Jump to content

Δρ.Χού

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

267 Excellent

About Δρ.Χού

 • Rank
  RetroWannaBe
 1. Βασικά να πούμε και πολύ πρώτη η συνέντευξη. Πολλές από αυτές τις ταινίες τις είχα δει στο σινεμά (και μάλιστα θερινό). Ωραίες εποχές, αν και η αναφορά στη χρονική απόσταση της δεκαετίας του 40 από του 80 και η αντιστοιχία της με την απόσταση από το σήμερα μου στοίχισε λίγο, διότι μου φαίνεται σαν να ήταν χθες (το 80 όχι το 40... να είμαστε συνεννοημένοι). Τώρα περιμένω συνέντευξη από Μιχαλόπουλο, Ντούζο κτλ, αφού ως γνωστόν πάνε πακέτο.
 2. Έτσι μου ρχεται να βγάλω τον ΤΙ από τη ντουλάπα και να ξεκινήσω την πληκτρολόγηση. Υ.Γ. Τώρα διάβασα τις προηγούμενες σελίδες. Ευτυχώς υπάρχουν τα BAS. Ξέχασα και το σημαντικότερο: Φοβερή εκπομπή
 3. Αυτή τη στιγμή μού 'ρχονται κάποια στο μυαλό από το Pixel. Σε περίπτωση που δεν έχουν αναφερθεί: Μαθηματικά Γυμνασίου για CPC, που παρουσιάστηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου 1989. CAD για Amiga από το τεύχος Φεβρουαρίου του 90 (ή εκεί γύρω), αν κι ενδέχεται να μην ήταν ελληνικό. Αρχείο για Amiga, το οποίο δεν μπορώ να το τοποθετήσω χρονικά (μου τελείωσε η μνήμη ). Πρέπει να ήταν αρχές του 89, ή κάπου στο 88. Υ.Γ. Τώρα είδα πως το θέμα είναι 8bit, ενώ είχα την εντύπωση πως είναι 8/16bit. Ίσως να ήμουν σε άλλο θέμα και πάτησα και βρέθηκα εδώ; Τέλος πάντων, θα το τακτοποιήσουν οι διαχειριστές.
 4. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!
 5. Είχε βγει αντίστοιχο και για Sam Coupe πριν μερικά χρόνια, το οποίο έχει και χρώμα. Κάπου θα το έχω θαμμένο.
 6. Εμένα δεν μου άρεσε το καρτουνίστικο στυλ, γι' αυτό από τα παιχνίδια της σειράς έπαιξα μέχρι και το 3. Αν φαίνεται σαν μικυμάους δεν συμπάσχεις με τον ήρωα.
 7. Ωχ ωχ, αυτό με το τιμόνι της μοτοσυκλέτας είναι το Hang-On;
 8. Amiga Dungeon Master Βασικά αυτό. Το μοναδικό RPG που έπαιξα μέχρι να το τερματίσω, αλλά δεν μπορώ να πω πως έχασα τον ύπνο μου. Έπαιζα λογικές ώρες, απογεύματα προς βράδυ κυρίως.
 9. Αυτά είναι! Μόνο που μου στοιχίζει όταν διαβάζω τέτοια βραδιάτικα και θα βλέπω στον ύπνο μου το ΟΜΝΙ.
 10. Κι εγώ θυμάμαι αυτή τη σκηνή, αλλά όχι ολόκληρη τη διαφήμιση. Κρίνοντας από το λουλούδι, μήπως ήταν το Καρνέισον Λάιτ; edit: Άκυρο. Άλλο θυμάμαι μάλλον.
 11. Έγινα μάρτυρας σε σκυλάδικο το 88 και γενικώς μαρτύρησα μέχρι να φύγουμε από εκεί μέσα.
 12. Πω πω αυτή είχαμε κι εμείς, μόνο που τα ποτενσιόμετρα τα είχε από πάνω και ήταν κατακόρυφα αν θυμάμαι καλά
 13. Ίσως επειδή έχουν εξαντληθεί τα θέματα και οι νέες ταινίες είναι τις περισσότερες φορές μια παραλλαγή των παλαιών. Ίσως λόγω της κιτσαρίας των κομπιουτερίστικων εφέ, που από την πολλή υπερβολή κάνουν την ταινία να θυμίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ίσως επειδή επιλέγονται ηθοποιοί σύμφωνα με το ποιος έχει την πιο ατσαλάκωτη φάτσα, παρά το ταλέντο. Ίσως επειδή τα σενάρια έχουν πολλές παραπομπές στο παρόν, όπως βαρετές πολιτικές διαμάχες, γερουσία, ρεπουμπλικάνοι, δημοκράτες, μαύροι με κόμπλεξ κατωτερότητας, κάποιος να μας υπενθυμίζει πως είναι Εβραίος κι ο Αμερικάνος πρόεδρος πετάει μαχητικό. Ίσως το διάστημα δεν είναι πλέον της μοδός, αφού πέρασε το 2000 κι αντί να οδηγούμε διαστημόπλοιο, ακούμε τελειωμένα σκυλάδικα. Ίσως είναι η μεταμοντέρνα υποκουλτούρα της τελευταίας ανύπαρκτης κι άνευ ταυτότητος εικοσαετίας. Ίσως τελικά φταίει ο ΟΤΕ. Ποιος ξέρει;
 14. Το ορίτζιναλ βέβαια! Άσε που στην ασπρόμαυρη τηλεόραση φαινόταν πιο αληθινό.
×
×
 • Create New...