Jump to content

Uskoke

Members
 • Content Count

  1,368
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Uskoke

 1. (θα προσπαθήσω να απαντήσω στον ελέφαντα όπως μπορώ με τις ταπεινές μου γνώσεις) 1.φαντάζομαι ότι μοιράζονταν τις οθόνες 2.μην το γελάς έχει γεμίσει η αγορά εδώ με κινέζικες αντιστάσεις οι οποίες δεν βγάζουν ούτε το εξάμηνο. ο γαμπρός μου έχει ξοδέψει πραγματικά μια περιουσία αλλάζοντας αντιστάσεις στο ηλιόθερμο του.ενώ οι παλιές ιταλικές ελληνικές τι ήταν δεν ξέρω βγάζαν άνετα την δεκαετία να μην πω εικοσαετία. 3.προφανώς εννοεί το πλύσιμο στην σκάφη όπως το έκανε η γιαγιά μας με πράσινο σαπούνι και αλισίβα (στάχτη) και λουλάκι. εγώ θυμάμαι στα '80ς υπήρχε ακόμη λουλάκι και παίρναμε. 4.ξέρω γω;τους ασύγχρονους η αλλιώς επαγωγικούς κινητήρες τους εφηύρε ο Nicola Tesla. τους κινητήρες ειδικούς για πλυντήρια, τους προγραμματιστές και τα πλυντήρια εν γένει ποιός ή ποιοι; 5.το βιολογικό πρόγραμμα ήταν σε χαμηλότερη θερμοκρασία αλλά πλένονταν τα ρούχα περισσότερη ώρα. τα ηλεκτρομηχανικά πλυντήρια είχαν ελάχιστες δυνατότητες μιας και δεν είχαν ανάδραση (feedback) και δεν υπήρχε τρόπος ελέγχου των στροφών του κινητήρα. στην ουσία είχαν ένα πρόγραμμα με διαφορετικές θερμοκρασίες, στην καλύτερη περίπτωση με θερμοστάτη και στην χειρότερη με χρονομέτρηση, στο περίπου. (είχα στην Κοζάνη ένα γιουγκοσλάβικο Gorenje που δούλευε έτσι)
 2. πάντως ο Ζ80 παράγεται ακόμη και σήμερα!τον έχει ο γνωστός γερμανικός κατάλογος.τώρα τι χρήση θα έχει δεν ξέρω. κάπου διάβασα ότι η NASA χρησιμοποιεί ακόμη αρχαίο hardware (8086,6502) σε κάποιες αποστολές.τα διαστημόπλοια πχ που έχουν φτάσει ήδη στο διαστρικό διάστημα (interstellar space) έχουν, φυσικά, hardware των 70ς.πάντως μπαγαποντιά να πουλάνε την πλακέτα χωρίς τα ολοκληρωμένα, μισή δουλειά, κάποιος άσχετος μπορεί να την πατήσει και να μείνει με ...την πλακέτα στο χέρι.
 3. eagle1 αυτό το μισό πορτοκαλί μισό ασημένιο το είχε η μακαρίτισσα η γειτόνισσα στους Βώρους (στο χωριό μου)!!!!Θα το βγάλω φώτο μόλις ξαναπάω. Εγώ αυτό που λέω ήταν άσπρο και ολόκληρο πλαστικό, και είχε κανονικά όλες τις λειτουργίες ενός υπεραυτόματου πλυντηρίου, εκτός το στύψιμο. Το αδύνατο του σημείο ήταν ένα πλαστικό γρανάζι, που περίστρεπτε τον κάδο, και συχνά έλιωνε από την χρήση. Το έβρισκα μέχρι πρόσφατα, μετά πήγα σε κάποια από τα καινούρια μαγαζιά με τρισδιάστατους εκτυπωτές αλλά κανείς τους δεν δέχτηκε να ασχοληθεί. στην διαφήμιση της Siemens:σε τι ερωτήσεις δηλ. απαντούσαν οι εγκέφαλοι 500,000,000 το δευτερόλεπτο;Ποια ομάδα θα κερδίσει;Πόσο κάνει 1+!;Φυσικά θα είχαν περίπου τόση ισχύ όσο και το κινητό μου.Όσο για τους προβολείς 2 μεγαβάτ δια 550 μας κάνει 3,5 κιλοβάτ ανά προβολέα. Σιγά τα λάχανα. ίσως για τα '70ς να ήταν κάτι.Θα ήταν ίσως ατμών υδραργύρου.Πρώτη φορά βλέπω μονάδα μετρήσεως "κραυγών' Δηλ. τα δικά μου μεγάφωνα πόσων κραυγών είναι;πλυντήρια valiant αμερικάνικα;;;μα τα αμερικάνικα ήταν τελείως διαφορετικά.όντως τα πλυντήρια πιάτων είναι πολύ βολικά, θυμάμαι που είχε πρωτοφέρει η νονά μου τέλη των '70ς από Γερμανία...και έφερνε απορρυπαντικά εκθαμβωτικά κλπ. ...επίσης από Γερμανία!Όσο για την πλεκτομηχανή ήταν μεγάααλο πράγμα...στα '80ς θυμάμαι που η μάνα μου είχε βρει μια κυρία με πλεκτομηχανή και έφτιαξε τα πουλόβερ όλων μας.
 4. εδώ βλέπουμε ένα τελείως ηλεκτρομηχανικό αυτόματο κλιμακοστασίου δούλευε με πηνίο και με διμεταλλικά ελάσματα. επίσης ήθελα να πω ότι λάμπες εκκένωσης ατμών νατρίου υψηλής πίεσης και ατμών υδραργύρου πάλι υψηλής πίεσης έχουν απόδοση (φωτεινή ροή) 100 lm(lumen)/W όση δηλ. έχουν και τα LED. Δηλ. η 400 άρες που έβαλα εγώ έχουν φωτεινή ροή 40000 lm. Oι αντίστοιχες LED είναι 80 βατ άρα μόλις 8000 λούμεν. Το μόνο πρόβλημα είναι τα άεργα που καταναλώνουν οι Μ/Σ των λαμπτήρων εκκένωσης αλλά σχεδόν πάντα έχουν ήδη πυκνωτή από την μάνα τους. Λάμπες εκκένωσης όμως δεν μπορούμε να έχουμε σπίτια μας όποτε καταλαβαίνω είναι απείρως καλύτερα τα LED από τους απλούς λαμπτήρες πυρακτώσεως που έχουν μόλις 10 λούμεν ανά βατ. Στον φωτισμό δρόμου όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη συμφέρει (ακόμα) να βάλει κανείς παραδοσιακές λάμπες εκκένωσης.(edit):ειρήσθω εν παρόδω οι λάμπες εκκένωσης λέγονται αγγλιστί high pressure sodium vapor discharge lamp & high pressure mercury vapor discharge lamp.HQI-metal halide-αλογονιδίων μετάλλου-είναι πάλι ατμών υδραργύρου αλλά σε ατμόσφαιρα ιωδίου εξ ου και αλογονίδια. έχουν επίσης πολύ μεγάλη απόδοση. το νάτριο το έχω δει σε μετάφραση και σόδιο προφανώς από κάποιον που δεν ήξερε ότι λέγεται νάτριο στα ελληνικά.
 5. πολύ ωραία ελέφαντα φαντάζομαι το ημιαυτόματο πλυντήριο σας είχε 2 κινητήρες με διαφορετικό αριθμό πόλων (και στροφών) για τους 2 κάδους και 2 απλούς διακόπτες που ενεργοποιούσαν το καθένα μοτέρ. είχε άραγε αντίσταση ή ζέσταινε το νερό η μάνα σου στα τσουκάλια; μέχρι πρόσφατα υπήρχαν κάτι μικρά πλαστικά πλυντήρια, ελληνικής κατασκευής, που ζέσταιναν όμως το νερό και το άδειαζαν και κάναν ξέβγαλμα αλλά όχι στύψιμο, μήπως ήταν αυτά τα αυτόματα σκέτα; τα υπεραυτόματα είχαν προγραμματιστή που ήταν καθαρά ηλεκτρομηχανικός, που είχε ένα μοτεράκι το οποίο με γρανάζια γυρνούσε πολύ σιγά έναν άξονα που πάνω του ήταν δοντάκια που ενεργοποιούσαν κάποιες επαφές. πολύ απλό στην σύλληψη αλλά ήθελε ακρίβεια στην κατασκευή, και ότι είναι πολύπλοκη μηχανική κατασκευή πχ βίντεο αυτοκίνητο πάντα είναι ακριβό. το αναποδογύρισμα της φοράς περιστροφής του κινητήρα γινόταν ηλεκτρικά, αναποδογύριζε το τύλιγμα που συνδεόταν με τον πυκνωτή. και είχε ένα τύλιγμα με λιγότερο αριθμό πόλων, μόνο για το στύψιμο (πάνω τον ίδιο κινητήρα)..επίσης ο προγραμματιστής ενεργοποιούσε αντίσταση, μοτέρ αδειάσματος νερού, έπαιρνε εντολή από τον πιεζοστάτη, από την κλειδαριά της πόρτας, τον θερμοστάτη κλπ. τα πλυντήρια που είχαν μέχρι πρόσφατα στην Βόρεια Αμερική (θα μας το επιβεβαιώσει ο ελέφαντας φαντάζομαι) άνοιγαν από πάνω και ο κάδος ήταν οριζόντιος, όχι κάθετος όπως στα πλυντήρια που έχουμε στην Ευρώπη. δεν είχαν αντίσταση αλλά είχαν 2 παροχές νερού μια κρύο μια ζεστό και ανάλογα με το πρόγραμμα άνοιγαν οι αντίστοιχες βαλβίδες. το μοτέρ περιστρέφοταν μόνο κατά μια φορά στην πλύση αλλά μέσω ενός gear box ο agitator περιστρεφόταν πότε κατά την μια πότε κατά την άλλη.(ο κάδος στην πλύση έμενε ακίνητος). επίσης η αντλία ακαθάρτων λειτουργούσε σαν αντλία ανακύκλωσης μιας και ήταν συνδεδεμένη στον άξονα του μοτέρ. τώρα στο στύψιμο το μοτέρ έπαιρνε ανάποδες στροφές και γύριζε τον κάδο με πολλές στροφές και η αντλία ακαθάρτων τώρα άδειαζε τον κάδο.
 6. και όσο για τα υπεραυτόματα πλυντήρια παλιά υπήρχαν κάποια που κάναν σε ξεχωριστό κάδο το πλύσιμο και το στύψιμο. Πριν εφευρεθεί ο επαγωγικός κινητήρας με 2 τυλίγματα. Εγώ δεν τα πρόλαβα, προφανώς αυτά ήταν σκέτα αυτόματα. Πάντως θυμάμαι που η έγχρωμη τηλεόραση ήταν κάτι ακριβό.
 7. επίσης Agia Triada αντί Holy Trinity που είναι φυσικά το σωστό, .Agio Pnevma αντί Holy ghost. Αϊρον Μειντεν- Σαμγουερ ιν ταιμ, οπώς έγραφε σε ένα δίσκο των Iron Maiden.
 8. όπως και οι ντέτεκτιβ οι οποίοι είναι πρώην μπασκινάκια, για να είναι πρώην τι παίζει; ή έχουν πάρει σύνταξη ή έχουν αποστρατευτεί για άλλους λόγους. ελπίζω όχι υγείας ή ακόμη χειρότερα ατιμωτική αποστράτευση.
 9. foutix & freaktmp δεν σας ξέχασα αλλά επειδή είχα πολλά στο κεφάλι μου αυτές τις μέρες δεν το έψαξα το θέμα και περίμενα να ολοκληρώσω το έργο που είχα αναλάβει και να προωθήσω την πληρωμή μου, θα ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω εκεί την διευθύντρια αν μας το δίνει το κομπιούτερ.
 10. σήμερα πήγα σε μια πελάτισσα που η κουζίνα της, πολύ γνωστής γερμανικής μάρκας και μάλιστα made in Germany, μόλις 2 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης, καταστράφηκε η λαμαρίνα της ανεπανόρθωτα, έφυγε τελείως το πίσω ταμπλό και οι ράγες που μπαίνουν οι σχάρες και τα ταψιά, και μάλιστα δεν φτιάχνει ούτε με πατέντα. ένας καλός μου φίλος χάλασε το πλυντήριο του, γνωστής κορεατικής μάρκας και μάλιστα made in Korea, χάλασαν τα ρουλεμάν πάλι 2 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης. ευτυχώς με τεράστια προσπάθεια το φτιάξαμε αφού φάγαμε 2 απογεύματα και καταχτυπούσαμε με βαριές, ζεσταίναμε με φλόγιστρα κλπ. στην προσπάθεια μας να βγάλουμε τα παλιά ρουλεμάν. δυστυχώς σήμερα you get less bang for your buck. πάλι με δυσκολία βγαίνουν τα λεφτά και μια κουζίνα ή ένα πλυντήριο των 700 € δεν θα τα έλεγες φτηνά..άλλο παράδειγμα τα φώτα LED, ωραία και καλά αλλά σε αυτά που αντικαθιστούν τις λάμπες φθορισμού, δεν υπάρχει στάνταρ τρόπος σύνδεσης και δεν μπορεί να τις βάλει μόνος του ο πελάτης αλλά θέλει ηλεκτρολόγο. αν γίνει λάθος κάνει μπαμ(βραχυκύκλωμα). επίσης οι προβολείς LED ωραία και καλά αλλά αν καούνε αλλάζεις όλο τον προβολέα, όχι μόνο την λάμπα. το ίδιο και τα φώτα δρόμου, χώρια που δεν βγάζουν σχεδόν καθόλου φως σε σχέση με τα κλασσικά νατρίου και υδραργύρου, και άμα καούνε αλλάζεις όλο το φως! που κάνει σχεδόν 120 €
 11. Σωστό κι αυτό Φουτίξ συν τοις άλλοις τα σύγχρονα πλυντήρια είναι πιο οικονομικά σε ρεύμα και νερό, έχουν πιο πολλά προγράμματα, δεν τσαλακώνουν τα ρούχα κλπ.
 12. όσο για τις διαφημίσεις πλυντηρίων, παλιά όλα τα πλυντήρια ήταν λίγο-πολύ τα ίδια.Ηλεκτρομηχανικά. 5 κιλά, με επαγωγικό κινητήρα με 2 τυλίγματα (1 για το πλύσιμα, 1 για το στύψιμο-χαμηλή-υψηλή ταχύτητα) και με περίπου τα ίδια προγράμματα, αλλά σκυλιά. Συνέβαινε να κρατήσουν και 30 χρόνια, άνετα. Ενώ τώρα...τα ξέρουμε όλοι.
 13. όπως βλέπουμε ο διακόπτης πάκο έχει σκάσει τελείως, η φωλιά (κίτρινη-25 άρα ασφάλεια) έχει σπάσει και η χαλκοταινία που συνδέει αυτά τα δυο έχει οξειδωθεί.Αυτά τα πινακάκια δεν είχαν ράγα, φυσικά. οπότε επιπλέον γραμμές συνδέονταν στην μια και μοναδική ασφάλεια, και...ο θεός βοηθός. Ήθελα να πω, πχ τα φώτα που έβαλα, έχουν πραγματική ισχύ 400 βατ, δηλ. αυτή παράγει κάποιο έργο, δηλ.φως. 400 W λοιπόν. Ο μετασχηματιστής τους όμως, για να τα τροφοδοτήσει, θέλει άεργη ισχύ 400 VAr. Αυτή η ισχύς δεν παράγει έργο, αλλά το μαγνητικό πεδίο του Μ/Σ, δηλ.θέλει το ρεύμα μαγνητίσεως και σκεδάσεως. Αυτή ταλαντώνεται μεταξύ του Μ/Σ και του σταθμού παραγωγής, και επιβαρύνει το δίκτυο με παραπάνω ένταση ρεύματος επιπλέον της ενεργού ισχύος. Οι οικιακοί καταναλωτές μέχρι τώρα δεν επιβαρύνονταν με την άεργο ενέργεια που κατανάλωναν, μόνο οι μεγάλοι καταναλωτές χαμηλής και μέσης τάσεως, οι καινούριοι ηλεκτρονικοί μετρητές μετράνε άεργο ενέργεια, οπότε ίσως στο μέλλον υπάρχει χρέωση.με την ευρεία χρήση των κλιματιστικών υπάρχει πρόβλημα με τα άεργα, όπως και με τις ανανεώσιμες, οι οποίες απορροφούν (και δεν παράγουν) άεργα Ο μόνος τρόπος να παραχθεί άεργος ισχύς μέχρι σήμερα, είναι με την σύγχρονη γεννήτρια, σε συμβατικούς σταθμούς παραγωγής. Μιλάμε πάντα για εναλλασσόμενο ρεύμα , μιας και στο συνεχές δεν υπάρχει άεργος ισχύς (ούτε Μ.Σ, φυσικά.). Ένας τρόπος περιορισμού των άεργων είναι με τοποθέτηση πυκνωτών, τα φώτα που έβαλα έχουν όλα πυκνωτές, και ταλαντώνεται ή άεργος ισχύς (ένα μέρος της) μεταξύ του Μ/Σ και του πυκνωτή αυτού. (που είναι μέσα στο σκαφάκι του φωτός). επίσης η φαινομένη ισχύς, η οποία μετριέται σε VA, είναι το άθροισμα της ενεργού (W) και της άεργου ισχύος (VAr). Και είναι το γινόμενο της τάσης (V) επί την ένταση του ρεύματος. (Α).ενώ η ενεργός τάση Χ ένταση Χ συνφ.άεργος τάση Χ ένταση Χημφ .όπου φ η γωνία μεταξύ των στρεφόμενων διανυσμάτων τάσης και έντασης. (Edit) επίσης η φαινομένη ισχύς είναι ένας μιγαδικός, όπου το πραγματικό μέρος είναι η ενεργός ισχύς, και το φανταστικό μέρος η άεργος.
 14. μπα γεμάτοι είναι οι δρόμοι ελέφαντα στο Ηράκλειο στην πόλη που μένω λέει προς ΤΕΙ (ελληνικά) technological educational institute το οποίο βέβαια στον οποιοδήποτε ξένο δεν λέει τίποτα μιας και στην Αμερική είναι college, στην Βρετανία technical umiversity (?δεν είμαι σίγουρος) και στην Γερμανία Fachhochschule οπότε από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Η την Παναγία αντί να την πούνε St Mary ή Our Lady που είναι το σωστό, την λένε....Panagia. Panagia Xrysovlantoy πχ.
 15. και αυτό θέτει το ερώτημα:είναι ο Θεός ο Μεγάλος Αδερφός;Στην δυστοπία που μας περιγράφει ο Όργουελ, το Κόμμα και ο Μεγάλος αδερφός έχουν όλες τις ιδιότητες του θεού: Παντογνώστες (omniscient) παντοδύναμοι (omnipotent) πανταχού παρόντες (ubiquitous)αλλά μοχθηροί (malevolent).το ίδιο με την combine & combine advisors στο καταπληκτικό Half Life 2. Malevolent deities. καλά, θα πει κανείς ο Θεός μας είναι φιλεύσπλαχνος; σ αυτό δεν έχω απάντηση τουλάχιστον δεν ζούμε σε δυστοπία του στυλ 1984. (benevolent deity). όσο για τα γηρατειά και ότι αυτά φέρνουν είναι κάτι φυσικό. δυστυχώς πολλοί δεν το δέχονται και προσπαθούν να ξεγελάσουν το χρόνο με τα γνωστά lifting, botox κλπ.
 16. MisterL.;;;;Έτσι δεν λέγαν τον προϊστάμενο των Αντιρίξ και Συμφωνίξ;Σε κάποιες μεταφράσεις τον λέγανε κύριε γενικέ.(Ποστ #3 όγδοη φώτο.(
 17. ειλικρινά παιδιά αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του να το κάνω ένα πακέτο και να το στείλω με μεταφορική Αθήνα είναι αμαρτία να πάει ανακύκλωση ο συμπέθερος έχει μεταφορική θα μου κάνει καλή τιμή φαντάζομαι αλλά πρώτα να ρωτήσω την διευθύντρια.Πλυντήρια κλπ. θα γίνουν κομμάτια και σκραπ. Αν πραγματικό το θέλει κανείς επικοινωνία με πμ.
 18. παιδιά αυτός ο Η/Υ κάθεται χρόνια στον χώρο των πλυντηρίων. επειδή πρόκειται για δημόσιο ότι είναι να πεταχτεί πρέπει να γίνει πρωτόκολλο καταστροφής κλπ. εγώ δεν έχω ούτε χώρο ούτε χρόνο ούτε γνώσεις να ασχοληθώ μαζί του. άντε να μπουτάρεις msdos και να τρέξεις κάνα word perfect lotus 1-2-3 κλπ. βλέπω πάντως ότι έχει σκληρό δίσκο και μια δισκέτα μέσα, από το πληκτρολόγιο λείπει ένα κουμπί και έχει φίλτρο οθόνης olympus. πιο πολύ μ ενδιαφέρει το πλυντήριο άλλα ούτε ανταλλακτικά γι αυτό υπάρχουν ούτε συμφέρει να σωθεί, μιας που τώρα υπάρχουν στο εμπόριο δεκάκιλα οικιακά με το 1/4 του μεγέθους και βάρους και καίνε το 1/4 του ρεύματος και νερού.,
 19. εδώ βλέπουμε τον γενικό πίνακα των πλυντηρίων, έναν ρετρό υπολογιστή, ένα παλιό σίδερο χωρίς ατμό, ένα αμερικάνικο πλυντήριο "heavy duty", ένα πλυντήριο MIele επαγγελματικό δεκάκιλο, οι βαλβίδες εισαγωγής του εν λόγω πλυντηρίου, ο μηχανισμός του με τις καλωδιώσεις, και τέλος ο μηχανισμός έναυσης ενόσ φωτιστικού HQI
 20. και μάλιστα αυτή είναι για γερμανικά, γιατί έχει το Υ και το Ζ ανάποδα το ένα με το άλλο και τα 3 γράμματα με umlaut (, A, O , U)
 21. κομπλέ φωτιστικό (του έβαλα λάμπα μικτού φωτισμού αλλά παίρνει και LED) μηχανισμός έναυσης ατμών νατρίου υψηλής πίεσης, κομπλέ φωτιστικό ατμών νατρίου, διάφορες λάμπες νατρίου, 70 βατ οι μικρές, 400 οι μεγάλες, το καζάνι (πιεστικό), αριστερά η τρόμπα νερού (7 1/1 ίπποι), δεξιά το κομπρεσέρ του αέρα, ο πίνακας του πιεστικού, οι λέβητες/καυστήρες (είχε 3, εκ των οποίων ο ένας αποκλειστικά για λάτζα!)
 22. Η αίθουσα της τραπεζαρίας, επαγγελματική φριτέζα, η φούσκα (απορροφητήρας) η διευθύντρια μου είπε ότι είχε φυσική απαγωγή, χωρίς μοτέρ, λαμπτήρας εκκένωσης ατμών νατρίου, που βάζανε παλιά στο φωτισμό δρόμων και πλατειών, ο πίνακας του ισογείου, ο κεντρικός πίνακας, ένα από τα δυο τούνελ (μιλάμε για τελείως half life καταστάσεις, περπατάς σ αυτό το τούνελ και λες, όπου νάναι θα πεταχτεί κάνας εξωγήινος ή κάνας σεκιουριτάς ή κάνας τρελός επιστήμονας με γυαλιά), και τέλος ο κεντρικός πίνακας του λεβητοστασίου/μηχανοστασίου.
 23. Δουλεύω τελευταία σ αυτό το κτίριο το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του '80 και έκαναν διάφορα μαθήματα, από γεωπονικά μέχρι κεραμική και κέντημα κλπ. και προσέφερε (δωρεάν) εκπαίδευση, σίτιση, στέγαση και ψυχαγωγία για όσο διαρκούσε το σεμινάριο. Από 2 μέρες δηλαδή μέχρι 20. Όλα όπως θα δείτε είναι μεγάλα, ήταν όλο θερμαινόμενο και είχε κουζίνα, μηχανουργείο, εργαστήριο, δωμάτια δίκλινα και τετράκλινα. Βλέπουμε με τη σειρά:αμερικάνικη (τεράστια) κουζίνα, no frost ψυγείο ρετρό General Electric, ρετρό πλυντήριο πιάτων (επαγγελματικό), ψυγείο επαγγελματικό, πλατώ, μηχανή για καθάρισμα πατάτας (ίδια είχαμε στο στρατό), μηχανή για τρίψιμο τυριού, και τέλος ο (μουσειακής αξίας) πίνακας της κουζίνας!όλες οι συσκευές αυτές είναι επαγγελματικές και για τριφασικό ρεύμα, εκτός από την κουζίνα, η οποία ήταν οικιακή και 220 βολτ.
 24. (για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μπορούσα να εισάγω κείμενο στο προηγούμενο ποστ) το ανιψάκι μου ενώ χαϊδεύει την ψιψίνα μου,το Φραγκοκάστελο άνευ Δροσουλιτών, και το φοινικόδασος της Πρέβελης και οι εκβολές του Κουρταλιώτη από ψηλά.
 25. Aaardy μάλλον για μαθηματικό συνεπεξεργαστή θα είναι, μέχρι 486 ξεχωριστός και από Pentium και πάνω είναι ενσωματωμένος.
×
×
 • Create New...