Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins

Uskoke

Members
 • Content count

  1.051
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Uskoke last won the day on April 12

Uskoke had the most liked content!

Community Reputation

205.994 Excellent

About Uskoke

 • Rank
  RetroAdept
 • Birthday 03/04/1973

Converted

 • Biography
  Γεννήθηκα στο Ηράκλειο-Κρήτης 3-4-1973.Τελείωσα το Λύκειο Ο Κοραής και μετά στο ΤΕΙ Ηρακλείου, Ηλεκτρολογία.

Converted

 • Location
  Coatbridge,Scotland,UK

Converted

 • Interests
  Φωτογραφία, λήψη βίντεο, να ακούω μουσική

Converted

 • Occupation
  Ηλεκτρολόγος
 1. Μπα όχι Τζώνυ αν και οι Γερμανοί τα λέγανε (Lager-Arbeitslager) που εμένα μου δημιουργούσε αρνητικούς συνειρμούς. Βγαίναμε και βόλτες, εξοδούχοι και καλά, ειδικά στην Τήνο πήγαμε και για μπάνιο, στο Αμβούργο επίσης στην πόλη, μια απ τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας.
 2. Παρουσίαση Everdrive-64 v2.5

  αυτό το densha de 「電車で」σημαίνει στα γιαπωνέζικα με το τραίνο, κυριολεκτικά με το ηλεκτρικό τραίνο (το πρώτο ιδεόγραμμα ηλεκτρισμός, το δεύτερο όχημα). Θα ήθελα να το παίξω αυτό το παιχνίδι, τσιν τσον.
 3. Οι φίλοι μας στην Γερμανία Neu-Isenburg βεβαίως-βεβαίως ανακάλυψαν την ijgd www.ijgd.de η οποία υπάρχει ακόμα, και έτσι το καλοκαίρι του '89 πήγα στην πρώτη κατασκήνωση με τον Πασκάλ (τον γιο τους) σε ένα χωριό του οποίου δεν θυμάμαι το όνομα. Ήταν εκεί διάφοροι-διάφορες από πολλές χώρες, Ολλανδία, Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Αλγερία)Γερμανοί, Ισπανοί και ένας...Τούρκος οποίος δεν με συμπαθούσε καθόλου. Τέλος πάντων δουλεύαμε 8ωρο κάθε μέρα και 2 άτομα μέναν πίσω για να μαγειρέψουν για την ομάδα οπότε γυρνούσαμε κουρασμένοι και βρίσκαμε έτοιμο φαγητό. Κοιμόμασταν όλοι μαζί σε ένα χώρο που μας είχε παραχωρηθεί με sleeping bag. Καλοκαίρι βέβαια στην Γερμανία αλλά 16 βαθμούς, μπρρ. Αυτό ήταν πριν την πτώση του τείχους. Οι δουλειές ήταν χειρωνακτικές του στυλ ξεριζώστε αγριόχορτα, βάψτε βούλες στα δέντρα που θα κοπούν κλπ. Πήγα συνολικά σε 3 τέτοιες κατασκηνώσεις στην Γερμανία, η επόμενη το '92 πρέπει να τανε στο Lampertheim και η επόμενη κοντά στο Αμβούργο, βόρεια Γερμανία. Και τις δυο φορές θυμάμαι υπήρχαν τα ICE άρα μετά το '91. Επίσης μια φορά Ελλάδα Τήνος. Στην Ελλάδα η αντίστοιχη οργάνωση ήταν ΠΕΕΠ η οποία αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει πια. Στην Τήνο είμασταν σε ένα σχολείο που είχαν βγάλει τα θρανία και είχαν φτιάξει ένα πρόχειρο λουτρό με θερμοσίφωνες για να κάνουμε μπάνιο. Κουβαλούσαμε λάσπη για να χτιστεί μονοπάτι, και το χωρίο λεγόταν Ταραμπάδος αν δεν κάνω λάθος.Πάλι εκεί υπήρχαν διάφορες εθνικότητες μεταξύ αυτών και Γιαπωνέζοι. Ένας καλός τρόπος να κάνει κανείς φτηνές διακοπές!Αν δεν συχαίνεται την χειρωνακτική εργασία.
 4. Δίσκοι Βινυλίου

  ένα επεισόδιο που δείχνει πόσο ...ρετρό είμαστε εδώ. πήγα σε γνωστή αλυσίδα να πάρω κενά cd.γιατί ήθελα να μετατρέψω κάτι δίσκους για την νονά μου.πήγα λοιπόν και ρωτάω έναν νεαρό (σημειωτέον όλοι οι υπάλληλοι είναι νέοι) που είναι τα κενά cd. Μου λέει εκεί και περίμενα να δω μια μεγάλη προθήκη με διάφορα είδη, χωρητικότητες, μάρκες, dvd κλπ. αντί αυτού ήταν μια γωνίτσα με ένα-δυο κέικ και αυτό! και μου λέει ο υπάλληλος:τι τα θέλετε τα cd μόνο 700 μέγα είναι! Λέω θέλω να φτιάξω cd μουσικής!μα 700 ΜΒ είναι μόνο!
 5. για όσους δεν ξέρουν γερμανικά η ραπτομηχανή ράβει κανονικά!αν και παιδική.αυτά τα σίδερα με το κάρβουνο τα πρόλαβε η μάνα μου.(γεν.1947). λίγη απροσεξία και έπεφτε καυτό καρβουνάκι στο ρούχο και το κατέστρεφε!
 6. Δίσκοι Βινυλίου

  Μα αυτό προσπαθώ να πω Γουάλη. Ότι με το DAC έχεις όσο καλύτερο δυνατόν ήχο από το PC σου στο στερεοφωνικό. Δεν είναι κάρτα ήχου. Το δικό μου είναι Project USB box s. Έκανε 120 € και υπάρχουν μέχρι το Θεό τιμές. Πρέπει όμως στερεοφωνικό και PC να είναι στο ίδιο δωμάτιο. Εγώ έχω καλώδιο 5μ RCA που το συνδέει.
 7. Περιοδικό ΕΝΑ

  και επίσης το κλασικό ανέκδοτο:πάει ένας σε ένα περίπτερο και λέει"ένα ταχυδρόμο και μια γυναίκα"Πόσα περιοδικά πήρε;
 8. Δίσκοι Βινυλίου

  Συμφωνώ Schock. Οι δίσκοι είχαν επίσης πολύ ωραία εξώφυλλα, μερικά ήταν έργα τέχνης. Επίσης είναι με το βινύλιο η προσωπική σου εμπλοκή, θα στήσεις το πικάπ, θα ρυθμίσεις το βάρος, ενδεχομένως θα αλλάξεις/κεφαλή ή βελόνα, θα συγκρίσεις τη διαφορά, θα θυμάσαι να καθαρίσεις τη βελόνα πριν από κάθε παίξιμο. Όλα αυτά δεν λένε στους πιτσιρικάδες κάτι.Ούτε οι κασέτες βέβαια.Εγώ έχω και χιλιάδες τραγούδια στο PC μου και ότι υπάρχει σε youtube μέσω του DAC μου, συνδεδεμένο με το στερεοφωνικό, όπως και cd,tuner, πικάπ και κασετόφωνο. Οι πιτσιρικάδες δεν ξέρουν το DAC γιατί είναι αρκετά ακριβό και χρειάζεται στερεοφωνικό κάτι που δεν το έχουν σαν εμπειρία.
 9. και αυτό που είναι ακόμη πιο ρετρό είναι ότι τον έχω σε κασέτα! απ τις πιο αγαπημένες μου όπως και όλα από Pink Floyd, όλα σε κασέτες βεβαίως-βεβαίως.
 10. Πικάπ

  όπως είπε και ο φίλος @angel_grigέχει κεραμική κεφαλή που σημαίνει ότι δουλεύει με πίεση 8gr ενώ πχ.η ΑΤ 95 η δικιά μου με 1,5 γρ! Θα καταστρέψει τους δίσκους σου. Επίσης οι κεραμικές κεφαλές έχουν πιο δυνατό σήμα από τις κινητού μαγνήτη (ΜΜ) που είναι οι πιο συνηθισμένες που σημαίνει ότι θέλει άλλο προενισχυτή απ τους συνηθισμένους του εμπορίου. Αν είναι ενσωματωμένος και δουλεύει, έχει καλώς. Αν όπως είπε είναι με λυχνίες και θέλει έλεγχο ανταλλακτικά κλπ. θα είναι δύσκολο. Η γνώμη μου είναι να αρχίσεις να μαζεύεις λεφτά για ένα πικάπ της προκοπής ώστε να απολαύσεις την όλη φάση του βινυλίου.
 11. Ένα πράγμα που θυμάμαι πολύ έντονα πήραμε στη μάνα μας η αδερφή μου κι εγώ ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό (δηλ.μηχανή που κουρεύει το γκαζόν) γιατί έκοβε το γκαζόν...με το δρεπάνι. Από το Gőtzen ένα γερμανικό πολυκατάστημα που τώρα έχει κλείσει. Φυσικά συγκινήθηκε πολύ! Ήταν τα χρόνια αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα μου όπου προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε πέρα με 4 στεγαστικά δάνεια νοικιάζοντας το σπίτι μας στο χωριό σε ξένους. Μια από τις απαιτήσεις του ΕΟΤ για να μας δώσει άδεια ήταν το γκαζόν.
 12. ευχαριστώ πολύ Κάμπια και ευελπιστώ να έρθω κάποια στιγμή και Σαλονίκη να γνωρίσω από πρώτο χέρι και το Σαλονικιώτικο ντιβίζιον.
 13. Τα Ε6 χημικά Γουάλη είναι η εμφάνιση των σλαΐτς. Δηλ. αντίστροφη εμφάνιση που δημιουργεί θετικό αντί αρνητικό. Αποτελείται από:Α/Μ εμφάνιση, χρωμογόνα εμφάνιση (με λουτρό αντιστροφής) και λεύκανση-στερέωση. Αγγλιστί:B/W developer, colour developer (with reversal bath) and bleach-fix. Αυτό μάλιστα είναι μόνο τρία λουτρά, το παλιότερο ήταν έξι (!) και ήθελε μάλιστα και έκθεση του φιλμ στο φως, για να γίνει η αντιστροφή. Τα ξέρω καλά γιατί στην Κοζάνη εμφάνιζα σλαΐτς μόνος μου, γιατί ή έπρεπε να παν Αθήνα, ή Σαλονίκη.
 14. καλά να περάσετε όλοι και καλό Πάσχα σε όλους!
 15. πάντως σε οποιαδήποτε τηλεόραση αν αφαιρέσεις το χρώμα μια χαρά βλέπεις την ταινία στο ασπρόμαυρο. Τώρα κλασικές ταινίες που είχαν γυριστεί με γνώμονα το Α/Μ ξέρω ότι ο σκηνοθέτης πχ είχε διαλέξει το κραγιόν των ηθοποιών, το χρώμα των σακακιών των ανδρών, τα φουστάνια των γυναικών κλπ. με γνώμονα το πως θα "γράψει" στο Α/Μ και το να μαντέψει κανείς εκ των υστέρων τι χρώμα ήταν πραγματικά όλα αυτά έστω και με τη βοήθεια υπολογιστή είναι δύσκολο.
×