Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
Uskoke

Ρετρό θέρμανση

Recommended Posts

...Έπιασαν καλά τα κρύα κι εδώ στην Κρήτη κι έτσι είναι επίκαιρο το θέμα!

Στην αρχή, όταν πρωτόρθαμε στο σπίτι μας το '86, είχαμε σόμπες ,με πριονίδι, που τις είχε στείλει ο μακαρίτης ο παππούς μου απ την Τρίπολη!Είχαν ένα κυλινδρικό δοχείο, όπου έβαζες και συμπίεζες το πριονίδι, και αφού έβαζες έναν σωλήνα στην μέση, για να παίρνει αέρα και να γίνεται η καύση. Τελείως τζάμπα, φυσικά, εφ' όσον έβρισκες πριονίδι σε μαραγκούς, όμως πολύς χώρος για την αποθήκευση και βρωμοδουλειά, γινόσουν ολοσκόνιστος! Σιγά σιγά αρχίζαμε και βάζαμε και ξύλα, και στα '90ς αφού βελτιώθηκαν τα οικονομικά μας, πήραμε καλές ξυλόσομπες. Τώρα έχουμε πέλετ, που είναι ότι πιο σύγχρονο, καθαρό και άνετο υπάρχει σε σόμπες.

Στο χωριό, ανέκαθεν είχαμε ξυλόσομπα και τζάκι, πήγαμε την παλιά απ το Ηράκλειο που ήταν καλύτερη, και τζάκι, το οποίο πριν καμιά 15αριά χρόνια το κάναμε ενεργειακό, καθώς και κλιματιστικά, τα οποία πήραμε το 2004. Το σπίτι το πήραμε το '83. Η αρχική αρχιτεκτονική μελέτη πρόβλεπε καλοριφέρ, αλλά δεν δέχτηκαν απ την πολεοδομία, νομίζω να μπει το λεβητοστάσιο στην μπροστινή αυλή, κάτω απ την πέτρινη σκάλα.

...Και ο σταύλος (δηλ.ο πρώην σταύλος του σπιτιού στο χωριό το οποίο έκανε η μάνα μου σπίτι πάλι το 2004, καλοριφέρ!τι άνεση καθώς και ενεργειακό τζάκι.

Edited by stayros
tags
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την δεκαετία του 1970 Εμείς είχαμε μια σόμπα kresky που αν δεν ήταν καλά ρυθμισμένη ντουμάνιαζε ο τόπος.

Αλίμονο αν υπήρχε κρεμασμένη μπουγάδα.

Είχε όμως πολύ καλή απόδοση λόγω του βεντιλατέρ.

 

Kresky1.jpg

 

Kresky2.jpg

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ναι θυμάμαι 2 θείους μου που είχαν πετρελαίου, και στο στρατό στην Ρόδο είχαμε, πολύ θαλπωρή αλλά βρωμάει ο τόπος πετρέλαιο!και καπνός ντουμάνι!

τώρα έχουμε 3 moretti A7 http://www.morettidesign.it/en/aria-ventilate/a7-style/ οι οποίες κάνουν πολύ καθαρή και καλή καύση, κάνουν οικονομία στο καύσιμο και ουσιαστικά οικολογικό, μιας και προέρχεται από πριονίδι!

5a7f43b7e7d38_MorettiA7uskoke.thumb.jpg.91d71f52996daaa6d1153ad9cc720ae3.jpg

 

Edited by stayros
αποκατασταση φωτο
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θυμαμαι οτι ειχαμε, εκτος από καλοριφερ, στο σπιτι, θερμάστρα που λειτουργούσε με φιάλη υγραερίου. Ζεσταινε το δωματιο με μια φλογα (φοβομουν τη φλογα!).

Ειχαμε και μια μικρη σομπα που ηταν ετσι

5a7f43dca4076_BettyBoop.jpg.ec8cafc5efd6fca8f37c00e994966557.jpg

 

 

@BETTY BOOP

[edit] Στο επομενο edit που θα κανεις πανω σε edit Μoderator ή Αdministrator, εχει ban !!! [edit]

 

πηγη εικονας: [edit] Για την αποφυγη διαφημισης, το link αφαιρεθηκε! [edit]

Edited by stayros
αποκατασταση φωτο
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΜΑΝ, πουλιέται ακόμα αυτή η σόμπα; Βεττυ στείλε μου σε πμ το λινκ του πωλητή αν το έχεις

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η θερμάστρες υγραερίου έχουν γίνει πάλι της μόδας αφού είναι σχετικά οικονομικές και αποδίδουν στη θέρμανση. Αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση αλλά και στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων στα διαμερίσματα που δεν μπορούν να τα βρουν για τις ώρες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης. Επίσης δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο. Οι σόμπες αλογόνου αν και διαφημίζονται για τη μικρή κατανάλωση τους συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Για μα αποδώσουν σε ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να λειτουργούν στη μέγιστη ισχύ που σημαίνει 3000 watt την ώρα.

Η κουκουνάρα παραπάνω στη φωτογραφία λειτουργεί με αντιστάσεις. Ξεπεrασμένη σήμερα. Κάθε αντίσταση και 1000watt. με δυο σκάλες είχαμε κατανάλωση 2000watt

Παλαιότερα πριν τις αερόθερμες πετρελαίου ήταν συνηθισμένες οι απλές πετρελαίου χωρίς ανεμιστήρα. Είχαν και αυτές μπουριά. Κατασκευαστές ήταν η Πίτσος, Εσκιμό Ιζόλα και άλλα Ελληνικά εργοστάσια.

 

petrol_heater.jpg

 

petrol_heater_2.jpg

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενας χαμογελαστος, χαρουμενος και ξεγνοιαστος πιτσιρικος...:happyjump:....

τον Δεκεμβριο του 1980, περπατει μπροστα απο την τοτε σομπα υγραεριου.:D

Τωρα μην με ρωτησετε, γιατι ειναι στολισμενη με διαφορα πανω.....θα σας γελασω.:xm:

Να μην εκανε τοσο κρυο τοτε????!!! :xm:

5a7f4541c7051_1980.thumb.jpg.08a5ecb6325ecf5f106e881381821f1d.jpg

 

Για αρκετα χρονια στο σπιτι υπηρχε και μια κουκουναρα, ως καβατζα, μεχρι που τα "παιξε" και πεταχτηκε.:(

5a7f45467f29e_.jpg.36a479715e1584d2e4347125c5528287.jpg

 

Τελη '80s (΄87 με ΄89 νομιζω) βαλαμε θερμοσυσσωρευτες και ησυχασαμε απο θεμα θερμανσης.:)

5a7f45429b6b1_.jpg.12f87930bece918a6214b7a5fbf00684.jpg

 

Ψαχνοντας σε μια ιστοσελιδα αγγελιων, βρηκα την παρακατω κουκουναρα, ο πωλητης αναφερει στα σχολια:

 

"ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ-ΣΟΜΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΧΑΛΚΙΝΗ - ΕΠΟΧΗΣ 1930"

5a7f454439453_.jpg.90d63ff11e93eff609816d6f604ea47c.jpg

 

5a7f4545a8171_.jpg.6afb3442af72e1568c6cc9f4d6eb8e24.jpg

 

Δεν αναγραφω πηγες φωτο, προς αποφυγη διαφημισης. :)

Edited by stayros
αποκατασταση φωτο
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είχαμε τέτοιες μικρή χάλκινη ("κουκουνάρες" τις έλεγαν), αλλά είχαμε και μια ΠΙΤΣΟΣ πετρελαίου, που ... κι έδερνε ! Κι έψηνε και τις καλύτερες φρυγανιές επάνω στο κάλυμμα...

Δεν είναι τυχαίο που οι σόμπες αυτές (Kresky και ΠΙΤΣΟΣ) τοποθετήθηκαν αβέρτα μέσα σε εκκλησίες, χώρους δηλαδή πολύ δύσκολους στη θέρμανση λόγω όγκου, ύψους, μαρμάρων κλπ.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οταν ημουν μικρος ειχαμε πλυντηριο Kresky. Καποιες ψακτικες στο ιντερνετ που ειχα κανει ειχαν βγει αγονες. Σαν να τους καταπιε η γη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η kresky στις σόμπες ήταν πατέντα Αμερικανική του 1940. Κάπου είχα βρει το πρωτότυπο σχέδιο και ίσως κάπου το έχω και αποθηκευμένο. Κάποιος επιχειρηματίας δικός μας είχε αγοράσει την πατέντα από τον κατασκευαστή και τη χρησιμοποίησε. Το πλυντήριο απλά μάλλον ήταν ένα φασόν προϊόν και απλώς χρησιμοποιήθηκε η μάρκα για λόγους μάρκετινγκ.

Όπως σήμερα με τη morris. Morris ψυγείο δεν υπάρχει πουθενά πλην Ελλαδος.

Η austin morris ήταν παλιά Αγγλική μάρκα αυτοκινήτων. Καμία σχέση με αυτή σήμερα.

Εδώ έχουμε ένα vintage διαφημιστικό ρολόι της Αμερικανικής Kresky τύπου νέον.

 

kresky_time01.jpg

 

kresky_time_neon.jpg

5a6c460fc9b4c_kreskytimeneon.thumb.jpg.2e1d550a1e55e908a9960172affc0a5e.jpg

5a6c460fd4c12_kreskytime01.thumb.jpg.e6065d7eb10aecaeb48890344b15ba6b.jpg

vintage-kresky-oil-glass-metal-sign.jpg.8ec0f8d1971beb292b2c1f9a0047ec4e.jpg

Edited by mr.Vox
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×