Jump to content

Uskoke

Members
 • Content count

  1.100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Uskoke last won the day on April 12

Uskoke had the most liked content!

Community Reputation

206.059 Excellent

About Uskoke

 • Rank
  RetroAdept
 • Birthday 03/04/1973

Converted

 • Biography
  Γεννήθηκα στο Ηράκλειο-Κρήτης 3-4-1973.Τελείωσα το Λύκειο Ο Κοραής και μετά στο ΤΕΙ Ηρακλείου, Ηλεκτρολογία.

Converted

 • Location
  Coatbridge,Scotland,UK

Converted

 • Interests
  Φωτογραφία, λήψη βίντεο, να ακούω μουσική

Converted

 • Occupation
  Ηλεκτρολόγος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. όπως είπαμε το υδρογόνο ακόμη και υγροποιημένο εξατμίζεται πολύ γρήγορα και έτσι δεν είναι alltagstauglich που λένε οι Γερμανοί.Ένας καθηγητής σε ένα σεμινάριο που πήγα για ηλεκτρολόγους (λέγεται Καγιαμπάκης ψάξετε τον αν τον θέλετε) έχει φτιάξει ένα πρότυπο αυτοκίνητο υδρογόνου. από ένα σειράς smart ηλεκτρικό. του έβαλε λοιπόν κυψέλες καυσίμου (fuel cells) και μπουκάλα υδρογόνου με υδρίδια.το υδρογόνο προέρχεται από ηλεκτρόλυση νερού, με οικολογική ενέργεια (ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά). φυσικά είναι τελείως πειραματικό, αλλά και τα αυτοκίνητα όταν πρωτοβγήκαν παίρναν βενζίνη απ τα φαρμακεία. πάντως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι καινούρια ιδέα, είναι μάλιστα πολύ παλιά, πριν καθιερωθούν τα αυτοκίνητα με ottomotor που λένε και οι Γερμανοί, είχαν ηλεκτρικά φυσικά με την τεχνολογία της εποχής 1+ αιώνα πριν. για τους ίδιους λόγους που τα θέλουν και τώρα. τη νίκη των βενζινοκίνητων την έδωσε μια απλή εφεύρεση:η μίζα. από τότε ήταν no brainer για τη βενζίνη.όπως λες πολύ σωστά αετέ 1 δεν πετά αεροπλάνο με ηλεκτρισμό. εκτός αν βρουν μια τεχνολογία που να αποθηκεύει τόση ενέργεια όση με καύσιμο κηροζίνη. κάθε μηχανή τζετ είναι 2,500 ίπποι, επί 4 = 10,000 ίπποι-ένα γαλόνι το δευτερόλεπτο.10,000 ίπποι είναι 7,5 μεγαβάτ. Ποια μπαταρία μπορεί να δώσει 56 μεγαβατώρες (MWh) για ένα 8ώρο ταξίδι, και να είναι τόσο ελαφριά που να την σηκώνει αεροπλάνο;;;και όσο για την σύντηξη don't count your chickens until they're hatched. όταν πρωτοβγήκε η σχάση για ειρηνικούς σκοπούς λέγανε ότι θα ήταν τόσο φτηνή που δεν θα χρειάζονταν πια οι μετρητές.θα πληρώναμε δηλ. ένα πάγιο και θα καίγαμε όσο ρεύμα θέλαμε. είδαμε που φτάσαμε με το Τσέρνομπιλ και την Φουκουσίμα.
 2. βεβαίως αετέ 1 ότι είναι αδύνατον σήμερα μπορεί να είναι δυνατόν αύριο.μπορεί να μην είναι ούτε το πετρέλαιο ούτε το υδρογόνο αλλά κάτι που δεν το έχει σκεφτεί κανείς σήμερα. όπως πολύ σωστά λες το παρόν έχει τεχνολογικά επιτεύγματα που ούτε στην επιστημονική φαντασία δεν υπήρξαν.Κινητά τηλέφωνα-υπολογιστές με τεράστια υπολογιστική ισχύ. Επεξεργαστές με δισεκατομμύρια τρανζίστορ. Ίντερνετ.Όλα αυτά έχουν φυσικά τα καλά μα και τα κακά τους. Αναρωτιέμαι πως η ανθρωπότητα θα κάνει τα πρώτα βήματα χωρίς το πετρέλαιο, όταν δεν μπορούμε να τα βρούμε ως λαοί για τα πιο απλά πράγματα.. Και θα γίνει όπως πολύ σωστά λες, μιας και σίγουρα τα αποθέματα πετρελαίου θα τελειώσουν μια μέρα και πριν τελειώσουν θα γίνει πολύ ακριβό. Ήδη είναι πολύ ακριβό. Και όλο και δυσκολότερη η άντληση του. Στις αρχές ήταν πολύ άφθονο. Δεν ξέρω αν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την ελεγχόμενη θερμοπυρηνική σύντηξη, ίσως να μην δαμαστεί ποτέ.Δείχνει πολύ δύσκολη η αξιοποίηση της.Πάντως ο κόσμος στρέφεται μακριά από "συμβατικές" πηγές ενέργειας (άνθρακας, πετρέλαιο, σχάση ατόμου, μεγάλα υδροηλεκτρικά). Τώρα αν αυτό είναι σωστό και κατά πόσο θα δείξει. δες και Atomausstieg Kohleausstieg της Γερμανίας. Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι εγώ προσπαθώ να είμαι ουδέτερος και αντικειμενικός,αν και κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου. ένας ταπεινός ηλεκτρολόγος είμαι, ούτε υπάλληλος πετρελαϊκής εταιρείας είμαι, ούτε έχω συμφέροντα.
 3. Uskoke

  Duranovios!

  κι εγώ έχω αυτό το cd. πραγματικά στα '80ς υπήρχε καταιγίδα από πολύ καλά έως καλά κομμάτια.αν δεις complilations hits4 πχ. είχαν ένα κομμάτι απ ολόκληρο το άλμπουμ, και συνήθως το άλμπουμ ήταν καλό!
 4. Κι εδώ βλέπετε την πρωτότυπη έκδοση της Πολυάννας στα αγγλικά. όπως σωστά λέτε τόσα χρόνια τα περιφρονούσα σαν κοριτσίστικα και δεν τα άγγιζα καν και πριν κάποια χρόνια διάβασα της Αγκύρας το πρώτο και μου άρεσε, και παράγγειλα από το αγγλικό άμαζον αυτό. δεν το έχω διαβάσει ακόμη μιας και διαβάζω Χάρι Πότερ στα αρχαία.
 5. αρκεί να είναι χωρίς ταλκ.πάντως τα καλύτερα είναι τα άσπρα γάντια της παρέλασης.
 6. μπράβο Γουάλη!ο φίλος μου ο ηλεκτρονικός μου είπε ότι παλιά υπήρχαν σετ με όλους τους ιμάντες για κάθε βίντεο. πάντως καλό θα ήταν να βάλεις γαντάκια πριν τους βάλεις (ή τουλάχιστον να πλύνεις καλά τα χέρια σου).
 7. Uskoke

  Κασσετόφωνα

  Εδώ βλέπετε το δικό μου Denon DRW-695. δεν είναι τόσο καλό φυσικά όσο το δικό σου Γουάλη, αλλά μιας και το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για αναπαραγωγή και το πήρα πρακτικά καινούριο είναι ότι πρέπει. αν προλάβω θα ακούσω φουλ dio temple of the king.Επίσης Γουάλη ακριβώς το ίδιο κασετόφωνο με το πάνω (αυτό με τις πιο πολλές ρυθμίσεις) έχει η νονά μου αλλά δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου. Όταν έψαχνα κασετόφωνο έπαιζα με την ιδέα να την πείσω να μου το πουλήσει αλλά τελικά βρέθηκε αυτό....
 8. Ωραίο μαγνητόφωνο. Τώρα είναι πιο σπάνια και από χρυσάφι.
 9. H κυρία εξαφανίζεται. The Lady vanishes. Γυρισμένο πάνω σ' ένα τρένο. Φοβερό σασπένς και την είδα σε μια Α/Μ ρετρό τηλεόραση στην Κοζάνη.
 10. δεν ήταν καλός ο ηλεκτρολόγος της Γιουλάκη. Το καλώδιο από το πορτατίφ περνάει μπροστά από το μπουφέ με εμφανή πάνω του το διακόπτη. με το παραμικρό τράβηγμα το "πορτατίφι" θα πέσει και θα σπάσει.
 11. Uskoke

  Ιστορίες από το Ντομινό

  ποιος θα τους μάθει γαλλικά; Γράφεται Jacqueline αλλά προφέρεται Ζακλίν, ως γνωστόν. Αυτή είναι μια από τις εγγενείς δυσκολίες των Γαλλικών, αλλιώς γράφονται, αλλιώς προφέρονται. Η άλλη είναι αυτοί οι απαίσιοι τόνοι.
 12. Uskoke

  Κασσετόφωνα

  πολύ ωραία δείχνει Γουάλη και είναι κάτι απτό σε αντίθεση με τα μαγνητόφωνα. (vaporware). αν και εγώ δεν ηχογραφώ καθόλου μιας και είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών, έτσι νιώθω. Στο αμάξι έχω mp3 στο καράβι πάλι mp3 και δεν έχω κανένα φίλο/γνωστό που να ακούει ακόμα κασέτες ώστε να κάνουμε ανταλλαγές κλπ.
 13. πολύ ωραίοι οι Pink FLoyd. έχω πάρα πολλούς δίσκους τους, σε δίσκους και κασέτες.
 14. κι αυτό το κτίριο αν δεν κάνω λάθος είναι μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού, τώρα φυσικά παροπλισμένη, και αν δεν κάνω λάθος. στο Λονδίνο (όπως η Αθήνα είχε τον ΑΗΣ Φαλήρου). Παλιά πριν αναπτυχθεί η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με υπερυψηλή τάση τα εργοστάσια ήταν κοντά στον τόπο κατανάλωσης ρεύματος.
×