Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins

totis

Members
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

totis last won the day on April 13

totis had the most liked content!

Community Reputation

19 Good
 1. οι 2 πρώτες φωτογραφίες είναι από το μονοπάτι των λυκοπούλων και οι υπόλοιπες 4 είναι από τον κανονισμό των προσκόπων ο οποίος κυκλοφόρησε το 1966!!!
 2. Δίσκοι Βινυλίου

  επίσης είναι και μια καλή άσκηση να σηκώνεσαι και να αλλάζεις την πλευρά του δίσκου!
 3. Δίσκοι Βινυλίου

  Για εμένα το βινύλιο είναι μαγεία και η ακρόαση του δίσκου μέρος μιας ιεροτελεστίας. Έχω περίπου 2000 δίσκους των οποίων συλλογή σταμάτησε αρχές της δεκαετίας του 90 ο πρώτος μου μεγάλος δίσκος έίναι το dark side of the moon και το πρώτο 45άρι το mull of kintyre των wings.Με ε΄να αναγκαστικό διάλλειμα στις ακροάσεις( λόγω΄χωρου και μωρών) πέρυσι αγόρασα τον πρώτο μου δίσκο και πάλι (ΑΣΙΜΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΠΟΛΛΑ). Βινύλιο για μένα σημαίνει η μυρωδιά των εξώφυλλων στα δισκάδικα, η επεξεργασία του εξώφυλλου πριν την αγορά, η λαχτάρα και η περηφάνεια για την αγορά των πρώτων δισκων εισγωγής, η ακρόαση των δίσκων όταν ακούω από κάθε δίσκο 1 κομμάτι και γεμίζω το πάτωμα δίσκους, το κόλλημα των εξώφυλλων πιασμένα με μανταλάκια για να κολλήσουν, το καθάρισμα της βελόνας ακόμη και το εσώφυλλο που διαφήμιζε τις νεες κυκλοφορίες της εταιρίας.
 4. Περιοδικό ΕΝΑ

  Εξαιρετικό περιοδικό προσεγμένη ύλη και ποιότητα.Δούλεψα στη ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ τον τελευταίο χρόνο πριν κλέισει όπου έβγαιναν στάνταρ τα περιοδικά ΚΑΙ, TV3, MIA, ΔΥΟ, Τέταρτο(του Χατζιδάκη) και περιστασιακά (από όσο θυμάμαι από αυτά που περνούσαν από τα χέρια μου) το status το hustler και οι εφημερίδες 24 ώρες και καθημερινή(ιδιοκτησίας του Κοσκωτά).
 5. Τον Νικόλα τον γνώρισα από κοντά για επαγγελματικού λόγους τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 87 περνάγαμε πολλές ώρες συνομιλώντας για διάφορα έκανε πλάκα με τα πάντα ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας ανθρώπινος και σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση με τον Ασιμο της περιόδου τη τρέλας.Είναι αλήθεια ότι γκρίνιαζε τότε και για τον Παπακωνσταντίνου (αναγκάστηκα να με πουλήσω έλεγε) αλλά οι μαρτυρίες λένε ότι ήταν από τους λίγους που τον βοήθησαν την δύσκολη περίοδο.Στις μέρες μας ο Νικόλας έχει γίνει μόδα και ακούς διάφορα όπως μεγάλος ποιητής ( στιχουργικά λίγα είναι τα τραγούδια του που αξίζουν πραγματικά) και μάλιστα σου την πέφτουν κιόλας αν πεις κακή κουβέντα.Δυστυχώς για αυτόν ήταν πάντα στο περιθώριο και τον έδερνε τα πρώτα χρόνια και το περιθώριο ενώ στο τέλος είχε περάσει στη σκοτεινή πλευρά του μυαλού του και μέτραγε αντίστροφα. Λυπήθηκα πραγματικά όταν έφυγε από τη ζωή και θα 5τον θυμάμαι πάντα έτσι όπως τον είδα μια βραδιά στο σκοτάδι χιόνιζε ήταν με ένα παλτό και την κιθάρα στο χέρι. Υ.Γ. το συνημμένο δια χειρός Νικόλα
 6. με τα πρώτα δικά μου χρήματα δουλεύωντας αγόρασα έναν μικρό δίσκο 45αρι του paul mccartney(1979) το mull of kintyre
 7. Θα μπορούσα να γράφω μέρες για το συγκεκριμένο θέμα μέλος μιας οικογένειας χωμένης στον προσκοπισμό.Μπαμπάς την περίοδο της κατοχής ο αδερφός την ίδια περίοδο με εμένα η μαμά στις κατασκηνώσεις μαγείρισσα και εγώ 26 χρόνια σε διάφορα πόστα. Τα ον προσκοπισμό τον έζησα την εποχή της χούντας σε πολλές περιπτώσεις συμβάδιζε με τη στρατοκρατική νοοτροπία και τη δεκαετία του 80 που αποφάσισε να εκσυγχρονιστεί και έγινε μεικτός. Δυστυχώς ένας από τους λόγους που έσβησε είναι η νοοτροπία και η φιλοδοξία κάποιων οι οποίοι προσπάθησαν να ικανοποιήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία αποκτώντας αξιώματα και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα διότι ήταν άσχετοι. Άτομα χωρίς εμπειρία χωρίς επαφή με τα παιδιά δεν προσαρμόστηκαν στην εποχή τους κρατώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του κινήματος. Στα χρόνια που πέρασα έζησα πολλά και σαν μικρός και σαν μεγάλος απόκτησα φίλους έμαθα να είμαι ομαδικός έμαθα στις κατασκηνώσεις να φροντίζω τον εαυτό μου και σαν αρχηγός είμαι περήφανος που κατάφερα ακόμη και σήμερα 25 χρόνια μετά να χαίρονται τα παιδιά που με συναντάνε στον δρόμο και τέλος εκεί γνώρισα τη σύζυγο μου οπότε όπως καταλαβαίνετε τα καλά που έχω να πω είναι πολύ περισσότερα από τα στραβά .
 8. o συγκεκριμένος δίσκος των pink floyd είναι τόσο ρετρό όσο και σύγχρονος με λίγα λόγια διαχρονική αξία
 9. Καλο Πάσχα σε ολους

  Χρόνια πολλά σε όλους και όλες
 10. Καλωσόρισμα!

  Αρκετά κολλημένος με το παρελθόν και στη μουσική και στις Ελληνικές ταινίες(και όχι μόνο) ο τίτλος retromaniax με κάνει ήδη να νοιώθω σαν το σπίτι μου. Καλώς σας βρήκα.
×