Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
AEON

Καλωσόρισμα!

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι, σας καλοσωρίζουμε στο Greek Retro Maniax και στην αφετηρία του όμορφου νοσταλγικού μας ταξιδιού. Ένα ταξίδι που καλύπτει την ιστορία της Πληροφορικής στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα τον πολιτισμό, την νοοτροπία και την κουλτούρα της δεκαετίας του '80.

 

Το forum ξεκινά με την προοπτική να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα ζωντανό μουσείο όλων των στιγμών που εμείς οι παλιότεροι ζήσαμε και αγαπήσαμε. Θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως ένα κέντρο ενημέρωσης των νεώτερων γενιών σχετικά με τις άγνωστες πτυχές εκείνης της εποχής, αλλά και τους λόγους που την έκαναν τόσο μοναδική και αλησμόνητη.

 

Το όλο εγχείρημα είναι από τη φύση του αρκετά φιλόδοξο κι απαιτεί συστηματική όσο και ομαδική προσπάθεια. Συνεπώς η συμμετοχή και συνεισφορά όλων όσων έχουν κέφι και περίσσευμα χρόνου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία. Ακόμα κι ένα μικρό λιθαράκι κάθε φορά μπορεί μακροπρόθεσμα να κάνει τη διαφορά.

 

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, συμβουλή ή πρωτοβουλία που θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα, την οργάνωση των περιεχομένων και την αποτελεσματικότητα του forum. Κάθε γνώμη μετράει!

 

Τέλος, οι απορίες σας είναι ευπρόσδεκτες και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε.

 

Ηappy Retro Exploring!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό ξεκίνημα σε ένα φόρουμ που είναι απαραίτητο να υπάρχει στο ελληνικό net.

Για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι καινούργιοι...!!!

 

Άντε με το δεξί λοιπόν και για το 2006 και για το νέο φόρουμ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

...να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου, "καλή αρχή", στο καινούριο φόρουμ. :)

 

...έξοχη και η επιλογή του avatar απο τον Aeon !! Τώρα ξέρω ότι εκτός απο το Impossible Mission, σου αρέσει και το Elite ;) (το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια το πλέον αγαπημένο μου παιχνίδι, απο τότε που το πρωτοείδα σε έναν BBC !!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να είστε καλά παιδιά για τις ευχές και τα καλά σας λόγια!

 

Billy για αρχή θα ήθελα την άδειά σου να ανεβάσουμε στην σχετική ενότητα του forum το αρχείο με το τεύχος 15 που έχεις ήδη σκανάρει. Επίσης αν δε σου κάνει κόπο γράψε εκεί και τη λίστα με τα τεύχη που διαθέτεις και την κατάσταση στην οποία πάνω-κάτω βρίσκονται. Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και για όλους όσους ακόμα διαθέτουν συλλογή των τευχών και μπορούν να συμμετάσχουν (έστω και ένα τεύχος!).

 

P.S: David Braben και Ian Bell! Mεγάλοι πρωτοπόροι φίλε billy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...εννοείται ότι υπάρχει το ελεύθερο για upload του εν λόγω τεύχους στο forum σου, Aeon (καθώς και για όσα σκανάρω στην συνέχεια). :)

 

...για την λίστα, έχω ήδη δώσει στοιχεία για τα τεύχη που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, στην ανάλογη ενότητα του forum.

 

Τα υπόλοιπα Pixels μου βρίσκονται αποθηκευμένα εκτός Αθηνών (στην Κρήτη), λόγω προβλήματος χώρου. Αυτά που έχω φέρει μαζί μου στην Αθήνα, (μεταξύ των οποίων και το τεύχος 14) τα διάλεξα σε μία προσπάθεια να βρώ κάποια παλιά τεύχη να σκανάρω για τον Gryzor, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία σκάναρε μερικές σελίδες απο το 6ο τεύχος, το οποίο εγώ δεν είχα!! (αυτή η συζήτηση έγινε δύο μήνες πριν, στην CPCZONE).

 

Στην επόμενη επίσκεψή μου στην "φωλιά των Pixels", θα φέρω μαζί μου και άλλα τεύχη, ώστε να μπορέσω να ανανεώσω την λίστα.

Δέχομαι και requests, αν θέλεις κάποιο συγκεκριμένο τεύχος !!

 

...το επόμενο τεύχος που σκοπεύω να σκανάρω, είναι το νούμερο 16, και μετά απο αυτό σκέπτομαι να δώσω προτεραιότητα στο νούμερο 25 - εξαιρετικά αφιερωμένο σε εσένα !! (hint: έχει το Special Review του Elite ;) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ελεύθερο στο upload του 14 :) (θα το ανεβάσω στον server απόγευμα που θα βρίσκομαι σπίτι). Σήμερα - αύριο το πολύ - θα έχω έτοιμο και το 63.

 

Θα σου ήμουν αιώνια ευγνώμων για το 25! Το ψάχνω επί χρόνια (βλέπεις το πρώτο τεύχος που αγόρασα ποτέ ήταν αν δεν κάνω λάθος το 35 το 1987!).

 

Το σκανάρισμα το κάνω σε 150dpi που βγάζει αναλύσεις H:1600, W: 1150 (στο περίπου, ποικίλλει ανά σελίδα) και για ανέβασμα εδώ μάλλον θα το κάνω resample σε height 1100 (χονδρικά όπως και το τεύχος 14) για να κυμαίνεται το συνολικό μέγεθος μεταξύ 30 και 40MB.

 

Στο compression των JPEG θερμή παράκληση βάζε ποιότητα 85%.

 

Να σαι καλά Acid_Burn και καλωσήρθες. Θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας!

Edited by Kambia
συνεχόμενα ποστ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλή Χρονιά και Καλή Αρχή στο νέο αυτό forum. Νομίζω ότι ήταν κάτι που έλειπε από τον χώρο του ελληνικού Internet και ότι με την συμμετοχή όλων μας θα συμπληρώσει το κενό που υπήρχε και ίσως γεμίσει τις καρδιές των νοσταλγών των παλαιοτέρων εποχών του gaming, των serials και comics, αν και προσωπικά είμαι υπέρ των τεχνολογικών εξελίξεων και της προόδου. Αλλά καλό είναι να ρίχουμε που και που μια ματιά στο παρελθόν και να θυμόμαστε που βρισκόμασταν ώστε να εκτιμούμε και την σημερινή μας θέση.

 

Άντε Aeon, καλή επιτυχία!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πρόσκληση

 

Εύχομαι στο forum και στα μέλη του κάθε επιτυχία !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φιλε συγχαρητηρια για τη δουλεια σου να στησεις το φορουμ αλλα και συγχαρητηρια και στα παιδια που σκαναρουν τα τευχη

 

γουσταρω πολυ αυτη την εποχη για την οποια μιλαμε.

Θα ψαξω και γω για περιοδικα pixel.Εχω σιγουρα 3-4 τευχη σε κανα παταρι.

Δεν εχω scanner βεβαια αλλα οταν τα βρω θα βρω τη λυση και για το σκαναρισμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×