Jump to content

Diddy Kong

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

166 Excellent

About Diddy Kong

 • Rank
  Retro Member
 • Birthday 02/09/1982

Converted

 • Biography
  Πρώτη ουσιαστική επαφή με τη Nintendo: Donkey Kong Country 2
  Αγαπημένος videogame χαρακτήρας: Dixie Kong
  Συλλογή Game & Watch: 51/61
  Συλλογή Ν64: 9 διαφορετικές εκδόσεις
  Συλλογή GameCube: 12 διαφορετικές εκδόσεις

Converted

 • Location
  This is Sparta!!!

Converted

 • Interests
  Συλλογή πάσης φύσε&a

Converted

 • Occupation
  Λογιστής
 1. Την τελευταία εβδομάδα ξεσκόνισα το Ν64 μου και ξεκίνησα να παίζω πάλι το Turok 2, μετά από 17 χρόνια! Βλέποντας το παιχνίδι πάλι, βλέπω ότι στέκεται πολύ καλά σήμερα. Ναι, τα προβλήματα υπάρχουν (κυρίως το framerate και η χαμηλή ορατότητα), αλλά η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καλή, η μουσική όπως πάντα εκπληκτική, ενώ ακόμα και τα γραφικά στέκουν καλά, κυρίως λόγω art direction. Το γεγονός ότι είχα τερματίσει το παιχνίδι μόνο 2-3 φορές όταν είχε πρωτοβγεί έκανε την εμπειρία ακόμα καλύτερη, καθώς είχα ξεχάσει αρκετά τις πίστες και τις αποστολές. Αυτό που δεν περίμενα όμως είναι ότι το Goldeneye που έπαιξα πάλι δείχνει εξαιρετικά παλιό στο μονό, οι πίστες πολύ μικρές και απλές, ενώ τα "ρεαλιστικά" γραφικά του 1997 δεν στέκουν και πολύ καλά σήμερα. Τι να πω!!!? Και τα δύο παιχνιδάρες, αλλά εν έτει 2016 το Turok 2 είναι πιο playable για μένα από το Goldeneye.
 2. Dixie > Diddy > Kiddy > Donkey. Δεν είναι θέμα ποιος είναι πιο cool ή πιο όμορφος, είναι θέμα χειρισμού. Θα συμφωνήσω γενικά με τον Geo, το χειριστήριο γινόταν ένα με τα χέρια μου όταν έπαιζα με Diddy ή Dixie. Το DKC Returns είχε τον χειρότερο έλεγχο από όλα τα παιχνίδια της σειράς. Ακόμα και στο DK Jungle Beat ένιωθα ότι είχα περισσότερο έλεγχο από το DKCR και έπαιζα με τύμπανα και παλαμάκια!!!!
 3. Για μένα κάθε παιχνίδι είναι αυτόνομο. Προσωπικά δεν έχω τερματίσει κανένα παιχνίδι για NES, τα θεωρώ σχεδόν unplayable σήμερα. Εγώ θα ξεκινούσα με το A link to the Past και θα συνέχιζα από εκεί με την χρονολογική σειρά κονσόλας (SNES - N64 - GameCube - Wii). Τα παιχνίδια για φορητές κονσόλες ήταν όλα καλά, θα τα άφηνα για κανένα καλοκαίρι χαλαρά.
 4. Τελικά είχα δίκιο για το Lair of the Blind Ones... μόνο που ίσχυε το αντίθετο!!!! Imgema, δεν νομίζω να έχεις δίκιο για την χωρητικότητα του ήχου του cd. Το παιχνίδι δεν είναι γραμμένο σε audio cd για να έχει τον περιορισμό των 74 λεπτών, το πιο πιθανό είναι να είναι τα αρχεία μουσικής σε κάποια άλλη μορφή πχ. mp3. Γενικά τα παιχνίδια σε cd είχαν συμπιεσμένα αρχεία ήχου και γενικά έκαναν loop, άλλαζαν κατά τη διάρκεια του gameplay κτλ, όπως δηλαδή τα cartidges, απλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό. Από όσο γνωρίζω το παιχνίδι για PC είχε πολλά θέματα με τη μουσική, στους περισσότερους δεν ακουγόταν η μουσική καθόλου, αν και τα ηχητικά εφέ και το παιχνίδι έπαιζαν κανονικά. Ψάχνω να βρω σε τι μορφή ήταν αποθηκευμένα τα μουσικά κομμάτια του Turok 2 για PC αλλά εις μάτην. Αν βρει κάποιος κάποιο link θα είχε ενδιαφέρον.
 5. Στην έκδοση του N64 λείπουν όντως μερικά σημεία από τις μουσικές. Από ότι θυμάμαι το πιο χαρακτηριστικό πετσοκόψιμο είχε γίνει στη μουσική από το Lair of the Blind Ones, το τέλος του κομματιού είναι αρκετά διαφορετικό.
 6. To N64 είναι και εμένα η αγαπημένη μου κονσόλα, καθώς τότε ήμουν νομίζω στην καλύτερη ηλικία για gaming (14+) και φυσικά είχαν βγει πολλές παιχνιδάρες. Οι δικές μου αναμνήσεις νομίζω συνοψίζονται στις εξής: 1) Super Mario 64: Η απίστευτη αίσθηση να χειρίζεσαι για πρώτη φορά ένα 3D παιχνίδι με αναλογικό μοχλό σε ένα υπέροχο περιβάλλον και με έναν ήρωα με απίστευτο ρεπερτόριο κινήσεων. Ώρες ατελείωτες περιπλάνησης στον κήπο του κάστρου. 2) Zelda: Ocarina of Time: Άπειρες γλυκές αναμνήσεις, καθώς το παιχνίδι ήταν πρωτοποριακό σχεδόν παντού. Ωστόσο αυτή που μου έρχεται αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη φορά που πήγα στο Gerudo Valley και ακούγεται αυτή η υπέροχη μουσική, ενώ επίσης και το Forest Temple, στο οποίο είχα κολλήσει πρωτοχρονιά 1999 για μία εβδομάδα. 3) Mario Kart 64: H πρώτη φορά που οδήγησα την πίστα Bowser Castle και τα πολλά 4πλά με τα αδέλφια μου (καθώς είμαστε 4 αδέλφια!) 4) Goldeneye 007: Νομίζω ότι εκτός από το multiplayer θα μου μείνει σαν ανάμνηση, όχι απαραιτήτως καλή, η προσπάθεια να ξεκλειδώσω όλα τα cheats, καθώς και να σπάω τα φώτα στο Bunker 2. 5) Banjo - Kazooie: Να ανεβαίνω στο πιο ψηλό σημείο στο Treasure Trove Cove και στο Rusty Bucket Bay και να αγναντεύω τις όμορφες και τεράστιες πίστες από ψηλά. Γέλιο είχε επίσης και το quiz με την Gruntilda προς το τέλος. 6) Yoshi's Story: To παιχνίδι κυκλοφόρησε θυμάμαι Μεγάλη Παρασκευή στην Σπάρτη που μένω και όταν το είδα σε ένα συνοικιακό κατάστημα στη βιτρίνα, άφησα τη μητέρα μου που πηγαίναμε μαζί στην εκκλησία, πήγα στο σπίτι, πήρα χρήματα από τον πατέρα μου, αγόρασα το παιχνίδι και ξεκίνησα αμέσως να παίζω. Είχα απογοητευτεί θυμάμαι όμως γενικά από το παιχνίδι, ειδικά μετά το 3D Super Mario 64. 7) Turok 2: Απίστευτη ατμόσφαιρά, πανέμορφα γραφικά και πίστες με πολύπλοκη αρχιτεκτονική. Νομίζω σαν ατμόσφαιρά μου άρεσε πιο πολύ το Hive of the Mantids. 8) Shadowman: Επίσης απίστευτη ατμόσφαιρά, ειδικά στην πίστα με το εγκαταλλειμένο κτίριο που κυνηγάς έναν παρανοϊκό δολοφόνο. 9) Diddy Kong Racing: To πόσο εκνευριστικές ήταν κάποιες πίστες στο mirror mode στην πρόκληση με τα νομίσματα. Το παιχνίδι απαιτούσε μηδενικά λάθη. 10) Space Station Silicon Valley: Το παιχνίδι δεν μου πολυάρεσε στην αρχή, καθώς δεν είχε και τα καλύτερα γραφικά. Ωστόσο επειδή το εξυμνούσε το αγγλικό Ν64 Magazine, αφιέρωσα τον χρόνο και απόλαυσα κάθε πίστα χωριστά και τις άπειρες δυνατότητες που σου έδινε για να τις τερματίσεις.
 7. Πολύ πρωτότυπο θέμα! Εύγε! Η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά! Ο πρώτο κόσμος που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Serenia από το Myst Revelations, πανέμορφος κόσμος, ωραίο κλίμα και αρκετές γυναίκες: Ο δεύτερος είναι αυτός του Okami, απολάμβανα να περιφέρομαι στον κόσμο του:
 8. Και μερικά για το Zelda: Gerudo Valley: Τζερούντο αντί για Γκερούντο Gohma: Γχόχμα αντί για Γκόμα Lake Hylia: Λέικ Χίλια αντί για Λείκ Χαϊλια Ikana: Ικάνα αντί για Αικάνα Kaepora Gaebora: Καεπόρα Γκαεμπόρα αντί για Κεπόρα Γκεμπόρα Kotake: Κοτάκ αντί για Κοτάκε Koume: Κουμ αντί για Κουεμέ Sheikah: Σέικα αντί για Σείκα Skultula: Σκάλτουλα αντί για Σκαλτούλα Tatl: Τατλ αντί για Τάτελ Vaati: Βαάτι αντί για Βάτι
 9. Ρε συ, και εγώ σε σκοπιά τερμάτισα το Link's Awakening!!!! Άνοιξη 2006 σε μονάδα της αεροπορίας παρακαλώ σε GBA SP!
 10. Geo, πρέπει να αναθεωρήσεις το γούστο σου! Το παιχνίδι δείχνει λίγο τραγικό, έχεις παρασυρθεί από νοσταλγία! Ούτως ή άλλως αμφιβάλλω αν θα ολοκληρωθεί, αλλά και να ολοκληρωθεί θα είναι πολύ υποδεέστερο το αρχικού παιχνιδιού. Το παιχνίδι και ειδικά τα temples σχεδιάστηκαν για 3D. Αρκετοί γρίφοι είτε θα απλουστευθούν, είτε θα απαλειφθούν τελείως για να γίνουν 2D. Επίσης το Hyrule Field και η λίμνη Hylia του Ocarina θέλουν ενίσχυση με χαρακτηριστικά, θα δείχνουν άδεια σε 2D. Όπως είπε και ο Agahnim πάντως, το παιχνίδι έχει ήδη περάσει από σαράντα κύματα, ενώ για μένα δεν έχει καν λόγο ύπαρξης.
 11. Τώρα τι να σου πω γι' αυτό... Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα τον συγκεκριμένο κατάλογο γιατί κυκλοφόρησε πολύ νωρίς στη διάρκεια ζωής της κονσόλας και πολλά παιχνίδια άλλαξαν στην πορεία. Αν και από ότι βλέπω τα περισσότερα είναι επιβεβαιωμένα ήδη. Κάνε ότι εσύ κρίνεις, πάντως τις διαφημίσεις της Nortec θα τις έκανα σίγουρα δεκτές.
 12. Borellus, όλα αυτά που βλέπουμε στις διαφημίσεις της nortec πρέπει να μπουν στην λίστα. Εννοείται ότι τα έφερε η αντιπροσωπεία. Το βρίσκω λίγο δύσκολο να postάρει ο κόσμος όλα τα pal κουτιά με την ταινία της Nortec. Πολλοί για παράδειγμα δεν αγόρασαν το Gex 64, ούτε το Air Border 64, πόσοι μάλλον που τα αγόρασαν είναι διατεθειμένοι είναι μέλη της κοινότητας και θέλουν να τα βγάλουν φωτογραφίες. Πρόταση μου είναι λοιπόν να γίνουν δεκτές οι διαφημίσεις της Nortec από περιοδικά και οι επίσημοι κατάλογοι της nortec που βρίσκαμε μέσα στα κουτιά των παιχνιδιών.
 13. Από διαφήμιση της Nortec στο περιοδικό Nintendo World Σεπτεμβρίου 1998, σκάναρα το κάτωθι απόσπασμα με τις επίσημες τιμές της αντιπροσωπείας. Από τη λίστα λείπουν τα εξής: 1. Air Border 64 2. Bio Freaks 3. Chopper Attack 4. Gex 64: Enter the Gecko 5. Mortal Kombat 4 6. Snowboard Kids Επίσης πρέπει να ενημερωθεί η λίστα με παιχνίδια από τα τελευταία post. Τέλος, πρότασή μου είναι να αρχίσουμε να βάζουμε και ΟΧΙ σε παιχνίδια που γνωρίζουμε ότι δεν έφερε η αντιπροσωπεία, π.χ. Conker's Bad Fur Day.
 14. Diddy Kong Racing (μου κάνει εντύπωση που δεν το είχε αναρτήσει κάποιος μέχρι στιγμής!) Rakuga Kids Excitebike 64 (έχω αφαιρέσει την ταινία της Nortec, αλλά νομίζω ότι φαίνεται) Τop Gear Hyper Bike (επίσης έχω αφαιρέσει την ταινία της Nortec, αλλά νομίζω ότι φαίνεται. Έχω και τις οδηγίες της Nortec αν χρειάζεται απόδειξη)
×
×
 • Create New...