Jump to content

Mercenary

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Converted

 • Location
  Πειραιάς
 1. Mercenary

  Jeronimo Groovy TV (JGTV)

  Το τηλεοπτικό κανάλι του Jeronimo Groovy είχε μια από τις πιο κουλές εκπομπές που έχουν παίξει ποτέ: Την παρουσίαζε ο Τάκης Φωτίου τα μεσημέρια/απογεύματα τις καθημερινές και στο τέλος κάθε 2ώρου (νομίζω συνήθως ήταν 4ωρη εκπομπή) έβγαινε μια κατάταξη των ελληνικών ομάδων με βάση τις ψήφους των ακροατών που είχαν τηλεφωνήσει. Δηλαδή έπαιρναν τηλέφωνο απλά για να βγουν στον αέρα και να ψηφίσουν την ομάδα τους ώστε στο τέλος του 2ώρου να βγει πρώτη! Αν και δεν είμαι σίγουρος, ο αριθμός πρέπει να ήταν 090 και μάλιστα αρκετοί τηλεφωνούσαν πολλές φορές για να ψηφίσουν ξανά και ξανά και να κερδίσει η ομάδα τους. Φυσικά όλο αυτό δεν είχε κανένα νόημα, απλά τελείωνε όταν το 2ωρο έβγαινε η κατάταξη των ομάδων με βάση τις ψήφους και μετά μηδενιζόταν το κοντέρ και ξεκινούσε από την αρχή...
 2. Mercenary

  [ΜΙΚΑ] Ο Κυρίαρχος (1990)

  Το είχα κι εγώ, πρέπει να το είχα πάρει γύρω στο '93. Θυμάμαι πως μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι καταπληκτικές εικονογραφήσεις που υπήρχαν στο ταμπλό. Μόνο και μόνο που τις κοιτούσες μεταφερόσουν σε έναν μαγικό, φανταστικό κόσμο.
 3. Mercenary

  Disney Club (1993)

  Είναι σίγουρο ότι ξεκίνησε το '93; Σε αυτό το βίντεο λέει ότι ξεκίνησε 15/1/1994: https://youtu.be/P8PSRkbRQok?t=130
 4. Mercenary

  Data Boy

  Μου είχαν κάνει δώρο ένα Data Boy το φθινόπωρο του '96 νομίζω, αλλά απ' όσο θυμάμαι ήταν σχετικά δύσχρηστο και όχι ιδιαίτερα χρήσιμο σαν gadget παρ' όλο που η τιμή του ήταν αρκετά τσιμπημένη. Εκτός από το κομπιουτεράκι, η μόνη λειτουργία του που είχε πρακτική εφαρμογή ήταν η ατζέντα αλλά και αυτή δεν βόλευε και τόσο. Τελικά χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα παρ' όλο που για την εποχή ήταν εντυπωσιακό σαν συσκευή, ειδικά για ένα παιδί. Άλλωστε, εκείνο το διάστημα ακόμα και τα πρωτόγονα κινητά της εποχής μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Ελλάδα (πόσο μάλλον οι υπολογιστές, το internet κτλ) με αποτέλεσμα το Data Boy να φαίνεται πολύ προχωρημένο... Αυτή είναι η διαφήμιση που είχε προβληθεί στην Ιταλική τηλεόραση και νομίζω πως η ίδια είχε προβληθεί και στην Ελλάδα:
 5. Είχα πάρει κι εγώ N64 το '98 και μάλιστα το είχα αγοράσει από το Teleclub στην Κουντουριώτου. Στην συνέχεια είχα πάρει και το Rumble Pack που αποτελούσε μεγάλη πρωτοπορία τότε. Εκείνο το διάστημα το N64 δεχότανε τρελή προώθηση ως η «πρώτη 64μπιτη κονσόλα», «εξελιγμένα γραφικά» κτλ, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν και τόσο καλύτερο. Η πανάκριβη τιμή των παιχνιδιών και η μικρή σε σχέση με το Playstation ποικιλία τίτλων ήταν σημαντικά μειονεκτήματα που αργότερα με ώθησαν να το ανταλλάξω με ένα Playstation. Το Game Buster είχε μετονομαστεί σε On Line μερικά χρόνια πριν κλείσει.
 6. Console Club στην Κουντουριώτου; Μήπως εννοείς το Gamers Club που βρισκόταν στην απέναντι μεριά της Κουντουριώτου; Απ' ότι θυμάμαι το Game Buster είχε μετονομαστεί μερικά χρόνια πριν κλείσει και όντως πρέπει να ήταν το τελευταίο που είχε απομείνει στην περιοχή. Έχω ακόμα την κάρτα μέλους του Console Club.
 7. Teleclub και Console Club υπήρχαν και στον Πειραιά, το πρώτο στην οδό Κουντουριώτου κοντά στην συμβολή με Σωτήρος και το δεύτερο στην οδό Πύλης απέναντι από το γηροκομείο. Όπως αναφέρθηκε για το Console Club της Καλλιθέας, έτσι και στο κατάστημα του Πειραιά είχε διάφορες κονσόλες όπου μπορούσες να παίξεις με χρονοχρέωση (νομίζω ήταν 15' ή μισή ώρα). Στην οδό Κουντουριώτου εκτός από το Teleclub υπήρχαν κι άλλα δύο μαγαζιά με βιντεοπαιχνίδια κι έτσι είχε δημιουργηθεί ένα είδος πιάτσας όπου μαζεύονταν ένα σωρό παιδιά μετά το σχόλασμα (κυρίως τις Παρασκευές).
 8. Σαν «Παγουρίνο» θυμάμαι αυτό που είχε κυκλοφορήσει γύρω στο '96-'97 και είχε σαν περίβλημα την ποδοσφαιρική εμφάνιση των μεγάλων ομάδων (Ολυμπιακός, ΠΑΟ κτλ).
 9. Mercenary

  Σκούρο Interface

  Ωραία εφαρμογή. Βασικά έχω δει σε άλλα forum την δυνατότητα να επιλέξεις διαφορετικό interface γι' αυτό και το πρότεινα.
 10. Mercenary

  Ταύρος με Τοξότη (ANT1)

  Πολύ ωραία σειρά, προβάλλονταν κάθε Παρασκευή βράδυ στον ΑΝΤ1. Παρ' όλο που ήμουν πολύ μικρός θυμάμαι ότι όλα τα επεισόδια είχαν ενδιαφέρον και μια φορά που ένα επεισόδιο περιστρεφότανε εξ ολοκλήρου γύρω από το ειδύλλιο των δύο πρωταγωνιστών ήταν το μοναδικό που μου είχε φανεί βαρετό
 11. Mercenary

  Σκούρο Interface

  Θα ήθελα να προτείνω να υπάρξει και επιλογή με μαύρο/σκούρο Interface για το φόρουμ ώστε να είναι λίγο πιο ξεκούραστο για τα μάτια. Ευχαριστώ.
 12. Mercenary

  Μπούκερ (Booker)

  Μόνο την περίοδο 1990-1991 είχε προβληθεί; Είχα την εντύπωση ότι προβάλλονταν και κάπου στα μέσα τις δεκαετίας του '90.
×