Jump to content

Mercenary

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

Converted

 • Location
  Πειραιάς

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όντως, για κάποιο διάστημα μετά τις καταλήψεις κάναμε 8ωρα μερικές μέρες τις εβδομάδας και κάτι ψευτο-3ωρα και 4ωρα μερικά Σάββατα. Πριν τις διακοπές του Πάσχα κάναμε μάθημα μέχρι και μεγάλη Πέμπτη! Σωστός. Τα λίγα σχολεία που κράτησαν την κατάληψη μέχρι τέλους ξεκίνησαν μάθημα αρχές Φεβρουαρίου του '99. Έχουν γραφτεί μέχρι και βιβλία για το θέμα:
 2. 1) Age of Empires 2 & Age of Empires 2: The Conquerors expansion 2) Championship Manager 01/02 Ειδικά το δεύτερο ήταν ένα παιχνίδι με το οποίο μπορούσες να φας τρελό κόλλημα, όποιοι έχουν παίξει για καιρό κάποιο παιχνίδι τύπου Manager σίγουρα θα καταλάβουν. Το συγκεκριμένο είχε αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από όλα τα περιοδικά και θεωρούνταν το καλύτερο παιχνίδι Manager που είχε βγει έως τότε. Οι δημιουργοί του είχαν πιάσει ακριβώς το νόημα του πως έπρεπε να είναι ένα τέτοιο παιχνίδι και παρόλο που δεν είχε Match Engine παρά μόνο απλή περιγραφή του αγώνα, σε πώρωνε περισσότερο από κάθε άλλο αντίστοιχο παιχνίδι. Ήταν όμως πολύ εθιστικό, σε βαθμό που μπορεί να καθόσουν ατελείωτες ώρες και να μην θες να σηκωθείς!
 3. Τα καταστήματα στην Κουντουριώτου όντως δε νομίζω πως είχαν δυνατότητα για παιχνίδι σε κονσόλα με χρονοχρέωση. Αυτό το θυμάμαι μόνο στο Console Club στην Πύλης, όπου στο βάθος του καταστήματος είχε κονσόλες συνδεδεμένες με CRT monitor. Στην αρχή έβλεπες αρκετούς να παίζουν εκεί, αλλά με τον καιρό αυτό ατόνησε και μάλιστα προς το τέλος αν δεν κάνω λάθος πρέπει να τις είχαν αφαιρέσει. Δεν γνωρίζω αν πούλαγε αντιγραφές, τουλάχιστον εγώ δεν είχα πάρει κάποια από εκεί. Συνήθως αντιγραφές έβρισκες σε μικρότερα μαγαζιά που «ειδικεύονταν» σε τσιπαρίσματα, μετατροπές κτλ. Ένα ακόμα κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών στον Πειραιά που πρέπει να επιβίωσε περίπου μέχρι το 2007-08 ήταν το Loading στην Καραολή & Δημητρίου. Επίσης παλιά υπήρχε άλλο ένα κοντά στο πανεπιστήμιο που είχε διοργανώσει και τουρνουά Tekken 3 γύρω στο 2001, όμως δεν θυμάμαι πως ονομαζόταν καθώς δεν το επισκεπτόμουν συχνά.
 4. Φίλε Getta Robo δεν με λένε Κώστα αλλά ναι, αυτά τα στέκια ήταν οπωσδήποτε μέρος της καθημερινότητάς καθώς τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούσαν για εμάς ίσως το σημαντικότερο από τα ενδιαφέροντά μας. Μία από τις δυνατότητες που είχες ως κάτοχος της κάρτα μέλους του Console Club ήταν το να μπορείς να νοικιάζεις παιχνίδια. Απ' όσο θυμάμαι ο χρόνος ενοικίασης ήταν μια βδομάδα και η τιμή κάπως τσιμπημένη, δεδομένου ότι στην περίπτωση του Playstation έκαναν θραύση τα αντιγραμμένα παιχνίδια που έτσι κι αλλιώς πωλούνταν σε πολύ χαμηλή τιμή. Αν θυμάμαι καλά, το κατάστημα του Πειραιά πρέπει να ξεκίνησε την λειτουργία του την άνοιξη του 1997, δηλαδή την εποχή που ο χώρος των οικιακών κονσολών άρχιζε να αποκτά μεγάλη δυναμική στην Ελλάδα και να εισέρχεται στην εποχή της μεγάλης ακμής του δημιουργώντας γύρω του μια ολόκληρη αγορά. Εγώ, όντας επηρεασμένος από έναν φίλο συμμαθητή επίσης κάτοχο Playstation ο οποίος όμως ήταν αρκετά σχολαστικός, άργησα να δώσω την δική μου συσκευή για "τσιπάρισμα" καθώς πιστεύαμε ότι αυτό μπορούσε να βλάψει την συσκευή. Αυτό θεωρητικά μπορεί να ίσχυε βέβαια, αλλά στην πράξη το τσιπάρισμα ήταν τεράστια υπόθεση καθώς μετά μπορούσες να αγοράζεις παιχνίδια στο 1/5 της κανονικής τους τιμής. Επειδή το Console Club, το Teleclub κτλ πωλούσαν αλλά και αγόραζαν μεταχειρισμένα γνήσια παιχνίδια, συνήθως έδινα εκεί αυτά που δεν ήθελα πλέον και έπαιρνα κάποιο άλλο σε μειωμένη τιμή.
 5. Mercenary

  Μπομπ Σφουγγαράκης (1999)

  Σύμφωνα με κάποια σχετική αναφορά που υπάρχει σε αυτή την συνέντευξη του ηθοποιού που δάνεισε την φωνή του στον Μπομπ Σφουγγαράκη για την ελληνική μεταγλώττιση, σαν σειρά πρέπει να πρωτοπροβλήθηκε στην Ελλάδα το 2001.
 6. Mercenary

  Μπομπ Σφουγγαράκης (1999)

  Επίσης απ' όσο θυμάμαι πολύ καλή ήταν και η ομώνυμη ταινία που είχε παιχτεί στην Ελλάδα το 2005.
 7. Mercenary

  The Offspring

  Τον Δεκέμβρη του '98 είχα αγοράσει το Americana των Offspring το οποίο ήταν και το πρώτο CD τέτοιας μουσικής που πήρα ποτέ! Πολύ καλό αλμπουμ που περιείχε και αρκετά χιτάκια με κυριότερο το "Pretty Fly" που τότε έπαιζε συχνά στα μουσικά κανάλια MAD, MTV κτλ. Επίσης είχε ενδιαφέρον και το βιβλιαράκι του που ήταν γεμάτο με εικονογραφήσεις σε στυλ κόμιξ που συνόδευαν τους στοίχους του κάθε κομματιού.
 8. Mercenary

  Jeronimo Groovy TV (JGTV)

  Το τηλεοπτικό κανάλι του Jeronimo Groovy είχε μια από τις πιο κουλές εκπομπές που έχουν παίξει ποτέ: Την παρουσίαζε ο Τάκης Φωτίου τα μεσημέρια/απογεύματα τις καθημερινές και στο τέλος κάθε 2ώρου (νομίζω συνήθως ήταν 4ωρη εκπομπή) έβγαινε μια κατάταξη των ελληνικών ομάδων με βάση τις ψήφους των ακροατών που είχαν τηλεφωνήσει. Δηλαδή έπαιρναν τηλέφωνο απλά για να βγουν στον αέρα και να ψηφίσουν την ομάδα τους ώστε στο τέλος του 2ώρου να βγει πρώτη! Αν και δεν είμαι σίγουρος, ο αριθμός πρέπει να ήταν 090 και μάλιστα αρκετοί τηλεφωνούσαν πολλές φορές για να ψηφίσουν ξανά και ξανά και να κερδίσει η ομάδα τους. Φυσικά όλο αυτό δεν είχε κανένα νόημα, απλά τελείωνε όταν το 2ωρο έβγαινε η κατάταξη των ομάδων με βάση τις ψήφους και μετά μηδενιζόταν το κοντέρ και ξεκινούσε από την αρχή...
 9. Mercenary

  [ΜΙΚΑ] Ο Κυρίαρχος (1990)

  Το είχα κι εγώ, πρέπει να το είχα πάρει γύρω στο '93. Θυμάμαι πως μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι καταπληκτικές εικονογραφήσεις που υπήρχαν στο ταμπλό. Μόνο και μόνο που τις κοιτούσες μεταφερόσουν σε έναν μαγικό, φανταστικό κόσμο.
 10. Mercenary

  Disney Club (1993)

  Είναι σίγουρο ότι ξεκίνησε το '93; Σε αυτό το βίντεο λέει ότι ξεκίνησε 15/1/1994: https://youtu.be/P8PSRkbRQok?t=130
 11. Mercenary

  Data Boy

  Μου είχαν κάνει δώρο ένα Data Boy το φθινόπωρο του '96 νομίζω, αλλά απ' όσο θυμάμαι ήταν σχετικά δύσχρηστο και όχι ιδιαίτερα χρήσιμο σαν gadget παρ' όλο που η τιμή του ήταν αρκετά τσιμπημένη. Εκτός από το κομπιουτεράκι, η μόνη λειτουργία του που είχε πρακτική εφαρμογή ήταν η ατζέντα αλλά και αυτή δεν βόλευε και τόσο. Τελικά χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα παρ' όλο που για την εποχή ήταν εντυπωσιακό σαν συσκευή, ειδικά για ένα παιδί. Άλλωστε, εκείνο το διάστημα ακόμα και τα πρωτόγονα κινητά της εποχής μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην Ελλάδα (πόσο μάλλον οι υπολογιστές, το internet κτλ) με αποτέλεσμα το Data Boy να φαίνεται πολύ προχωρημένο... Αυτή είναι η διαφήμιση που είχε προβληθεί στην Ιταλική τηλεόραση και νομίζω πως η ίδια είχε προβληθεί και στην Ελλάδα:
 12. Είχα πάρει κι εγώ N64 το '98 και μάλιστα το είχα αγοράσει από το Teleclub στην Κουντουριώτου. Στην συνέχεια είχα πάρει και το Rumble Pack που αποτελούσε μεγάλη πρωτοπορία τότε. Εκείνο το διάστημα το N64 δεχότανε τρελή προώθηση ως η «πρώτη 64μπιτη κονσόλα», «εξελιγμένα γραφικά» κτλ, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν και τόσο καλύτερο. Η πανάκριβη τιμή των παιχνιδιών και η μικρή σε σχέση με το Playstation ποικιλία τίτλων ήταν σημαντικά μειονεκτήματα που αργότερα με ώθησαν να το ανταλλάξω με ένα Playstation. Το Game Buster είχε μετονομαστεί σε On Line μερικά χρόνια πριν κλείσει.
×