Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • D@redevil

   Νέο Φόρουμ!   30/01/2018

   Αγαπητά μέλη, Η μετάβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και πλέον περάσαμε σε νέα πλατφόρμα. Μετά απο πολύ μελέτη και έρευνα καταλήξαμε στο καλύτερο λογισμικο φόρουμ για τις ανάγκες μας. Η ενέργεια αυτή έγινε για να λυθούν τα πολλά και χαοτικά προβλήματα της VBulletin. Με τη μετάβαση αυτή θέλουμε να λύσουμε 2 πολύ μεγάλα προβλήματα, που καθιστούσαν το παλαιό φόρουμ δύσχρηστο:
   α) Η συντήρηση των συνημμένων φωτογραφιών και η συνεχής απώλεια των attachments που απαιτούσε διπλή δουλειά από όλους &
   β) Η αναζήτηση εντός του φόρουμ, η οποία δεν δούλεψε ποτέ και οικειοποιούμασταν το plugin της Google, με τα -όχι και τόσο καλά- αποτελέσματα. Όπως και σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους (εξ ου και η δεκαήμερη απουσία μας μετά απο 12 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας) για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δυστυχώς σε ένα νέο software και με έναν τόσο τεράστιο όγκο δεδομένων (πάνω απο μισό εκατομμύριο πόστς, σχεδόν ενα εκατομμύριο φωτογραφίες), υπάρχουν πράγματα που μπορεί είτε να μας ξεφύγουν, είτε να τα αντιμετωπίσουμε πλέον σε live περιβάλλον κι ενώ θα δουλεύουν ήδη οι χρήστες. Εδώ λοιπόν, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όποιο πρόβλημα βλέπετε, να μας το αναφέρετε, ώστε να τα επιλύουμε. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας - θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετούμε το δυνατόν συντομότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αφ' ενός η νέα πλατφόρμα, αφ' ετέρου οι δυνατότητες της υποστήριξης, μπορεί να μην  επιτρέπουν να έχουμε άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ φιλικό support από μεριάς της IPB, που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας (υπο)στηρίξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής είναι απείρως πιο συνεργάσιμοι σε σχέση με την VBulletin. Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, δε σας ενδιαφέρει όλο το παρασκήνιο της μετάβασης, αλλά θα θέλαμε να έχετε μια εικόνα της υπερπροσπάθειας που απαιτήθηκε, τόσο σε οικονομικό , όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο, ώστε να μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε το φόρουμ και να μην σας ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια του. Ξέρουμε ότι κάνατε πολύ υπομονή κι ευχαριστούμε γι' αυτό. Κάτι τελευταίο που αναφέρθηκε στο παλαιό φόρουμ: Θα χρειαστεί να γίνει με το χέρι η μεταφορά των φωτογραφιών που είναι σε albums και δεν υπάρχουν συνημμένες σε κάποιο θέμα. Γι' αυτό το λόγο, έχει μείνει ανοικτό το παλαιό φόρουμ στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ. Αν πάλι έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δε μπορείτε, επικοινωνήστε με κάποιον από τη διαχείριση και θα το τακτοποιήσουμε το συντομότερο. Το παλαιό φόρουμ θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μας και μετά θα κρατηθεί ως αρχείο. Ελπίζουμε να απολαύσετε πραγματικά το νέο σπιτάκι μας & να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά! Αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς! :-) Φιλικά,
   Οι admins
Sign in to follow this  
telonio

Amiga model X

Recommended Posts

Mετά το Armiga project, άλλο ένα (καλαίσθητο κατά την άποψή μου) emulation μηχάνημα είναι στα σκαριά από δύο Νορβηγούς. Το Amiga model X θα τρέχει κατευθείαν τον winuae (συνεπώς φαντάζομαι θα είναι arduino, raspberry ή κάτι τέτοιο) και οι δημιουργοί του δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το hardware. Το παράξενο είναι πως το hardware θα είναι μέσα στο τροφοδοτικό! και όχι κάτω από το πληκτρολόγιο ως συνήθως. Το πακέτο (κατά τα λεγόμενα των δημιουργών) θα περιλαμβάνει ότι βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.newamiga.com/

amiga-x.thumb.jpg.5772482c2c6a53f379f3bd85dbbd52a8.jpg

Προσωπικά μου αρέσει σαν project και θα το υποστηρίξω όταν το παρουσιάσουν στο kickstarter (αρκεί βέβαια να είναι σε λογικές τιμές). Πράγμα αμφίβολο, αφού γενικά οτιδήποτε σχετικό με τιςAmiga φτάνει στο τέλος να πωλείται εκατοντάδες ευρώ. Τώρα που το σκέφτομαι αυτή η παρανοική ζήτηση πρέπει να έχει κάνει τις Αmiga τους πιο ακριβούς ρετρό υπολογιστές παγκοσμίως. Ίδωμεν αγαπητοί Amigoβιοι.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χμμ.. Δε με πολυτραβάει. Θα προτιμούσα μια 1:1 αντιγραφή της 500άρας ή 1200ρας και ας βάλουν μέσα ότι θέλουν.

Το κόστος τώρα φυσικά και θα είναι υψηλό γιατί πουλάνε και τα παιχνίδια μαζί.

Δεν... Θα ήθελα κάτι περισσότερο.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ρετρολαγνεία έχει πέσει τα τελευταία έτη με την ανακατασκευή κλασικών κονσολών, αρχής γενομένης με το NES mini. Έχω αυθεντική Amiga 1200 και δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ με emulation.

Για όσος δεν έχουν αυθεντικό hardware και λαμβάνοντας υπόψη το κόστος απόκτησης μίας λειτουργικής για whdload Amiga (κόστος απόκτησης, accelerator και ίσως Indivision DVI/HDMI) τότε αποκτάει νόημα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Shock said:

Χμμ.. Δε με πολυτραβάει. Θα προτιμούσα μια 1:1 αντιγραφή της 500άρας ή 1200ρας και ας βάλουν μέσα ότι θέλουν.

Το κόστος τώρα φυσικά και θα είναι υψηλό γιατί πουλάνε και τα παιχνίδια μαζί.

Δεν... Θα ήθελα κάτι περισσότερο.

 

Σαν να το βλέπω ήδη, μόλις θα βγει κάποιος θα βρεθεί που θα βάλει την πλακέτα του emulator κάτω από το πληκτρολόγιο. :D

Φοβάμαι πως θα έχει τιμή κοντά στο Armiga (με τη δισκέτα) δηλαδή κάπου κοντά στα 200. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάριε 200 για ποια Amiga? Φαντάζομαι σκέτη 1200άρα όχι αυτή που λέει παραπάνω ο divined. Αλήθεια εκείνες οι καινούριες 1200 σε παλέτες που είχαν βρεθεί εξαφανίστηκαν εν νυχτί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι αναφέρομαι στην Armiga, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Ένα εξίσου emulation σύστημα. Δες εδώ https://www.armigaproject.com/

Εκείνες οι 1200 που λες πρέπει να είχαν εξαφανιστεί σε λίγες ώρες. Και κρίμα δεν πήραμε καμία και εμείς να έχουμε και μια NOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok δεν είδα καιν το R στο Armiga! Την έχω υπόψη μου.

Πάντως αν ποτέ αποκτήσω 3D Printer θα τυπώσω το κουτί του πληκτρολόγιου της 4000 και θα βάλω μέσα ένα σύγχρονο μηχανικό πληκτρολόγιο. με Α caps.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως να τυπώσεις με τη μία το περίβλημα του πληκτρολογίου είναι αδύνατο από όσο γνωρίζω. Μέχρι τώρα οι 3d εκτυπωτές, τουλάχιστο τα μοντέλα που υπάρχουν εδώ, μπορούν να τυπώσουν μικρά κομμάτια μερικών εκατοστών σε μήκος. Άσε και έχω κάτι ιδέες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×