Jump to content

Rygar

Members
 • Content Count

  7,268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Rygar


 1. Περίπου 8-9 χιλιάρικα αν συνυπολογίσεις και την τιμή του coolling. Συνοπολόγισε και την τηλεόραση που δε θα είναι των 600 ευρώ, αλλιώς δεν έχει νόημα τέτοιο σύστημα. Θα είναι τουλάχιστον μια πολύ καλή τηλέοραση των 65-70", δηλαδή επιπλέον 4 χιλιάρικα.


 2. Μαρία,  εγώ πάλι δε θα προτιμούσα να είμαι 25χρ γιατί τότε είχα αγχος για το μέλλον, που τώρα δεν το έχω. Δεν το έχω γιατί νοιώθω καλυμμένος αλλά και γιατί είμαι της άποψης πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, όσο και να προσπαθείς για κάτι διαφορετικό. Οπότε άσε το νερό να σε πάει, αρκεί να κάνεις ό,τι μπορείς ώστε το νερό να παραμένει ρυάκι και όχι  να γίνει καταρράκτης (για σένα και τους γύρω σου). 

  Οκ, θα ήθελα να είμαι λίγο 25 μόνο για να ερωτευτώ όπως τότε:D, αλλά μόνο για λίγο. Μ'εχει κουράσει πολύ και δε θέλω άλλο απ'αυτό το ποτό. Οχι, νομίζω ότι είμαι πολύ καλά εδώ. 

  υγ. Ο Μπουκάι είναι τεράστιος!

  • Like 3

 3. Πρέπει να ομολογήσω ότι τις τελευταίες ημέρες έχω διαβάσει εδώ μέσα (σε αυτό και σε άλλα θρεντς παρόμοιου ύφους) από τα πιο ωραία κειμενάκια που έχουν γραφτεί (εδώ μεσα πάντα). Διότι καλά τα Μάσταρντ, τα Σπέκντρουμ και οι Αμύγες αλλά περισσότερο μ'ενδιαφέρουν αυτά που έχουν να πουν οι άνθρωποι για τον εαυτό τους.

  Ευχαριστώ!

  • Like 4

 4. On 6/7/2019 at 9:01 ΜΜ, ntsmrtz said:

  Εάν γινόταν με κάποιο τρόπο (έστω και για ένα λεπτό και μετά να τα ξεχνούσε) να ήξερε ο 15χρονος Κώστας (ntsmrtz) τι θα κατάφερνε τα επόμενα 30 χρόνια θα ήταν περήφανος για τον σημερινό 45χρονο εαυτό του.

  Ακριβώς τα ίδια θα ήθελα να πω κι εγώ για το 16χρονο Νικολάκη την επομένη του θανάτου του πατρός του (το 1990). Το μόνο για το οποίο είμαι 100% βέβαιος είναι πως είμαι υπέρ του δέοντος ικανοποιημένος από τη ζωή μου που τότε στα 16 μου το τί θα επακλουθούσε μού φάνταζε όχι βουνό, αλλά έβερεστ.

  Και μιας και το paidi_tou_80 ρωτάει τον 15χρονο Κώστα αν ήθελε την πορεία που τελικά διέγραψε ο 45χρονος Κώστας, αυτό που θέλω να πω με βεβαιότητα είναι ότι ποτέ δεν ξέρουμε τί πρόκειται να συμβεί στη ζωή μας, ιδίως όταν είμαστε μικροί και δε μπορούμε εύκολα να δούμε μακριά. Δεν είναι εύκολο να θέλουμε το Χ και να μας βγει. Εγώ ας πούμε ήθελα το Χ που ήταν 3η δέσμη και "ελληνική φιλολογία ", στην πορεία όμως δε μου βγήκε και τελικά πήγα σε ιδιωτικό ΙΕΚ πάνω σε ειδικότητα "προγραμματιστής-ανάλυτης". Για ποιό λόγο από 3η δέσμη, έμπλεξα με τα μαθηματικά στα οποία δεν ήμουν και καλό; Γιατί με μάγευαν οι υπολογιστές, τα χρώματα, το ΠΩΣ γίνεται το Χ ή Ψ αποτέλεσμα με μερικές εντολές. Μάλιστα το πρώτο σπίρτο είχε ανάψει το 1982 που είχα μπει πρώτη φορά σε αίθουσα arcades. Και λίγο αργότερα, το 1985, όταν κάποια μέρα οι γονείς μου είχαν κατέβει Αθήνα ψάχνοντας έπιπλα για το νέο μας σπίτι, όπου εκεί παραδίπλα από το κατάστημα ήταν ένα κατάστημα που πούλαγε Σπέκντρουμ, θυμάμαι που είχα κολλήσει τη μούρη μου για ώρες μπροστά στη βιτρίνα, και αργότερα, το 1987 που ανέβαινα στον 6 όροφο του Μινιόν, ενώ στην πορεία πήρα 6128, μετά Α500 κλπ κλπ, όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε το 1993 να πάρω την απόφαση να πάω στο ΙΕΚ. Πάντα είχα την πεποίθηση ότι δε θα μπορέσω να ανέβω σκαλιά σε καμια εταιρία κυρίως λόγω του (αδύνατου) πτυχίου που έχω. Ομως εδώ και 17 χρόνια είμαι στην ίδια εταιρία στην οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εδώ και σε τέτοια θέση. Αν δηλαδή μου έλεγε κανείς στα 16 μου ότι στα 45 μου θα είμαι εδώ και θα έχω τη Χ θέση, θα ελεγα ότι θα με κορόιδευε. 

  Η συμβουλή που θα έδινα σε όσους ξεκινούν τώρα είναι υπομονή, επιμονή αλλά πάνω απ'όλα την αξιοπρέπειά σας ποτέ να μην την πατάτε για μερικές δεκάρες παραπάνω. Αν δε σας αρέσει εκεί που είστε, ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάτι διαφορετικό αρκεί να προσπαθήσετε λίγο. Ποτέ δεν ξέρετε τί σας επιφυλάσσει το μέλλον, ακόμα κι αν έχετε χαρτί λυκείου που λέει ο λόγος. Ενας συμμαθητής μου τελείωσε μονο το Λύκειο και τώρα έχει ...στεί στο τάληρο από το συνεργείο αυτοκινήτων που έχει. Γιατί; Γιατί είναι τίμιος, αν και δεν είναι ο σούπερ μάστορας (αυτούς τους φοβάμαι γιατί έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους). Θα πει "ναι μπορώ να το κάνω" ή "δεν το έχω ξανακάνει, άσε με να δω αν γίνεται" ή "δεν το ρισκάρω να το κάνω"...και όλοι στην περιοχή του αυτόν προτιμούν. Τί κάνει; Οπως είπα, είναι τίμιος, είναι ντόμπρος όπως λέμε λαϊκά. Κάνει δηλαδή κάτι που είναι εμφυτο σε όλους μας, ασχέτως που οι περισσότεροι δυστυχώς δε θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

  Αφτά....

  υγ. Σόρι αν φαίνεται ότι περιαυτολόγησα, αλλά αν κάποιος με ρωτούσε, ακριβώς αυτά θα του έλεγα.

  υγ. Το ότι υπήρξα τριτοδεσμίτης έχει ως αποτέλεσμα να γράφω με σωστή ορθογραφία και σωστό συντακτικό. Εμεινε δηλαδή κάτι και από αυτό το κομμάτι, ακόμα κι αν δεν το συνέχισα. Τίποτε δεν πάει χαμένο κύριοι, αρκεί να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

  • Like 2

 5. On 7/7/2019 at 1:34 ΜΜ, ntsmrtz said:

  Ετσι είναι μεν αλλά μιλάς για κάποιους ¨κακοζωισμένους¨ -συγνώμη για την έκφραση- που είναι η μειοψηφία. 

  Οι άσπρες τρίχες, η καράφλα, οι ρυτίδες δεν είναι κάτι που το θέλαμε οι άνδρες ή μπορούσαμε να το αποφύγουμε αν γινόταν.

  Και όλα αυτά, αν θες, δεν είναι απαραίτητα κακό... 

  Για κάποιο λόγο τώρα στα 45 που έχω  άσπρες τρίχες, και ρυτίδες, επιπλέον κιλά δεν έχω, οι γυναίκες ενδιαφέρονται πιο πολύ για μένα από ότι ενδιαφέρονταν όταν ήμουν 25 και προφανώς σε καλύτερη κατάσταση δίχως άσπρες τρίχες και χωρίς ρυτίδες.. :) :) 

  Το βασικότερο κατ΄εμέ είναι να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις ότι σου αρέσει σε οποιαδήποτε ηλικιά κι αν είσαι χωρίς να έχεις ¨στεγανά¨ του τύπου: αυτά είναι για μικρότερες ή μεγαλύτερες ηλικίες και άλλα τέτοια κουλά...

  Γιατί όπως κάνω προπονήσεις μαζί με 25χρονα και περνάω μια χαρά έτσι μου αρέσει το βράδυ να τρώω μόνο πεπόνι με φρυγανιά που τρώει και ο πατέρας μου που είναι 90 ετών. 

  Ελπίζω να έχεις την ίδια μηχανή που θυμάμαι, γιατί ταιριάζει πλέον με την ηλικία μας :fafoutis:

   

  Από το κείμενό σου εχω μαρκάρει με κόκκινο το πιο σημαντικό πράγμα που είπες.

  • Like 3

 6. On 6/7/2019 at 5:50 ΜΜ, Aardvark said:

  Ωραια οποτε δεν λειπει κατι αναγκαιο για την λειτουργικότητα του.

  Για κανά ασπρόμαυρο πάκμαν, καλό είναι :fafoutis:

  • Sad 1

 7. Για ακόμα πιο εμπεριστατωμένη μελέτη (ξανα)δες και το Terminator 3. Κάποια στιγμή η κακιά Τερμινατόρισα χρησιμοποιεί τη φωνή της για να προσομοιώσει κλήση modem.

  • Like 1

 8. Πάρα πολύ ωραίο θρεντάκι. Ας συνδράμω κι εγώ.

   

  Νταλάρας - Τώρα που θα φύγεις

  Περιέχει το στίχο "....μυρτιά και πικροδάφνη και της Φραγκογιαννούς τα πάθη", η οποία Φραγκογιαννού βεβαίως ήταν η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη.

   

  Αλκηστις Πρωτοψάλτη - Μπορείς αν θέλεις

  Περιέχει το στίχο  "....τραγούδια θλιβερά του Καζαντζίδη σαν στάλες πέφτουν πάνω στη φωτιά"

   

  Στο "Ο πιο καλός ο μαθητής" ο Ζαμπέτας λέει στο τέλος "ομως οι συναναστροφές, ολες αυτές Μανώλη μου μού βγάλανε το μάτι", αναφερόμενος μάλλον σε κάποιον όχι τυχαίο. Στο Χιώτη ας πούμε;  Και μετά, 30+ χρόνια αργότερα οι Magic de Spell απογείωσαν το τραγούδι αυτό μετατρέποντάς το σε μια πολύ δυναμική ροκιά, έχοντας ελαφρώς παραλλάξει το στιχάκι αυτό με "ομως οι συναναστροφές Γιωργάρα μου μού βγάλανε το μάτι" πρφανώς αναφερόμενοι στον ίδιο το Ζαμπέτα

  Αφτά. Ο,τι θυμόμουν, σας το είπα. Δε σας απέκρυψα τίποτα.:fafoutis:

   

  • Thanks 1

 9. Κάθε φορά που βλέπω στην αρχική σελίδα του φορουμ ότι υπαρχει ποστ σε αυτό το θρεντ, με πιάνει ένα κατιτίς γιατί θυμάμαι τότε πριν 10-12 χρόνια που ξόδευα αβέρτα (με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα ρετρό και τα μεταφορικά ήταν πολύ φθηνα) και μια φορά τη βδομάδα είχα στη μπόρτα και από ένα δέμα, συνήθως αρκετά μεγαλούτσικο if you know what i mean. Τώρα ζω από τις αγορές των άλλωνε.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

 10. Κι εγώ πριν κάτι μήνες, νομίζω τέλη του 2018, είχα διαβάσει ότι δεν παίζει κάτι στο άμεσο μέλλον και ότι πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά τμήματα του hardware για να βγάλουν κάτι σύγχρονο. Ενδεχομένως να το αναθεώρησαν αυτό και για να μη μείνουν πολύ πίσω, έφτιαξαν πάλι κάτι ενδιάμεσο πριν ανακοινώσουν κάτι πιο βαρύ. Πάντως για μένα είναι μεγάλη υπόθεση αυτά τα 3 upgrades που ανέφερα πιο πάνω. Εμείς στο εργοστάσιο τα δουλεύουμε πολύ ως thin client μεσω RDP ή VNC και το gigabit ethernet είναι αδιαπραγμάτευτο.

   

  27 minutes ago, Wally said:

  Εχω εναν φοβο αν θα χρειαστει ξαναστησιμο του RetroPie Και οχι απλα migration...βασικα ιδρωνω με την ιδεα αν ξαναστησω τα παντα εκ του μηδενος

   

  Φοβιτσάρη! Θα στο στήσει ο aardvark. Τώρα που τελείωσε το Fallout 4, έχει γίνει εξπερ στο να χακεύει terminals και να στήνει πισί, οπότε θα στο εχει στήσει μέχρι να βγει το επόμενο Λάστοβα.

  Σοβαρά τώρα, σίγουρα θελει άλλο driver για τα ethernet και USB. Πιθανόν να παίξουν με τη μία μολις κανεις apt-get upgrade. Αυτό θα το μάθουμε στο επόμενο update του raspbian.

  • Like 1

 11. Αγοράζω όλα τα καμπινάκια που φαίνονται στο 0:20 αυτού του βίντεΟΥ!

  Ο τύπος στο 0:24 έχασε κανονάκι.

   

  Ο τύπος που του παίρνουν συνέντευξη στην εκπομπή, ο πρόεδρος ντε, είναι ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος στα νιάτα του.:fafoutis:


 12. Αφου το αρχικό Gods για ST δεν είχε echo στο speech, οι αταράδες αρκείστε με remakes. 

  Εγώ πάντως τώρα έμαθα ότι λέει "into the wonderfull", αρχικά νόμιζα ότι έλεγε "into the waterfall" :fafoutis:

   

  • Haha 1

 13. On 13/6/2019 at 8:31 ΜΜ, BlackFlag said:

  Τι λέτε αξίζει να δώσω 100.00 ευρώ για την εμπειρία;

  Είσαι λοιπόν έξω από ένα σπίτι με κόκκινο φωτάκι για το οποίο έχεις ακούσει πως η ένοικος είναι μπόμπα και ρωτάς "να τα δώσω τα 100 ή όχι;".:fafoutis:

  Εγώ προσωπικά έχω δώσει χιλιάδες ευρώ για "την εμπειρία" η οποία είναι άκρως συνδεδεμένη με τα παιδικά μου χρόνια και άλλωστε γι'αυτό το λόγο είμαι σ'αυτό το φόρουμ. Και ξέρω και άλλα πολλά παιδιά που έχουν δώσει πολλά λεφτά. 

   

  Εμείς λοιπόν στη δουλειά μου είχαμε αρκετά OS/2 μεχρι πριν 2 χρόνια. Τώρα γίναν όλα Win10. Είναι ένα πολύ καλό, σταθερό (σε μας έπαιζε στο ίδιο hardware για περίπου 20 χρόνια, μιλάμε για την 4 όχι την 4.5) και κυρίως υποτιμημένο λειτουργικό, με όχι πολύ μεγάλη κοινότητα (τουλάχιστον εκείνη την εποχή). Οντως παίζει πολλές εφαρμογές από DOS/Windows.

   

  Χαζεύοντας το ArcaOS, μου φαίνεται... γλυκούλι. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα που λεγεται Netdrive (29 ντάλαρς) που  συνδέεται σε Samba 4 (άρα είναι πολύ σύγχρονο). Πάρα πολύ ενδιαφέρον λειτουργικό θα έλεγα.

  • Like 1

 14. Αμαν!! Είναι και στο σημείο της καρδιας. Κάποτε ο Μπιθικώτσης τραγουδούσε "Ενα σπίρτο αναμμένο πέταξες μεζτην καριδγιά μου". Το παραλλάσσω σε "Ενα samsung αναμμένο...":fafoutis:

  • Haha 1
×
×
 • Create New...