Jump to content

grinder

Members
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3.526 Excellent

About grinder

 • Rank
  RetroActive

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 600000 σχεδόν συνδρομητές και 80000 views, και υπάρχουν παικταράδες που δεν έχουν ούτε 100 views. x-one halo edition χάιδεμα, και switch review.
 2. Αγαπημένη διασκευή δεν είναι. Δέκα χρόνια πριν, στα 33 μου, μαζευτήκαμε για να κάνουμε χαβαλέ και να (προσπαθήσουμε, αφού εγώ τουλάχιστον είχα να αγγίξω τύμπανα από τα 22) παίξουμε κάποια από τα αγαπημένα μας τραγούδια. Μια από τις προσπάθειες ήταν και το υπέρτατο...griindeeer... Τύμπανα ότι να' ναι! https://www.youtube.com/watch?v=KXCHsgKyRTo
 3. grinder

  DOOM [4, NextGen]

  Δεν υπάρχει benchmark tool στο doom, μόνο monitoring στα advanced settings στο τελευταίο (νομίζω) drop down menu. Διαφορετικά, το afterburner της msi (και πάλι monitoring).
 4. grinder

  DOOM [4, NextGen]

  Αυτό για την cpu<gpu που λες, στην παρακάτω εικόνα ισχύει... Απ' ότι λένε το πρώτο crysis θέλει και ισχυρή cpu. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι καταρρέει η gpu, και έχοντας καταναλώσει μόλις 1,26GB. cpu load χαμηλό (δεν ξέρω πως το πέτυχα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού οι 2 πυρήνες τρώνε το ζόρι, οι άλλοι 2 είναι σχεδόν σε αδράνεια - 20% max), και θερμοκρασία στους 45 βαθμούς (αν απενεργοποιήσω τον ανεμιστήρα στη ράχη του κουτιού -το κουτί είναι ανοιχτό- στο doom φθάνει τους 80 βαθμούς). Αν κουνηθώ τα καρέ πέφτουν στα 20-25...η φωτογραφία είναι από το chapter "core", σε max. settings, 1440 ανάλυση και AAx2 supersampling (στο doom έχω TSSAA 8X). Για μένα δεν υπάρχει cpu<gpu/cpu>gpu, αλλά αυτός που γράφει το παιχνίδι, τη μηχανή, αυτός που βελτιώνει τη μηχανή. Η id tech engine φαίνεται να είναι ισορροπημένη. Στο benchmark tool του far cry 2, από τα 3Ghz στα 4Ghz, πήρα (ελπίζω να μην τον πάρω στο χέρι ) +15 καρέ...από min40 - max60 πήγε min55 - max60. Σε κάθε περίπτωση έχω vsync ενεργοποιημένο. ΥΓ: Έχω ssd στο αρχικό xbox και δεν έχω στο pc.
 5. grinder

  DOOM [4, NextGen]

  Σχεδόν ίδιοι επεξεργαστές, και είδα ότι μπορεί να φθάσει τα 3,6 (τα 4 τα έφθασα με την μέγιστη τάση 1.3625 που δίνει η Intel). Είναι εντυπωσιακό πάντως να βλέπεις ότι ένα pc 10ετίας μπορεί να παίξει με καλά αποτελέσματα ακόμα και σήμερα, και ότι τα χρήματα που είχες δώσει δεν τα είχες πετάξει. Ότι και να έχω γράψει κατά καιρούς (τενεκέδες), το pc gaming και το οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρει είναι μεγάλο τρυπάκι. RTX... ...Και η cryengine 2 τον στύβει κανονικά!
 6. grinder

  DOOM [4, NextGen]

  Κατέβασα το demo πιο πολύ για benchmarking. core2quad q9650 3GHz -> oc 4GHz ασύγχρονο evga - nforce 790i ultra csx diablo 2x2GB ddr3 1333MHz default/2000MHz max. (αρχική μνήμη) + corsair vengeance 2x2GB ddr3 1333MHz default/1600MHz max. -> oc 1600MHz rx 570 nitro 8GB win7 Δηλαδή, αλλαγή κάρτας γραφικών και επιπλέον μνήμη. Σε max. settings ultra/nightmare παίζει 40-60 καρέ. Στο afterburner πάνω από τα 4GB video ram (MEM) κατανάλωση δείχνει μόνο 200κάτι ΜΒ. Σίγουρα έχει καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα από το xone s, και μάλλον και από το ps4 (δεν έχω για να συγκρίνω). Για 10ετίας, μια χαρά. Edit: ξέχασα την ανάλυση...1440. Αν και η τηλεόραση σηκώνει 1080, μέσω της κάρτας σηκώνει και 2060...αλλά με 20 καρέ. Αυτό δεν το λες upscale, ίσως downscale.
 7. Μια και είναι εβδομάδα STe, δείτε/ακούστε αυτή τη demάρα. https://www.youtube.com/watch?v=oarR61SeY8E
 8. Στο 08:56... izuna drop με lv1 lunar. Παίζει με την αρχική health bar, χωρίς ninpo, χωρίς ελιξίρια. Εγώ στο very hard (ολόκληρη τη μάχη στο "ισόγειο όπως κι' αυτός) που έχει δρεπανηφόρους monks και cat fiends, με upgraded health bar, lv2 dragon sword, ninpo...", με 100 και όχι 120 fiends (master ninja)...έφτυσα... Κάποια βίντεο δεν πρέπει να κατέβουν ποτέ από το yt.
 9. grinder

  Καλύτερο gothic κομμάτι

  gothc μόνο το συγκρότημα, διασκευή βέβαια αλλά κομματάρα
 10. grinder

  RetroArch (PC)

  Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, άλλαξε όμως το output core information Τα αρχεία πρέπει να έχουν το md5 hash της εικόνας. Το αρχείο naomi_boot.bin είναι το αρχείο epr-21576g.bin και πρέπει να μετονομαστεί. Και τα τρία αρχεία πρέπει να είναι στο ~/system/dc/ . Στο core information μόνο το naomi_boot.bin λέει ότι πρέπει να είναι εκεί. Τα αρχεία τα βρίσκει σε οποιοδήποτε path, αρκεί να υπάρχει το ~/system/ .... Απ' ότι έχω καταλάβει ψάχνει για system. Αν δηλαδή είναι ~/xxx/dc δεν το βρίσκει. Το ~/system directory δεν υπάρχει εξαρχής, πρέπει να δημιουργηθεί. Στο linux γίνεται εγκατάσταση του retroarch. Η εγκατάσταση γίνεται (και) στο /home/grinder(user)/.config/retroarch/ Για να υπάρχει πρόσβαση/διαχείριση μέσω retroarch gui των hidden directories (.config/), πρέπει στο retroarch.cfg, το show_hidden_files = "false" να γίνει "true". Για κάθε αλλαγή στο retroarch.cfg (και πάντα ως sudo (admin)), το retroarch δεν πρέπει να τρέχει. Ευχαριστώ τον Imgema για την βοήθεια, και τον Wally για την ιδέα. Κι' ακόμα δεν τρέχει τίποτα...
 11. grinder

  RetroArch (PC)

  @Imgema μπορείς (ή όποιος άλλος μπορεί) να δεις αν τα 3 αρχεία που χρησιμοποιείς έχουν το ίδιο hash με αυτό της εικόνας για τον υπολογισμό το παρακάτω... https://md5file.com/calculator
 12. grinder

  RetroArch (PC)

  Το dc_nvmem δεν το έχω, και να πω την αλήθεια δεν ξέρω ποια είναι τα λοιπά. Έχω βρεί κάποια σφάλματα (τουλάχιστον έτσι λέει το retroarch), και θα κάνω δοκιμές με κάποιο άλλο λιγότερο απαιτητικό core που να χρειάζεται και bios. Ευχαριστώ (γα την ώρα...)!
 13. grinder

  RetroArch (PC)

  Έβγαλα (χειροκίνητη) άκρη...τα cores πρέπει να υπάρχουν σε δύο directories στο linux libretro_directory = "/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libretro/" /home/user/.config/retroarch/cores/ https://wiki.archlinux.org/index.php/RetroArch Το mega drive (genesis_plus_gx_libretro.so) παίζει. Το Dreamcat (redream_libretro.so - reicast_libretro.so) στιγμιαία μαύρη οθονη και κλείνει το retroarch. Ερωτήσεις: 1. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το bios (Dreamcast) που έχω βάλει; 2. Στην περίπτωση του mega drive, bios δεν έχω βάλει, πως παίζει; Το bios είναι μέσα στα cores; 3. roms και bios πρέπει να είναι στο ίδιο directory; Πιθανότατα να φταίει, όπως λες, η κάρτα γραφικών. Δεν ξέρω αν φτάνουν 2-3 μέρες για να το καταλάβεις και να το στήσεις "σωστά".
 14. grinder

  RetroArch (PC)

  @Imgema Ευχαριστώ, τα κι' εγώ βρήκα εδώ και μάλλον δεν είμαι ο μόνος με αυτο το πρόβλημα. Πρέπει να βρω το *.cfg αρχείο των windows να δω που ψάχνει να τα κατεβάσει. Λογικά θα υπάρχει κάτι τέτοιο... core_updater_buildbot_assets_url = "http://buildbot.libretro.com/assets/" core_updater_buildbot_url = "http://buildbot.libretro.com/nightly/linux/x86_64/latest/" Όλα τα άλλα τα κάνει κανονικά update. Απ' ότι καταλαβαίνω θα έχω κι'άλλα θέματα, και πιθανότατα να μην μου δίνει την επιλογή για Dremcast core. Ελπίζω να κάνω λάθος γιατί έχει πέσει πολύ google-αρισμα. Το θετικό είναι ότι παίζει ο x-one controller.
 15. grinder

  RetroArch (PC)

  Είναι για windows, και παίζω με linux
×