Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
chris73

Ζυθοποιία Φιξ

Recommended Posts

[ATTACH=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","title":"CHARLES_FIX_3crop.jpg","data-attachmentid":1078377}[/ATTACH]

Η Φιξ σε καμία περίπτωση δεν ήταν η πρώτη μπύρα στην Ελλάδα, ούτε και είχε το μονοπώλιο για 100 χρόνια όπως πολλές φορές γράφεται λανθασμένα, ήταν όμως η πρώτη μεγάλη βιομηχανία μπύρας στον τόπο.

 

Από τους βαυαρούς που ακολούθησαν τον Όθωνα ήταν και ο μεταλλειολόγος Ιωάννης Fuchs (το Φιξ είναι το εξελληνισμένο Fuchs), τον οποίο κάποια στιγμή ο γιος του Κάρολος αποφάσισε να τον επισκεφθεί και ήρθε στην Ελλάδα. Δεν πρόλαβε όμως καλά καλά ο υιός να συναντήσει τον πατέρα και ο δεύτερος βρέθηκε πυροβολημένος, προφανώς από ληστές που τριγυρνούσαν στην Αθήνα του 1850. Κατά περίεργο τρόπο μετά το συμβάν ο νεαρός Κάρολος αντί να το βάλει στα πόδια αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα και αργότερα ξεκίνησε την δική του εταιρία μπύρας.

 

Οι εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκαν το 1892 από τους Αλλατίνη, Μισραχή και Φερνάντεζ, και αρχικά λειτούργησαν ως ποτοποιείο και αργότερα ζυθοποιείο, ώσπου το 1926 αγοράστηκαν από τη Φιξ Αθηνών που συνέχιζαν οι γιοι του Καρόλου αφού αυτός πέθανε το 1922.

 

To 1982 ήρθε η πτώχευση της εταιρίας με τον κατήφορο να έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 60 δια λόγους πολιτικούς αλλά και ανταγωνισμού.

Το 1989 το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αγοράζεται από επενδυτή και κάποια στιγμή κηρύσσεται διατηρητέο. Αν και αυτό το τελευταίο τυπικά είναι ένα ευχάριστο γεγονός, στην ουσία μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

 

Το Φιξ μετά το σχετικά επιτυχημένο "πείραμα" του Μύλου και των Λαδάδικων, έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην σκυλοκατάσταση με δόσεις εντεχνήτιδας για το ξεκάρφωμα που διαμορφώθηκε στην δύσμοιρη αυτή πόλη την πρωτοξεσαλωματική δεκαετία του 90 που μας εισήγαγε στην καφρίλα του 2000.

 

Ακόμη και σήμερα σε κάποιους χώρους του λειτουργούν τέτοια απομεινάρια του σύγχρονου παρελθόντος, ενώ σε κάποιους άλλους ο ιδιοκτήτης αναπτύσσει πιο "εναλλακτικές" δράσεις.

Το υπόλοιπο κτίριο έχει καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ή όποια επίσκεψη. Για αυτό δεν πειράζει που δεν έπιασα πολλά ψάρια, αρκεί που βγήκα σώος...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα ακόμα όμορφο κτήριο που ρημάζει :(

 

Πολύ ωραίο και αυτό το βίντεο Chris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×