Jump to content

Uskoke

Members
 • Content Count

  1,354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Uskoke

 1. και αυτό θέτει το ερώτημα:είναι ο Θεός ο Μεγάλος Αδερφός;Στην δυστοπία που μας περιγράφει ο Όργουελ, το Κόμμα και ο Μεγάλος αδερφός έχουν όλες τις ιδιότητες του θεού: Παντογνώστες (omniscient) παντοδύναμοι (omnipotent) πανταχού παρόντες (ubiquitous)αλλά μοχθηροί (malevolent).το ίδιο με την combine & combine advisors στο καταπληκτικό Half Life 2. Malevolent deities. καλά, θα πει κανείς ο Θεός μας είναι φιλεύσπλαχνος; σ αυτό δεν έχω απάντηση τουλάχιστον δεν ζούμε σε δυστοπία του στυλ 1984. (benevolent deity). όσο για τα γηρατειά και ότι αυτά φέρνουν είναι κάτι φυσικό. δυστυχώς πολλοί δεν το δέχονται και προσπαθούν να ξεγελάσουν το χρόνο με τα γνωστά lifting, botox κλπ.
 2. MisterL.;;;;Έτσι δεν λέγαν τον προϊστάμενο των Αντιρίξ και Συμφωνίξ;Σε κάποιες μεταφράσεις τον λέγανε κύριε γενικέ.(Ποστ #3 όγδοη φώτο.(
 3. ειλικρινά παιδιά αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του να το κάνω ένα πακέτο και να το στείλω με μεταφορική Αθήνα είναι αμαρτία να πάει ανακύκλωση ο συμπέθερος έχει μεταφορική θα μου κάνει καλή τιμή φαντάζομαι αλλά πρώτα να ρωτήσω την διευθύντρια.Πλυντήρια κλπ. θα γίνουν κομμάτια και σκραπ. Αν πραγματικό το θέλει κανείς επικοινωνία με πμ.
 4. παιδιά αυτός ο Η/Υ κάθεται χρόνια στον χώρο των πλυντηρίων. επειδή πρόκειται για δημόσιο ότι είναι να πεταχτεί πρέπει να γίνει πρωτόκολλο καταστροφής κλπ. εγώ δεν έχω ούτε χώρο ούτε χρόνο ούτε γνώσεις να ασχοληθώ μαζί του. άντε να μπουτάρεις msdos και να τρέξεις κάνα word perfect lotus 1-2-3 κλπ. βλέπω πάντως ότι έχει σκληρό δίσκο και μια δισκέτα μέσα, από το πληκτρολόγιο λείπει ένα κουμπί και έχει φίλτρο οθόνης olympus. πιο πολύ μ ενδιαφέρει το πλυντήριο άλλα ούτε ανταλλακτικά γι αυτό υπάρχουν ούτε συμφέρει να σωθεί, μιας που τώρα υπάρχουν στο εμπόριο δεκάκιλα οικιακά με το 1/4 του μεγέθους και βάρους και καίνε το 1/4 του ρεύματος και νερού.,
 5. εδώ βλέπουμε τον γενικό πίνακα των πλυντηρίων, έναν ρετρό υπολογιστή, ένα παλιό σίδερο χωρίς ατμό, ένα αμερικάνικο πλυντήριο "heavy duty", ένα πλυντήριο MIele επαγγελματικό δεκάκιλο, οι βαλβίδες εισαγωγής του εν λόγω πλυντηρίου, ο μηχανισμός του με τις καλωδιώσεις, και τέλος ο μηχανισμός έναυσης ενόσ φωτιστικού HQI
 6. και μάλιστα αυτή είναι για γερμανικά, γιατί έχει το Υ και το Ζ ανάποδα το ένα με το άλλο και τα 3 γράμματα με umlaut (, A, O , U)
 7. κομπλέ φωτιστικό (του έβαλα λάμπα μικτού φωτισμού αλλά παίρνει και LED) μηχανισμός έναυσης ατμών νατρίου υψηλής πίεσης, κομπλέ φωτιστικό ατμών νατρίου, διάφορες λάμπες νατρίου, 70 βατ οι μικρές, 400 οι μεγάλες, το καζάνι (πιεστικό), αριστερά η τρόμπα νερού (7 1/1 ίπποι), δεξιά το κομπρεσέρ του αέρα, ο πίνακας του πιεστικού, οι λέβητες/καυστήρες (είχε 3, εκ των οποίων ο ένας αποκλειστικά για λάτζα!)
 8. Η αίθουσα της τραπεζαρίας, επαγγελματική φριτέζα, η φούσκα (απορροφητήρας) η διευθύντρια μου είπε ότι είχε φυσική απαγωγή, χωρίς μοτέρ, λαμπτήρας εκκένωσης ατμών νατρίου, που βάζανε παλιά στο φωτισμό δρόμων και πλατειών, ο πίνακας του ισογείου, ο κεντρικός πίνακας, ένα από τα δυο τούνελ (μιλάμε για τελείως half life καταστάσεις, περπατάς σ αυτό το τούνελ και λες, όπου νάναι θα πεταχτεί κάνας εξωγήινος ή κάνας σεκιουριτάς ή κάνας τρελός επιστήμονας με γυαλιά), και τέλος ο κεντρικός πίνακας του λεβητοστασίου/μηχανοστασίου.
 9. Δουλεύω τελευταία σ αυτό το κτίριο το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του '80 και έκαναν διάφορα μαθήματα, από γεωπονικά μέχρι κεραμική και κέντημα κλπ. και προσέφερε (δωρεάν) εκπαίδευση, σίτιση, στέγαση και ψυχαγωγία για όσο διαρκούσε το σεμινάριο. Από 2 μέρες δηλαδή μέχρι 20. Όλα όπως θα δείτε είναι μεγάλα, ήταν όλο θερμαινόμενο και είχε κουζίνα, μηχανουργείο, εργαστήριο, δωμάτια δίκλινα και τετράκλινα. Βλέπουμε με τη σειρά:αμερικάνικη (τεράστια) κουζίνα, no frost ψυγείο ρετρό General Electric, ρετρό πλυντήριο πιάτων (επαγγελματικό), ψυγείο επαγγελματικό, πλατώ, μηχανή για καθάρισμα πατάτας (ίδια είχαμε στο στρατό), μηχανή για τρίψιμο τυριού, και τέλος ο (μουσειακής αξίας) πίνακας της κουζίνας!όλες οι συσκευές αυτές είναι επαγγελματικές και για τριφασικό ρεύμα, εκτός από την κουζίνα, η οποία ήταν οικιακή και 220 βολτ.
 10. (για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μπορούσα να εισάγω κείμενο στο προηγούμενο ποστ) το ανιψάκι μου ενώ χαϊδεύει την ψιψίνα μου,το Φραγκοκάστελο άνευ Δροσουλιτών, και το φοινικόδασος της Πρέβελης και οι εκβολές του Κουρταλιώτη από ψηλά.
 11. Aaardy μάλλον για μαθηματικό συνεπεξεργαστή θα είναι, μέχρι 486 ξεχωριστός και από Pentium και πάνω είναι ενσωματωμένος.
 12. Uskoke

  RetroArch (PC)

  if it ain't broken don't fix it!κι εγώ αν συναντήσω στην δουλειά μου πολύπλοκα συστήματα αυτοματισμών ηλεκτρονικές πλακέτες κλπ. που λειτουργούν σωστά δεν τ αγγίζω!
 13. άλλωστε φυσιολογικό είναι και το γήρας!
 14. αχ τι γλυκούλι!και τι ωραίο που είναι το μπλουζάκι με το δεινοσαυράκι!και είναι και μηχανικός (engineer) σαν και μένα!και είναι και nerd σαν και μένα!❤️❤️❤️❤️
 15. δηλαδή εγώ που περνάω μοτέρ νερού είμαι Μάριο υδραυλικός 😝το μόνο που μου μένει είναι να σώσω την πριγκίπισσα λολ. πολύ ωραία τα σχέδια imgema εγώ ποτέ δεν το χα με την ζωγραφική αλλά αντίθετα με την φωτογραφία, ως γνωστόν.
 16. εδώ βλέπουμε τα μειονεκτήματα του κλασικού, γραμμικού τροφοδοτικού.είναι 60 VA (φαινομένη ισχύς) ένα παλμοτροφοδοτικό με τέτοια ισχύ είναι όσο ένα πακέτο τσιγάρα, φτηνότερο και έχει καλύτερη απόδοση. φοβερός ο τοροειδής Μ/Σ το στερεοφωνικό μου όλα τα κομμάτια έχουν τοροειδή εκτός απ το κασετόφωνο!
 17. εδώ βλέπουμε μια φώτο (φωτογράφε φώτο-χάλια μ έβγαλες με δυο κεφάλια) μιας brother στο σπίτι της αδερφής μου, όπως υποσχέθηκα.
 18. το τρακτέρ κάνει ένα βρουμ, δύο βρούμ, τρία βρουμ, το πουλάκι ωχ!
 19. μπορεί να μην είναι όμορφη στο μάτι αλλά η ησυχία ήταν απόλυτη όπως και η ερημιά και τα νερά γαλήνια και δροσερά.τι εννοείς μεγάλες αναλύσεις το φιλμ είναι full frame και βασίζεται σε κόκκους αλογονίδιου του αργύρου και όχι σε εικονοστοιχεία σε κάποιο ανθρώπινα κατασκευασμένο τσιπ αν και οι πρόσφατες μηχανές πλήρους καρέ φτάνουν και ξεπερνάνε το φιλμ σε ανάλυση αλλά κάνουν ένα νεφρό.η ευκολία μας οδήγησε από τους δίσκους στο cd, από αυτό στο mp3, από το βίντεο στο dvd, από αυτό στα downloading,έχει και τα καλά, έχει και τα κακά. εγώ έχω πικάπ, κασετόφωνο, ραδιόφωνο, cd player, στο στερεοφωνικό μου αλλά και DAC για να ακούω από το γιουτούμπι τζαμπαντάν τραγούδια (ας μη λέμε ψέματα δεν μπορώ να ανεβαίνω κάθε βδομάδα Αθήνα να πηγαίνω Μοναστηράκι να αγοράζω δίσκους).Έχω στα σκαριά να αγοράσω μια καλή σύγχρονη ψηφιακή κόμπακτ την Nikon B-500 πολύ καλή για τα λεφτά της την βρίσκω εδώ για 220 € και να δώσω την αρχαία μου 12 χρονών στο ανηψάκι μου η οποία όσο νάναι γρια είναι την πήρα στην πρώτη μου δουλειά από...το Lidl. καλά με υπηρέτησε τόσα χρόνια, της έχω αλλάξει μπαταρίες, της έχω αλλάξει φορτιστή, καιρός για κάτι καλύτερο. η τεχνολογία έχει κάνει άλματα μέσα σ αυτά τα 12 χρόνια, και είναι Nikon.
 20. ωραίο κι αυτό αλλά μεταξύ μας τα Τέσλα με τιμή $100,000 και δεν είναι για τον λαουτζίκο αλλά για πλούσιους. Εμένα το όνειρο μου ήταν να οδηγήσω μηχανή τραίνου, και ντίζελ και ηλεκτρική, να ανοίγω το γκάζι και να ακούω το μουγκρητό του δίχρονου ντίζελ των 3,000 ίππων ή το βουητό 4 ηλεκτρικών κινητήρων των 1,5 μεγαβάτ. Αλλά αφού αυτό το όνειρο μάλλον χλωμό αρκούμαι στο να βλέπω τα τραίνα στον σταθμό Λαρίσης. Όταν έρχομαι Αθήνα. Υπ όψιν ότι το ηλεκτρικό μέχρι να φτάσει στην πρίζα μας πχ από Πτολεμαΐδα σε Αθήνα πρέπει να περάσει από 4-5 στάδια μετασχηματισμού και εκατοντάδες χιλιόμετρα γραμμών μεταφοράς και διανομής, υπερυψηλής, υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης, με τις ανάλογες απώλειες, φυσικά, όπως και στο στάδιο της παραγωγής (γίνεται μόνο ένα 33% της θερμότητας του καυσίμου ηλεκτρισμός, στους θερμικούς σταθμούς, και φυσικά υπάρχουν και απώλειες και σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι μπαταρίες έχουν απώλειες, οι ηλεκτροκινητήρες έχουν απώλειες, ο φορτιστής έχει απώλειες κλπ.)
 21. όντως.αν και όμορφο δηλητηριώδες. μερικές έλεγαν "αχ τι ωραίο λουλούδι" χωρίς να ξέρουν φυσικά ότι είναι δηλητηριώδες. εδώ βλέπουμε ένα εγκατελειμένο αυτοκίνητο, την ερημική παραλία της Ορθής Άμμου, στο Φραγκοκάστελο. όπου έκανα το πρώτο (και μοναδικό μέχρι τώρα)μπάνιο μου, υπέροχα, πεντακάθαρα, δροσερά νερά, και ένα ηλιοβασίλεμα όπως φαίνεται απ το παράθυρο του λεωφορείου, με το σπάνιο φαινόμενο των παρήλιων. Όλες έχουν τραβηχτεί σε φιλμ Velvia 100, προφανώς ληγμένο αλλά χωρίς κανένα ελάττωμα, όπως φαίνεται.
 22. μπορείς να πάρεις έναν ανεμιστήρα που να δουλεύει με 220 βολτ, και να τον βάλεις να φυσά την τηλεόραση. προσοχή με το ρεύμα πάντα.δεν σου λέω να πάρεις απ το τροφοδοτικό γιατί σίγουρα είναι σχεδιασμένο να σηκώνει το φορτίο της τηλεόρασης τσίμα-τσίμα.
 23. πολύ ωραίο το lady vanishes αριάδνη και είχα την μέγιστη ευχαρίστηση να το απολαύσω σε κανονική Α/Μ τηλεόραση, στην Κοζάνη.μου άρεσε πού ήταν με πολύ έξυπνη δομή θρίλερ, χωρίς τόνους κόκκινης σάλτσας και φρικτές εικόνες.
 24. ίου! τεχνητός ήχος κινητήρα. το παρόν μοιάζει όλο και περισσότερο στην σε πρώτη όψη ουτοπία αλλά στην δεύτερη ίσως δυστοπία της κλασικής ταινίας του Stalone, Demolition man. Εκεί που έχουν κάτι ηλεκτρικά αυτοκινητάκια και βρίσκει σε έναν χθόνιο λαό ο Σιλβέστερ ένα παλιό αυτοκίνητο με βενζίνη και γουστάρει;;;Και τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια αυτά είναι με σωφέρ-ρομπότ. Το μόνο που λείπει είναι να καταψύχουν τους εγκληματίες, ακόμη και αθώους όπως ο Συλβέστρος.
×
×
 • Create New...