Jump to content

divined

Members
 • Content Count

  1,702
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2,589 Excellent

About divined

 • Rank
  RetroNuts!
 • Birthday 01/23/1974

Converted

 • Biography
  Computer Science & Electronic Engineering bachelor studies, cognitive science MSc

Converted

 • Location
  Cyberspace

Converted

 • Interests
  Computer Games, programming, computer administration, video consoles, retro gaming

Converted

 • Occupation
  Information Technology

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πολλά και ενδιαφέροντα τα νέα χαρακτηριστικά. Έχω να ακουμπήσω το παιχνίδι από την έκδοση του για Wii U προ αρκετών ετών. Μου άρεσε ιδιαίτερα το night mode καθώς και το Super Mario 3d world. Περισσότερο απολαμβάνω τις πίστες των άλλων παρά δημιουργώ αλλά δεν ξέρεις ποτέ.
 2. Αυτή είναι αρχαιολογική ανασκαφή. 9 έτη σχεδόν περίμενε απάντηση ο άνθρωπος. Πλέον ο κ. Κουικ έχει προσχωρήσει σε άλλον τομέα και είναι ειδικός στην επιβίωση και μετεπιβίβαση.
 3. Καλησπέρα Παραθέτω την συνέτευξη του κ. Τσέκουρα, ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στον κ. Οπλοποιό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων. Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για όποιον δεν έχει επισκεφτεί την έκθεση.
 4. divined

  Itochu vs Nortec

  Ακριβώς αυτό συνέβη. Μου έσπασε εντός εγγύησης δίχως να καταλάβω ακριβώς τον λόγο καθότι δεν θυμάμαι να προηγήθηκε πτώση ή χτύπημα. Έπαιξα ένα βράδυ προτού κοιμηθώ, το έβαλα στη θήκη του (υφασμάτινη να πω την αλήθεια) και κοιμήθηκα. Το πρωί κάπου πήγαμε οπότε δίχως να το ανοίξω το έβαλα στην τσέπη του μπουφάν και οδήγησα μέχρι τον προορισμό μου. Ίσως λίγο να πιέστηκα στην την πόρτα του οδηγού καθότι στον προορισμό μας, όταν το άνοιξα, το βρήκα με σπασμένη οθόνη. Τα υπόλοιπα τα ανέφερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η σημερινή αντιπροσωπεία δεν επισκευάζει όλες τις βλάβες και έχει την κατακριτέα κατά την άποψη μου πρακτική να προσπαθεί να σου πουλήσει νέα κονσόλα λόγω αυτής της αδυναμίας της.
 5. divined

  Itochu vs Nortec

  Πέρα απο τα ιστορικά να αναφέρω και τις εμπειρίες μου από την τρέχουσα αντιπροσωπεία, η οποία σε δύο περιπτώσεις προβληματικών 3DS (δικό μου και μίας συναδέλφου) δεν μας εξυπηρέτησε. Συγκεκριμένα, το δικό μου είχε σπασμένη άνω οθόνη. Περίμενα ότι θα την άλλαζαν με δικό μου κόστος. Αντί αυτού δέχτηκα τηλέφωνο ότι η αλλαγή οθόνης δεν είναι στα πλαίσια της συμφωνίας με την μητρική και ευχαρίστως θα μου το αντικαταστούσαν με το αζημίωτο σε ανταγωνιστική τιμή. Η οποία ανταγωνιστική τιμή ήταν πάνω κάτω αυτή της αγοράς. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Το έφτιαξα σε τρίτο τελικά με μισή τιμή. Το ίδιο ακριβώς είπαν στη συνάδελφο με εντελώς διαφορετικό πρόβλημα. Σαν να διακρίνω ένα μοτίβο εδώ. Ίσως να ήταν ακόμα παιδικές ασθένειες γιατί αυτά ήταν τον πρώτο χρόνο που άνοιξε αλλά δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω.
 6. divined

  Neo Geo Mini

  Κάπως έπρεπε να ξεχωρίσουν απο τον ανταγωνισμό. Γέμισε η αγορά με mini retro κονσόλες!!
 7. Υπάρχουν δεδκάδες τρόποι για να παίξεις τα γνήσια Mario. Καλύτερα να επικέντρωναν τις προσπάθειες τους σε ανάπτυξη κάτι νέου και πρωτύπου για την αγαπημένη Amiga.
 8. Καλημέρα Εμένα η άποψη μου για το παιχνίδι είναι θετικότατη. Το έπαιξα και εγώ αργά στο 3DS (έκδοση DX) και με είχε γοητεύεσει η περιπλοκότητα των μπουντρουμιών αναλογιζόμενοι τις τεχνικές δυνατότητες της κονσόλας. Η ποικιλία των όπλων είναι μεγάλη αν και δεν ξεφεύγει απο το κλασικό κλισέ της γκάμας των όπλων του Link. Όσον αφορά τη μουσική είναι θέμα γούστου. Κάποιοι δεν μπορούν να ανεχτούν πλέον τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τις υψηλές συχνότητες των 8-bit μελωδιών. Προσωπικά μου αρέσει όμως και θα έλεγα ότι δίκαια έχει πάρει υψηλή βαθμολογία. Γενικά είναι μία ωραία περιπέτεια και έδειξε τον δρόμο για τα υπέροχα Oracle of Ages/Seasons που κυκλοφόρησαν πολλά έτη μετά.
 9. divined

  Amiga model X

  Πολύ ρετρολαγνεία έχει πέσει τα τελευταία έτη με την ανακατασκευή κλασικών κονσολών, αρχής γενομένης με το NES mini. Έχω αυθεντική Amiga 1200 και δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ με emulation. Για όσος δεν έχουν αυθεντικό hardware και λαμβάνοντας υπόψη το κόστος απόκτησης μίας λειτουργικής για whdload Amiga (κόστος απόκτησης, accelerator και ίσως Indivision DVI/HDMI) τότε αποκτάει νόημα.
 10. Αναλυτικότατο. Το Wii U gamepad μία κατηγορία μόνο του αψηφεί κάθε νόμο της εξέλιξης! :-)
 11. Όλα τα Wii εκτός απο το Wii mini, που κυκλοφόρησε στο τέλος της ενεργής ζωής του, έχουν υποστήριξη wi-fi. Τα parental controls απο όσο θυμάμαι, περιόριζαν την πρόσβαση σε ορισμένα κανάλια της κονσόλας (wii shop κλπ) αλλά δεν έκοβε τελείως την πρόσβαση.
 12. Γνωρίζουμε αν παίζει με DS Lite;;;
 13. Το έλαβα και εγώ. Μόνο γενικολογίες γνωρίζουμε για αυτή την κονσόλα. Θα έχει ένα σύνολο ρετρό παιχνιδιών μέσω emulation και θα παίζει και σύγχρονα games δίχως όμως να γνωρίζουμε ποια και τι είδους θα είναι αυτά. Επικοινωνιακή σύγχυση το λέω εγώ. Αν ειδικά έχει τιμή κάμποσα εκατοντάδες ευρώ, το βλέπω να πηγαίνει άκλαφτο.
 14. Συγχαρητήρια για το βίντεο μνημείο στο Game Gear. Πολύ δυνατή κονσόλα σε σχέση με το Gameboy αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσωπικά, δεν είχα ποτέ Game Gear αλλά είχα ασχοληθεί αρκετά με το Atari Lynx ενός πολύ καλού μου φίλου εκείνη την εποχή. Δύσκολα έπιανα το Gameboy μετά απο την εμπειρία του Lynx, φαντάζομαι το ίδιο θα αισθανόσουν και εσύ μετά το Game Gear.
 15. divined

  Snes Classic Mini

  Βρέθηκε τελικά ο ένοχος. Το HDMI splitter που χρησιμοποιώ. Δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία και φαίνεται ότι κλείνει στιγμιαία όταν πατιέται το 'RESET' στο SNES mini. Αυτό το αποσυντονίζει και χάνει το σήμα της εικόνας. Μόνος τρόπος για επανέλθει είναι να το κλείσεις. Δίχως να έκανα εξαντλητικό έλεγχο, φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα όταν το συνδέσω απευθείας στην τηλεόραση. Δεν ξέρω επίσης αν παίζει καλύτερα με HDMI splitter που έχουν δική τους τροφοδοσία. Σε γενικές γραμμές η κονσόλα είναι εύχρηστη και τα παιχνίδια τρέχουν σε 60fps (NTSC). Το rewind feature βολεύει για τα λάθη της τελευταίας στιγμής. Το Starfox 2 δεν το έπαιξα ακόμα αλλά το F-Zero είναι απολαυστικότατο στα 60 fps, πολύ καλύτερο απο την έκδοση VC του Wii U. Η κονσόλα σπάει εύκολα και δέχεται πάνω από 60 παιχνίδια αν δεν σε πειράζει που θα αναιρέσετε την εγγύηση σας. Τέλος, τα χειρηστήρια έχουν την αίσθηση των αυθεντικών καθότι είναι πλήρες ρέπλικες. Συστήνεται για όσους θέλουν μία συνεκτική πλατφόρμα να παίζουν τα SNES παιχνίδια τους.
×
×
 • Create New...