Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
kotsoflor1971

Οι καλύτερες πολεμικές ταινίες

Recommended Posts

Να δώσω και εγώ την άποψή μου και μια λίστα με τις καλύτερες πολεμικές ταινίες. Πριν ξεκινήσω να πω ότι στην λίστα αυτή δεν περιλαμβάνονται τριών ειδών πολεμικές ή μάλλον, αντιπολεμικές ταινίες. Δεν έχω συμπεριλάβει καμία ταινία με θέμα τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Γιατί; Γιατί απλά έχουν γυριστεί εκατοντάδες με την σέσουλα. Οι περισσότερες κακές, οι καλές ελάχιστες. Αλλά βρε παιδιά δεν αντέχω άλλο Βιετνάμ. Επίσης, έχω βγάλει εκτός τις δακρύβρεχτες ταινίες με τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γιατί; Γιατί από τα έξι εκκατομύρια που λένε ότι ήταν όλοι Οβριοί η ιστορική αλήθεια είναι ότι παραπάνω από τους μισά θύματα ήταν ρομά, κομμουνιστές και λοιποί αντικαθεστωτικοί, ομοφυλόφυλοι, διανοούμενοι κτλ. Οπότε και εδώ δεν σηκώνει άλλη κλάψα. Αμάν πια. Τέλος απέρριψα πολεμικές ταινίες που έχουν μέσα αμερικανιές. Δηλαδή ιστορικές ανακρίβειες όπως ότι οι σύμμαχοι Άγγλοι, Αμερικανοί και Καναδοί απελευθέρωσαν την Ευρώπη από την ναζιζιστική μπότα μαζί με τους Ρώσσους. Στην πραγματικότητα αν δεν κατέβαινε σαν τυφώνας μεγέθους 7, ο κόκκινος στρατός, τώρα όλοι στην ευρώπη θα μιλάγαμε Γερμανικά και αντί εικόνας στο υπνοδωμάτιο θα είχαμε τον κοντό με το τετράγωνο μουστάκι. Ακόμη δεν έχω βάλει ταινίες με έναν εναντίων όλων στυλ Τζακ Νορις. Ας ξεκινήσω όμως την λίστα Β γιατί όλες οι ταινίες είναι εξαιρετικές.

1) Η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου. Το ασπρόμαυρο αριστούργημα για τον Β' Π.Π με όλους τους μεγάλους σταρ της εποχής. Σημαντικό είναι ότι οι Γερμανοί μιλάνε γερμανικά και οι Άγγλοι αγγλικά.

2) Η γέφυρα του Άρνεμ. Άλλο ένα αριστούργημα για τον Β' Π.Π που αφορά την αποτυχημένη επιχείρηση των συμμάχων άγγλων αμερικανών και πολωνών που ονόμασαν Μάρκετ Γκαρντεν. Το σχέδιο ήταν του φιλόδοξου και ηλίθιου Άγγλου στρατηγού Μοντγκομερυ και το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν χιλιάδες αλεξιπτωτιστές.

3) Σιδηρούς σταυρός. Ακόμη μια θαυμάσια ταινία με αληθοφανείς σκηνές μάχης και εμβάνθυνση στους χαρακτήρες. Αριστουργηματικές ερμηνείες από Τζειμς Κομπερν, Τζειμς Μεισον και Μαξιμιλιαν Σελ και εκπληκτικές σκηνές μάχης από τον σκηνοθέτη Σαμ Πενκιπα που μοιάζουν με χορογραφίες.

4) Ο αετός πάτησε την γη. ΒΠΠ και εδώ με φανταστικό σενάριο μια ομάδα γερμανών κομάντο να απαγάγουν τον Τσόρτσιλ. Υποκλινόμαστε στις σεξπιρικές ερμηνείες των Μαικλ Κειν, Ρομπερτ Ντυβαλ, Ντοναλτ Πλεζανς.

5) Η νύχτα των στρατηγών. Απλά αριστούργημα. Εξαίρετη πλοκή βασισμένο στο σχέδιο Βαλκυρίες με σκοπό γερμανοί στρατηγοί να σκοτώσουν τον Χίτλερ. Απίστευτος ο Πιτερ ο Τουλ στον ρόλο του μανιακού γερμανού στρατηγού.

6) Ο πόλεμος του Μερφυ. Και πάλι εδώ η εξαιρετική ερμηνεία του Πιτερ ο Τουλ που έχει βαλθεί να βυθίσει ένα γερμανικό υποβρύχιο με πενιχρά μέσα.

7) Ντας Μπουτ. Αριστουργηματική ταινία για τον πόλεμο των γερμανικών υποβρυχίων και την ζωή των πληρωμάτων σε αυτά.

8) Ο λόφος. Ο Σον Κονερυ και ένα λαμπρό κάστ άγγλων ηθοποιών και η ιστορία να εξελίσεται σε κρατούμενους σε στρατιωτικές φυλακές της Νοτίου Αφρικής στον ΒΠΠ.

9) Βαλκυρίες. Αρκετά καλές ερμηνείες από Τομ Κρούζ και Κενεθ Μπράνα με το σχέδιο δολοφονίας του Χίτλερ.

10) Η πτώση. Απλά αριστούργημα. Οι τελευταίες μέρες της αφρόκρεμας των Ναζί στο καταφύγιο. Ο πιο πιστά ερμηνευμένος Χίτλερ από τον μεγάλο ηθοποιό Μπρούνο Κάνζ.

11) Τα παιδιά από την Βραζιλία. Απίστευτη ερμηνεία από τον Γκρεγκορυ Πεκ στον ρόλο του παρανοικού γιατρού Μέγγελε και του διόκτη του που τον ερμηνεύει ο Λορενς Ολιβιε. Απίστευτη η σκηνή με τα σκυλιά ντόπερμαν.

12) Το κάστρο του πολέμου. Σουρεαλιστική πολεμική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από Ραιαν ο Νηλ, Πητερ Φολκ και Μπερτ Λανκαστερ.

13) Και οι 12 ήταν καθάρματα. Απολαυστική περιπέτεια με πολύ καλούς ηθοποιούς.

14) Η γέφυρα του ποταμού Κβάι. Ο Ντειβιντ Νιβεν στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του. Αιχμάλωτοι πολέμου σε Ιαπωνικό στρατόπαιδο κολαστήριο προσπαθούν να χτίσουν μια γέφυρα τρένου υπό άθλιες συνθήκες μέσα στην τροπική ζούγκλα.

15) Καλά Χριστούγενα κύριε Λόρενς. Το αριστούργημα του σκηνοθέτη Ναγκίσα Όσιμα και ο ποπ τραγουδιστής Ντέιβιντ Μπάουι στον ρόλο αιχμαλώτου. Παρά τις εμφανώς γκει αναφορές η ταινία είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και πολύ συγκινητική.

17) Ο Λόρενς της Αραβίας. Το μέγα αριστούργημα του σκηνοθέτη Ντειβιντ Λιντς πραγματικά επικών διαστάσεων. Γίγαντες ηθοποιοί, όπως ο Πήτερ ο Τουλ, Ομάρ Σαρίφ, Άντονι Κουίν και η αληθινή ιστορία εκτυλίσεται στον Α' Π.Π

18) Άγριες Χήνες. Ριτσαρντ Μπερτον, Ροντζερ Μουρ και Ριτσαρντ Χαρις σε μια καλτ ταινία για όσους ξέρουν. Μισθοφόροι βρετανοί κάπου στην Αφρική και για μένα ίσως οι καλύτερες αληθοφανείς σκηνές μάχης που έχουν γυριστεί ποτέ. Πιστεύω ότι είναι καλύτερες και από αυτές του στρατιώτη Ραιαν. Αυτές φίλοι μου είναι οι πιο καλογυρισμένες πολεμικές ταινίες. Για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι που περνάνε για πολεμικές ταινίες κάτι μούφες σαν τους αναλώσιμους με τον Σταλόνε.

Edited by kotsoflor1971
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

συγνωμη αδερφε μου χωρις παρεξηγηση ετσι οπως εχεις δομησει το κειμενο σου .χωρις παραγραφους κτλ ειναι κουραστικο και μου βγηκαν τα ματια,ενω σαν κειμενο ειναι αξιολογο(οσο μπορεσα να διαβασω) και ειναι κριμα απο το θεο

στην ουσια τωρα εγω θα ελεγα "βαλκυριες"."αγριες χηνες¨,"και οι 12 ηταν καθαρματα"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχεις δίκιο αλλά όταν έβαζα space μετά στην προεπισκόπιση κειμένου μου το έβγαζε με κινέζικα βζζζζβχχχχ@@@@@ και φοβήθηκα και συνέπτυξα το κείμενο για να μην το ξαναγράψω από την αρχή.

Φίλε μου διόρθωσα το κείμενο και έβαλα αρίθμηση στις ταινίες. Ακόμη πρόσθεσα μερικά αριστουργήματα που από κεκτημένη ταχύτητα είχα ξεχάσει να βάλω. Ξαναδιάβασέ το σε παρακαλώ και απόλαυσέ το.

Edited by D@redevil
συνεχόμενα posts
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Να δώσω και εγώ την άποψή μου και μια λίστα με τις καλύτερες πολεμικές ταινίες.

...............

Για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι που περνάνε για πολεμικές ταινίες κάτι μούφες σαν τους αναλώσιμους με τον Σταλόνε.

 

Θα πρόσθετα και τη Μάχη της Αγγλίας (1969) με σπάνια και αληθινά αεροπλάνα.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα σταθω στην 18η επιλογη σου, τις Αγριες Χηνες. Το ειχα δει πολυυυυυυ παλιαααααα. Στο μυαλο μου την ειχα σαν μια πολυ ωραια ταινια.

 

Προσφατα επεσα πανω σε ενα αρθρο που ελεγε οτι οι Eloy (αγαπημενη μπαντα) ειχαν εμπλακει στο soundtrack!

 

Δεν εχασα ευκαιρια!

 

Δυστυχως ομως οι νεα εντυπωση που μου αφησε ηταν πολυ κατω του μετριου. Βαρετη, αργη, κλισε. Κριμα διοτι με το καστ αυτο μπορουσε να κανει πραγματα.

 

Ο Ροτζερ Μουρ εσωζε ελαφρως την κατασταση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×