Jump to content
foutix

Ρετρο εξεταστική Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ 1989

Recommended Posts

Τι και αν σήμερα ο καθένας είναι ένας κάμεραμαν και σε δευτερόλεπτα μια λήψη τη βλέπει η υφήλιος,  30 χρόνια πριν όταν οι σχολές του ΕΜΠ έδιναν εξετάσεις στο κάτω Πολυτεχνείο και κάμερα είχαν λίγοι και εκλεκτοί. Ένα σπουδαίο ντουκουμέντο της επόχης με το απαραίτητο ανέκδοτο στο τέλος... ΥΓ: Αν κάποιος αναγνωρίσει τον ευατό του θα έχει ενδιαφέρον να σχολιάσει...

 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν ήταν του 1979 θα με έψαχνα, αλλά εγώ τελείωσα ΧημΜηχ στο ΕΜΠ το 1980. Πάντως το είδα και συγκινήθηκα λίγο που ξαναβρέθηκα έστω κι έτσι στο ΜΑΧ :)

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το βιντεάκι έχει ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Από την παρουσιάση του εσωτερικού του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ το 89 μέχρι τους τύπους φοιτητή και τις ενδυματολογικές προτιμήσεις (το παρωχημένο πλεον καλοκαιρινό πουκάμισο δίνει ρέστα). Το μάθημα πρέπει να ήταν κάπου μεταξύ των 4 πρώτων εξαμήνων και από αυτά που χαρακτηρίζονται βατά. Παίρνει κανείς μια μυρωδιά των φοιτητών της εποχής προερχόμενων από το σύστημα των πανελλαδικών.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εσωτερικό και λήψη εξωτερικών πλάνων από το κτίριο Τοσίτσα.

Δεν ξέρω το 89 λλά το 92 που πήγα εγώ ήταν κτίριο των αρχιτεκτόνων. Ακόμα είναι.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιλώντας για ενδυματολογικές προτιμήσεις, είδα μερικούς με σορτς. Δεν θυμάμαι κανέναν με σορτς στην εποχή μου. Όχι ότι υπήρχαν περιορισμοί, απλώς ήταν αυτονόητο ότι δεν ήταν "κατάλληλο" ρούχο, χωρίς να αναρωτιέται κανείς γιατί (*). Άλλωστε ήταν η εποχή που τα αγόρια φορούσαν αμπέχωνα και τα κορίτσια φούστες 2 νούμερα πιο μεγάλες από το νούμερό τους και στραβοπατημένα παπούτσια.

(*) Βέβαια όταν υπάρχουν εργαστήρια, τα σορτς, σανδάλια, λυτά μακρυά μαλλιά κλπ (πρέπει να) απαγορεύονται για λόγους ασφάλειας, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Εεεε, δεν ξέρω τα άλλα εσωτερικά, αλλά το αμφιθέατρο ήταν το ΜΑΧ (Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών) στο κτήριο των Χημικών Μηχανικών (και Μεταλλειολόγων, αλλά οι σχολές είχαν μόλις χωριστεί και οι Μεταλλειολόγοι δεν είχαν δικό τους κτήριο), απένατι από το κτήριο Γκίνη.

Edited by elephadas
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την περίοδο εκείνη, μετά το 89-90 ξεκίνησε η μετεγκατάσταση των σχολών στο campus Ζωγράφου. Η τελευταία σχολή που μετακόμισε ήταν οι πολιτικοί γύρω στο 2004. Τώρα είναι μόνο οι αρχιτέκτονες νομίζω κατοικοεδρεύουν στο ιστορικό κτιριο. Ένα άλλο θέμα είναι ότι στη σχολή των χημ. μηχ. υπήρχαν πολλές κοπέλες, παράδοση που διατηρείται ως σήμερα...

Edited by paidi_tou_80
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι αρχιτέκτονες- μόνοι τους πλέον- έχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλα τα κτίρια.. Εχουν  "οικοιοποιηθεί τους χώρους" για να μιλήσω την διάλεκτό τους και την "κοινωνούν" μαζί με τους εικαστικούς της καλών τεχνών...

Πάντως έχω την εντύπωση πως τα πάντα στο βίντεο -και το αμφιθέατρο- είναι από το κτίριο τοσίτσα.   

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό που είδα στο βίντεο ήταν ακριβώς όπως θυμάμαι το αμφιθέατρό μας, με τις πλαϊνές εισόδους κλπ. Δεν θυμάμαι αν έχω μπει ποτέ στο κτήριο Τοσίτσα, κι έτσι δεν ξέρω αν είχε αμφιθέατρο τόσο όμοιο με το ΜΑΧ, αλλά γιατί να πηγαίνανε εκεί οι ΧημΜηχ για εξετάσεις αφού είχαν το δικό τους? Άλλωστε γι' αυτό 5 χρόνια στο ΕΜΠ δεν μπήκα στο παλιό κτήριο. Δεν είχαμε πάρε-δώσε μ' εκεί. Αλλά φυσικά αν ξέρεις ότι υπάρχει τέτοιο αμφιθέατρο και στο Τοσίτσα, δεν μπορώ να αποκλείσω την περίπτωση να ήταν εκεί.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν η σχολή των χημικών τότε ήταν στο βορειοανατολικό κτίριο που έχει πρόσωπο (ή πλάτη, αν το κοιτάς από μέσα) επί της Τοσίτσα, τότε μιλάμε για το ίδιο κτίριο.

Πάντως, σχεδόν όλα του κτίρια του συγκροτήματος της Πατησίων έχουν πανομοιότυπα αμφιθέατρα. 

 

Edited by ntsmrtz
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

You need to be a member in order to leave a comment

Δημιουργία λογαριασμού

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×