Jump to content

saboter

Members
 • Content Count

  326
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5,291 Excellent

About saboter

 • Rank
  RetroActive
 • Birthday November 4

Converted

 • Biography
  female stronger than a male

Converted

 • Location
  ..Ζω ανάμεσά σας

Converted

 • Interests
  all about Art

Converted

 • Occupation
  ..you don't want to know

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Στο Δημοτικό ακόμη, άκουσα στα "συγκρουόμενα αυτοκινητάκια" δύο Italo τραγούδια συνεχόμενα και μαγεύτηκα! Πήγα στο μάστορα με τις μάρκες και ζήτησα πληροφορίες. Εκείνος μου χάρισε την κασέτα κι εγώ την έλιωσα.. Θυμηθείτε τα ή ανακαλύψτε τα, είναι ξεχωριστά! Music Service-Another song [video=youtube_share;PwK3iS8moEk] Mac Jr-Elephant song [video=youtube_share;4wsC1D6wdwo]http://youtu.be/4wsC1D6wdwo
 2. Η Σακαράκα (Ρένας Καρθαίου) Γκραν και γκρουν και τρίκι τράκα... Δες, περνάει μια σακαράκα! Αγωνίζεται, μπαμ μπουμ, παλιοσίδερα χτυπούν. Τρίκι-τρακ στην ανηφόρα, προσπαθεί να πάρει φόρα. Πουφ-πουφ-πουφ μέσα στη σκόνη, ξεφυσάει και ξεφουσκώνει. Τρίκι-τρακ και γκραν και γκρουν, ουφ, τα λάστιχα βογκούν. Ξάφνου, παφ! έχουνε σκάσει κι έχει η γειτονιά ησυχάσει! ============================================ Ο Φακής (Βασίλη Ρώτα) Εμπρός, ένα δυο, προσοχή! Εμένα με λένε Φακή. Κορμί κορδωμένο, μουστάκι στριμμένο, γαλόνια χρυσά και σπαθί. Η σάλπιγγα τάρα-τατά. σπαθί και ντουφέκι χτυπά, μπαμ-μπουμ το κανόνι, μπουμ-μπαμ το τρομπόνι. Ποιός βγαίνει σε μένα μπροστά; Γυρεύω παντού τον εχτρό. Κι ας είν' αντρειωμένοι σωρό. Γιγάντοι και δράκοι, θεριά με φαρμάκι, καπνός μόλις πρόβαλα εγώ. Μονάχα ξαφνιάζομαι, οχού! τρομάζω απ' τους ίσκιους, χουχού! Ένα φύσημα αγέρα, κι ας είναι και ημέρα, μου παίρνει κι αντρεία και νου!
 3. Παραθέτω την απάντηση που είχα δώσει σε ερώτημα για το πιο μισητό βιβλίο...
 4. Εγώ πάλι έχω διακαή πόθο, να μου εξηγήσει κάποιος το -ιδιαίτερα σύνηθες εκείνα τα χρόνια- θέαμα των μασουριών από ταινία κασέτας πάνω στα κιγκλιδώματα κάθε γέφυρας!! Ήταν αυτό που λέμε "μαλλιά-κουβάρια"..
 5. Για τα κεφαλοχώρια όπως το δικό μου, το "παζάρι" ήταν πολύ σημαντικό γεγονός σε παλιότερες δεκαετίες. Κάθε Τρίτη συνέρρεαν εκατοντάδες κοντοχωριανοί για τις εβδομαδιαίες αγορές. Η μετακίνηση εξάλλου με τα λιγοστά τότε αυτοκίνητα, ήταν από μόνη της θέμα μεγάλο. Έπρεπε 3-4 νοματαίοι να ναυλώσουν μαζί το μοναδικό ταξί του ορεινού χωριού ελπίζοντας ότι στο γυρισμό θα βρουν κάποια διαθέσιμη πλατφόρμα τρακτέρ να φορτώσει και τις φρέσκιες πραμάτιες. Αφού λοιπόν ξοδεύονταν αρκούντως ή υποχρεώνονταν σε άλλους, φρόντιζαν να συνδυάσουν τις αγορές με διεκπεραίωση και πολλών λοιπών εκκρεμοτήτων... Έτσι κάποιοι επισκέπτονταν το αγροτικό ιατρείο για να γράψουν φάρμακα, άλλοι την Αγροτική Τράπεζα για "κατάθησ" ή μια "απλή ενημέρουσ".., άλλοι το Αστυνομικό τμήμα για κανα "γνήσιο", κάποιοι το γεωπόνο ή τον κτηνίατρο για τη μηνιαία δόση, και με την ευκαιρία περνούσαν και μια βόλτα απ' το Γυμνάσιο να μάθουν μήπως αυγαταίνουν οι απουσίες. Πολλοί συγγενείς βέβαια στην κυκλοφορία, σήμαινε αυτόματα και ημερήσια παύση στις κοπάνες. Τις Τρίτες τα σχολεία είχαν απαρτία, όλα κι όλα! Οι μανάβηδες βέβαια για ευνόητους λόγους δε γούσταραν το παζάρι, ο τσαγκάρης όμως, η μοδίστρα, ο μπουγατσατζής και ο εφημεριδοπώλης, τζιράρανε τρελλά μια τέτοια μέρα. Μέσα στη λαϊκή τώρα, θυμάμαι έντονα αρκετά στιγμιότυπα: Την κομψευόμενη "κυρία" που κοιτούσε τάχαμου αδιάφορα, γέμιζε παράλληλα στη "Samsonite" τσάντα της, μα την πήρε χαμπάρι ο κράχτης-τσιλιαδόρος κι έγινε ρόμπα για δυο κάλτσες απ' το "Ότι πάρεις 100"! Την επιγραφή σε κακοκομμένο χαρτόνι "μπουτίκ Λάικα" στον πάγκο με τα μπλουζάκια σε σωρό Κιλιμάντζαρο. Τις αγριοφωνάρες ενός μονίμως ιδρωμένου παιδοβούβαλου "Μια βρακάρα- μια χιλιάρα" στον πάγκο με τα εσώρουχα για ηλικιωμένες. Τις ευφάνταστες ρίμες ενός συμπαθέστατου καράφλα στον πάγκο με τα κομπιναιζόν και τα νάυλον νεγκλιζέ.. "Τρεχάτε κορίσια..τέτοια φορούσε η Μαρινέλλα κι έλεγε στον Τόλη..έλα..!" "Τέτοια φορούσε η Κλεοπάτρα και ζάλιζε όλη την Πάτρα", "Τέτοια φορούσε η γιαγιά μου και φτάσαμε στην ομορφιά μου"!
 6. Εδώ όμως πρόκειται για σαράβαλο ολκής και "ατραξιόν"(?) γνωστού τουριστικού σημείου στο δρόμο Πύλης- Περτουλίου..
 7. Έξω από τα δικαστήρια των Τρικάλων, εκτελούνται ακόμη "Μεταφοραί-Εκδρομαί" μ' αυτό το σαραβαλάκι..
 8. Ακόμη Δημοτικό πήγαινα όταν προσπαθούσαμε να μιμηθούμε τη χορογραφία.. Τραγούδι και κλιπ είναι τόσο χαζοχαρούμενα, μια πλήρης παρακαταθήκη της κακογουστιάς των 80's θαρρώ. [video=youtube_share;POv-3yIPSWc]
 9. Επειδή τα σχολεία μας είναι και πολύ ρετρό, ορίστε μια προσέγγιση της κουρελούς που περιγράφετε, μέσα από εργασία στο νηπιαγωγείο εν έτη 2011. Κάποια γριά συγγένισσά μου, η μπαμπω-Κατερίνω, συνήθιζε κι έφτιαχνε ποδόμακτρα από σακούλες του μπακάλη. Το νάυλον τότε ήταν πολύ γερό και το αποτέλεσμα πολύχρωμο, αδιάβροχο και ανθεκτικό.
 10. Η καταπληκτική ελληνική μπάντα των "Blues Wire", πήρε ένα τεράστιο τραγούδι των Jethro Tull, το "Locomotive breath", το έντυσε με μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή και το αποτέλεσμα είναι απίθανο. Τα φωνητικά του Ζάικου δίνουν τα μπάσα που χρειάζονται, η δε φυσαρμόνικα του George Bandoek Apostolakis, ...άπαιχτη! Όσοι δεν τους έχετε παρακολουθήσει live, έχετε χάσει μια σπουδαία εμπειρία..αυτοί οι τύποι μεταδίδουν δυνατά vibes! [video=youtube_share;vnnFk5BMAtk]
 11. Θα παραπέμψω την αντροπαρέα σ' αυτό το παλιό μήνυμα , ώστε να λυθεί εν μέρει η απορία..
 12. Η μεγάλη παρεξήγηση της "καλής οικογένειας". Ποτέ δεν συμπεριελήφθησαν στον όρο οι υγιείς, ισορροπημένες, διακριτικές ή περήφανες οικογένειες. Κανείς δε σου προσάπτει τον τίτλο του γόνου καλής οικογενείας αν ο μπαμπάς σου είναι εργατικός και έντιμος, ή αν η μάνα σου είναι χρυσοχέρα και ευγενική. Αντιθέτως, από καλό τζάκι είσαι εφόσον η επαγγελματική ενασχόληση των προγόνων σου έχει αφήσει ακίνητη περιουσία, αν το ετήσιο εκκαθαριστικό του πατέρα σου ισούται με τους πόρους μιας ζωής για άλλους, αν η προγιαγιά σου είχε παραδουλεύτρα κι άμα ο παππούς σου διετέλεσε κανα φεγγάρι κοινοτάρχης ή γαλονάς! Είμαστε ακόμη της βιτρίνας και του "φαίνεσθαι", εκτιμούμε τα φαινόμενα και όχι την ουσία, αυτό όμως στη σύγχρονη εποχή είναι απομεινάρι ραγιαδισμού.Η στάση αυτή απέναντι στα πράγματα με θυμώνει αφάνταστα, γιατί αδιαμφισβήτητα τα περισσότερα καθίκια που συνάντησα στη ζωή μου...φορούσανε γραβάτα!
 13. Η έλευση του δημοτικού ραδιοφώνου είχε σημάνει τέλος εποχής για κάποια θρυλικά πειρατικά ραδιόφωνα της πόλης, όπως "Τα παιδιά της Καλαμαριάς"...οι καιροί είχαν αλλάξει..για μας τη νεολαία, η συχνότητα του FM 101 είχε γίνει πια ένα με το πετσί μας! Η βελόνα ήταν σταθερά κολημένη στα σπίτια μας, στις καφετέριες, στα TAXI, ακόμη και στο πλανόδιο μανάβη. Σάββατα πρωί, όσο κρατούσε η μετάδοση του TOP-10, η μαμά δεν επιτρεπόταν να βάλει ηλεκτρική σκούπα...έπρεπε τη Δευτέρα να είμαστε ενημερωμένοι -να μην ξέρουμε για πόσες ακριβώς εβδομάδες ήταν Νο 1 το "Bad" του Μιχαλάκη ρε παιδί μου;- Στη τζαμαρία του σταθμού επί της Αγγελάκη, γινόταν οργανωμένες περατζάδες των κοριτσιών έστω και μόνο για καμάκι. Ακόμη κι εμείς οι εξ επαρχίας ορμώμενες κορασίδες, σε κάθε μας κοπάνα περνούσαμε πρώτα από κει, λικνιζόμασταν και χαζογελούσαμε, και μετά στρίβαμε για φραπέ στο "Castello" επί της παραλιακής. Η εκπομπή του Κανάκη λεγόταν "Τι ακούει η Θεσσαλονίκη", ο ίδιος δε από τότε ήταν φίρμα του σταθμού..ειδικά μετά την αποκάλυψη της λεόντιας χαίτης του σε εκπομπή της TV 100, είχε σουξέ μεγάλο -αυτός και το Γιώργος ο Γάκης από τους Troublemakers-. Αγαπημένη Μου όμως ήταν "Το πορτοκαλί πορτοκάλι" με το Χ.Πορτοκάλογλου. Ακόμη σφυρίζουν στ' αυτιά μου τα χαρακτηριστικά jingles της εκπομπής. Ο Νίκος Κομνηνός ήταν ειδικός στις classic μπαλάντες, ενώ δια χειρός Καπετανίδη παρέλαβα το Γενάρη του 1989 ένα σούπερ-ντούπερ ραδιοκασσετόφωνο Panasonic το οποίο κέρδισα μαντεύοντας το Νο 1 της Πρωτοχρονιάς..ήταν το γλυκανάλατο "Mistletoe and Wine" του Cliff Richard. Φυσικά η συμμετοχή στο διαγωνισμό κατοχυρώθηκε με χρονοβόρο γράμμα μέσω ΕΛ.ΤΑ, ούτε καν με τηλεφώνημα! Όσο για το πάρτυ του 1989 στη Disco Amnesia, ήταν κάτι πολύ απίθανο, ή έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε, καθώς ως συνοδευόμενη ανήλικη, ήμουν υπό την επήρεια του πρώτου μου Malibu με πορτοκαλάδα! Κάθε πέρσυ και καλύτερα μου φαίνεται..
 14. Εγώ πάλι παιδιά, θεωρώ μεγάλη "πρόκληση" το γεγονός ότι ο Λε-Πα έκανε φράγκα απ' το τραγούδι...
 15. Πιασάρικος ο τίτλος, ξεκίνησα με περιέργεια την ανάγνωση και τι βλέπω; Έφεση στο διάβασμα, διάθεση για γνώση, πρώιμη ωριμότητα, ασυμβατότητα με τους συνομίληκους, παραξενιές στο τετράγωνο ...τι τετριμμένα τάλαντα έιν' αυτά ρε παιδιά; Περίμενα τουλάχιστον έναν ..
×
×
 • Create New...