Jump to content

elephadas

Members
 • Content Count

  3,272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by elephadas

 1. Εγώ δεν γκρινιάζω που γερνάω διότι είναι προτιμότερο από την εναλλακτική κατάσταση του να είσαι πεθαμένος
 2. Να δειw πόσο λίγο σου φαίνεται όταν είναι το υπόλοιπο του προσδόκιμου ζωής σου!! :P
 3. Καλά, ο Ζαμπέτας περιλαμβάνει ολόκληρο το ελληνικό τραγούδι σε διάφορες εκδοχές του ¨"Αράπη" διότι στο τέλος η Μπουρδού απ' τ'Αλγέρι με το ντέφι στο χέρι γουστάρει κι αγαπάει ένα σωρό τραγουδιστές πριν καταλήξει στον σκύλο τον αράπη τον ταμ ταμ ταμ (ατυχείς οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη ακόμη και για την εποχή τους) Γραμμένο στην πύλη Β30 του JFK περιμένοντας να μας φορτώσουν στο σαδελλοκούτι για Αθήνα ✈️
 4. Εμ τα καλά κορίτσια είναι που χρειάζεται να το ζητάνε. Τα κακά το έχουν ήδη όποτε το θέλουν.
 5. 1. Σου έχει τύχει ποτέ να τυφλωθεις; δ. Κάθε νύχτα. Μόλις σβήσω το φως δεν βλέπω την τύφλα μου. Ευτυχώς η τύφλωση είναι παροδική διότι μόλις ξημερώσει παθαίνω σοκ σαν βαμπίρ που το χτύπησε ο ήλιος και ξαναρχίζω να βλέπω. 2. Έχεις τύχει ποτέ σε ναυάγιο; β. Όχι, έχω όμως τύχει σε εκτροχιασμό τραίνου (το 1973 που έγινε έτσι το γράφαμε). Μου ήρθε ένα χαρτόκουτο από το ράφι κατακέφαλα αλλά δεν έπαθα τίποτε, το χαρτόκουτο βούλιαξε. Έκανα μήνες να ξαναμπω σε τραίνο. 3. Έχεις πάθει ποτέ αμνησία; δ.Δεν θυμάμαι. 4. Έχεις βγάλει ποτέ δίσκο με λαϊκά τραγούδια; δ. Όχι. Στο σπίτι μου σε δίσκο βγάζαμε τα λικέρ και τα γλυκά του κουταλιού με το ποτήρι το κρύο νερό. Όχι τραγούδια. 5. Έχεις πέσει ποτέ θύμα πλεκτάνης με σκοπό να χωρίσεις τον άνθρωπο σου; α. Ναι, αλλά δεν πέτυχα να χωρίσω. 6. Πόσα χαμένα αδέρφια υπολογίζεις πως έχεις; δ. Τι είναι τα αδέλφια για να τα χάσει κανείς, το τραίνο των οκτώμισυ? (Που έφυγε στις οκτώ ταξίδι για την Κατερίνη κι εγώ έμεινα μπούκαλος στο σταθμό 8:30). Την έχω ολόκληρη την αδερφή μου, ούτε ένα κομματάκι της δεν έχει χαθεί. 7. Είναι πιθανόν να παντρευτείς έναν βαθυπλουτο ; α. Εγώ τον παντρεύομαι τρέχοντας (ακόμη κι άντρας να είναι... κανείς δεν είναι τέλειος, όπως λέει και η τελευταία ατάκα του "Μερικοί το προτιμούν καυτό"). Αυτός είναι απίθανο να με παντρευτεί 8. Έχεις χάσει την οικογένεια σου στην Κατοχή; Μα για πόσο απρόσεχτο πια με έχεις? Πριν λίγο με ρώτησες πόσα αδέλφια έχασα, τώρα λες για ολόκληρη οικογένεια. Προσέχω για να έχω. 9. Έχεις κάνει άδικα φυλακή; α. Ναι, πριν χρόνια με καλέσανε σε μία φυλακή να κάνω τον διερμηνέα σε έναν διαρρήκτη ελληνικής καταγωγής, αλλά άδικα με φώναξαν διότι όταν με είδε ο κακοποιός ξαφνικά άρχισε να καταλαβαίνει αγγλικά και δεν χρειάστηκαν οι υπηρεσίες μου (τις οποίες πληρώθηκα 50 ολόκληρα δολλάρια, και τώρα που το σκέφτομαι δεν τα δήλωσα εισόδημα οπότε ελπίζω να έχει παραγραφεί το αδίκημα αλλιώς θα πρέπει να μου φέρουν διερμηνέα στη φυλακή). 10. Είσαι καλό παιδί; Εγώ σε βρίζω? Άκου καλό παιδί! Αυτό είναι συνώνυμη με μία λέξη που γράφεται με πολλά @ αλλά αρχίζει από μαλ.
 6. Γιατί η ανεπώνυμη Ρούλα πήγε στην Αυστρία να παντρευτεί? Αυστριακός ήταν ο κύριος Ρούλος? Διότι η Αυστρία ενδείκνυται για σκι, για Sachertorte, για μαθήματα βαλς έστω, αλλά για τόπο με ειδικότητα στην τέλεση ιερών μυστηρίων δεν την ήξερα - το Λας Βέγκας άλλωστε έχει καπαρώσει τον τίτλο. Αν εγώ είχα στενότερη συγγένεια με μαϊμούδες απ' ό,τι ο μέσος άνθρωπος (με τον οποίο οι μαϊμούδες είναι μακρινά ξαδέρφια) θα προτιμούσα να το κρατήσω κρυφό, όχι να το κάνω βούκινο όπω ο υιός Πάριος.
 7. Σχόλια: 1. Ο κύριος από πάνω ξέρω ότι είναι ένας διάσημος τραγουδιστής. Η ορθομαλλούσα κοκκινοφορεμένη κυρία δίπλα του ποια είναι? Δεν θα ήταν πιο λογικό να γράψουν το δικό τη όνομα, αφού τη δική του τη φάτσα θα την γνώριζαν αμέσως οι θαυμαστές του? 2. Συμπληρώνω τη δήλωση των επώνυμων ερωτευμένων. "...κάθε νύχτα όμως αγαπάω άλλην". 3. Ερωτική χημεία και γεωμετρία του σεξ.... χε χε, κάτι ήξερα που σπούδασα χημικός μηχανικός. Και πάντα μου άρεσε η γεωμετρία, ιδιαίτερα η στερεομετρία. Τρεις διαστάσες είναι καλύτερες από δύο, και η μελέτη των καμπυλών στον χώρο είναι πολύ ενδιαφέρουσα 😇. 4. Το εξώφυλλο πιο πάνω μου έλυσε και μία απορία: Πώς ήταν δυνατόν με 2-3 κουπόνια να κάνουν δώρα κάποιας αξίας. Βλέπω ότι το κουπόνι ήταν αναγκαίο αλλά όχι ικανό: Οι κουπονοκράτορες έπρεπε να σκάσουν και σεβαστό ποσό μετρητών. Ωραία κομπίνα, δηλαδή, διότι είμαι σίγουρος ότι το κόστος της "προσφοράς" ήταν κατά πολύυυυυ μικρότερο από το "μόνο με" ποσό.
 8. Προφητικό για μελλοντικές αποκαλύψεις το υποτιτλάκι δίπλα στον κύριο Κορκολή... αν και το σεξ δεν ήταν σε κόμικς. Μιλώντας για σεξ, ποια είναι η άλλη άκρη στις απαγορευμένες απολαύσεις? ("Από σεξ μέχρι...") Γιατί αφήνει την ελληνική οικογένεια σε αγωνία το καλό περιοδικό? Δώστε μόρφωση στο λαό!
 9. Το "Σκλάβος μιας άλλης" κάτω από τη φωτογραφία του πρώην συζύγου της κας. Καλογεροπούλου με μια άλλη μοιάζει συμβολικό 😈
 10. Η μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ είναι ένα πάπλωμα (έστω και διπλό)? Και τι το ιδιαίτερο έχουν τα εγγλέζικα ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα που τα κάνει πιο κατάλληλη γέμιση για πάπλωμα από τα ελληνικά, ας πούμε? Η φράση μου θύμισε τη Βροντοσαυρίνα Γλυκερίνα της "Λιλιπούπολης" που έφτιαξε το πιο γλυκό γλυκό που έγινε ποτέ, αλλά δεδομένου ότι η μυρωδιά του τράβηξε τους άγριους Λιλιπούα και οδήγησε στην ίδρυση της Παπουαλίλης, ήταν όντως σημαντικό γλυκό. Τα παπλώματα Αγγλίας, έστω και με δεκαετή εγγύηση, δεν μπορούν να διεκδικήσουν τέτοιες δάφνες.
 11. Εεε, εξαρτάται πό το τι εννοεί κανείς με "ζευγάρωμα". "Ζευγάρωμα με προξενήτρα" μπορεί να σημαίνει ότι η προξενήτρα είναι το μέσον αλλά μπορεί να σημαίνει και ότι είναι το ήμισυ του ευτυχούς ζεύγους, και αν κρίνω από τον επιστημονικοφανταστικό υπότιτλο πάνω από το avatar του μέλους με το όνομα BETTY BOOP (δεν θεωρώ τίποτε δεδομένο :P ) μάλον η δεύτερη πιθανότητα την/τον "τρόμαξε κάπως" (*). Έχω δίκιο, Betty Boop? (*) Έχω διαβάσει αρκετές παλιές ιστορίες Ε.Φ. με ερωτεύσιμα, ακόμη και ερωτευμένα, ανδροειδή. Τις τελευταίες δεκαετίες έχω πάψει να ασχολούμαι με το θέμα, αλλά φαντάζομαι θα συνεχίζουν να γράφονται / γυρίζονται.
 12. Και στο 1602 βλέπουμε χαμογελαστούς ένστολους και νύφες. Αλλά αυτό δεν είναι άξιο σχολιασμού. Το να μοιάζουν πανευτυχείς την ημέρα του γάμου τους οι μελλόνυμφοι/νυμφευόμενοι/νεόνυμφοι δεν είναι παράξενο. (Η προσγείωση έρχεται αργότερα.) Δεν νομίζω ότι είναι λόγω μίζερης εποχής. Περισσότερο νομίζω φταίει το ότι συνήθως ήταν γάμοι από συνοικέσιο, ειδικά αν το ζεύγος ήταν ελαφρώς σιτεμένο. (Επίσης τις νύφες θα τις στένευαν και τα παπούτσια). Επικεντρώνω την προσοχή μου στους σταρ του σώου, δεν πολυπροσέχω τους κομπάρσους, οπότε δεν πρόσεξα το ον που σχολιάζεις, foutix - για γυναίκα την κόβω κι εγώ, αλλά δεν παίρνω και όρκο. Πρόσεξα βέβαια την κυρία αριστερά στην 1605(1), η οποία κατά μέσον όρο μεν κοιτάζει τον φωτογράφο όπως και οι υπόλοιποι, αλλά το κάθε μάτι της κοιτάει αλλού και πρέπει να πάρεις τη διχοτόμο της γωνίας τους για να βρεις που βλέπει. Ωστόσο τι έφταιγε εκείνη αν έτσι ήταν τα μάτια της? Μ' αρέσει να διασκεδάζω με πράγματα τα οποία είναι υπό τον έλεγχο των ηρώων (ύφος, ντύσιμο, πάχητα, τέτοια), όχι με φυσικά ελαττώματα ακόμη κι αν δεν είναι σημαντικά και μοιάζουν αστεία όπως τα μάτια της κυρίας.
 13. Βασικά το σχόλιό μου ήταν ότι εκείνη μπορεί να λέει ότι θα ήθελε να ήταν ερωμένη του Φιντέλ, τον Φιντέλ όμως τον ρώτησε αν την ήθελε? Πολύ αμφιβάλλω αν την ήξερε ο μακαρίτης έστω κι εξ όψεως. Οπότε βρήκα μια πλούσια που ούτε με είχε δει ποτέ μου, της εποχής που ήμουν νέος και ωραίος, και δήλωσα ότι μετάνοιωσα που δεν την έπιασα γκόμενα, λες και ήταν στο χέρι μου. αλλά Σοβαρά παίρνω τα εκτός φόρουμ. Εδώ κάνω την πλάκα μου και δεν παίρνω σοβαρά τίποτε. Ωστόσο ας σχολιάσω κάποια που γράφτηκαν, αν και θα βγω εκτός θέματος > ενώ για έναν άντρα ειδικά είναι καταστροφή αν δεν δουλεύει. Αντιπαρέρχομαι το "για έναν άντρα ειδικά" αλλά μια χαρά μπορεί κανείς να δουλεύει για το κέφι του αν το να μη δουλεύει το θεωρεί καταστροφή. Ας είχα αρκετά εκατομμύρια ώστε να μην έχω ανάγκη να δουλεύω κι αν βαριόμουνα να κάααααθομαι (πολύ το αμφιβάλλω) θα έβρισκα να κάνω κάτι που να μου αρέσει και θα το δήλωνα επάγγελμά μου > αργία μήτηρ πάσης κακίας λέγανε οι αρχαίοι. Δεν το λέγανε "οι αρχαίοι", το είπε ένας αρχαίος κάποτε, από τα εκατομμύρια ελλήνων που έζησαν συνολικά την περίοδο που αποκαλούμε "αρχαιότητα". Η φράση αποδίδεται στον Σόλωνα, ο οποίος ανήκε σε ευγενή οικογένεια και είχε δούλους να του κάνουν τις δουλειές ώστε αυτός να το παίζει ηγέτης, νομοθέτης, προπαγανδιστής, ποιητής, τουρίστας στην Αίγυπτο, στις Σάρδεις και σε άλλα μέρη, και άλλα τέτοια κουραστικά. Αν δεν χρειάζεται να δουλεύεις είναι εύκολο να υμνείς τις αρετές της εργασίας. Και το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά οι φτωχοί θέλουν να πλουτίσουν ενώ δεν ξέρω πολλούς πλούσιους που θέλουν να φτωχύνουν (αν ξέρετε κανέναν είμαι πρόθυμος να τον βοηθήσω).
 14. Πολύ πρακτικά αυτά τα νυφικά με τις ατέλειωτες ουρές. Η νύφη παντρευόταν και σκούπιζε και το πάτωμα της εκκλησίας ταυτόχρονα. Αν και η πεθερούλα αριστερά στην τελευταία φωτό μάλλον ετοιμάζεται να πατήσει την ουράμε το προτεταμένο πόδι της. Γιατί όλες οι φωτό, ακόμη και οι "πλούσιες" μου βγάζουν μια μιζέρια και ταλαιπωρία? Ίσως οι ηλικίες των νεονύμφων, ιδίως των γαμπρών, ίσως το ότι η γκλαμουριά των γαμπρονυφιάτικων ρούχων δεν ταίριαζε με τα σουλούπια και τα πρόσωπα, ίσως το ύφος των περισσότερων. Ο γαμπρός με το πονηρό χαμόγελο μου μοιάζει προικοθήρας ενώ η νύφη μόνο για ευτυχισμένη δεν μου μοιάζει, όπως και στις περισσότερες άλλες φωτό Εδώ στην κοινή φωτό ο γαμπρός μόνο τα κλάματα δεν βάζει, τέτοια δυστυχία, ενώ η νύφη έχει ένα ψεύτικο χαμόγελο που δεν κρατάει πολύ Άλλο παράδειγμα "ευτυχίας"
 15. Θέλεις να πεις ότι τη μέση ελληνική οικογένεια δεν την ενδιέφεραν σεξ και φετιχισμός? Τα βίτσια και οι μανίες των σταρ? Το αν η γάτα από το απέναντι μπαλκόνι μπορεί να τους ματιάσει? (Πολύ μορφωτικά αυτά τα εξώφυλλα τουλάχιστον για μένα, διότι την Μακρυπούλια την πρωτοέμαθα από το "Παρά πέντε" κι όσο για τον Γκλέτσο με τη δίχρωμη μούρη, δεν θα τον γνώριζα με τίποτε το 1995)
 16. Τι είναι το "Σώου Γούμανς"? Ελπίζω όχι αυτό που υποψιάζομαι. Κυρία Ρούσου μου, κι εγώ μετάνοιωσα που δεν έγινα εραστής της Χριστίνας Ωνάση ή οποιασδήποτε άλλης πολυεκατομμυριούχου της εποχής μου (δεν θα κόλλαγα στο όνομα, αρκεί να είχε πολλά εκατομμύρια), αλλά δεν το έκανα θέμα σε εξώφυλλο.
 17. 20 χρόνια δηλαδή μετά που το ανήγγειλε ο Ταχυδρόμος. Προφητικό περιοδικό.
 18. Το μετρό της Θεσ/νίκης ήταν στα σχέδια από την εποχή που το ζεύγος ήταν στα νιάτα του? 😲
 19. Αν ο ευτραφής ώριμος κύριος στις δύο πρώτες φωτό του ακριβώς από πάνω (τον βλέπουμε και νωρίτερα) είναι ο γαμπρός και ο ευσταλής νεότερος κύριος με τα γυαλιά πίσω τους είναι ο κουμπάρος, δεν τον βλέπω καλά τον γάμο. Όσο για το ύφος της πεθεράς, θα το ζήλευε μέχρι και η Τασσώ Καββαδία.
 20. Ναι, αλλά όπως λέει και το παραδοσιακό άσμα: Από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει / κι από τα χείλη στη καρδιά, ριζώνει και δεν βγαίνει. και το λογότυπο μας φράζει τον δρόμο για την καρδιά της. Τι νομίσατε ότι εννοούσα? Πάντως με μπερδεύουν οι τίτλοι του περιοδικού. Ας πούμε πιο πάνω βλέπουμε μία κυρία με φόρεμα όλο τρύπες και από τους τίτλους έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ δύο ονομάτων: Σούζαν Άσμπι και Αντώνιο Μπαντέρα. Ποιον δείχνει το εξώφυλλο? Κι όσο για το πώς σφάζει τα ονόματα, ας μην το συζητάμε. Έχουμε Ντέμη Μουρ (πώς λέμε Ντέμης Ρούσσος? Αλλά στο πιο θηλυκό), Αντώνιο Μπαντέρα, Saron Stone (το εγγλέζικο τους μάρανε), Τίνα Τάρνερ... κι αυτά έπιασε το μάτι μου σ' αυτή τη σελίδα μόνο.
 21. Στο 1598 αφήνω κατά μέρος την πρώτη φωτό όπου μάλλον απλώς σήμερον επ' ευκαιρία του [κάποιο γεγονός εδώ] ετελέσθη αγιασμός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κκ. Αγνώστου και πιάνω τις γαμήλιες φωτογραφίες που έχουν ζουμί. Στην πρώτη το ευτυχές ζεύγος έχει εξοβελιστεί στη δεύτερη σειρά, ενώ πρώτη θέση πίστα έχουν πιάσει μια φοβερή την όψιν πεθερά κι ένας συνοφρυωμένος πεθερός. Με δεδομένη τη αριστερή γριά και τον ασπρομούστακο και ασπρομάλλη γέρο πίσω, που χωριατοφέρνουν αλλά είναι πολύ νέοι για γονείς των πεθερικών, φτιάχνω ολόκληρο σενάριο. Είναι το άλλο πεθεροζεύγος, χαμηλότεροι κοινωνικά από το κεντρικό που είναι πιο αριστοκράτες και γι' αυτό δεν μοιάζουν και πολύ ενθουσιασμένοι που συγγενέψανε με τους παρακατιανούς. γι' αυτό και τους εξορίσανε στα περιθώρια. Η γηραιά κυρία με το μικρό κεφάλι και το γκρίζο φόρεμα δεξιά με μπερδεύει, πιο πολύ με γκουβερνάντα μοιάζει παρά την τιμητική της θέση. Η παρόμοια στάση των δύο κεντρικών πεθερικών, με ανοιχτά πόδια και χέρια στα γόνατα, δείχνει ότι γάμος ξεγάμος εδώ εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο αυτοί. Άρα ο γαμπρός είναι σώγαμπρος. Αλλά όλο ξαναγυρνάω στο κεντρικό ζευγάρι. Πιο πολύ θα ταιριάζανε, με τα μούτρα αυτά, για φωτογραφίες προγόνων στον τοίχο κι όχι για ζωντανοί άνθρωποι που γιορτάζουν την ευτυχία του παιδιού τους, Στην επόμενη φωτογραφία αντίθετα τα πεθερικά και γενικότερα οι παλιότερες γενιές λάμπουν δια της απουσίας τους, μια που όλοι είναι σχετικά νέοι. Ακόμη και η προγονική φωτογραφία στον τοίχο είναι σε σχετικά νεανική ηλικία. Μόνο η κυρία με το μωρό στην πίσω σειρά μπορεί να είναι μητέρα κάποιων από τις νεαρές υπάρξεις δίπλα της, όχι όμως και της νύφης η οποία μου φαίνεται αυτό που επιεικώς τότε λεγόταν "μεγαλοκοπέλα". Κι ενώ ο γαμπρός και οι άλλοι μαντράχαλοι (εκτός του μπόμπιρα μπροστά) χαμογελάνε, η νύφη έχει ένα τελείως δυσκοίλιο ύφος. Κι ενώ αυτή δεν λέει πολλά από εμφάνιση, οι κοπέλες πίσω της είναι πολύ ομορφότερες. Ειδικά η ανέκφραστη νεαρά με τα έντονα ζυγωματικά ακριβώς πίσω από τη νύφη, που δεν θυμίζει τόσο Ελληνίδα. Η επόμενη φωτογραφία λέει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μακάρι να την ξέραμε. Γάμος είναι αυτός ή μνημόσυνο με κόλλυβα? (δείτε το τραπέζι μπροστά στη νύφη). Παρά την παρουσία μεγαλόσχημου ιερωμένου με επανωκαλλύμαυχο, άρα από αρχιμαντρίτης και πάνω, ακόμη και δεσπότης, δεν μοιάζει να είναι γάμος σε κανονική εκκλησία αλλά σε κάποιο δωμάτιο ή σε γωνιά μεγαλύτερης εκκλησίας. Άλλωστε δείτε πόσο στριμωγμένοι είναι όλοι, παρά το ότι δεν είναι δα και μεγάλο πλήθος και η φωτογραφία είναι κατά τη διάρκεια του μυστηρίου κι όχι στημένη πόζα μετά. Η νύφη είναι μεγάλη σε ηλικία και όχι μόνο δεν φοράει άσπρα αλλά ούτε καν ένα φουστάνι ανοιχτου χρώματος - πιο πολύ μου μοιάζει με αυστηρό ταγιέρ, το οποίο ελάχιστα ελαφραίνει με τα λουλούδια και το αστείο πράμα στο κεφάλι της. Οι πέρλες μάλλον επιτείνουν την αυστηρότητα, κι όσο για το ύφος της, δείχνει να θέλει να είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί. Ο γαμπρός, αντίθετα, μοιάζει πανευτυχής. Όλα αυτά μου δείχνουν μια τελετή που έγινε βιαστικά και χωρίς προετοιμασίες και χωρίς ίχνος ρομαντισμού. Σε σύγκριση με αυτές η τελευταία φωτογραφία δεν θα είχε τίποτε ενδιαφέρον αν έλειπε ο κύριος δεξιά ο οποίος, την ώρα που ο φωτογράφος τους έλεγε ότι θα βγει το πουλάκι, αποφάσισε ότι θα ήταν καλή ιδέα να μας γυρίσει τα οπίσθια και να αλλάξει θέση, σαν να ήταν από τελείως άλλο ανέκδοτο.
 22. Το ξενοδοχείο "Ξενίας Μέλαθρον" το οποίο στη φωτογραφία φαίνεται να αιωρείται στον αέρα ήταν στη συμβολή Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου
×
×
 • Create New...