Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
theoritikos

Μετατροπή ξύλινου κουτιού σε arcade stick

Recommended Posts

Καθαρίζοντας την αποθήκη βρήκα ένα ξύλινο κουτί (συσκευασία δώρου) που περιείχε κρασιά επωνυμίας που παραπέμπει σε ορεινό τουριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλίας. Το μεγέθους και το πάχος του ξύλου στο μάτι δείχνει να είναι αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούν στο τάβλι. Είναι ιδανικό να το κάνω arcade stick? δεν γνωρίζω τι ποιότητα είναι το ξύλο, αλλά μέσα και έξω δεν δείχνει να έχει κανένα σημάδι υγρασίας, μούχλας ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει την δομή του. Δεν έχω πρόχειρη φώτο, καθώς είχε βραδιάσει και δεν έβγαινε καλή φώτο. Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα, μοιάζει αρκετά με αυτό το κουτί άλλης επωνυμίας κρασιών. [ATTACH=JSON]{"data-align":"none","data-size":"small","data-attachmentid":1078528}[/ATTACH]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έτσι, η μόντα βρίσκεται μέσα στη καρδιά του Έλληνα. :supergrin:

 

Happ κουμπιά δεν νομίζω να χωράνε στο ύψος, αλλά sanwa, seimitsu ή κινέζικα παρόμοια κτλ σίγουρα χωράνε. Είναι μικρά ή μεγάλα τα μπουκάλια; Το θέμα είναι αν χωράει το joystick κατακόρυφα. Πριν αρχίσεις το οτιδήποτοτε πάρε ένα joystick και δες. Κατά τα άλλα, με ένα ωραίο χρώμα βάψιμο θα γίνει ωραίο πιστεύω. Στη θέση σου θα κόλλαγα με κόλλα το επάνω καπάκι και θα άνοιγα ένα στο κάτω μέρος για να έχω πρόσβαση στα control. Εννοείται τα ασημί πιαστράκια να πάρουν πόδι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι μπουκάλια περιείχε το κουτί, υποθέτω πως ήταν μεγάλα. Στο εσωτερικό έχει βάσεις για 6 μπουκάλια. Η δικιά μου σκέψη ήταν να κρατήσω το πιαστράκι για να έχω εύκολη πρόσβαση μέσα, αλλά μάλλον θα χαλάει την όλη αισθητική άμα το βάψω ..

Για μοχλό και κουμπιά σκεφτόμουν να αγοράσω απο ebay ένα Κινέζικο σετ τύπου sanwa που έχει και τον zero delay encoder, αλλά λόγω τελωνείου θα πρέπει να το βρω από αλλού.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου το πιαστράκι είναι εντελώς άκυρο με αυτό που θέλεις να κάνεις. Encoder έχω δει να πουλάνε άγγλοι στο ebay αλλά με διπλάσια τιμή σχεδόν. Κινέζικα joystick θέλω και εγώ και θα το ρισκάρω με το τελωνείο, γιατί δεν συμφέρει να αγοράσω επώνυμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάριε, τα δικά μου (ήταν και πολλά πανάθεμα τα :-) ) ήρθαν χωρίς κανένα επιπλέον τέλος ή δασμό; -)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό είναι το κουτί που έχω

fetch?photoid=1078900

fetch?photoid=1078901

fetch?photoid=1078902

 

Λέω να αγοράσω αυτό το σετ

 

Ο σκοπός μου είναι να βάλω και τα δυο κιτ, για να γίνει 'διπλο', αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες αν χωράνε τα κουμπιά του δεύτερου παίκτη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φτιαξε ενα ομοιωμα του κουτιου (απο χαρτονι κουτας). Παρε μολυβι και ξεκινα να ζωγραφιζεις κουμπια στο σχηματισμο που επιθυμεις. Δοκιμασε τα. Σβησε-γραψε θα πετυχεις τις διαστασεις και τη θεση για το χερι σου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

έκανα μια μέτρηση 'με το μάτι', βάσει των layout που παρέθεσε ο telonio. Με το layout που θέλω (standard Japanese arcade) μάλλον δεν μου βγαίνει .

Νομίζω όμως πως είναι μια μικρή λεπτομέρεια, καθώς θα το μελετήσω καλύτερα.

 

Βάσει των φωτογραφιών, θεωρείτε πως το κουτί έχει εργονομικό σχήμα για arcade stick? Το κουτί δεν έχει κάποια κλίση όπως τα άλλα stick που βλέπω κατα καιρούς στο forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oύτε οι καμπίνες που παίζαμε είχαν κλίση τα control panel. Αν είναι αρκετά πλατύ για να ακουμπάς βολικά τα χέρια σου είναι μια χαρά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×