Jump to content

Dr. SLUMP

Members
 • Content Count

  1,290
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10,556 Excellent

About Dr. SLUMP

 • Rank
  RetroMasteR
 • Birthday 12/23/1985

Converted

 • Location
  UK, Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Είναι από το 1999 περίπου (ναι, δεν είναι τόσο παλιά όσο φαντάζει). Για ένα πολύ μικρό διάστημα, όταν η Φειδιππίδου γινόταν μονόδρομος, υπήρχε αυτό το αχανές μοτίβο κάτω και μάλιστα προκλήθηκαν πολλά τροχαία. Το 1999 μόλις είχε βάλει λουκέτο ο Κωστάρας και κατέβασαν τον Μεξικάνο του Bravo από δίπλα.
 2. Υπάρχει γενικό θέμα στα groups αυτόν τον καιρό. Τις προάλλες δεν μου άνοιγε ΔΙΚΟ ΜΟΥ group με μόνο admin εμένα! Απλά κάντε υπομονή όταν γίνεται, σε μερικές ώρες φτιάχνει μόνο του.
 3. Για μένα το ότι έκλεισε το Παγκόσμιο το 1995. Οι πολλές αλλαγές ήρθαν λίγο μετά, κατά το 2000.
 4. Θέλω να μαζέψω έστω και ψηφιακά όλα τα τεύχη TV Zapping και 7 Μέρες TV Δεκεμβρίου 1989 έως Δεκεμβρίου 1999. Είναι μια καταγραφή του προγράμματος της ιδιωτικής τηλεόρασης αναλυτικά (τα μόνα περιοδικά που έγραφαν αναλυτικά το παιδικό πρόγραμμα) καθώς και μέρους της κουλτούρας της εποχής. Θα ήταν πολύ χαρμόσυνα νέα να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα. Αν στο αρχείο τύπου τα έχουν, μπορώ να τους τα ψηφιοποιήσω αφιλοκερδώς.
 5. Dr. SLUMP

  RetroArch (PC)

  Μέχρι πριν 2 εβδομάδες έπαιζε με αμφότερα cores, χθες έκανα update και γιοκ!
 6. Dr. SLUMP

  RetroArch (PC)

  Αμφότερα τα N64 cores έχουν σοβαρά προβλήματα συμβατότητας, π.χ. το Resident Evil 2 δεν παίζει με κανένα αυτή τη στιγμή και δεν έκανα backup.
 7. Μήπως γνωρίζεις μοντέλο ή έχεις φωτογραφία της SL;
 8. Φοβερά αδικημένη. Θεωρώ πως λόγω low profile δεν πίεσε για να αυτοπροβληθεί, όμως πραγματικά πιστεύω πως ήταν αντάξια των πολύ μεγάλων ελληνίδων ηθοποιών/διασκεδαστών.
 9. Πολύ πιθανό, μιας και ήταν από τα πρώτα παιδικά που έπαιξε ο σταθμός μαζί με τα He-Man, Super Friends (Justice Leage), Kidd Video και λίγα ακόμη, όλα αρχικά με υπότιτλους και δυο χρόνια αργότερα με αποκλειστικές μεταγλωττίσεις.
 10. Είναι όμως ξεκάθαρα υποκειμενικό αυτό, ανάλογα με την ηλικία του καθενός. Οι +-35 (δεν μας λες και παιδάκια) ζήσαμε την εφηβεία μας στα τέλη της δεκαετίας του '90, αγοράζαμε με δραχμές, το μετρό το βλέπαμε μόνο στις ταινίες, κινητά είχαν μόνο οι πλούσιοι ή οι επαγγελματίες και internet είχαμε 1 στα 50 άτομα. Επίσης υπήρχαν ακόμη ουφάδικα, ήταν ενεργή η πλειοψηφία των συνοικιακών μαγαζιών των 70s/80s, νοικιάζαμε βιντεοκασέτες (το DVD έγινε γνωστό από το PlayStation 2 το 2001) και γενικότερα, θεωρώ πως είχαν αλλάξει σχετικά λίγα από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Όσον αφορά το εξωτερικό, οι ταινίες πριν το 2001 (Lord of the Rings, 2002 Spider-Man) έχουν πραγματικά πεπαλαιωμένη αίσθηση αν τις δούμε σήμερα. Τα βασικά που δεν πολυάλλαξαν από την περίοδο 1996-2000 μέχρι σήμερα ήταν η μόδα στα ρούχα/μαλλιά και η αισθητική των οχημάτων. Ειδικά από το 1998 κι έπειτα, ο κόσμος φοράει σχετικά τα ίδια ρούχα (με μικρές διαφορές ανά τους καιρούς) και τα αυτοκίνητα έχουν περίπου τον ίδιο αεροδυναμικό σχεδιασμό. Άλλο ένα κομμάτι που έχει μείνει σχετικά σταθερό είναι η αρχιτεκτονική των νεόδμητων κτιρίων. Μόνο πολύ πρόσφατα είδα κάποιες πραγματικά μοντέρνες πολυκατοικίες, όταν μια κοντινή του 1998 φαίνεται αισθητικά ίδια με μία του 2015. Και επιστρέφω στο πολύ βασικό. Μιλάμε για περασμένο αιώνα και περασμένη χιλιετία. Σε αντικειμενικό και συναισθηματικό βαθμό, η τομή για την ανθρωπότητα έγινε το 2000. Είτε μιλάμε για τεχνολογία, είτε σχεδόν για οτιδήποτε άλλο, η ουσιώδης καμπή της κοινωνίας έλαβε μέρος στην αυγή του millennium.
 11. Ωπ! Ώρα να βάλουμε μπρος για τις νεότερες (εφηβικές για μένα) αναμνήσεις 1996-2000 ήταν μια μεταβατική περίοδος για πάρα πολλά πράγματα αλλά σε σύγκριση με το σήμερα, είναι ξεκάθαρα μια παλαιότερη εποχή. Το τελειωτικό χτύπημα για το ρετρό στην Ελλάδα ήρθε στις 31-12-2001, όπου μπήκαμε στο ευρώ, αλλά ως όριο το στρογγυλό 2000 και η αλλαγή της χιλιετίας πιστεύω είναι ιδανικό ορόσημο για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Βέβαια ίσως σε 10 χρόνια η κοινωνία να έχει έντονες αλλαγές (τεχνολογία, νέες επιχειρήσεις, ανανέωση στο αστικό περιβάλλον) και να θεωρηθεί ρετρό και κάτι πιο νέο ...όμως το 2000 με την αλλαγή της χιλιετίας θεωρώ ότι είναι καλό για μόνιμο όριο μέχρι το 3000 @stratos84 μα το Pokemon υπάρχει από το 1995, αγγίζει και τα παλιά όρια!
 12. Πέρασε χθες από την εταιρία που συνεργάζομαι ένας υποψήφιος βοηθός πληροφορικάριος (απόφοιτος ΕΠΑΛ) και έδωσε βιογραφικό. Ο τυπάς είχε μούσι σαν του Γκιλγκαμές και αραίωση στα μαλλιά. Κοιτάμε ημερομηνία γέννησης και τι να δούμε; Φεβρουάριος του 2000...
 13. Ήταν σίγουρα την τηλεοπτική χρονιά 1993-94, απλά ίσως ξεκίνησε μετά την πρωτοχρονιά, δηλαδή μετά τη μέση της σεζόν.
 14. Χθες συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την πρεμιέρα της αμερικάνικης σειράς, ενώ τον Απρίλιο η σειρά έκλεισε 43 χρόνια ασταμάτητης προβολής στην Ιαπωνία!
×
×
 • Create New...