Jump to content

telonio

Members
 • Content Count

  3,715
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

telonio last won the day on April 11 2018

telonio had the most liked content!

Community Reputation

65,912 Excellent

1 Follower

About telonio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 10 cls 20 border 3,2 30 print"CRAPCOM" 40 goto 30 run
 2. To έχω το Sega Rally στο PSP και είναι αρκετά καλό, πρέπει να το δοκιμάσεις. Δεν είναι σαν το arcade βέβαια, αλλά σου δίνει ωράια αίσθηση. Αν προσωπικά θεωρώ το απόλυτο racing παιχνίδι του PSP, το Ridge Racer 2.
 3. Το The machine - Bride of Pinbot που κατέβασα χτες μου παίζει άψογα. Η καμπίνα πως πάει, προχωράει;
 4. Δεν λέω, μακράν πιο ρεαλιστικό από το Pinball Arcade. Γιατί μερικές φορές η μπίλια φωτίζεται σαν να έχει λάμπα μέσα της; Οι φωτισμοί στα δυο bumpers που είναι δεξιά και αριστερά κοντά στις ρακέτες, ανάβουν σε βαθμό στραβομάρας. Σε σημείο μάλιστα που χάνω προς στιγμήν τη μπίλια. Ανάβουν σαν να είναι νέον λάμπες. Αμφιβάλλω αν θα καταφέρω μεγαλύτερο σκορ από αυτό. Θέλω να δω και το πολυ-αγαπημένο μου The machine - Bride of pinbot στο VPX.
 5. Δηλαδή είναι βασικά ένα control panel με κάποιο custom pcb (στυλ pandora) που θα έχει αυτά τα παιχνίδια. Μάλιστα..
 6. Πέρασα μια βόλτα από εκεί χτες το μεσημέρι. Αθάνατη ατραξιόν το doom που έτρεχε σε έναν 486 με joystick. Παίξαμε και ένα ματς στο tehkan world cup με τον Omen. Toυ έβαζα γκολ με σούτ και αυτός έμπαινε στα δικά μου δίχτυα μαζί με τον παίκτη. Ένας είχε στημένο ένα bartop που κάθε τρείς και λίγο το πλησίαζε να παίξει ένα από τα παιδάκια. Αυτός ψιλο-φώναζε δεν είναι για παίξιμο, πωλείται. Μάλλον έπρεπε να του πω πως θα ήταν καλύτερα αν έβαζε ένα χαρτί "Πωλείται, παρακαλώ μην αγγίζετε". Κατά τα άλλα πολύ καλή οργάνωση με πληθώρα αγορίστικων και κοριτσίστικων παιχνιδιών. Αρκετοί συλλέκτες που δεν πουλούσαν και με μερικούς έπιασα για αρκετή ώρα την κουβέντα. Όλοι με ευχάριστη και άμεση διάθεση να σου δείξουν πως λειτουργεί η κονσόλα ή το ηλεκτρονικό παιχνίδι που είχαν στον πάγκο τους. Από κόσμο τουλάχιστο το μεσημέρι που πήγα, γινόταν ένας ψιλοχαμός. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνοταν το απόγευμα. To bartop του gameworld δεν είχε καν frontend και ήταν μάχιμο, πρέπει να είχε περάσει τουλάχιστο από 2 πεδία μάχης, αν κρίνω από τις φθορές που είχε στα μπροστινά ξύλα. Άντε και του χρόνου.
 7. Ναι δεν λέω, αλλά τελικά ποίος θα έρθει να το στήσει το VPX εδώ; Εσύ ή ο Wally;
 8. Σήμερα επισκέφτηκα το μουσείο φλίπερ στο κέντρο μαζί με έναν παλαίμαχο και τιμημένο χρήστη του GRM. Έπαιξα το PINBOT αρκετές φορές και το πραγματικό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό στο Pinball arcade. Δεν έχει σχέση η ταχύτητα της μπίλιας και ούτε και ο τρόπος που ανταποκρίνονται σε δύναμη οι ρακέτες. Εντάξει, δεν γκρινιάζω άλλο εφαρμογή είναι, πως μπορεί να είναι το ίδιο με την πραγματικότητα;
 9. Αν σκεφτείς πως αρκετές μαύρες καμπίνες το 1980 ήταν από μελαμίνη.. Πολύ καλά κάνεις που θα βάλεις crt oθόνη. Βασικά το "αυθεντικό" που είχαμε εδώ ήταν οι bootleg εκδόσεις σε custom ξύλινες κατασκευές (αμφιβόλου ποιότητας) και με joysticks. Όχι όμοια με την γνήσια, αλλά φυσικά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Έτσι το μάθαμε όλοι και έτσι το αγαπήσαμε. Aνυπομονώ για την συνέχεια.
 10. Με το joystick το παιχνίδι είναι τρομερά εύκολο και εδώ το μάθαμε να το παίζουμε συνήθως με το joystick (είχα να το παίξω πολλά χρόνια και στο mame έβαζα 15 γκολ σε κάθε μία ομάδα με την πρώτη). Με το trackball είναι διαφορετικό το gameplay και πιο fun. Είχα την ευκαιρία να το παίξω κάποτε με trackball και πιστέψτε με είναι άλλο παιχνίδι. Βέβαια να συνδέσει κανείς 2 trackball στο pc, το συνολικό κόστος της κατασκευής εκτοξεύεται.
 11. Μπράβο, μπράβο και εγώ θα ήθελα να φτιάξω ένα τέτοιο. Που χρήμα και χώρος πλέον. Ερωτήσεις: Μελαμίνη μαύρη είναι τα ξύλα; PC θα βάλεις μέσα ή το bootleg pcb; CRT τηλέοραση φαντάζομαι και όχι lcd/led οθόνη έτσι; Mια 21 ιντσών θα είναι ιδανική. Αν και δεν βλέπω καλά στην εικόνα, νομίζω ότι βλέπω joysticks. Δεν θα βάλεις trackball όπως είχε το κανονικό;
 12. Κατά την γνώμη μου, τα physics του Pinbot δεν ανταποκρίνονται όπως στην πραγματικότητα. Φλίπερ που έχουν ράμπες και διακόπτες ψηλά στο playfiled, οι ηλεκτρομαγνητικές που ενεργοποιούν τις 2 ρακέτες λειτουργούν συνήθως γύρω στα 50v. Φλίπερ που έχουν στόχους και διακόπτες σχετικά χαμηλά προς τις ρακέτες, οι ηλεκτρομαγνητικές τους λειτουργούν με χαμηλότερη τάση (συνήθως 30v). Αν και δεν έχω δει ποτέ από κοντά το Pinbot, οι ρακέτες για κάποιο λόγο λειτουργούν σαν να μειώνεται αισθητά και στιγμιαία το ρεύμα στις ρακέτες. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν χτυπάς την μπίλια με την ρακέτα (δεν έχει σημασία ποία από τις δυο) η δύναμη της ηλεκτρομαγνητικής για να γυρίσει τόσο γρήγορα η ρακέτα έτσι ώστε να πετάξει την μπίλια ψηλότερα (γιατί όλα τα playfield είναι υπό γωνία) ορίζετε περίπου στο μισό μήκος της ρακέτας από την άκρη που τελείωνει. Το ανώτερο σημείο εκτόνωσης είναι στην στρογγυλεμένη άκρη της ρακέτας, επειδή είναι στενότερη. Φυσικά παίζει και ένα ρόλο η καμπύλη που κατεβαίνει η μπίλια προς την ρακέτα. Πολύ αμφιβάλλω αν λειτουργούν με αυτό τον τρόπο οι ρακέτες στο πραγματικό Pinbot. Από την άλλη πλευρά, όσα άλλα έχω παίξει στο pinball arcade, δεν έχω παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά και λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
 13. VPX ή οτιδήποτε άλλο ψηφιακό, καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά στην αίσθηση που σου δίνουν όταν παίζεις. Trust me.
×
×
 • Create New...