Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
ybulbu

Κωμωδίες του ηθοποιού Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ

Recommended Posts

Οι περισσότεροι γνωρίσαμε το Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ στο ντοκιμαντέρ «Τον παληό εκείνο καιρό» του Κλέαρχου Κονιτσιώτη με τον Αλέκο Σακελλάριο. Ποιες είναι, όμως, οι ταινίες του;

 

Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη σύγχιση με το θέμα αυτό. Στην ταινία «Τον παληό εκείνο καιρό» παρουσιάζεται μια ταινία χωρίς τίτλο, μια ταινία με τίτλο «Ο Μιχαήλ Μιχαήλ στα μπάνια» και μία με τίτλο «Οι Γάμοι του Μιχαήλ και της Κοντσέτας». Στη σελίδα της ταινιοθήκης και στο retrodb είδα να αναφέρεται το όνομά του στις ταινίες «Ο Βιλλάρ στα γυναικεία λουτρά του Φαλήρου», «Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά», «Ο Έρως του Μιχαήλ και της Κοντσέτας» ή «Ο Έρως της Κοντσέτας σώζει το Μιχαήλ», «Ο Γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ» και «Το όνειρο του Μιχαήλ». Επίσης, στη wikipedia και σε έκδοση DVD της Leon Film αναφέρεται άλλη μια ταινία του, ο «Τυχερός» ή «Τυχεράκιας».

 

Η Κοντσέτα Μόσχου, συμπρωταγωνίστριά του σε όλες τις ταινίες του (εκτός από την ταινία «Ο Βιλλάρ στα γυναικεία λουτρά του Φαλήρου», που είναι ταινία του Βιλλάρ), δήλωσε στην εκπομπή αυτή του Φρέντυ Γερμανού ότι έκαναν συνολικά 3 ταινίες.

 

Ήλπιζα να δω ολόκληρες τις ταινίες και να διαφωτιστώ λίγο παραπάνω αγοράζοντας το DVD της Leon Film. Δυστυχώς, διαπίστωσα ότι πρόκειται για κακές αντιγραφές από την ταινία «Τον παληό εκείνο καιρό», με την αφήγηση εν πολλοίς ατόφια, με κάποιες εμβόλιμες σκηνές που αμφιβάλλω αν είναι όντως από τις ταινίες αυτές και με άσχημο μοντάζ, πχ η αρχή από τους γάμους κόλλησε με τα μπάνια κι έγινε μια ομορφιά... Μπήκαν και αποσπάσματα της ταινίας «Ο Μάγος της Αθήνας», χωρίς κάποια δικαιολογία (ίσως νόμιζαν ότι παίζει ο Μιχαήλ Μιχαήλ). Έχει όμως και πρόσθετη, καινούρια αφήγηση, η οποία μας κατατοπίζει σε κάποια θέματα. Έτσι, ακούμε να λέει ο εκφωνητής, την ώρα που παίζει «Ο Τυχεράκιας» (που ταυτίζεται με την ανώνυμη ταινία στο ντοκιμαντέρ του Κονιτσιώτη): «Αυτός ήταν ο Μιχαήλ Μιχαήλ και οι ταινίες του «Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά» ή «Ο Τυχερός». (Το είπε έχοντας εξιστορήσει ένα περιστατικό της ζωής του). Από αυτό καταλαβαίνω πως η ανώνυμη ταινία στο ντοκιμαντέρ είναι μάλλον η ταινία «Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά», αν όντως έχει κάποια παραπάνω πληροφόρηση ο δημιουργός του DVD.

 

Ακόμη, σχετικά με την ταινία που τιτλοφορεί ο Κονιτσιώτης και η Leon ως «Ο Μιχαήλ Μιχαήλ στα μπάνια», δεν ξέρω αν ταυτίζεται με την ταινία «Ο Βιλλάρ στα γυναικεία λουτρά του Φαλήρου». Στο DVD της Leon είδα πως στο κλιπ του Κονιτσιώτη προστέθηκε το απόσπασμα από το journal στην αρχή του ντοκιμαντέρ με τον κόσμο να μπαίνει στη θάλασσα και τον Ορέστη Μακρή να τραγουδάει. Η αλήθεια είναι πως το πλάνο με την τσουλήθρα στο Φάληρο, που παρεμβάλλεται στο πλάνο του Μακρή, μοιάζει πολύ με τη φωτογραφία της σελίδας αυτής της ταινιοθήκης, που αφορά στην ταινία «Ο Βιλλάρ στα γυναικεία λουτρά του Φαλήρου». Όμως, μια ταινία του Βιλλάρ θα είχε πρωταγωνιστή το Βιλλάρ, ενώ δεν τον βλέπουμε καθόλου στο γνωστό απόσπασμα, και επίσης δε μνημονεύεται στη σελίδα της ταινιοθήκης η συμμετοχή του Ορέστη Μακρή, ούτε όμως και της Κοντσέτας Μόσχου ή της Άννας Ρούσσου, που παίζουν στο γνωστό απόσπασμα. Συμπέρασμα: Μάλλον δεν πρόκειται για την ίδια ταινία. Κάποιος να βοηθήσει, παιδιά, να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση! Πάντως, σχετικά με την ταινία «Ο Βιλλάρ στα γυναικεία λουτρά του Φαλήρου», η εκπομπή αυτή της σειράς «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ μας πληροφορεί ότι «Η ταινία αυτή προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6 εβδομάδες στους κινηματογράφους "Αττικόν" και "Σπλέντιντ". Κατόπιν ο Βιλλάρ την πήγε στην Πόλη, όπου την παρουσίαζε στα βαριετέ που εμφανίζονταν κι ο ίδιος. Η μοναδική κόπια της ταινίας χάθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή».

 

Μία άλλη παρατήρηση αφορά στην τρίτη γνωστή ταινία, «Ο Γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ». Μια δεύτερη πηγή για το έργο αυτό είναι η προαναφερθείσα εκπομπή της σειράς «Παρασκήνιο». Νομίζω πως έχει κάποια πλάνα παραπάνω, αν και νομίζω πως είναι επαναλήψεις των γνωστών, κάποιες φορές ζουμαρισμένα. Δεν είμαι όμως σίγουρος. Τι νομίζετε εσείς;

 

Τέλος, ο Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ έγραψε στα 1927 την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Ιστορία ενός παλιάτσου». Ξέρει κανείς πού μπορούμε να τη βρούμε;

 

Το σημαντικότερο:

Τρεις ταινίες του Μιχαήλ Μιχαήλ υπάρχουν, ή τουλάχιστον υπήρχαν το 1964 σε χέρια υπεύθυνα. Παρέθεσε ο Κονιτσιώτης αποσπάσματά τους στην ταινία «Τον παληό εκείνο καιρό», όπως έπαιξε αποσπάσματα και για άλλες βωβές ταινίες. Οι υπόλοιπες έχουν παιχτεί κατά καιρούς σε πλήρη μορφή και είναι κάπως προσβάσιμες. Τις ταινίες του Μιχαήλ Μιχαήλ πού θα τις δούμε ολόκληρες; Μακάρι να αναλάβει κάποιος μια πλήρη υπεύθυνη έκδοση σε DVD των σωζωμένων κωμωδιών του ελληνικού βωβού κινηματογράφου, χωρίς αφηγήσεις και παγώματα εικόνας, χωρίς περικοπές, με σάρωση ολόκληρων των καρέ (γιατί καταλαβαίνουμε από τα αποσπάσματα στο «Παρασκήνιο» πως άλλη περιοχή της εικόνας διασώζει η κάθε πηγή) και με σύγχρονη επεξεργασία για καθαρισμό και ρύθμιση του χρώματος!

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον οι πληροφορίες σου! :thumb:

 

Βασικά δεν γνώριζα για αυτόν τον πολύ αξιόλογο και σίγουρα ταλαντούχο ηθοποιό (έτσι τουλάχιστον τον θεωρώ εγώ παρα τα όσα του καταλογιζονται εκείνη την εποχή).

 

Γενικά πίστευα ότι όλα ξεκίνησαν επί εποχής Φίνος για τον Ελληνικό κινηματογράφο (σαφώς και δεν αμφισβητώ με τίποτα τον κ. Φινο για τις ταινίες του και τα "διαμάντια" των θρυλικων ηθοποιών που έπαιζαν σε αυτες καθώς εκείνος έφερε την επανάσταση και ξεκινησε μια νεα εποχη για τον Ελληνικό κινηματογράφο), όμως ψάχνοντας λίγο για τον ηθοποιό που αναφέρεις είδα οτι μιλάμε για μια ακόμα παλιοτερη εποχή και συγκεκριμένα για την εποχή του Προπολεμικού Ελληνικού Κινηματογράφου (πρώιμος Ελληνικός κινηματογράφος) και τους ηθοποιούς του τότε βωβού κινηματογράφου και μετέπειτα.

 

Ένας απο αυτούς ήταν και ο Μιχαήλ Μιχαήλ!

 

. %25CE%259C%25CE%25B9%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25AE%25CE%25BB%2B%25CE%259C%25CE%25B9%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25AE%25CE%25BB%2B%255B%2528%25CE%259A.%25CE%2591.%2B08.06.1924%255D.bmp

 

 

Σίγουρα μιλάμε για ένα αξιόλογο ταλέντο της εποχής εκείνης! Ήταν πραγματικά ο Έλληνας Σαρλώ!

 

Διαβάστε περισσότερα εδω σχετικα με τον κ. Μ. Μιχαήλ: http://protestainies.blogspot.gr/201...st_36.html?m=1

 

@ybulbu Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου! :)

 

 

** Θα πρότεινα στους admin/mods του φόρουμ να ανοιχτεί (αν δεν υπάρχει ήδη) μια υποκατηγορια "Προπολεμικός Ελληνικός κινηματογράφος" ή "Πρώιμη περίοδος Ελληνικού Κινηματογράφου" για την εποχή που μιλάμε ώστε να μπαίνουν εκεί τα οποια θέματα αφορούν την περίοδο αυτήν.

Edited by circleag
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρήκα κι εγώ χθες την παραπάνω πολύ αξιόλογη σελίδα και λύθηκαν κάποιες από τις απορίες μου. Κατ' αρχάς, εκτός από το σύνδεσμο που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω, έχει δύο σελίδες αφιερωμένες στην ταινία «Ο έρως της Κοντσέτας σώζει το Μιχαήλ»:

http://protestainies.blogspot.gr/201...g-post_70.html

http://protestainies.blogspot.gr/2016/02/4-1924.html

 

και μία στην ταινία «Ο Γάμος του Μιχαήλ και της Κοντσέτας»:

http://protestainies.blogspot.gr/201...g-post_42.html

 

Σχετικά, λοιπόν, με τα ερωτήματα του πρώτου θέματος:

 

- Η ταινία με τα μπάνια του Μιχαήλ Μιχαήλ στο Φάληρο είναι «Ο έρως της Κοντσέτας σώζει το Μιχαήλ». Σε αυτήν εντάσσεται και το πρώτο μέρος του πρώτου αποσπάσματος του Κονιτσιώτη, το κομμάτι με τις κολόνιες. Συνεπώς, δεν έχει σχέση με τη χαμένη ταινία του Βιλλάρ.

 

- «Ο Μιχαήλ τυχερός» είναι όντως άλλος τίτλος της ταινίας «Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά».

 

- Τα υπόλοιπα πλάνα του πρώτου αποσπάσματος του Κονιτσιώτη δεν αναφέρονται στο σενάριο της ταινίας «Ο έρως της Κοντσέτας σώζει το Μιχαήλ», ούτε και στα δημοσιεύματα της εποχής με τις τραγελαφικές ιστορίες από τα γυρίσματα. Συνεπώς, ο μόνος σύνδεσμός τους με την ταινία είναι η αφήγηση της Κοντσέτας Μόσχου 50 χρόνια μετά. Όμως, νομίζω πως δεν κολλούνε στην υπόθεση: η Κοντσέτα έχει ήδη ερωτευτεί το Μιχαήλ, πώς φεύγει με άλλον; Εκτός αυτού, ο Μιχαήλ φορά σε όλη την υπόλοιπη ταινία άλλα ρούχα.

 

Στην παραπάνω σελίδα θα βρείτε και ακριβείς ημερομηνίες προβολής για τις παρισσότερες ταινίες του βωβού κινηματογράφου μέσα από τον τύπο της εποχής, οπότε μπορεί με ασφάλεια να επικαιροποιηθεί η βάση δεδομένων στο retrodb.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

αμαν παναια μ.σκεφτομουν και εγω να πω 2-3 πραγματα γιτ τον μιχαηλ μιχαηλ του μιχαηλ

μπραβοσας για την επιλογη σας και του κυριου που με το βιβλιο εκανε πολυ δουλεια

 

καταρχην ηταν ενας πολυ καλοςκωμικος,μην ξεχναμε οτι την εποχη που βουβου οι κωμικοι πρεπει να παιζουν πολυ μετο σωμα τους καικυριως με μουτες που ειναι ιδιο των κωμικων καλων

 

να σημειωσουμε πρεπει οτι ηταν απο τους πρωτους ηθοποιους που πιστεψε στην δυναμη του σινεμα και μαλιστα εμπρακτα βαζοντας και χρηματα

 

εχειπερασει μεκαποια αρνητικη χροια το ονομα του και ειναιαρκετα αδικο

αυτο ωφειλοταν στους εξης λογους

 

1.ηταν καλοπροαιρετος ανρθωπος σε βαθμοισως και αφελειας

2.δεν ηταν πρωταγωνιστης του θεατρου καιαυτο δεν αρεσε σε συναδερφους βασικα αλλα και σε δημοσιογραφους.αυτο σε καμια περιπτωση δεν σημαινειοτι δεν ηταν αξιολογος κωμικος

3.οερωτας του ανεκπληρωτος ειχε γινει ανεκδοτο στους αθηναιους που δεν εχαναν την ευκαιρια για χλεβη,ηταν ομως ενα αγνος και ρομαντικος αιστηματιας

κακο δεν ειναι

4 ειχε στειλει επιστολη στον τσαρλυ τσαπλιν και εδω ειναι τομονοπου φταιει,ειχε συνενοηθει με "φιλο " του δημιοσιογραφο να δημοσιευσει οτι ειχε στειλει απαντητικη επιστολη εκεινος μεκαλαλογια,αυτο δεν γινοταν γιατι δεν μπορουσε ο σαρλω να δει τις τιανιες του και να χει αποψη εκεινη την εποχη,τεχνικα αδυνατο

5 αυτοχαρακτηριζοταν ελληνας σαρλω κατιπου ομως ηταν σε μεγαο βαθμο αληθεια,οχι φυσικα οτιειχε τοταλεντο του,κανεις δεν το ειχε,,αλλα ηταν με ταινιες του κοντα σαυτο το χαρακτηρισμο

6 στιςταινιες του δεν επαιζαν επισης ,εκτος εξαιρεσεων ηθοποιοι καταξιωμενοι

7 δεν πρβαλοταν στουςκινηατογραφους αυτοχωραειμεγαλη κουβεντα γιατι,δεν ηταν οτι δεν αρεσαν στο κοινο παντως

8 ηταν ενας κατα βαθος μελαγχολικος ανθρωπος στην προσωπικη του ζωη

 

πεθανε μικρος σε ηλικια ,ουτε 50,μονος,ξεχασμενος,πικραμενος,φτωχος

οφειλουμε να κανουμε μια προβλη των ταινιων του και να αποκαταστησουμε το ονομα του αγου εβαλε τα θεμελια καιτις βασεις γιατην ελληνικη κωμωδια και να πουμε οτι εγραφε και τα σεναρια και οσοι γραφουμε ξερουμε οτικαι σεναριακα χωριςλογιαειναι δυσκολο να γραφουν

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×