Jump to content

ARETARA

Members
 • Content Count

  1,705
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

ARETARA last won the day on November 19 2017

ARETARA had the most liked content!

Community Reputation

78,248 Excellent

1 Follower

About ARETARA

 • Rank
  RetroNuts!
 • Birthday 09/29/1970

Converted

 • Biography
  Άντρας

Converted

 • Location
  Θεσσαλονίκη

Converted

 • YouTube
  http://www.youtube.com/user/exintavelones60

Recent Profile Visitors

1,547 profile views
 1. Μια πρόσφατη φωτογραφία του Παύλου Λιάρου.
 2. Πάντως, αφού περί λογοκρισίας ο λόγος να πω ότι το Ήλιε φονιά πέρασε από το λεπίδι της επιτροπής και έτσι το Παρασκευή Μεγάλη σταυρώσαν τον Χριστό (Παρασκευή ήταν η 21η Απριλίου 1967) αντιακαταστάθηκε από το Κάτω στο σταυροδρόμι σκοτώσανε τον νιο.
 3. Νομίζω ότι η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης από την πλευρά των δικτατόρων θα πρέπει να ειδωθεί υπό το πρίσμα του πνεύματος αναδημιουργίας και εξάλειψης της παλιάς (παρηκμασμένης κατ' αυτούς) καθεστηκυίας τάξης και του φιλολαϊκού προφίλ που προωθούσε το καθεστώς.Ας μην ξεχνάμε ότι η Χούντα είχε προχωρήσει σε γενναία μέτρα απαλοιφής των χρεών των αγροτών προς την Αγροτική Τράπεζα (τη στιγμή που και οι παλαιότερες Κυβερνήσεις είχαν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις ρύθμισης και όχι απαλοιφής) με συνέπεια τη δημιουργία φιλικού κλίματος της συγκεκριμένης μερίδας του πληθυσμού. Στο αφήγημα αυτό νομίζω πρέπει να ενταχθεί και η αποδοχή της ταινίας μολονότι περνάνε "απαλά" και κάποια αριστερής απόχρωσης μηνύματα που δείχνουν να συγχωρούνται.
 4. Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Μανώλη Νταλούκα τον Ιούνιο του 2001 από τον τελευταίο και μακροχρόνιο συνεργάτη του Νικόλα Άσιμου, τον Τόλη Βουλτζάτη οποίος δούλεψε μαζί του σε διάφορα σχήματα από το 1983 έως τον Απρίλιο του 1987 όπου ένα μαγαζί στα Τρίκαλα ήταν το κύκνειο άσμα της συνεργασίας τους.
 5. Δεν γνωρίζω αν εδώ είναι το σωστό μέρος για να αποθέσω τη φωτογραφία οπότε ας με διορθώσει κάποιος αν χρειάζεται. Οι Σοβιετικοί μηχανικοί O. Negaeva και V. Eremenko εργάζονται με τον νέο υπολογιστή EC-1045 στην πόλη Magnitogorsk, 1985. Μια ακόμα σελίδα του υπολογιστή στα ρώσικα μπορούμε να δούμε εδώ. Πηγή.
 6. Το βιβλίο του Πέτρου Μακεδόνα κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις, εδώ βλέπουμε ένα αντίτυπο του 1971 που παρά τα χρόνια είναι σε αρκετά καλή κατάσταση τουλάχιστον εξωτερικά, και εδώ μία έκδοση του 2014.
 7. Πριν ένα εξάμηνο και κάτι ο εκλεκτός ηθοποιός Μανώλης Δεστούνης είχε παραχωρήσει μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε αρκετά πράγματα για τη ζωή και την καριέρα του. Προσωπικά θα ήθελα μια ερώτηση για τον ρόλο του στο "Ναι μεν αλλά..." (1972) που θεωρώ ότι έκανε την καλύτερη κινηματογραφική του παρουσία, δυστυχώς όμως η συνέντευξη δεν τη συμπεριέλαβε.
 8. Ένα όμορφο οπισθόφυλλο από τον δίσκο της ταινίας με τον Κυριάκο Σφέτσα και τα περιεχόμενα αυτού μπορείτε να δείτε εδώ.
 9. Σύμφωνα με αυτόν τον σύνδεσμο, η επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στις 24/12/1973. Επίσης στον ίδιο σύνδεσμο υπάρχει η φωτογραφία του προηγούμενου post σε καλύτερη ανάλυση.
 10. Μία από τις σημαντικότερες δουλειές που έχει κάνει ο Γιάννης Σπανός και κατά τη γνώμη μου μία από τις καλύτερες παραγωγές όλων των εποχών στο ελληνικό τραγούδι ήταν η Τρίτη Ανθολογία (1975). Είχαν προηγηθεί η Ανθολογία (1967) και η Ανθολογία Β' (1968).Η Τρίτη Ανθολογία που κυκλοφόρησε σε σετ 12 τραγουδιών μελοποίησης Ελλήνων ποιητών είναι ένα πραγματικό μπουκέτο λουλουδιών που κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την καλή Ελληνική μουσική θα πρέπει να μελετήσει. Θα μπορούσα να πρότεινα κάποια κομμάτια όπως κάνει ο συντάκτης του κειμένου εδώ αλλά δεν θα το κάνω. Αντ' αυτού παραθέτω την εκπομπή του Γιώργου Παπαστεφάνου όπου εμφανίζεται ο συνθέτης και οι δύο ερμηνευτές, Κώστας Καράλης και Αρλέτα στην παρουσίαση του δίσκου. Καλή ακρόαση.
 11. https://www.youtube.com/watch?v=u8dzFHx0YUE Η τρίτη ποιητική ανθολογία του Σπανού (1975) με τον Κώστα Καράλη και την Αρλέτα. Αντιγράφω (με έντονα στοιχεία τα κομμάτια που θεωρώ τα καλύτερα με καλύτερο το Ο θρήνος της μάνας αν και όλος ο δίσκος είναι πεντάστερος): 1.Σπασμένο καράβι : Ποίηση Γιάννη Σκαρίμπα (Κώστας Καράλης)2.Το λέει και το τραγούδι: Ποίηση Λιλής Ιακωβίδη (Αρλέτα)3.Είναι ν' απορείς : Ποίηση Μαρίνας Λαμπράκη ( Κώστας Καράλης)4.Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι Ποίηση: Βύρωνα Λεονταρή (Αρλέτα)5.Στρατιώτης ποιητής : Ποίηση Μίλτου Σαχτούρη (Κώστας Καράλης)6.Σε είπανε Θεό : Ποίηση Δημήτρη Δούκαρη (Αρλέτα)7.Ο θρήνος της μάνας : Ποίηση Ηλία Σιμόπουλου (Αρλέτα)8.Ιδανικός κι ανάξιος εραστής : Ποίηση Νίκου Καββαδία (Κώστας Καράλης)9.Το πέρασμά σου : Ποίηση Κώστας Βάρναλης (Κώστας Καράλης)10.Πέντε ναυτόπουλα : Ποίηση Μήτσου Λυγίζου (Αρλέτα)11.Αν είσαι...(Πώς θες να το ξέρω) : Ποίηση Νίκου Καρύδη ( Κώστας Καράλης)12.Οι νεκροί : Ποίηση Χρήστου Κουλούρη (Κώστας Καράλης)
 12. Εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες με τραγουδιστές αλλά και γνωστούς ηθοποιούς από το αρχείο του αγαπητού Γιάννη Φλωρινιώτη σε διαδικτυακό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε εδώ.
 13. Μια αποκαλυπτική πρόσφατη συνέντευξη του καλλιτέχνη με σημαντικές σπάνιες φωτογραφίες παρουσιάζεται εδώ.
 14. Ένα κομμάτι από τις πρώτες επιτυχίες της Μαντώς και από τον δίσκο "Κίνηση τρίτη" (1991). Στίχοι: Εύη Δρούτσα, μουσική: Αλέξης Παπαδημητρίου.
×
×
 • Create New...