Jump to content

Uskoke

Members
 • Content Count

  1,289
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Uskoke last won the day on December 23 2018

Uskoke had the most liked content!

Community Reputation

206,281 Excellent

About Uskoke

 • Rank
  RetroAdept
 • Birthday 04/03/1973

Converted

 • Biography
  Γεννήθηκα στο Ηράκλειο-Κρήτης 3-4-1973.Τελείωσα το Λύκειο Ο Κοραής και μετά στο ΤΕΙ Ηρακλείου, Ηλεκτρολογία.

Converted

 • Location
  Coatbridge,Scotland,UK

Converted

 • Interests
  Φωτογραφία, λήψη βίντεο, να ακούω μουσική

Converted

 • Occupation
  Ηλεκτρολόγος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. oui monsieur!imprimé en Grèce!Πάρα πολύ ωραίο!Διάβασα ότι θα στηριχτούν μεταξύ άλλων στο...Assasin's creed,για να ξαναφτιάξουν την Notre Dame, που έχει με τέλεια λεπτομέρεια την Notre Dame, σε ένα παιχνίδι!
 2. Εννοώ φυσικά τα περίφημα προγράμματα, αυτό που ήξερα εγώ, για Commodore 64, που κάνανε τεχνητή ομιλία. Θυμάμαι ακόμα, ]RE,]PI και κάτι νούμερα, και μετά say"retromaniax" και ο υπολογιστής έλεγε τη λέξη retromaniax! Φυσικά με απαίσιο ήχο, αλλά τότε μας φαινόταν κάτι από το μακρινό 2000! Επίσης σε PC είχα κάτι αντίστοιχο σε δισκέτα 5 1/4, και φυσικά τότε από το ηχειάκι της μητρικής, τότε στο εργαστήριο υπολογιστών στο ΤΕΙ Κοζάνης και η υπεύθυνη θύμωσε και μου πήρε τη δισκέτα! Θεός σχωρέστα τα ΤΕΙ, κλαψ, λυγμ. Επίσης πολύ εντυπωσιακά ήταν τα παιχνίδια που είχαν ομιλία, πχ impossible mission.
 3. για να μην μπω σε Πανούση Ναγκασάκι https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0 βιντεοκασέτες με τον Νταλάρα, και μια λαχτάρα για κρουασάν. Φασμπίντερ και ξερό ψωμί https://www.youtube.com/watch?v=x4869GPsUWI πόσο θα αντέξουν ο Μάρκος και ο Τσιτσάνης, δεν έχουν κάνει ούτε ένα βιντεοκλίπ. 10,000 βατ https://www.youtube.com/watch?v=sC-pvoqOD8k όχι άλλο Νταλάρα, Πάριο και Αλεξίου... Χέντριξ και Καζαντζίδης, 10,000 βατ (λίγο άσεμνο)
 4. τα ξέρω αυτά τα πλυντήρια πιάτων.δεν είχαν αποσκληρυντή, και με τα νερά του Ηρακλείου, ειδικά τα ποτήρια βγαίναν με λεκέδες. Η πόρτα τους ήταν πλαστική και άλλαζε ολόκληρη και τώρα πια δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό. επίσης δεν παίρναν εκθαμβωτικό, και πάλι βγαίναν με λεκέδες. γενικώς ήταν μια φτηνιάρικη απομίμηση των κανονικών πλυντηρίων πιάτων. γύρω στα τέλη των '90ς βγήκαν μικρά που είχαν όλα όσα είχαν και τα μεγάλα:αποσκληρυντή, δοχείο εκθαμβωτικού, στέγνωμα με ατμό και φουλ ανοξείδωτη κατασκευή.
 5. @elephadas: ή αντίστοιχη λέξη στα Γερμανικά είναι "Arschloch" και έχει αυτή την έννοια και του μ...(αν και κυριολεκτικά ο μ...είναι Vixer.).σε μια πρόσφατη ελληνική ταινία που κάποιος κάνει μια σεξιστική πρόταση σε μια Γερμανίδα αυτή λέει "arrogantes Arschloch" νομίζω δεν χρειάζεται μετάφραση!
 6. εδώ βλέπουμε τους τροχονόμους στην "βαρέλα" και γύρω-γύρω τα δώρα που τούς άφησαν προφανώς οι πολίτες, ίσως Χριστούγεννα. το ίδιο έθιμο είχαν κι εδώ, στο ηράκλειο. όταν ο κόσμος αγαπούσε και σεβόταν τα καημένα τα μπασκινάκια και δεν τα έβριζε κλπ.
 7. Uskoke

  CRT vs OLED/LED

  όντως επειδή είναι τέρας δεν μπορώ να την γυρίσω να δω τι γράφει πίσω γιατί αν με πλακώσει θα με κάνει πίτα.πάντα οι ενδείξεις του κατασκευαστή είναι ενδεικτικές, για αυτό τα μέτρησα με βατόμετρο. TFT θα πεί thin film transistor και είναι η τεχνολογία που έχουν οι τηλεοράσεις αυτές και δεν χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή για κάθε πιξελ αλλά τα αναβοσβήνει το καθένα με έξυπνο τρόπο με ένα τρανζίστορ που είναι ενσωματωμένο σε κάθε πίξελ. LCD = Liquid Crystal Display και είναι η κλασσική τεχνολογία υγρών κρυστάλλων αλλά σε μεγάλη κλίμακα σε σχέση με τις οθονούλες που ήταν δυνατές με την τεχνολογία των '80ς.
 8. Uskoke

  CRT vs OLED/LED

  λοιπόν για να μην τσακώνεστε ορίστε οι μετρήσεις μου με το βατόμετρο μου:TFT LCD Samsung SyncMaster 206 BW 234,3 Volts 0,29 A (U*I) τάση επί ένταση=φαινομένη ισχύς = 67,9 VA (apparent power), cos φ = 0,55, πραγματική ισχύς, S*cosφ=37,34 W, ενώ μετρημένη είναι λίγο διαφορετική,39,5 W CRT 32" sony trinitron, τάση 231,1 βολτ,ρεύμα 0,41 Α, φαινομένη ισχύς =94,75 VA, cosφ=0,75, πραγματική ισχύς (real power)=72,1 W, ενώ από υπολογισμό = 71,06 W. για να καταλάβουμε ενέργεια(kWh)=ισχύς(W)* επί χρόνος. δηλ. για να κάψει η από πάνω μια κιλοβατώρα 1000w/39,5w=25 ώρες ενώ η από κάτω 1000w/72,1w=13,86 ώρες. βλέπουμε ότι η CRT έχει περίπου διπλάσια πραγματική ισχύ από την LCD. h CRT μου είναι από τις τελευταίες που βγήκαν, η LCD από τις πρώτες με φωτισμό φθορίου (όχι LED που είναι τώρα). Πάντως συγκρίνουμε γενικά μήλα με αχλάδια, γιατί άλλο μια 55άρα πλάσμα και άλλο μια 14 άρα CRT,και άλλο μια 32 CRT και άλλο μια 21 TFT LED.τι βαθμό παίρνω κύριε καθηγητά;
 9. πάλι δεν μ' αρέσει να απαντάω στον εαυτό μου αλλά χθες ήταν η 40η επέτειος της αποφράδας ημέρας που έγινε το (παρ ολίγον) ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Three Mile Island, 28.03.1979 που έχει πολλές ομοιότητες με την ταινία αυτή. Το διάβασα στον spiegel online. (www.spiegel.de). λοιπόν, χάλασε στον σταθμό αυτό μια αντλία του συστήματος ψύξης και έγινε SCRAM. αλλά δεν μπορούσαν οι υπάρχουσες αντλίες να απάγουν την θερμότητα οπότε άνοιξε μια βαλβίδα ασφαλείας (ακόμη και όταν έχει σταματήσει η αλυσιδωτή αντίδραση υπάρχει θερμότητα λόγω ραδιενεργού διάσπασης υποπροϊόντων της σχάσης). ενώ έπρεπε να κλείσει η βαλβίδα ασφαλείας αυτή μπλόκαρε και δεν έκλεισε. το προσωπικό δεν πήρε χαμπάρι λόγω του ότι δεν είχε καμία ένδειξη για την θέση της βαλβίδας και το όργανο που έδειχνε τη στάθμη του νερού στην καρδία έδειχνε, λανθασμένα πληρότητα νερού. έμεινε η καρδιά χωρίς νερό και έγινε μερική τήξη. σχηματίστηκε εκρηκτικό αέριο μείγμα υδρογόνου και οξυγόνου. τελικά κάποιος τεχνικός κατάλαβε τι έγινε και έκλεισε μια βαλβίδα ασφαλείας. το προσωπικό αναγκάστηκε να διοχετεύσει στο περιβάλλον ραδιενεργό νερό και αέρια. έγινε ραδιενεργή μόλυνση στην κοντινή πόλη του Harrisburg, Pennsylvania.Σημειωτέον αν γίνει μερική τήξη (η ακόμη χειρότερα ολική)της καρδίας τότε ο αντιδραστήρας καταστρέφεται, δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και εν ολίγοις πάει για παλιοσίδερα. που θέλει ειδικά ρομπότ και διαδικασίες μιας και το ραδιενεργό του φορτίο είναι τεράστιο. αυτό το παρ ολίγο ατύχημα πυροδότησε το κίνημα ενάντια στην πυρηνική ενέργεια.(edit) λάθος φυσικά δεν πάει παλιοσίδερα πάει πυρηνικά απόβλητα
 10. αυτό που λες μεταλλικό δίσκο είναι που λεν οι Γερμανοί Piezosummer δηλ. πιεζοηλεκτρικός βομβητής και είναι ότι πιο φτηνό υπάρχει σε βομβητή. Πραγματικά αναδίνει ρετρίλα, και όλοι εμείς φορούσαμε τέτοια ρολόγια στα '80ς!
 11. πράγματι οι Motley Crue κάνουν τους Guns'n'Roses να μοιάζουν με τα...Ζουζούνια! Υπέροχος βέβαια και ο δίσκος τους Dr.Feelgood τον είχα σε κασέτα και πετάχτηκε όταν νόμιζα ότι δεν θα ξανάκουγα κασέτες. Μέσα στα ναρκωτικά και φουλ τατουάζ σε τελείως διαφορετικές εποχές από την σημερινή. καθόλου παράξενο που το ομώνυμο track του δίσκου αναφέρεται σε εμπόριο ναρκωτικών.
 12. ναι σωστά αλλά το reading που λέει η σελίδα είναι λάθος. είναι tsu-dzu-ku. αυτό που γράφεις είναι με hiragana, δηλ. συλλαβογράμματα επειδή η ταινία απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, που δεν έχουν διδαχτεί ακόμη kanji. όσο και αν προσπάθησα το γιαπωνέζικο μου ΙΜΕ δεν δέχεται το dzu προφανώς γιατί έχει διαφορετικό σύστημα romanization από το hiragana chart που βρήκα στο ίντερνετ.(edit):πάω πάσο. το λεξικό μου το γράφει tsuzuku. όσο και να προσπαθώ και με τις δυο μορφές το γιαπωνέζικο μου ΙΜΕ δεν το δέχεται άρα δεν μπορώ να το γράψω. μόνο μερικοί γλωσσολόγοι και οι γιαπωνέζοι βγάζουν άκρη.
 13. @Aardvark:όντως στα '80ς ήταν πρόβλημα μιας και 99% των παιχνιδιών ήταν πειρατικά. θυμάμαι με τον καλύτερο μου φίλο τότε που παίζαμε impossible mission C64 και δεν βγάζαμε άκρη με το παιχνίδι, άσε που ήταν πανδύσκολο για πιτσιρικάδες των 15 χρονών, τότε.και στα μπλιμπλίκια υπήρχε πρόβλημα, θυμάμαι έπαιζα street fighter και νευρίαζα γιατί δεν ήξερα τις κινήσεις. wonder boy bubble bobble και τέτοια ούτε που τα πλησίαζα και αν έπαιζα έχανα αμέσως.arkanoid, ghosts'n'goblins κανένας δεν τα έπαιζε λόγω υπερβολικής δυσκολίας.double dragon, robocop και τα τοιαύτα μονίμως γεμάτα μιας και ξέραμε όλοι το κόλπο με τις αγκωνιές και το δεύτερο το τερμάτιζα άνετα με ένα 20άρικο.shinobi το προχωρούσα αρκετά αλλά ήθελε "μαγκιά¨ να το τελειώσεις. @Leon πολλά απ τα παιχνίδια που παρουσιάζεις τα θυμάμαι κυρίως για C64 ή παιχνίδια που είχαν κάνει μπαμ πχ Giana sisters. φυσικά διάβαζα κι εγώ Pixel όπως όλοι.
 14. η μάνα μου είναι οικογενειακή σύμβουλος και η συμβουλή που δίνει σε όλα τα ζευγάρια είναι:μη χωρίσετε, σώστε τον γάμο σας!γιατί νομίζουν ότι με το διαζύγιο θα λυθούν όλα τα προβλήματα τους, ενώ τα παιδιά τους ποτέ δεν το ξεπερνάνε. ακόμη και το φρέσκο και παράνομο φλερτ κάποια στιγμή, όπως είναι φυσικό....μπαγιατεύει.
 15. @elephadasμπα δεν θα χε ο φωτογράφος ευρυγώνιο φακό...
×
×
 • Create New...