Jump to content

Uskoke

Members
 • Content Count

  1.257
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Uskoke last won the day on December 23 2018

Uskoke had the most liked content!

Community Reputation

206.239 Excellent

About Uskoke

 • Rank
  RetroAdept
 • Birthday 03/04/1973

Converted

 • Biography
  Γεννήθηκα στο Ηράκλειο-Κρήτης 3-4-1973.Τελείωσα το Λύκειο Ο Κοραής και μετά στο ΤΕΙ Ηρακλείου, Ηλεκτρολογία.

Converted

 • Location
  Coatbridge,Scotland,UK

Converted

 • Interests
  Φωτογραφία, λήψη βίντεο, να ακούω μουσική

Converted

 • Occupation
  Ηλεκτρολόγος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ευχαριστώ πολύ Lady Naty για τα καλά σου λόγια, αλλά στο σχολείο μου ήμουν σαν την μύγα μες στο γάλα, μιας και ιδιωτικό άρα πλούσιοι ενώ εγώ όχι. ό μόνος λόγος που ήμουν εκεί μέσα ήταν οι γονείς μου που δίδασκαν και οι δυο εκεί. άρα υποχρεωτικά φοιτούσα εκεί (δωρεάν εννοείται). μάλιστα θέλανε να με πάρουν από κει όταν το επίπεδο του σχολείου έπεσε πολύ αλλά δεν μας άφησαν με την δικαιολογία ότι θα ήταν δυσφήμηση, τα παιδιά των διδασκόντων να μην φοιτούν εκεί. αυτό τους μάρανε. τέλος πάντων το σχολείο εδώ και 20+ χρόνια έκλεισε στην αρχή έγινε μπαρ τώρα είναι εγκατελειμένο.
 2. κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Πουλόπουλος... τόσο τρυφερός και ρομαντικός.... το αγαπημένο μου αν και της μάνας μου δεν αρέσει τον θεωρεί γλυκανάλατο και τον έχει βαρεθεί μιας και έχει χιλιακούσει τα τραγούδια του...
 3. xaxa ωραίο κι αυτό ομιλεί η Μαρία Αντουανέτα από το υπερπέραν! "Μεγαλειοτάτη έχουμε οικονομική κρίση τι να κάνουμε;" "Να φάτε παντεσπάνι!"
 4. όντως φουτιξ εγώ εκείνη την περίοδο (95-96) έκανα την πρακτική μου στην Κοζάνη, και είχα παραγγείλει έναν υπολογιστή, με ηχεία, και έγχρωμο εκτυπωτή, 400,000 δρχ. όσο ήταν οι μισθοί μου ακριβώς από 6 μήνες πρακτική! φυσικά ακύρωσα την παραγγελία γιατί και πολλά τα λεφτά και έληγε η αναβολή μου και πως θα τον κουβαλούσα Κρήτη.
 5. σε μια ταινία με την Αλίκη (νομίζω η Κόρη μου η σοσιαλίστρια-αν δεν είναι συγχωρέστε με έχω μαύρα μεσάνυχτα από ελληνικό κινηματογράφο) στο εργοστάσιο που είναι σταματημένα τα μηχανήματα λέει ο εργοστασιάρχης "να πάει ο ηλεκτρολόγος στον υποσταθμό να δώσει ρεύμα" και πάει η Αλίκη και γυρίζει έναν (εμφανώς ψεύτικο) διακόπτη και παίρνουν μπρος κάτι (εμφανώς ψεύτικα) μηχανήματα, λες και θα ήξερε μια κοπέλα και θα μπορούσε να γυρίσει έναν διακόπτη μέσης τάσης!και φυσικά ακόμη και αν τον γυρίσεις δεν παίρνουν μπρος όλα τα μηχανήματα του εργοστασίου αυτόματα!(θα φάνε κάνα χέρι!)
 6. εγώ διάβασα ότι σε ένα ταξίδι πήγαινε έλα στον γαλαξία της Ανδρομέδας χρειάζονται 50 χρόνια, στον χρόνο του ταξιδιώτη ενώ στην Γη θα έχουν περάσει, φυσικά, 4 εκατομμύρια χρόνια. αν και για να επιταχύνουμε ένα διαστημόπλοιο στο 10% της ταχύτητας του φωτός, χρειάζεται το ποσό ενέργειας που καταναλώνει όλη η Γη για δέκα χρόνια!χώρια που ανακύπτουν ένα σωρό άλλα προβλήματα (προστασία από κοσμικές ακτίνες, τι θα τρώνε σε όλο το ταξίδι, πως δεν θα τρελαθούν, σε ποιο άστρο θα σταματήσουν να κατέβουν, τι θα κάνουν αν κάτι χαλάσει στο σκάφος και δεν έχουν ανταλλακτικό κλπ.) σημειωτέον μόνο η έκθεση στις κοσμικές ακτίνες σε ένα ταξίδι στον Άρη μπορεί να προξενήσει στους αστροναύτες παράνοια. έχω διαβάσει κι εγώ για quantum entanglement, δείχνει πολλά υποσχόμενο, ίδωμεν! ο Θεός είναι (για μένα) σε άλλο σύμπαν κι εφόσον δεν έχει υλική υπόσταση, δεν χρειάζεται διαστημόπλοιο.τώρα πολύ ωραίο αυτό του star trek, επίσης η ανέπαφη ιατρική στην σειρά είναι πολύ εντυπωσιακό, που κουνάει ένα μαραφέτι μπροστά απ τον άνθρωπο και γίνεται καλά, δεν φτάσαμε εκεί αλλά έχουμε χειρουργικά ρομπότ!
 7. Uskoke

  Η Ιστορία μιας "Γυναίκας"

  οι καλύτεροι φίλοι μιας γυναίκας νομίζω ότι είναι το πλυντήριο ρούχων, η ηλεκτρική κουζίνα, το αυτοκίνητο και το τρεχούμενο νερό. η μάνα μου μας έχει περιγράψει πως ήταν η ζωή τους στην Πελοπόννησο στα '50ς και '60ς και τι τραβούσαν χωρίς καμία άνεση. πως για να βράσουν ένα καφέ έπρεπε να τραβήξουν νερό απ το πηγάδι και να ανάψουν φωτιά με ξύλα.πως η γιαγιά μου σηκωνόταν στις 2 το πρωί να πλύνει στο χέρι με πράσινο σαπούνι (γιατί ούτε απορρυπαντικό υπήρχε) και φυσικά, "έφυγε" πρόωρα και κανείς δεν κάθισε στο χωριό, όλοι έφυγαν, άλλος Αμερική, Καναδά, Αθήνα κλπ.
 8. Μαριάνα κι εμένα το ίδιο μου συμβαίνει και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας αλλά συνήθως μεσημέρι που μπαίνω.
 9. ευχαριστώ κάπτεν καλ η δική μου θεωρία είναι ότι η σκοτεινή ενέργεια είναι σημάδι της παρουσίας του Θεού στο σύμπαν, γιατί αυτή όπως Εκείνος υπάρχει παντού. Και ίσως κάποιες θεραπείες που δεν εξηγούνται με συμβατικές θεωρίες (Ρέϊκι, βελονισμός κλπ.) να εξηγηθούν αν ο θεραπευτής channels dark energy. Η σαχλαμπούρδα της ημέρας. Τελικά αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος θα καταφέρει ποτέ να νικήσει τις διαστρικές αποστάσεις. Τέλος πάντων είχα δει πρόσφατα κάποια επεισόδια του original star trek και μου έκανε εντύπωση πόσο σουρεαλιστικά ήταν!μάλλον με φουτουριστική κοινωνική σειρά έμοιαζε. πιο πολύ μου άρεσε το καινούριο αν και οι εικόνες του υποτιθέμενου μηχανοστασίου δεν έπειθαν ( ένας απλός σωλήνας με φωτάκια που αναβόσβηναν, τύφλα να 'χει η σκοτεινή ενέργεια, μπου χαχα.) (edit) σκεφτείτε όμως πόσες εντυπωσιακές εφευρέσεις έχουν προέλθει από το star trek και (ελάχιστες) έχουν πραγματοποιηθεί!τα κινητά που διπλώνουν (flip phones), το μηχάνημα που αντιγράφει οποιοδήποτε αντικείμενο ρίξεις μέσα (τρισδιάστατος εκτυπωτής) ο τηλεμεταφορέας (δεν πραγματοποιήθηκε φυσικά αλλά έγινε μέρος της ποπ κουλτούρας όπως και η φράση beam me up, Scotty) το περιβόητο warp drive και το faster than light ταξίδι.
 10. οι κόρες της Μοσχολιού μου θυμίζουν το τραγούδι του Νταλάρα "στα ψηλά τα παραθύρια δυο ματόφρυδα γιοφύρια..."
 11. όντως έχεις δίκιο τα μπέρδεψα. εκτός όμως από την εξωτική ύλη το alcubierre drive θέλει και τεράστια ποσά ενέργειας (εξ ου και η αντιύλη).
 12. αυτή είναι ρετρό σκάλα!σιδερένια με ξύλινα σκαλοπάτια!την βλέπω που και που σε διάφορα σπίτια σε παρακμιακή κατάσταση!(σκουριασμένη με σάπια σκαλοπάτια). αμφιβάλλω όμως οι κοπέλες να ανέβηκαν πάνω να αλλάξουν το γλόμπο, μουχαχα.
 13. ναι όντως Γουάλη την λέγανε "Hanoi Jane" και θυμάμαι είχε βγει φωτογραφία δίπλα σε ένα πολυβόλο!αυτή η ταινία τελικά είναι θρίλερ αλλά όχι με αίματα κλπ.
 14. θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχει στην θεωρία το warp drive του σταρ τρεκ, το alcubierre drive https://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive το οποίο τελείως θεωρητικά δίνει την δυνατότητα ένα αστρόπλοιο να ταξιδέψει με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός.λίγο δύσκολο να γίνει πραγματικότητα μιας και θέλει τεράστιες ποσότητες ενέργειας (δηλ. καύσιμο αντιύλη) και εξωτική ύλη δηλ. είτε από λευκούς νάνους είτε από αστέρες νετρονίων!πράγμα που το κάνει τελείως θεωρητική σύλληψη, μιας και ακόμη αν είχαμε μέθοδο να πάρουμε ύλη από τους ανωτέρω, πάλι έπρεπε να κάνουμε διαστρικών ταξίδι για να τους φτάσουμε.
 15. όχι απλώς ανεστραμμένη μπάμπι αλλά και τρελά υπερεκτεθειμένη! σαν να την τράβηξαν με instamatic με κυβοφλάς!ίσως ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο και την τράβηξε κάποιος ερασιτέχνης;ποιος ξέρει;
×