Jump to content

telonio

Members
 • Content Count

  3,740
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by telonio

 1. Καλύτερα να μην ποστάρω φωτογραφία που τράβηξα από το mame σε 75 ίντσες 4κ τηλεόραση, θα κλαίνε και οι ρέγγες.
 2. Kαι ειδικά σε ένα τέτοιο μεγάλο κάσωμα που χωράει άνετα μια crt οθόνη, είναι σχεδόν εγκληματικό να βάλει κανείς επίπεδη.
 3. Nαι για τον Oric δεν έχω ιδέα. Οι 16bit υπολογιστές έχουν αρκετά custom ic's που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν, αφού οι εταιρίες σταμάτησαν να τα κατασκευάζουν πολλά χρόνια τώρα. Τώρα αν σου πω πως όταν είχα δει το mobo της Α4000Τ μου πέρασε από το μυαλό να το πάρω και να το καδράρω. 😁
 4. Είναι η νέα μόδα με τις ρέπλικες pcb και σε κάποιες περιπτώσεις με κάποιες ψιλο-βελτιώσεις. Το θέμα είναι που θα βρεθεί "δωρητής" για να πάρει κανείς τα ic που χρειάζονται προγραμματισμό. Εξαιρώ βέβαια πως οι περισσότεροι, δεν έχουν τις γνώσεις για να κολλήσουν-συναρμολογήσουν, αλλά ούτε και τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για τέτοια κενά pcb. Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία με τα νέα κενά pcb των Amiga που ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια. Πουλάνε pcb των Αmiga 4000 που για να βρεις έστω χαλασμένο motherboard κοστίζει τουλάχιστο 500 ευρώ (και αν βρεις σφύρα μου κλέφτικα). Εδω και μια απλή Α1200 να βρεις και να βγάλεις τα components από το board κοστίζει παραπάνω από 300 ευρώ. Δεν ξέρω, αυτά τα κενά pcb μου μοιάζουν σαν μια καλή σκέψη, αλλά μόνο για αυτούς που έχουν ένα μηχάνημα που μεν λειτουργεί, αλλά έχουν τις γνώσεις και θέλουν να αλλάξουν το motherboard. Κατά τα άλλα, πριν αρκετό καιρό θα μπορούσα να έχω αγοράσει το νέο pcb της Α4000Τ που είχα βρει και σχετικά φτηνά, αλλά είναι απλά αστείο να ψάχνει κανείς να βρει τα custom ic's που χρειάζονται και προγραμματισμό. Τώρα με τον Oric δεν ξέρω, ίσως να μην είναι τόσο ακριβοί αυτοί οι υπολογιστές, αλλά και πάλι τα ίδια θέματα θα έχει κανείς.
 5. Όλες οι τηλεοράσεις αναφέρουν τις ώρες λειτουργίας μπορεί να είναι όμως σε περιγραφή με κωδικούς. Δηλάδη αντι για hours μπορεί να γράφει 0110110111 ή κάτι τέτοιο. Φαντάσου μια τηλεόραση μάρκας εντελώς της πλάκας μάρκας beko που έχω γράφει τις ώρες. Αν θέλεις στέιλε μου με pm το μοντέλο της τηλεόρασης να ψάξω στο service manual μήπως και βρω κάτι. Τα βίντεο του Arcade Jason τα έχω δει και εγώ (βασικά είμαι και συνδρομητής). Ο τύπος είναι γνώστης και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι κάνει. Βέβαια δεν ξέρω που μπορεί να βρει κανείς τόσους μεγάλους μαγνήτες νεοδυμίου.
 6. Μου μοιάζει λίγο απίθανο να έχει μαγνητιστεί από την άλλη τηλεόραση που ήταν δίπλα. Θυμάμαι έχω δει αρκετές τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα η μια δίπλα στην άλλη και λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα. Φαντάζομαι δεν ήταν κοντά σε μεγάλη μεταλλική επιφάνεια όπως καλοριφέρ ή ψυγείο έτσι; Αν ο μαγνητισμός έχει προέλθει από μεταλλική επιφάνεια, συνήθως το πρόβλημα φτιάχνει αν απομακρύνεις την τηλεόραση. Αν συνεχίσει να σου κάνει τα ίδια τότε μάλλον χρειάζεται απομαγνητισμό με στεφάνι, καθώς ο αυτόματος απομαγνητισμός δεν είναι και τόσο ισχυρός.
 7. Είναι από τις πολλές ώρες λειτουργίας. Ακριβώς το ίδιο μου έχει συμβεί με arcade οθόνη που είχε χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Έχω δει πολλές οθόνες crt με πρόβλημα απομαγνητισμού. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα λυθεί με στεφάνι απομαγνητισμού, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί πλέον αφού δεν χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Δοκίμασες να την μετακινήσεις σε άλλο σημείο;
 8. Για να δεις εικόνα από το pc στην crt τηλεόραση, ναι θέλει παλιά κάρτα γραφικών αλλά παίζει και με 7 64bit. Τουλάχιστο η τελευταία εικόνα που είδα σε crt ήταν από windows 7 64bit και μια ati hd 3450.
 9. To διάφανο που αναφέρεις είναι σιλικόνη. Δεν μπορώ να καταλάβω το κύκλωμα από τις φωτογραφίες για να σε βοηθήσω. ο λόρδος Βεκ που το έχει φτιάξει μπορεί να σου πει το σωστό pinout. Πάντως αν έχεις αμφιβολία για τις κολλήσεις σου, τότε πέρνα τις ξανά με το κολλητήρι. Δηλαδή λίωσε με το κολλητήρι την ήδη υπάρχουσα κόλληση στα σημεία.
 10. Είναι θολή η εικόνα και δεν διακρίνονται οι κολλήσεις.
 11. Δεν βλέπω να ποστάρει σκορ ο Πάνος και ανυσηχώ. 😁
 12. Στο αγαπημένο μας PA. Εδώ μπορείς να κάνεις πολύ υψηλά σκορ επειδή τα physics δεν έχουν καμία σχέση απολύτως με το VPX. Είναι πιο fun στο PA, γιατί δεν θέλει να παλεύεις με τις άπειρες προσπάθειες να ανεβάσεις την μπίλια επάνω σε μια ράμπα όπως στο VPX. Όχι βέβαια πως δεν είναι εφικτό αυτό στο VPX, αλλά διαφορετικά physics και είναι σαν να μαθαίνεις το παιχνίδι από την αρχή (ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω). Αστείο στο PA, μου έχει τύχει μερικές φορές. Κατεβαίνει η μπίλια από ψηλά, χτυπάει στο δεξί τριγωνικό bumper και πετάγεται και χτυπάει επάνω στο αριστερό, μετά ανεβαίνει με δύναμη επάνω την αριστερή ράμπα και κάνει την πλήρη περιστροφή της ράμπας ψηλά και καταλήγει χαμηλά στην δεξιά γωνία στην δεξιά ρακέτα. Φαντασία.. Και εδώ στο ίδιο παιχνίδι στο VPX μετά από πολλές προσπάθειες, το καλύτερο αποτέλεσμα που κατάφερα δεν έχει σχέση με το PA. Δεν είναι τόσο ότι χάνω την μπίλια, αλλά με εκνευρίζει το ότι πρέπει να βρω από την αρχή τα σημεία μέγιστης δύναμης στις ρακέτες, για να ανέβει η μπίλια ψηλά στις ράμπες. Χρυσό και άγιο το VPX, δεν λέω, αλλά χρειάζεται υπομονή και εγώ δεν την διαθέτω. Υπόψην πως στο VPX όταν περάσεις 7 εκατομμύρια, δεν σου δίνει extra ball όπως στο PA, αλλά σου δίνει ένα credit extra στο τέλος. Που στην προκειμένη περίπτωση δεν σε αφήνει να συνεχίσεις το παιχνίδι όπως συμβαίνει στο PA. Προφανώς σε αφήνει να παίξεις αλλή μια φορά στο πραγματικό φλίπερ. Γενικά ο στόχος του παιχνιδιού, είναι να καταφέρεις να ανεβάσεις την μπίλια επάνω στο πρόσωπο του ρομπότ, τόσες φορές όσες χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Μετά πρέπει να την ανεβάσεις άλλες δυο φορές για να ζωντανέψει το ρομπότ και μετά, άλλες δυο για να μπείς στο billionaire club και να γυρίσει ο μεγάλος κύκλος, που εκεί είναι και τα δισεκατομμύρια. Εκεί όμως παίζει ρόλο καθαρά η τύχη, αφού η φωτιζόμενη ένδειξη που περιστρέφεται μέσα στον κύκλο, σταματάει τυχαία στα ποσά. Για παράδειγμα, μια φορά κατάφερα να παω στο μεγάλο κύκλο 5 φορές απανωτές. Μόνο την μία φορά μου έδωσε το ένα δισεκατομμύριο, τις υπόλοιπες μου έδωσε extra ball και λίγα εκατομμύρια. Βασίλη περιμένω να δω σκορ σου πάνω από ένα τρις. 👍
 13. Περίμενα στο Emulators: Να έβαζε μόνο το VPX.
 14. Το Black knight 2000 δεν θυμάμαι να το πήρε το μάτι μου στο μουσείο. Κάνω λάθος;
 15. Λίγο πάνω από 5 εκατομμύρια στο VPX, περισσότερα και από όσα πιάνω στο PA. Τι να πεις;
 16. Βασίλη το είδα το βίντεο και δεν έχεις άδικο. Ίσως να χρειάζεται να μάθει κάποιος τα physics του VPX γιατί σίγουρα είναι διαφορετικά. Μου φένεται πως στο VPX η μπίλια συμπεριφέρεται πιο βαριά από ότι στο PA. Πάντως δεν έκατσα να αλλάξω ρυθμίσεις στο VPX, έπαιξα με όλες τις ρυθμίσεις default. Με τα φλιπερ είμαι όντως άσχετος, το gorgar για παράδειγμα στο PA τα πήγαινα πολύ καλύτερα από ότι στο πραγματικό στο μουσείο φλιπερ, που έχανα την μπίλια σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.
 17. Αφού στο VPX πρέπει να παίξω καμιά 50αρια φορές απλά για να περάσω λίγο το 1 εκατομμύριο, τι να κάνω;
 18. Αμφιβάλλω αν μπορώ να ξεπεράσω αυτό το χαμηλό σκορ που έφερα.
 19. Καμία σχέση τα physics στο VPX και στο Pinball Arcade. Στο VPX η μπίλια μοιάζει να έχει το βάρος της πραγματικής, ενώ στο PA με μια ελαφριά κίνηση της ρακέτας σε οποιοδήποτε σημείο, η μπίλια εκτοξεύεται εύκολα στα ψηλότερα σημεία. Αυτό φυσικά κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο στο PA με αποτέλεσμα και υψηλότερα σκορ. Tο καλύτερο παράδειγμα είναι το The machine (μπορώ να κάνω διατριβή επάνω στο συγκεκριμένο). Στο PA γυρνάω την μπίλια σε οποιαδήποτε ράμπα με απίστευτη ευκολία. Στο VPX προσωπικά φτύνω αίμα να ανεβάσω την μπίλια, έστω μια φορά, επάνω σε μια ράμπα. Προσωπικά, το PΑ μου αρέσει περισσότερο για τον παραπάνω ακριβώς λόγο. Γιατί παίζω άνετα και το σκορ ανεβαίνει με πολύ λιγότερη προσπάθεια από το VPX. Από την άλλη πλευρά το VPX με τα physics που έχει θυμίζει περισσότερο τα πραγματικά φλίπερ (εώς ένα σημείο βέβαια).
 20. Ναι δεν θυμάμαι, έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια. Το gamegear που είχα έπαιζα με μετασχηματιστή. Το αστείο (εκνευριστικό τότε) ήταν που όταν κουνούσα ελαφρώς το βύσμα έσβυνε το gg (το βύσμα δεν έκανε καλή επαφή).
 21. 2 ώρες με μπαταρίες, τόσο κρατούσε; Το gamegear βαριά έβγαζε τα 20 λεπτά. Οπότε η κατανάλωση του gameboy ήταν μια χαρά.
 22. Mεγάλη η χάρη του, το ήθελα σαν τρελός όταν ήμουν μικρός και το αγόρασα μετά από 20 χρόνια. Μακράν η πιο επιτυχημένη φορητή κονσόλα της εποχής σε σύγκριση με τα gamegear και lynx. Τα άλλα δυο δεν τα έλεγες και φορητά αντικειμενικά.
 23. Μάλιστα, εδώ αν τύχει και βρούμε κανένα ψιλο-σπάνιο πετάμε από την χαρά μας.
 24. 10 cls 20 border 3,2 30 print"CRAPCOM" 40 goto 30 run
×
×
 • Create New...