Jump to content

eMoRdreD

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About eMoRdreD

 • Rank
  RetroN00b
 1. OK, thanks! Παρήγγειλα και ότι υλικά μου έλειπαν από το www.arcadeshop.de οπότε όσο περιμένω να έρθουν θα ασχοληθώ με το ξυλουργικό κομμάτι. Το μεγάλο μου πρόβλημα (και ώς προς τις τελικές διαστάσεις) είναι το monitor-Τραγικό! Αυτά που έχω στη άκρη δεν μου κάνουν (15'' TFT πολύ μικρή, 17'' και 19'' crt ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ -Ακατάλληλες). Η 22άρα TFT/TV μου θα ήταν ταμάμ αλλά δεν τη θυσιάζω για αυτό το project... Αν δεν βρώ σύντομα 19'' TFT 4:3 Monitor θα φροντίσω να χωρά μια 22'' TFT, και όποτε μπορέσω θα πάρω την φθηνότερη που θα βρώ. Εξαφανιστήκαν και από την αγορά οι οθόνες με αναλογία 4:3 (και αυτές που υπάρχουν είναι ακριβές τη στιγμή που με λιγότερα παίρνεις καλύτερα monitors). Οι widescreen δε με ψήνουν καθόλου για mame (εδώ πασχίζεις να μειωθεί το φάρδος του bartop - τα περιττά μαύρα κενά σε 4:3 προβολή μέσα από mame θα με ξενερώνουν). Ουφ...
 2. Update! Ξεκίνησα και παίρνω μέτρα σύμφωνα με το υλικό που διαθέτω. Θέλω να φτιάξω ένα αρθρωτό σύστημα που να αποτελείται από αυτόνομο control panel, κεντρική μονάδα (το κύριο κουτί) και το "επάνω μέρος" που διαθέτει την οθόνη/ηχεία/marquee. Φυσικά όταν θα ενώνονται όλα θα έχω ένα bartop που όμως θα μπορώ να παίρνω μαζί μου το control panel όπου θέλω + θα είναι δυνατή η αλλαγή της οθόνης από 17'' σε 22'' (TFT πάντα). Μεγαλεπήβολο σχέδιο? Θα δείξει! Κάποιες ερωτήσεις στους δημιουργούς/κατόχους bartop: 1)οι τρύπες για τα κουμπιά είναι 30mm? 2)τι ξύλο και πάχος να προτιμήσω για τη κατασκευή της καμπίνας? 3)τι ξύλο και πάχος να προτιμήσω για την κατασκευή του πάνω τμήματος του control panel? 4)έχω 2 competition joysticks αλλά το 2ο έχει κομμένο το πάνω τμήμα από το λεβιέ. Μπορώ από κάπου να αγοράσω μόνο το λεβιέ του μοχλού ή πάει αναγκαστικά πακέτο με τη βάση του? Αυτά για αρχή... @sigmundgr: Πάω πλέον για κατασκευή νέου controller και κρατάω αυτό του virtua striker για το μέλλον!
 3. Update! Βρήκα με 10 ευρώ PS2/PC controller με pbc ιδανικό για κολλήσεις απευθείας πάνω του (και όχι με φιλμ όπως τα original ps2 controllers). Θα πάρω άλλο 1 και για τον 2ο παίκτη. Ακόμη δεν παρήγγειλα τα joystics αλλά αποφάσισα να αφαιρέω/ξύσω την επιφάνεια της κοντρολιέρας και να περαστεί λάκκα. Απλά όταν τρυπούσαν τη κοντρολιέρα για να βάλουν τα κουμπιά για το virtual striker πρέπει να τα χαν τσούξει καθώς το δεξί κουμπί του 2ου παίκτη τους "έφυγε" πιό δεξιά. Αυτό μπορεί να διορθωθεί από κάποιο μαραγκό? (να κλείσει με κάποιο τρόπο την τρύπα και να κάνει νέα λίγο πιο αριστερά?)
 4. Ευχαριστώ! Προς το παρόν συγκεντρώθηκαν αυτά: και μένει να πάρω τα joysticks που πρότεινε από Ultimarc ο φίλτατος Rygar. Στο ήδη υπάρχον panel θα κάνω extra τρύπες για 6άδα+1 κουμπί ανά παίκτη, απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα κρατήσω την επιφάνεια ώς έχει (έχει και μερικά καψίματα από τσιγάρα) ή θα την τρίξω και βάψω. +Θα φτιάξω βάση καθώς πήρα μόνο το panel και δεν στέκεται από μόνο του. Έχω playstation2 controler adapters σε gamecube και usb για pc αλλά τα χειριστήρια του playstation2 δεν είναι και από αυτά που hackάρονται εύκολα...
 5. Αυτά που θυμάμαι να έχω "κάψει" στα arcades σε πολύ νεαρή ηλικία είναι τα Shinobi (άπειρα 20άρικα-τα ασημί με τον Περικλή) Gi Joe (θυμάμαι σε μια γωνιά να τρελαίνομαι στο μονό, παίζει να μουν 4η ή 5η δημοτικού) Out Run (το χα μάθει αρκετά καλά και σε διακοπές στη Χαλικιδική είχαν μαζευτεί αρκετοί πιτσιρικάδες και μπαμπάδες και βλέπαν ) Sunset Riders (μονό ωραίο, διπλό ακόμη πιό ωραίο, τριπλό απόλαυση!) και σε μεγαλύτερη ηλικία NBA Hangtime (μονό πορωνόμουν, διπλό σε κόντρα ή αν μαζευόμασταν φιλαράκια 4πλό μπασκετικό mayhem)
 6. Παραψήθηκα και μετά τις κρέμες για τα εγκαύματα άλλαξε το πλάνο (λόγω κάποιων επιτακτικών αναγκών), και από ανακατασκευή υπάρχουσας καμπίνας πάω για δημιουργία bartop mame/emulator machine (με pc και TFT monitor, δίχως σύνδεση κονσολών. Tο contol panel θα είναι αφαιρούμενο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κονσόλες ή άλλα PC's. Κουμπιά και διακόπτες ήρθαν, βρέθηκε panel για 2 παίκτες (από όρθια virtual striker v.2003) και θα ανοικτούν κάποιες extra τρύπες, μένουν τα 4/8w switchable controllers. Ξεκινώ από το control panel και μετά θα το χτίσω γύρω από τη mobo και την οθόνη. Έχει μέλλον το project.
 7. Φωτό θα ανεβάσω μόλις την αποκτήσω, σήμερα ατύχησα γιατί χιόνισε και δεν είναι δυνατή η μετακίνηση με μεταφορικά μέσα στα περισσότερα σημεία της πόλης μου. Θέλω να συνδέσω και PS2 γιατί έχω κάποια fighting games που είναι ταμάμ για arcade controlers (Street Fighter Anthology, Mortal Kombat Deception, Tekken5) + Arcade συλλογές για PS2 ή Arcade μεταφορές σε PS1 format. Τα controls θα είναι συνδεδεμένα σε strip και female paraller ώστε να καρφώνει σε αυτή κάθε male parallel που θα φτιάξω για κάθε ζεύγος pcb's από PC/PS2/GC/SNES/MS2-Atari2600 pcb's που ήδη έχω. Βέβαια πέρα των PS2/GC όλα τα άλλα μπορούν να παίζουν και από emulators (είτε μέσα από PC είτε μέσα από το GC), αλλά προτιμώ να παίζω κάτι που έχω στη κανονική κονσόλα. Δε ξέρω...απλά το χαίρομαι πιο πολύ. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως αν φτιάξω νέο panel, δεν θα έχει την αίσθηση/εμφάνιση του αυθεντικού αφού λογικά θα έχει διαφορετικό χρώμα-υλικό από αυτό της καμπίνας. Και μια ερώτηση πάλι, αν χρησιμοποιήσω το κερματοδέκτη, στο mame να ορίσω το ίδιο input για Coin1 και Coin2? (πρέπει να βρώ που είχα εκείνα τα κρατημένα 20άρικα με τον Περικλή...) BTW Έχω ψηθεί απίστευτα να φτιάξω το νανάκι!!!
 8. Rygar σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, ο ιδιοκτήτης το "τηλεόραση" το είπε μάλλον γιατί δεν ξέρει τι γνώσεις έχω + εμπορεύεται/συντηρεί arcades εδώ και δεκαετίες. By the way είμαι Μηχανικός Πληροφορικής και βρίσκω άνετα οποιαδήποτε πληροφορία θέλω + πιάνουν τα χέρια μου σε κατασκευές. Το project το έχω σχεδιάσει χρόνια τώρα και πραγματικά το μόνο που μου έλειπε είναι μια καμπίνα και τα απαράιτητα χεριστήρια+κουμπιά. Προς το παρόν έχω 2.1 ηχεία, usb joystick pcb's, ένα έτοιμο στημένο -και σχετικά σύχρονο- PC για να ρίξω μέσα της, 450W τροφοδοτικό, πολύπριζο, μικρά κουμπιά (για esc, tab, etc.). Ούτε οι καλωδιώσεις-συνδέσεις θα αποτελέσουν πρόβλημα. Μόνο για πιθανή σύνδεση καλωδίων και ρύθμιση του monitor θα χρειαστώ βοήθεια από φίλο ηλεκτρολόγο. 1)An είναι arcade monitor θα πρέπει να ξεχάσω τη σύνδεση σε κονσόλες PS2 και Gamecube (στο τελευταίο έχω το VirtualStriker v.2003)? Θα ήθελα να συνδέσω τις κονσόλες με RGB σήμα στη χειρότερη με Composite, αλλά με τα Hz δεν θα έχω πρόβλημα (παίζουν σε 50 και 60 hz)? 2)Έχω πρόσβαση σε 20''-22'' CRT PC Monitor αλλά είναι τεράστιο. Έχω και 21'' TV με RGB input και 60Hz refresh rate. Το monitor που έχει το νανάκι κάθεται καλά στη βάση του και από πλευράς μεγέθους είναι μια χαρά. 3)Δυστυχώς δεν μπορώ να ανοίξω τρύπες στο ήδη υπάρχον contol panel (τα 3 κουμπιά ανά παίκτη είναι στο κέντρο και αριστερά του μοχλού) αλλά αν γίνει νέο, άνετα μπαίνουν 6 ανά κάθε παίκτη (6 γιατί θέλω να παίζω οπωσδήποτε και street fighter 2 ή Mortal Kombat+χρειάζονται για τις κονσόλες). Δεν με ενδιαφέρει να βάλω πλακέτες μέσα αλλά να γίνει μαμιέρα. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης θα βγάλει τη πλακέτα που έχει μέσα και θα πάρω μόνο τη καμπίνα με τα υπάροντα controls και την οθόνη.
 9. Καλησπέρα σε όλους, είμαι πιο κοντά από ποτέ να πραγματοποιήσω το δικό μου Arcade Project και ήθελα κάποιες πληροφορίες γιατί σε τέτοιους καιρούς δεν είναι να δίνεις άσκοπα χρήματα από δώ και από κεί... Γενικά θέλω να φτιάξω/αποκτήσω μια καμπίνα στην οποία θέλω να παίζω και MAME και κονσόλες (έχω PS2/Gamecube - τις παλιότερες μέσα από emulators στο gamecube ή στο PC που θα μπεί στην καμπίνα). Το θέμα χώρου είναι σοβαρό και αν δεν μπορέσω να το λύσω θα φτιάξω 2player arcade controller panel μόνο να μου φύγει ο νταλκάς. Αρχικά σκεφτόμουν κατασκευή καμπίνας από mdf, σε μαραγκό σύμφωνα με τα σχέδια του Project MAME (http://www.koenigs.dk/mame/eng/)... ..Όμως... ...βρήκα νανάκι σε πολύ καλή κατάσταση (!!!!) το οποίο είναι...ερωτευσιμο! Με άλλα λόγια ψήνομαι να το πάρω και να το μετατρέψω σε MAME! Το νανάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά (λίγες γρατζουνιές του προσθέτουν ομορφιά κατά τη γνώμη μου από τα χρόνια) και εσωτερικά στην οθόνη όπως βλέπω από το τζάμι τουλάχιστον. Εσωτερικά δεν το άνοιξα, ούτε είδα γύρω γύρω αν έχει φαγωθεί/σπάσει ξύλο. Το πάνελ εχει 3 κουμπιά ανά παίκτη (θα αλλάξει σε 6) και δεξιά τους μοχλούς (θα τους μεταφέρω αριστερά, μετά από τόσα χρόνια συνηθίσαν τα χέρια έτσι). Ο κερματοδέκτς λειτουργεί και έχει όλα τα κλειδιά για ότι έχει πάνω του και κλειδώνει. Τώρα πάμε στις ερωτήσεις: 1)το νανάκι θα μου κοστίσει 100 ευρώ σκέτο (δίχως πλακέτα και οθόνη) και 130 με οθόνη (δίχως πλακέτα). Εσείς πώς βλέπετε τη τιμή? 2)Η οθόνη που έχει μέσα (δεν την ανοίξαμε, φυσικά αν είναι να το πάρω θα γίνει δοκιμή) είναι "τηλεόραση" όπως είπε ο ιδιοκτήτης. Αξίζει τα 30ευρώ όσον αφορά τη σύνδεση με το PC και τις κονσόλες? Δεν με ενδιαφέρει να πάρω την arcadeVGA, μου αρκεί και svideo/tv out από μια απλή κάρτα γραφικών. Από αναλύσεις και hz πώς θα τα παει με τις κονσόλες? Θα χρειαστώ το soft15hz? Αξιζει να μείνει αυτή μέσα ή να μπεί CRT Monitor? H να μπεί CRT-TV πιο νέα (που έχω αλλά δεν θέλω την "χαλάσω"). 3)Να τη πάρω και να τη μετατρέψω ή να φτιάξω από αρχή στα μέτρα μου? Όσον αφορά το συνολικό κόστος μια νέα από την αρχή θα μου κοστίσε περισσότερα? ΥΓ. Από εξοπλισμό έχω τα πάντα εκτός από arcade butons (16) και joysticks (2 8w ή 4w???-θέλω να παίζω και fighting και shooters). Αν πάρω το νανάκι το μόνο που θα χρειαστεί είναι να φτιάξω νέο control panel+να βρώ πώς θα συνδέσω την οθόνη στο PC/κονσόλες. Απλά σύνολο με controls και καμπίνα δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200-300 ευρώ. Και δεν βιάζομαι να πάρω ταυτόχρονα όλα τα υλικά.
 10. Thanks dr_slump, τελικά αυτό ήταν, έπρεπε να αφαιρεθεί η κόλληση/αντιστατική ένωση. Τώρα διαβάζει σαν καινούργιο αθόρυβα και απρόσκοπτα Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, θα πάρω και ένα 2ο block να υπάρχει στην άκρη για το μέλλον!
 11. Χμ....μετά από συνομιλία με φίλο ηλεκτρολόγο/ηλεκτρονικό, από ότι φαίνεται για να λειτουργήσει το laser χρειάζεται να αφαιρεθεί η αντιστατική ένωση όπως φαίνεται και στην εικόνα. Αύριο θα γίνει η αφαίρεση και επανεγκατάσταση και...ίδωμεν.
 12. Γειά χαρά, διαθέτω ένα modded ps2 slim SCPH70004 το οποίο παρουσιάζει πρόβλημα στην ανάγνωση δίσκων (τόσο στα original όσο και στα backup τους). Πότε μπορεί να λειτουργεί κανονικά και πότε να δυσκολεύεται να διαβάσει τους δίσκους (με αποτέλεσμα να κολλάει). Αποφάσισα να αντικαταστήσω το laser και έτσι αγόρασα ένα full block με το laser PVR-802W. Αφού εγκατέστησα το block και άνοιξα το PS2, παρατηρώ πως δεν τροφοδοτείται το μάτι του laser (με αποτέλεσμα να μη διαβάζει κανένα δίσκο). Το ένα μοτέρ μεταφέρει το στο κέντρο του δίσκου, το μάτι κινείται μεν πάνω κάτω ΑΛΛΑ δεν γίνεται ποτέ κόκκινο (=υποθέτω πως ή δε δίνεται η σωστή τάση ώστε να λειτουργήσει, ή είναι ελαττωματικό) με αποτέλεσμα να μη δοθεί εντολή να ξεκινήσει το μοτέρ που περιστρέφει τον δίσκο. Είμαι τεχνικός υπολογιστών και πήρα τις σχετικές προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση του laser block, ώστε να μην προξενήσω ζημιά στο ανταλλακτικό. Θέλω να πώ πως ήξερα τι έκανα, αλλιώς δεν θα το επιχειρούσα. Να σημειώσω πως ούτε η mobo έχει πρόβλημα, ούτε τα ribbons των συνδέσεων. Το δικό του block λειτουργεί και δίνεται τάση το ματάκι (...ανάβει κόκκινο ). Επίσης είχα καθαρίσει το original lens και λειτούργησε με επιτυχία για λίγες ώρες, προτού κρίνω αναγκαία την αντικατάστασή του. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1)Το ανταλλακτικό που αγόρασα (ήταν νέο) είναι ελαττωματικό? 2)Το ανταλλακτικό είναι ΟΚ αλλά χρειάζεται να ρυθμίσω το voltage του laser? Αν ξέρει κάποιος κάτι επι του θέματος ας μιλήσει! Μην στείλω πίσω τσάμπα το ανταλλακτικό δίχως να υπάρχει λόγος.
 13. Δίνω φωτό του ίδιου, που μια ζωή ήταν έξω από τη συσκευασία! Τα μπουνίδια που έχουνε πέσει μεταξύ του Hulk και του He-Man ήταν ομηρικά. Ο Hulk είχε special move το "σφιχταγκάλιασμα" (άνοιγμα χεριών σα δαγκάνα και έπιανε τον Ηe-Man) και ο He-Man τη "περιστρεφόμενη φάπα" (απλωμένο χέρι και στρίψιμο του κορμιού του προς αντίθετη πλευρά από τον Hulk, το λαστιχάκι της μέσης έκανε την επαναφορά και ο Hulk he never saw it coming...)
 14. Για αυτούς μιλάτε έτσι? Τους είχα ξεχάσει, ώσπου έκανα ένα ντου στην αποθήκη Βρήκα και μερικά όπλα τους, όπως λόχγες και τσεκούρια. [edit] dead photo [edit] (Η φωτό που έβγαλα είναι άθλια, αλλά you get the point.)
 15. !!!!!!! Είχα πάρει αυτό το σετ στο Δημοτικό, 400-500δραχμές από το ψιλικατζίδικο δίπλα από το σχολείο! Πριν από λίγο καιρό στο χωριό μου καθαρίζοντας την αποθήκη βρήκα αρκετά από τα παλιά μου παιχνίδια, στη φωτό φαίνονται όσοι...επιζήσαν!!! (2 έχουν πατήσει νάρκη από οτι φαίνεται) [edit] dead pictures [edit] Αντε να ανεβάσω ότι απέμεινε από το στράτευμά μου [edit] dead pictures [edit] [edit] dead pictures [edit] Οι επίλεκτοί μου ήταν κάτι commandos μέσα σε ξεχωριστά φακελλάκια, διάφορων "ειδικοτήτων" και χρωμάτων. (δε θυμάμαι πώς τους έλεγαν).
×
×
 • Create New...