Jump to content

telonio

Members
 • Content Count

  3,746
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

telonio last won the day on August 1

telonio had the most liked content!

Community Reputation

65,935 Excellent

1 Follower

About telonio

 • Birthday 11/04/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αυτά τα κουμπιά λέγονται leaf switch και με χρόνια χρήσης έχουν την τάση να λυγίζει το μέταλλο του κουμπιού και να γεφυρώνει το κύκλωμα. Αν και υπάρχουν ακόμη αυτά τα συγκεκριμένα κουμπιά, προτείνω να αγοράσεις καινούργια με διακόπτη. Πάντως το pandora box έχει στάνταρ jamma pinout. Με βλέπω να έρχομαι ξανά. 😁
 2. Με το κανονικό στεφάνι απομαγνητισμού το stick σίγουρα είναι πολύ πιο αδύναμο, τουλάχιστο από όσο βλέπω στο παραπάνω βίντεο. Τώρα πρακτικά τι να σου πω. Ίσως και να κάνει δουλειά σε μικρά σημεία που χρειάζεται απομαγνητισμός.
 3. Πολύ όμορφή εικόνα και χαίρομαι που θα μείνει αυτή η οθόνη μέσα στη καμπίνα και δεν θα μπει κάποια σύγχρονη στη θέση της. Ελπίζω να βρω και εγώ κάποια στιγμή ένα στεφάνι απομαγνητισμού γιατί όπως σου είπα και από κοντά, έψαχνα πολύ καιρό να βρω ένα για αγορά.
 4. Εμ τι νομίζετε πως προσπαθούν να πετύχουν εκεί στην Ελβετία με το CERN;
 5. Aυτόκολλητα θα σου κοστίσει πολύ φθηνότερα αν δώσεις αρχεία για εκτύπωση σε μια εταιρία, παρά να τα αγοράσεις έτοιμα. Πάντως πανάκριβα δίνουν τα ξύλα. Παρ'όλλο που είναι κομμένα με cnc, κοντά 200 ευρώ + μεταφορικά είναι πάρα πολλά.
 6. Καλύτερα να μην ποστάρω φωτογραφία που τράβηξα από το mame σε 75 ίντσες 4κ τηλεόραση, θα κλαίνε και οι ρέγγες.
 7. Kαι ειδικά σε ένα τέτοιο μεγάλο κάσωμα που χωράει άνετα μια crt οθόνη, είναι σχεδόν εγκληματικό να βάλει κανείς επίπεδη.
 8. Nαι για τον Oric δεν έχω ιδέα. Οι 16bit υπολογιστές έχουν αρκετά custom ic's που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν, αφού οι εταιρίες σταμάτησαν να τα κατασκευάζουν πολλά χρόνια τώρα. Τώρα αν σου πω πως όταν είχα δει το mobo της Α4000Τ μου πέρασε από το μυαλό να το πάρω και να το καδράρω. 😁
 9. Είναι η νέα μόδα με τις ρέπλικες pcb και σε κάποιες περιπτώσεις με κάποιες ψιλο-βελτιώσεις. Το θέμα είναι που θα βρεθεί "δωρητής" για να πάρει κανείς τα ic που χρειάζονται προγραμματισμό. Εξαιρώ βέβαια πως οι περισσότεροι, δεν έχουν τις γνώσεις για να κολλήσουν-συναρμολογήσουν, αλλά ούτε και τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για τέτοια κενά pcb. Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία με τα νέα κενά pcb των Amiga που ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια. Πουλάνε pcb των Αmiga 4000 που για να βρεις έστω χαλασμένο motherboard κοστίζει τουλάχιστο 500 ευρώ (και αν βρεις σφύρα μου κλέφτικα). Εδω και μια απλή Α1200 να βρεις και να βγάλεις τα components από το board κοστίζει παραπάνω από 300 ευρώ. Δεν ξέρω, αυτά τα κενά pcb μου μοιάζουν σαν μια καλή σκέψη, αλλά μόνο για αυτούς που έχουν ένα μηχάνημα που μεν λειτουργεί, αλλά έχουν τις γνώσεις και θέλουν να αλλάξουν το motherboard. Κατά τα άλλα, πριν αρκετό καιρό θα μπορούσα να έχω αγοράσει το νέο pcb της Α4000Τ που είχα βρει και σχετικά φτηνά, αλλά είναι απλά αστείο να ψάχνει κανείς να βρει τα custom ic's που χρειάζονται και προγραμματισμό. Τώρα με τον Oric δεν ξέρω, ίσως να μην είναι τόσο ακριβοί αυτοί οι υπολογιστές, αλλά και πάλι τα ίδια θέματα θα έχει κανείς.
 10. Όλες οι τηλεοράσεις αναφέρουν τις ώρες λειτουργίας μπορεί να είναι όμως σε περιγραφή με κωδικούς. Δηλάδη αντι για hours μπορεί να γράφει 0110110111 ή κάτι τέτοιο. Φαντάσου μια τηλεόραση μάρκας εντελώς της πλάκας μάρκας beko που έχω γράφει τις ώρες. Αν θέλεις στέιλε μου με pm το μοντέλο της τηλεόρασης να ψάξω στο service manual μήπως και βρω κάτι. Τα βίντεο του Arcade Jason τα έχω δει και εγώ (βασικά είμαι και συνδρομητής). Ο τύπος είναι γνώστης και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι κάνει. Βέβαια δεν ξέρω που μπορεί να βρει κανείς τόσους μεγάλους μαγνήτες νεοδυμίου.
 11. Μου μοιάζει λίγο απίθανο να έχει μαγνητιστεί από την άλλη τηλεόραση που ήταν δίπλα. Θυμάμαι έχω δει αρκετές τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα η μια δίπλα στην άλλη και λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα. Φαντάζομαι δεν ήταν κοντά σε μεγάλη μεταλλική επιφάνεια όπως καλοριφέρ ή ψυγείο έτσι; Αν ο μαγνητισμός έχει προέλθει από μεταλλική επιφάνεια, συνήθως το πρόβλημα φτιάχνει αν απομακρύνεις την τηλεόραση. Αν συνεχίσει να σου κάνει τα ίδια τότε μάλλον χρειάζεται απομαγνητισμό με στεφάνι, καθώς ο αυτόματος απομαγνητισμός δεν είναι και τόσο ισχυρός.
 12. Είναι από τις πολλές ώρες λειτουργίας. Ακριβώς το ίδιο μου έχει συμβεί με arcade οθόνη που είχε χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Έχω δει πολλές οθόνες crt με πρόβλημα απομαγνητισμού. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα λυθεί με στεφάνι απομαγνητισμού, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί πλέον αφού δεν χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Δοκίμασες να την μετακινήσεις σε άλλο σημείο;
 13. Για να δεις εικόνα από το pc στην crt τηλεόραση, ναι θέλει παλιά κάρτα γραφικών αλλά παίζει και με 7 64bit. Τουλάχιστο η τελευταία εικόνα που είδα σε crt ήταν από windows 7 64bit και μια ati hd 3450.
 14. To διάφανο που αναφέρεις είναι σιλικόνη. Δεν μπορώ να καταλάβω το κύκλωμα από τις φωτογραφίες για να σε βοηθήσω. ο λόρδος Βεκ που το έχει φτιάξει μπορεί να σου πει το σωστό pinout. Πάντως αν έχεις αμφιβολία για τις κολλήσεις σου, τότε πέρνα τις ξανά με το κολλητήρι. Δηλαδή λίωσε με το κολλητήρι την ήδη υπάρχουσα κόλληση στα σημεία.
×
×
 • Create New...