. 2. " Ήρθα να πάρω.... ...τη γυναίκα μου αλλά τη βρήκα στο κρεββάτι να κάνει παιχνιδάκια με τον Γιάγκο Δράκο. 3. " Ο Γιάγκος Δράκος θέλει να σε σκοτώσει" Ξέρω ήδη πως ο Γιάγκος Δράκος θέλει να με σκοτώσει. Δεν περίμενα εσένα να μου πεις πως ο Γιάγκος Δράκος θέλει να με σκοτώσει. Αλλά τον έχει βάλει η γυναίκα μου. Αυτή φταίει (βλέπε ερώτηση 2) 4. Τι πήρε ο Ορέστης περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα πολεμιστή; α. Παράσημα β. Μπιιιιιιιιιπ γ. Ένα θάνατο ηρωικό, αντάξιο του μύθου του. Απάντηση: Και τα τρία. Πρώτα πέθανε μ' ενα θάνατο ηρωικό, αντάξιο του μύθου του, μετά πήρε παράσημα, και το "Μπιιιπ" ήταν το πτώμα του που τους έλεγε που να τα βάλουν και τα παράσημα και τον μύθο του 5. " Η βρωμιά και η σαπιλα βρίσκονται.... Στις χωματερές όπου θα ρίξουμε εισαγγελείς, δασκάλους, γιατρούς, φορτοεκφορτωτές, αγρότες, περιπτεράδες, αστες, σκυλουδες, κομμώτριες, υπηρέτριες, ναυτικούς, εφοπλιστές, μπακάληδες........... Οι σκυλούδες παρακαλώ να φύγουνε, μη μας κάνουν τη χωματερή μπιιιιπ 6. Τι περιμένεις να σου φέρει το παναμεζικο Λίμπερτι; Μία ασπιρίνη 7. " Τρεις αδερφαδες ήμασταν....''' και παίζαμε τον Τσέχωφ ΑΣΧΕΤΟ: 8. Από πού βγαίνει το Τηλ; Όπως όλοι οι ρετρό γνωρίζουμε, είναι το επώνυμο του μεγάλου αντιπάλου του "Αγίου". Ο επιθεωρητής Κλαύδιος Ευστάθιος Τηλ ονειρεύεται πάντα να πιάσει τον Άγιο να κάνει κάτι παράνομο για να τον χώσει μέσα επί τέλους. Κάτι σαν τον Συλβέστρο με τον Τουίτι 9. Βρέχει.... Γι' αυτό δεν μπόρεσε να φρενάρει έγκαιρα η νταλίκα? 10. Γιατί δεν πήγες στην εξεταστική; (Δεν είναι αυτό το κουίζ η εξεταστική? ) γ. Με χτύπησε νταλίκα, έχασα το φως μου και κουτσαθηκα απ' το ένα πόδι. Ο οδηγός της νταλίκας ήταν γιος ενός βασανιστή των Ες Ες κι είχε συλλάβει τον πατέρα μου, τον οποίο όμως ερωτεύτηκε η μητέρα του και τον βοήθησε να δραπετεύσει. Έχασα το φως μου αλλά βρήκα τον χαμένο μου αδερφό!!!!! και η συγκίνηση με έκανε να ξαναβρώ το φως μου αλλά πάνω στη σύγχυση ξαναχάθηκε ο αδελφός μου. Γιάγκο τον λέγανε, μήπως τον είδε κανείς? Αποτελέσματα Έμεινα μετεξεταστέος
 17. Μπα... βλέπω ίσως θυμόμουνα λάθος την αρχή, εκτός αν έτσι έγραφε εκεί που το διάβασα εγώ (παρακαλώ να λείπουν τα κακεντρεχή σχόλια στυλ "από το χειρόγραφο του Αισώπου?"). Το νόημα δεν αλλάζει. Πῆραι δύο Ἀνθρώπων ἕκαστος δύο πήρας φέρει, τὴν μὲν ἔμπροσθεν, τὴν δὲ ὄπισθεν, γέμει δὲ κακῶν ἑκατέρα΄ ἀλλ' ἡ μὲν ἔμπροσθεν ἀλλοτρίων, ἡ δὲ ὄπισθεν τῶν αὐτοῦ τοῦ φέροντος. Καὶ διὰ τοῦτο οἱ ἄνθρωποι τὰ μὲν ἑαυτῶν κακὰ οὐχ ὁρῶσι, τὰ δὲ ἀλλότρια πάνυ ἀκριβῶς θεῶνται. Δυο σάκους σ’ όλη τη ζωή μόνοι μας κουβαλούμε: έναν μπροστά έναν πίσω μας, με κόπο τους βαστούμε. Ο πίσω σάκος ξέχειλος κακά που ’ναι δικά μας. Γεμάτος ξένα ο μπροστινός κι αυτά πιάνει η ματιά μας… (Πηγή με έμμετρη μετάφραση: http://100mythoi.blogspot.com/2013/10/blog-post_20.html ). Θα προτιμούσα να είχε άλλη λέξη η μετάφραση, ας πούμε "λάθη", όχι "κακά" διότι παρεξηγείταi Και μία άσχετη και ελαφρώς ακατάλληλη retroανάμνηση την οποία για τους δύο αυτούς λόγους τη γράφω σε spoiler
 18. "Η ωραία Ελένη των γαϊδάρων" είναι ένα με τους θεούς του Ολύμπου (Μούτσιος - Δίας και Δέσποινα Νικολαΐδου κάποια θεά ή θνητή) και τη Βάσω Μεριδιώτου σε ρόλο θεραπαινίδας? Είχα δεί το πρώτο, ίσως και το δεύτερο επεισόδιο και μου είχαν φανεί πολύ αστεία και με πρωτότυπο χιούμορ (και τελείως αναχρονιστικό, μια που οι αρχαίοι Έλληνες συμπεριφέρονταν σαν σύγχρονοι) αλλά δυστυχώς οι ανάγκες του Πολυτεχνείου με εμπόδισαν να συνεχίσω. Δεν ξέρω και πόσο κράτησε. Δεν ξέρω καν αν ήταν αυτή η σειρα, απλώς ο τίτλος μου την έφερε στο μυαλο (φαίνεται απο το εξώφυλλο αν θυμάμαι σωστά, tonytony?). Δεν θυμάμαι τίποτε για την υπόθεση εκτός από μία ατάκα της Μεριδιώτου που ενώ έλεγε κάτι του στυλ ευτυχώς που είχαν φτάσει κάπου έγκαιρα και γλύτωσαν από επιδρομή βαρβάρων ή κάτι τέτοιων και έλεγε "ευτυχώς γιατί αν μας έπιαναν [εδώ σταμάτησε κι άρχισε να σκέφτεται και μετά αλλάζοντας ύφος] ..τι θα μας έκαναν δηλαδή?" και ήταν φανερό όπως το έλεγε ότι δεν θα της κακοφαινόταν και τοσο αν ένας στιβαρός νεαρός βάρβαρος την έπιανε :). Τελείως politically inorrect (ας μην υπήρχε ο όρος τότε) αλλά πολύ αστείο κι απρόσμενο, γι' αυτό και μου έμεινε. (ελεφαντίσια μνήμη). Δεν αποκλείεται φυσικά να τα έχω κάνει σαλάτα μπερδεύοντας άσχετα μεταξύ τους σήριαλ. (Αργότερα) Μπα! Από σύμπτωση είδα να αναφέρεται η Μεριδιώτου σε άλλο θέμα και πήγα RetroDB και προς μεγάλη μου έκπληξη (γιατί? θα έπρεπε να το περιμένω) υπήρχε λήμμα για τη σειρά. Όλα τα θυμόμουνα σχετικά σωστά εκτός από την εποχή που δεν ήταν αρχαία αλλά μεσαιωνική. Αλλά όντως είχα μπερδέψει τα σήριαλ, διότι ο Μούτσιος ήταν Δίας (με τη Νικολαϊδου Ήρα) στο "Θεοί στον Όλυμπο - Τα παντρολογήματα της Αφροδίτης". Πώς να μην τα μπερδέψω όταν οι συντελεστές ήταν σχεδόν οι ίδιοι? Και το στυλ παρόμοιο? (" συγκρούσεις και τα κουτσομπολιά σ΄έναν Όλυμπο που θυμίζει περισσότερο, γειτονιά της Πλάκας. " όπως λέει και η retroDB)
 19. Πρέπει να αρχίσω να βλέπω μελό. Έχω χάσει άπειρες ώρες γέλιου.
 20. Φτιάξε μόνος την τύχη σου, μου λέγανε. Δεν ήξερα ότι εννοούσαν να φτιάξω το ωροσκόπιό μου. Αν το ήξερα θα έστελνα τον Υδροχόο μου στον Αιγόκερω για να προβλέψουν ότι θα γίνω δισεκατομμυριούχος. (Η κα Θρασυβουλίδου είναι ξανθιά - φυσική ή μπουκαλιού, δεν ξέρω - και μπορεί να είναι και υπέροχη - de gustibus... - αλλά τι το αλλιώτικο έχει από εκατομμύρια άλλες ξανθιές?)
 21. Είναι φανερό από τη φωτογραφία των κυριών Βόσσου και θυγατρός ότι όντως έχουν πάρα πολλές κοινές εξόδους για φαγητό όπως μας πληροφορεί και το κείμενο. (Μη μου πείτε "κοίτα τα δικά σου κιλά πριν σχολιάσεις των άλλων. Πρώτον, "έκαστος των ανθρώπων δύο πήρας φέρει, την μεν έμπροσθεν τη δε όπισθεν....". Δεύτερον, τα ελεφαντίσια κιλά αποκτήθηκαν με σπιτικό φαγητό και είναι αποτέλεσμα κατα μόνας αμαρτημάτων )
 22. Ναι αλλά πέθανε. Η κα. Καφαντάρη όπως καταλαβαίνω ζει ακόμη, οπότε αν και μόνο στον 3ο της μπορεί να τον ξεπεράσει.
 23. Ε, ωραία, άλλαξε τα γένη όπως χρειάζεται... ("Εμ άλλο πράμα την ενδιέφερε στο γυμνό του κορμί...μπλα μπλα") και το νόημα παραμένει. Συγγνώμην για το λάθος, αλλά όπως είπε και η περί ης ο λόγος λαίδη, ουδείς άσφαλτος.
 24. Καλά, εγώ είμαι από άλλο ανέκδοτο. Δεν με ενδιέφερε ποτέ ούτε με ενδιαφέρει το Χολλυγουντιανό σινεμά κι έτσι δεν έχω δει καμία από τις διάσημες ταινίες και δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση να τις δω. Εξαιρούνται κάποια - ελάχιστα - μιούζικαλ που τα είδα στον καιρό τους (Καμπαρέ, Βιολιστής στη στέγη) και τα διαχρονικά Mary Poppins και West Side Story που τα βλέπω όποτε να 'ναι. Οι περισσότερες αμερικανικές ταινίες που έχω δει ήταν περιθωριακές (π.χ. η τριλογία Trash / Flesh / Heat του Paul Morrissey για τον Warhol) ή ταινίες που πήγα με παρέα και δεν ήθελα να κάνω χαλάστρα αλλά δεν μου πολυάρεσαν. Έτσι π.χ. έχω δει τον Νονό Νο 1 (όχι τους επόμενους). Το "Κουρδιστό πορτοκάλι" το είδα και μου "άρεσε" με την έννοια ότι με αρρώστησε. Δεν μπορώ να την ξαναδώ. Star Wars, Indiana Jones, Στενές επαφές, αλλά και σοβαρότερες για Βιετνάμ και τέτοια, ούτε να τις πλησιάσω. Αλλά έχω δει όλες τις κωμωδίες των αδελφών Μαρξ. Από βίντεο - δεν θα πήγαινα σινεμά γι' αυτές.
 25. Εμ άλλο πράμα τον ενδιέφερε στο γυμνό της κορμί αλλά δεν μπορούσε να το πει διότι θα το έκοβε η λογοκρισία και θα έπρεπε να τραγουδάει με μπιιιπ. Οπότε σου λέει, αν εξαιρέσω όλα τ' άλλα θα το πιάσουν το μήνυμα οι έξυπνοι ακροατές μου.
×