Jump to content

Ace

Members
 • Content Count

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ace last won the day on June 27 2018

Ace had the most liked content!

Community Reputation

20,806 Excellent

About Ace

 • Rank
  RetroAdept
 • Birthday 04/05/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γρήγορο και διασκεδαστικό... Kudos!
 2. Μόλις δοκίμασα με WinApe την Original "UK retail version" όπως και τις δύο Γαλλικές Original εκδόσεις από CPC-Power χωρίς κανένα πρόβλημα. Αφού βάλεις την δεύτερη δισκέτα και πατήσεις space, τι ακριβώς σου κάνει;
 3. Ace

  SSF νέα version

  Υπέροχα! Με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι ο Ιάπωνας διόρθωσε τα background και HUD glitches στα Bug! και Virtua Fighter 2. Πάντα τέτοια!
 4. Αφήνω κι αυτό εδώ, να δροσιστούμε λιγάκι...
 5. Βλέπω γενικότερα πάντως μια συζήτηση στα ίντερνετς σχετικά με αυτό το θέμα και όντως υπάρχουν παράπονα και γνώμες σαν τη δική σου και του Shinobi.... Εμένα πάντως αυτό το φίλτρο, μου μοιάζει σαν ένα υπερφίαλο dynamic lighting, που οπωσδήποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί τόσο εύκολα σε software, οπότε και απουσιάζει παντελώς. Λογικά δυο βήματα παρακάτω αν πάει η κάμερα αλλάζει ο φωτισμός. Στο παρακάτω βιντεάκι ας πούμε φαίνεται καθαρά ότι το πράσινο φίλτρο αν και υπερισχύει, δεν υπάρχει παντού, υπάρχει σε κάποιες μόνο τοποθεσίες, ενώ σε κάποιες άλλες γίνονται κανονικά rendering τα χρώματα: Μεταλλικό χρώμα το όπλο και οι πόρτες, καφέ οι τοίχοι κλπ Κάπου διάβασα και πιστεύω ότι είναι αλήθεια, ότι το υπερ-παράκαναν, οι της ID, με το dynamic lighting, διότι μιας και οι 3D accelerators ήταν το trend της εποχής και αυτοί ήθελαν ότι πιο top για το παιχνίδι τους, που ήταν επίσης το trend της εποχής, έβαλαν όσα εφέ χωρούσαν, όπου χωρούσαν, παντού και όπως λέει και η παροιμία είπαν της γριάς να... και αυτή... 😃 Πάντως το Unreal που ήταν περίπου της ίδιας εποχής, ήταν πολύ πιο μετρημένο πιστεύω στα εφέ του... Επίσης τα θολά textures σε 3D acceleration, νομίζω ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν, διότι αν θυμάμαι καλά, υπάρχει επιλογή να τίθεται OFF το texture filtering. Τέλος όσον αφορά στην ανάλυση, να μην ξεχνάμε ότι όντως η πρώτη Voodoo επιτυγχάνει μόνο μέχρι 640x480, ενώ η δεύτερη μέχρι 800x600, οπότε αν το συγκρίνουμε με το software rendering που έχει και επιλογή για μέχρι... τι; 1024x768; παραπάνω; ...δεν είμαι σίγουρος, αλλά οπωσδήποτε θα φαίνεται υψηλότερη η ανάλυση στο software rendering, σε σχέση με τους accelerators της εποχής...
 6. Τα περισσότερα της εποχής είχαν software rendering, όπως για παράδειγμα τα Tomb Raider 1/2/3, Half-Life, Croc:Legend of the Gobbos, Quake 1/2, Virtua Fighter, Virtua Cop και άλλα, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να καταφύγεις σε αυτό βασιζόμενος στη δύναμη του επεξεργαστή, καθώς χάνεις πάρα πολλά εφέ, όπως Bilinear/Trilinear filtering, Texture filtering, Bump mapping, Dynamic lighting, Fog, Z-Buffering κλπ. Καλύτερα να αναζητήσεις κάποιο patch που να φέρνει τις Direct3D-OpenGL εκδόσεις στο σημερινό hardware, παρά να βασίζεσαι στο -υποδεέστερο- software rendering. Προσωπικά σκέπτομαι το στήσιμο ενός PIII με Voodoo2 + GeForce3 + Windows 98SE, μόνο και μόνο για τα games της περιόδου 1996-2002.
 7. Δεν ξέρω αν προαναφέρθηκε, αλλά παράλληλα με την έκδοση για Dreamcast, αναπτύχθηκε και το Half-Life: Blue Shift. Για το Dreamcast το Blue Shift θα ήταν ένα σενάριο μαζί με το original Half-Life στο ίδιο πακέτο, ενώ στο PC κυκλοφόρησε ως expansion. Επομένως τα βελτιωμένα γραφικά στα μοντέλα που είχε η ακυρωθείσα τελικά έκδοση του Dreamcast, εμφανίστηκαν κανονικά στο PC μέσω του expansion, που όμως με την εγκατάστασή του, βελτιώνει τα γραφικά και στο original Half-Life. Κυκλοφόρησε το 2001 και είχε -σχεδόν- τα ίδια requirements -233MHz/32MB- με το original Half-Life -133Mhz/24MB. Τα πακέτο αυτό γραφικών, λέγεται High Definition Pack και διατίθεται πλέον δωρεάν από το Steam, ανεξάρτητα από το Blue Shift.
 8. Ορίστε και από εμένα σε Windows 8.1 Pro: ΗΙΝΤ: Έφτασα με μία ζωή στο τέταρτο επίπεδο, όπου μόλις έχασα την πρώτη, με λιανίσανε... TIP: Αν έχετε παραπάνω από 128K στον Enterprise σας και θέλετε να παίξετε από disk image, απενεργοποιήστε τα!
 9. OK κι εγώ λοιπόν θα σου ανεβάσω σκορ από CaPriCe Forever... 😈
 10. Ιιιιιιιιιιι, βρε απατεώνααααα, τι ιεροσυλία είναι αυτηηηηηηή! Αντί να δώσεις το καλύτερο 8bit Home computer conversion του R-Type στον δικαιούχο, δηλαδή στον Amstrad CPC, πας και μπερδεύεις τον κόσμο με το αντίγραφο; Άσε που είναι και ολόιδια δεν έχουν καμία διαφορά βρε σαταναααααααααααά θα πέσει φωτιά να σε κάψει!
 11. Ε καλά τώρα, personal fun project είναι, ο άνθρωπος μπορεί να είχε ελεύθερο χρόνο μια ώρα το μήνα ή μια βδομάδα το χρόνο ξερωγώ, το θέμα είναι ότι στην καρκάλα του, μπήκε η ιδέα ότι θα φτιάξει ένα accurate C64 SMB το 2013 και το ολοκλήρωσε το 2019...
 12. Όχι ακριβώς... Το NES έχει τον Ricoh 2A03, ενώ ο C64 τον MOS 6510. Μια από τις διαφορές τους είναι ότι ο πρώτος τρέχει στα 1,79MHz, ενώ ο δεύτερος στα 1,023MHz, στις NTSC εκδόσεις.
 13. Από μόνα τους αυτά τα μυστικά, μεταφράζονται σε περισσότερες γραμμές κώδικα, που τρέχει real time με το scrolling, την κίνηση και όλο το υπόλοιπο logic του παιχνιδιού. Ακόμα και το ότι ο Mario κάνει ένα μικρό αναπήδημα επάνω στο κεφάλι του εχθρού, αντί να πέφτει flat κάτω και να τον ισοπεδώνει όπως η Gianna, απαιτεί επιπλέον κώδικα, άρα επιπλέον υπολογισμούς από την CPU. Άλλο μικρό παράδειγμα είναι ότι στο Mario εμφανίζει ένα μικρό σκορ πάνω από τον εχθρό που χτυπάει όπως 100, 200,300 κλπ ενώ στο Gianna δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ε, ακόμα και αυτό το μικρό score display, είναι παραπάνω κώδικας που κλέβει κύκλους από την CPU. Δεν είναι λοιπόν ένα μεγάλο «πράγμα» -ρουτίνα- στο Mario που δυσκολεύει τον C64, είναι πολλά μικρά «πραγματάκια» -ρουτινίτσες- μαζί...
 14. Δυστυχώς δεν κατάφερα πολλά πράγματα, ίσα που ακούμπησα το εκατομμύριο, πριν σταματήσω λόγω υπερθέρμανσης του ταπεινού mobile Core2Duo μου... Κατάφερα να το κάνω να σβήσει μάλιστα λίγο πριν ψηθεί τελείως, οπότε πάπαλα screenshot. Σας είπα ότι δεν πρόκειται να αναβαθμίσω σύντομα ε; Κατά τα λοιπά πράγματι πολύ ωραίο το τραπέζι και ναι έχει πολλές διαδρομές να ανακαλύψει κανείς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Μου άρεσε επίσης που δεν είναι τόσο «αδηφάγο». Σε αφήνει να ρίξεις και κανά-δυο μπαλιές, ασούμε. Σαν τα λούκια του, να μην μαγνητίζουν τόσο ξεδιάντροπα τη μπάλα, όπως κάτι άλλα που τις καταπίνουν μαζί με τα κέρματα, δίχως αύριο. Το έπαιξα σε VPX, πολύ λαμπάκι, μεθυστικά χρώματα και μου άρεσαν επίσης πολύ τα vocals καθώς και η synth guitar.
×
×
 • Create New...