Jump to content

ntsmrtz

Members
 • Content Count

  639
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4,095 Excellent

About ntsmrtz

 • Rank
  RetroMaNiaC
 • Birthday 06/20/1974

Converted

 • Location
  Χολαργός

Recent Profile Visitors

762 profile views
 1. post 1436, φωτο 1η. Μάλλον... η οδός Κερκίνης (συμβολή με Δημητσάνας) κάτω από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. O μοντερνισμός στην Ελλάδα μέσω των προσφυγικών πολυκατοικιών. Φωτο κάπου μεταξύ '35 με '39. Διακρίνεται η αναντιστοιχία των αψεγάδιαστων (ακόμα) κατασκευών με τον παντελώς αδιαμόρφωτο κοινόχρηστο/δημόσιο χώρο.
 2. @uskoke Ξαναλέω, ότι στην περίπτωση ύπαρξης παιδιών δεν διαφωνώ με αυτά που υποστηρίζετε. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω.. @bambi Οσον αφορά την θρησκευτική μας πίστη, υποθέτω αναφέρεσαι στο ορθόδοξο δόγμα, κάποιοι την ακολουθούν κατά γράμμα, κάποιοι λιγότερο πιστά και κάποιοι καθόλου. Εκεί είναι η διαφωνία μου -και άσε με να την έχω- μου είναι αδιάφορο αν υπαγορεύεται και επιβάλλεται από κάποια θρησκεία. Είμαι μαζί με την γυναίκα μου όχι λόγω γάμου και σύμβασης αλλά επειδή θέλω να είμαι μαζί της και να περνάμε καλά. Εχουμε όλα τα χαρ/κά που ανέφερα πιο πάνω και πορευόμαστε μαζί έχοντας κάνει οικογένεια. Αυτό είναι ο συνδετικός κρίκος και όχι η άνωθεν επιβολή κάποιας θρησκείας. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτό τίποτα δεν θα κρατούσε ένα ετερόκλητο ζευγάρι χωρίς παιδιά σε κατάσταση γάμου.
 3. Μα το έγραψα παραπάνω ότι στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά, δεν διαφωνώ με την bambina. Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχουν παιδιά, ε... επιτρέψτε μου να διαφωνώ και να μην είμαι τόσο απόλυτος όσο εσείς. Γιατί προσωπικά δεν βλέπω κανένα λόγο να υπομένει κάποιος συμπεριφορές και πράξεις που τον πληγώνουν ή που δεν του αξίζουν ή όταν οι επιθυμίες του και τα θέλω του δεν συμβαδίζουν με του συντρόφου και τον βάζουν σε στενάχωρη κατάσταση. Και σαφώς εναπόκειται στον βαθμό ωριμότητας του κάθε ένα μας να φιλτράρει όλα τα ερεθίσματα που δέχεται από τον περίγυρό του και να σταθμίσει τι είναι αυτό που θα τον κάνει να μείνει ή να φύγει από μία σχέση. Φυσικά και ξεθωριάζουν οι γάμοι και να προήλθαν από μεγάλο έρωτα, φυσικά και χρειάζεται να δουλεύεις την σχέση, αλλά άμα το πράγμα δεν προχωράει δεν βλέπω κανένα λόγο να συνεχίζεται μία ¨φαρσοκωμωδία¨ μόνο και μόνο επειδή έχει συνταχθεί κατά την πολιτεία μία υπογεγραμμένη κοινωνική σύμβαση. Αμα δεν περνάς καλά και ποιοτικά με τον άλλον, αν δεν υπάρχει κοινός προσανατολισμός εκτίμηση και επικοινωνία, καμία κοινωνική σύμβαση, ανώτερη δύναμη ή αδυναμία ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να σε κάνει να μείνεις επί μακρόν σε μία σχέση.
 4. "Ανθρωπος χωριζέτω" κανονικότατα... και ξαναπαντρεύεται και ξαναχωρίζει και ξαναπαντρεύεται. Το προβλέπει και το ορθόδοξο δόγμα για όποιον πιστεύει και το ακολουθεί. Δεν χρειαζεται όμως να φτάσουμε εκεί. Ειμαστε εκτός θέματος, ο καθένας όπως το βλέπει.
 5. Παντρεμένος/νη μέ ή χωρίς παιδί/ά?? Εχει μεγάλη διαφορά..! Αν υπάρχει παιδί, θετεις επ'αμφιβόλω τον ψυχισμό του στην παιδική και την ετσι κι'αλλιώς δύσκολη εφηβική περίοδο. Εδω συμφωνώ μαζί σου bambi! Και ότι γράφεις τα προσυπογράφω. Αν δεν υπαρχουν όμως παιδιά, οκ χάλασε μία σχέση. Θα το καταπιούμε και πάμε παρακάτω. Αφου κάποιος από τους 2 δεν θέλει, ε... δεν προκειται να μακροημερεύσει το πράγμα. Γιατί να επιμένουμε σε κάτι που δεν προχώράει και προκαλεί εντάσεις και προστριβές? Γιατι "πρέπει" να μείνω σε μία σχέση που δεν με ικανοποιεί? Το καπελάκι του ο καθένας και σε δική του παραλία. Θα είναι καλύτερο και για τους 2.
 6. Δεν είναι όλα στρατευμένα, δεν είναι όλες οι ταινίες με πολιτικό/θρησκευτικό/κομματικό περιεχόμενο. Φυσικά και επηρεάζεται όμως ένας δημιουργός τόσο από την ιδεολογία του όσο και το κοινωνικό περιβάλλον και μπορεί να παράξει κάτι ποιοτικό και αισθητικά άρτιο. Εμένα για να μου αρέσει μία ταινία περιμένω να έχει ουδέτερο πολιτικό πρόσημο ή να χειρίζεται τον πολιτικό παράγοντα με αρκετή μαεστρία. Ετσι απλά. Δεν βρίσκω το λόγο να δω ταινία με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Αλλά άμα τη δω τότε θα την αξιολογήσω βάσει των γούστων μου αναλόγως. Η ενασχόληση όμως του Αγγελόπουλου στις πιο πολλές ταινίες του με την μετεμφυλιακή νοοτροπία της αριστεράς και την ¨χαμένη¨ ευκαιρία είναι βαρετή και η -υποκειμενικά- μεροληπτική οπτική του με κουράζει. Γιατί ναι μεν τεχνικά ο άνθρωπος κινηματογραφεί αλλά ταυτόχρονα -για εμένα- έχει στρατευθεί. Θες με την ιδεαλιστική και ωραιοποιημένη άποψη του δημιουργού? Ναι. Είναι όμως στράτευση. Θα την δω? Φυσικά και δεν τρέχει και τίποτα... αν και θα προτιμούσα κάτι πιο ¨εύπεπτο¨ πολιτικά. Τις ταινίες με πολιτικό περιεχόμενο του Βεγγου τις βαριέμαι. Είναι μεροληπτικές. Η εκπαίδευση του όμως στο καράτε είναι εξαιρετικά πετυχημένη και αστεία
 7. Κοπελιές είστε σκληρές. οκ , δίκιο έχετε, έτσι είναι τα πράγματα... έστω.. πάνω/κάτω συμφωνώ. Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου όμως... η κυρά καρέζη έχει παντρευτεί και διάγει βίο ¨προβλεπόμενο¨με έναν ξενέρωτο ¨θείο¨... έναν άχρωμο/άοσμο/άγευστο ¨θείο¨ (αν ήμουν γυναίκα) Από μία τέτοια κοπέλα που έκανε τέτοια επιλογή (τον θείο ντε) φυσικά και περιμένω να πέσει στα πατώματα και να δαγκώσει τη λαμαρίνα με τον κούρκουλο. Που το περίεργο? Πόσο να την εξιτάρει ο θείος? Φουλ στη βαρεμάρα. Πολλά τα πραγματικά παραδείγματα με αντίστοιχες περιπτώσεις... Και πόσο να αντέξει το κορίτσι?? εμφανίζεται ο κούρκουλος, τον βλέπει, της πέφτει το σαγόνι και άντε να το μαζέψει μετά... Εσείς κατευθείαν στην πυρά! Για μένα το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανόητος ιδεασμός της που αφορά και επηρεάζειτο παιδί . Αλλιώς...
 8. Αν και τις έχω δει όλες, λίγα είναι πλέον αυτά που κρατάω από τον Αγγελόπουλο. Σκηνοθεσία-φωτογραφία-τοποθεσίες και κάτι τεχνικά... σε αυτά οκ. Ως προς την ουσία τους.. ποτέ δεν ήμουν υπέρ της στρατευμένης τέχνης..
 9. Σατυρικό απαντήσεις: 1-β, 2-γ, 3-β, 4-γ, 5-β, 6-α, 7-γ, 8-γ, 9-γ, 10-β Οριακά κέρδισαν τα γ... για πείτε οι γνωστικοί... πάω καλά ή πάω περίπατο? Με τη babina πάντως είχα κοινές απαντήσεις στα 4 από τα 10. Καλά είναι για αρχή, θα προσπαθήσω να συντονιστώ καλύτερα στη συνέχεια
 10. οκ , να παίξω, αλλά πρέπει και να δικαιολογώ τις επιλογές... ? βαριέμαι να γράφω..
 11. Επος το diablo1...! Απίστευτη ατμόσφαιρα και μουσική!
 12. ^ Δεν ήταν άλλος δρόμος. Είναι η παλαιά Δ.Αεροπαγίτου που οδηγούσε στο Ηρώδειο. Τότε πριν την δεκαετία του 50, η Δ.Αεροπαγίτου από Στ.Ολ.Διός μέχρι το ύψος του Θεάτρου του Διονύσου πήγαινε όπως σήμερα. Μετά όμως αύξανε η δεξιόστροφη κλίση και έφτανε πολύ κοντά στον νότιο μετωπικό τοίχο του Ηρωδείου όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Ισως με την ευαισθητοποίηση του κράτους στις αρχές της δεκαετίας '50 και με το έργο της πλακόστρωσης/πεζοδρόμησης του Δ.Πικιώνη την περίοδο 54-57 αρχίσανε να ασχολούνται πιο πολύ με την διατήρηση/ανάδειξη των μνημείων και κατ επέκταση "σπρώξανε" τον δρόμο για να απομακρυνθεί λίγο από το Ηρώδειο και δεντροφυτέψανε το κενό.
 13. Ναι, είναι όπως τα περιγράφεις αλλά.. εγώ τα βλέπω από άλλη οπτική. Ο μπαμπάς σε αυτή την ηλικία τι άλλο μπορεί να κάνει..? Να παντρέψει τις κόρες θέλει..! Και δε πάει να έχει βριστεί με τον επίδοξο... άμα του αρέσει του παληκαριού η κόρη... που αν θυμάμαι είναι η καρέζη (σιγά που δεν θα του άρεσε η κοπελίτσα) και άμα είναι και μηχανικός το αγόρι μας... τι και αν βριστήκαμε? τι και αν πήγε να πέσει φάπα? Ούτε καν πταίσματα.. Θα κάτσει ομπαμπάς στα αυγά του και θα δώσει περιχαρής -και όχι μόνο- την ευχή του!!
 14. Ωραίο θέμα, διαβάζω την κουβέντα, δεν μπορώ να πω πολλά γιατί... τα πιο πολλά έργα δεν τα έχω δει ή δεν τα θυμάμαι. Επειδή όμως το δεσποινίς ετών 39 με τη Λιβυκού το έχω δει και θυμάμαι την συμπεριφορά της έχω να πω ότι ανεξαρτήτως εποχής το κύριο μέλημα που έχει μία γυναίκα στο μυαλό της (έστω η πλειοψηφία) είναι η δημιουργία οικογένειας. Ωραίοι οι έρωτες και τα λουλούδια, είναι το απαραίτητο περίβλημα στην όλη διαδικασία, αλλά όταν ο στόχος της οικογένειας αργοπορεί και δεν έρχεται και υπάρχει μόνο μία σχέση με αβέβαιο μέλλον (που αν θυμάμαι είναι εντελώς αβέβαιο στην ταινία), τότε πάει περίπατο ο έρωτας και πλέον η γυναίκα (και λόγω βιολογίας) τα βλέπει και κρίνει τα πράγματα πολύ "πραγματικά" με αντίστοιχες πράξεις για την επίτευξη του στόχου της.
 15. Τι λες τώρα... έχω χάσει επεισόδια... τώρα βλέπω το θέμα
×
×
 • Create New...