Jump to content

paidi_tou_80

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

69 Excellent

About paidi_tou_80

 • Rank
  RetroN00b

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το θέμα δεν είναι τόσο οι διαφημίσεις, αλλά το ότι τα φιλαράκια παίζονται για περίπου 25 χρόνια στο star
 2. «Ίσως σύγχρονη της ταινίας» σημείωσα και έτσι είναι. Το ότι παρουσιάστηκε σε short article το 65 η τεχνολογια αφής σημαίνει ότι είχε τουλάχιστον 1 χρόνο ανάπτυξης δλδ το 64. Επίσημα η οδύσσεια έχει χρόνο παραγωγής το 68. Μη ξεχνάμε ότι ο κύκλος των ΕΦ ήταν μικρός και η διάχυση της πληροφορίας για ότι φουτοριστικο έβγαινε είχε την ταχύτητα του φωτός. Συνεπώς δεν τεκμερεται από πουθενά ότι ήταν ΕΦ, αντίθετα το ενδεχόμενο να έμαθαν για αυτή εξ αρχής ή κατά τη διάρκεια της ταινίας και να την ενσωμάτωσαν έχει αυξημένη πιθανότητα (για εμένα 99%)
 3. Η τεχνολογία αφής είναι πολύ παλιά. Ίσως σύγχρονη της ταινίας. Το ότι αξιοποιήθηκε εμπορικά και τελειοποιήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια δε σημαίνει ότι είναι καινούργια και ότι την προέβλεψε ο Κιούμπρικ https://www.newsbeast.gr/technology/arthro/514996/i-exelixi-tis-tehnologias-afis Επισης η βιντεοκλήσης ήταν ένα ζητούμενο από όταν βγήκαν και διαδόθηκαν οι τηλεοράσεις, σε επίπεδο φαντασιακού των ανθρώπων συνεπικουρούμενη από τα επιτεύγματα στις τηλεπικοινωνίες λόγω της κούρσας του διαστήματος την περίοδο εκείνη. Μια ώριμη τεχολογια τότε, το τηλέφωνο, φαίνονταν απολύτως εφικτό να προχωρήσει και στην μεταδώσει εικόνας με κάποιον τρόπο. Το αριστούργημα του Κιούμπρικ δεν παίρνει τα συχαρικια για τις προβλέψεις του, αλλά για τον Hall και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που έθεσε σε μια παγκόσμια κοινωνία επιστημονικά και τεχνολογικά αναλφάβητη τότε. Ελπίζω σε μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων τα ερωτήματα της ταινίας να θεωρουνται πλέον ξεπερασμένα, καθώς η σύγχρονη επιστήμη έχει απαντήσει σχεδόν σε όλα.
 4. Ωραίος συνδυασμός...για να τραβάει τα υγρά. Είμαι περίεργος από γεύση τι δίνει
 5. Πολύ θετικό αυτό Κώστα! Παρ όλα αυτά, μου έρχεται η ερώτηση: Ο 15 χρόνος Κώστας ήθελε την πορεία που έχει διαγράψει ο 45 χρόνος Κώστας; (Χωρις να μπεις σε λεπτομέρειες)
 6. Παρατήρησα ότι μεταξύ των τ. 445 και 455 έπαψε να υπάρχει το όνομα του εκδοτικού δίπλα στον τίτλο του περιοδικού. Πάει το ιστορικό «Δραγουνης». Ξέρει κανένας περισσότερες πληροφορίες;
 7. Γέροι γαρ, τι περιμένεις; Μόνο γκρίνια γκρίνια γκρίνια
 8. Συνήθως οι τιμές των προσφορών ήταν η μισή τιμή της αγοράς. Λίγο το μοντέλο παρωχημένο, λίγο η μεγάλη ποσότητα που αγόραζαν τα περιοδικά, χτυπούσαν τις τιμές. Επίσης με αυξημένους αριθμούς κυκλοφορίας λόγω των κουπονιών περισσότερη διαφήμιση για το περιοδικό κτλ κτλ. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε δεν υπήρχε το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα διαφορά site τύπου skroutz. Θυμάμαι είχε τύχει να πάρουμε ένα τέτοιο ηχοσύστημα σε λογική τιμή (γύρω στις 30 ή 35 χιλιάδες) όταν οι τιμές στα καταστήματα ήταν πάνω από 70 για το ίδιο μηχάνημα, το ποιο άντεξε παλληκαρησια 15-17 χρόνια πλήρους λειτουργίας
 9. Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου για καθαρά νερά, αλλά η παραλία δεν είναι και ότι καλύτερο... Τωρα σε ότι αφορά τις φωτογραφίες, είναι πολύ σπουδαίο που ασχολησε με αυτή τη μορφή της τέχνης, γιατί τέχνη είναι στα αναλογικά μέσα. Από την άλλη εχουμε κακομάθει στις ψηφιακές και τις μεγάλες πλέον αναλύσεις και μας κακοφαίνεται όταν δεν μπορούμε να εχουμε μεγάλα επίπεδα ευκρίνειας συν το ότι αντικειμενικά με όλα τα AI και τις λοιπές ψηφιακές ευκολίες εχουμε γίνει όλοι «επαγγελματίες»
 10. Το παραπάνω φυτό δε θα το έλεγες και ελκυστικό. Σε απωθεί να το προσεγγίσεις...
 11. Βρε ελέφαντα...ελειπες Αμερική και μάλλον δεν είχες ακούσει τη λέξη «ευρωλιγούρηδες»...ε αυτό καθιστά τα εγγλέζικα πουλερικά καλύτερα από τα δικά μας. Και ευκαιρία να θυμηθούμε αυτο:
 12. @Uskoke Δε νομίζω ότι ο ελέφαντας το έθεσε με αυτή την οπτική. Καθ υπερβολή το πέταξε περί Ωναση. Συμφωνώ μαζί σου ότι η χαρά της ζωής δεν είναι τα λεφτά, αλλά σίγουρα αυτά την κάνουν πιο άνετη. Να υποθέσω στο ερώτημα που ετέθη παραπάνω, ότι μάλλον σαν οικογένεια δε σας ενδιέφεραν κάποια/ες από τις κατηγορίες που ανέφερε ο ελεφας
 13. Ενδιαφέρουσα φωτογραφία στο εξώφυλλο του τηλεθεατή της κας Ζησίμου. Προχωρημένη για την εποχή της νομίζω, για τηλεοπτικό περιοδικό ποικίλης ύλης και με οικογενειακό κοινό.
×
×
 • Create New...